Ascaso Basic + iMini - שאלות של מתחיל
עשיתי בדיקה עם כוס מדידה של 60 מ"ל.
כרגיל לוקח איפהשהו בין 7 ל 9 שניות לקפה להתחיל לצאת, ומרגע לחיצת הכפתור, עוברות בערך 27.5 שניות עד שהקפה חוצה את קו ה60 מ"ל.
לא ידעתי אם צריך להסתכל רק על הנוזל, או גם על הקרמה, אבל נראה כאילו יש 50 מ"ל נוזל ו10 מ"ל קרמה פחות או יותר.
אני מניח שמשהו בהגדרות שלי עדיין לא נכון?
אגב, הזמנתי סלסלה ללא מגביר קרמה, מקווה שזה יעזור.
כרגיל לוקח איפהשהו בין 7 ל 9 שניות לקפה להתחיל לצאת, ומרגע לחיצת הכפתור, עוברות בערך 27.5 שניות עד שהקפה חוצה את קו ה60 מ"ל.
לא ידעתי אם צריך להסתכל רק על הנוזל, או גם על הקרמה, אבל נראה כאילו יש 50 מ"ל נוזל ו10 מ"ל קרמה פחות או יותר.
אני מניח שמשהו בהגדרות שלי עדיין לא נכון?
אגב, הזמנתי סלסלה ללא מגביר קרמה, מקווה שזה יעזור.
אני פשוט חושב שעצרתי את הסטופר קצת לפני שעצרתי את המכונה, ואז הקפה ממשיך לצאת במשך עוד שנייה או 2, בגלל זה ה"בערך" 
הטעם סה"כ בסדר, כנראה לא ברמה הכי גבוהה, אבל זה לא מה שממש מפריע לי כרגע. הבעיה העיקרית (לדעתי) היא, שעדיין הקרמה נראית פחות או יותר כמו חלב מוקצף ולא כמו מה שאני רגיל לראות ממכונות אחרות. בנוסף העוגייה יוצאת רטובה מאוד בד"כ, ולפי מה שקראתי פה זה סימן שמשהו לא בסדר.
הטעם סה"כ בסדר, כנראה לא ברמה הכי גבוהה, אבל זה לא מה שממש מפריע לי כרגע. הבעיה העיקרית (לדעתי) היא, שעדיין הקרמה נראית פחות או יותר כמו חלב מוקצף ולא כמו מה שאני רגיל לראות ממכונות אחרות. בנוסף העוגייה יוצאת רטובה מאוד בד"כ, ולפי מה שקראתי פה זה סימן שמשהו לא בסדר.
- doron_boogie
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 958
- נתן תודות: 94 פעמים
- קיבל תודות: 69 פעמים
·td2w2 כתב:הבעיה העיקרית (לדעתי) היא, שעדיין הקרמה נראית פחות או יותר כמו חלב מוקצף ולא כמו מה שאני רגיל לראות ממכונות אחרות....
אצלי פעם בשבוע הקרמה נראית כמו חלב מוקצף.. אולי בגלל שאני מכין קפה לפני שהפולים מספיקים להתקרר אחרי הקליה
- Chura
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4777
- נתן תודות: 162 פעמים
- קיבל תודות: 278 פעמים
תראה, אני לא מאמין במדע של העוגיות. כל מכונה מתנהגת שונה.
כלי יותר נכון ואמיתי לדיאגונסטיקה היא ידית נייקד, אבל לא בטוח שאפשרי במכונה שלך.
הזמן של השוט לי נשמע אחלה, והטעם גם בסדר אז בכלל מגניב.
אני חושב (ותמיד תחכה לתשובה של גלעד מנגרו בנושא), שעובי הקרמה מאוד קשור לפולים. לטריות לסוג ולשילוב.
כלי יותר נכון ואמיתי לדיאגונסטיקה היא ידית נייקד, אבל לא בטוח שאפשרי במכונה שלך.
הזמן של השוט לי נשמע אחלה, והטעם גם בסדר אז בכלל מגניב.
אני חושב (ותמיד תחכה לתשובה של גלעד מנגרו בנושא), שעובי הקרמה מאוד קשור לפולים. לטריות לסוג ולשילוב.
Configure Terminal
Write Erase
reload

Write Erase
reload
תודה רבה על התשובות!
העניין הוא שניסיתי שני סוגים של פולי קפה, ובשניהם התופעה נראית דומה.
יכול להיות שזה פשוט קשור למגביר קרמה או משהו כזה, אדע כשאקבל את הפילטר הרגיל מחו"ל. קניתי גם ידית Bottomless (אני מניח שזה נייקד?)
עשיתי עוד נסיון (הפעם מתוזמן ביותר דיוק, בדיוק 26 שניות) מצורפות בלינק הבא שתי תמונות של התוצאה:
https://www.dropbox.com/sh/bpxebtvfqzyw ... _Xl0a?dl=0
רק לי זה נראה מוזר או שבאמת יש פה בעיה?
העניין הוא שניסיתי שני סוגים של פולי קפה, ובשניהם התופעה נראית דומה.
יכול להיות שזה פשוט קשור למגביר קרמה או משהו כזה, אדע כשאקבל את הפילטר הרגיל מחו"ל. קניתי גם ידית Bottomless (אני מניח שזה נייקד?)
עשיתי עוד נסיון (הפעם מתוזמן ביותר דיוק, בדיוק 26 שניות) מצורפות בלינק הבא שתי תמונות של התוצאה:
https://www.dropbox.com/sh/bpxebtvfqzyw ... _Xl0a?dl=0
רק לי זה נראה מוזר או שבאמת יש פה בעיה?
עשיתי נסיון ראשון עם הידית החדשה שקניתי (bottomless), ביחד עם פילטר כפול ללא מגביר קרמה.
ממה שאני מבין (לא הרבה) זה נראה דיי גרוע, אבל קשה לי להצביע על הבעיה.
יכול להיות שרמת הטחינה צריכה להיות שונה עם הסלסלה החדשה, אבל אני לא יודע מה צריך לעשות במקרה הזה.
למישהו יש רעיון?
לינק לסרטון:
https://www.dropbox.com/s/zdu0aeb1ogsxh ... 8.mp4?dl=0
ממה שאני מבין (לא הרבה) זה נראה דיי גרוע, אבל קשה לי להצביע על הבעיה.
יכול להיות שרמת הטחינה צריכה להיות שונה עם הסלסלה החדשה, אבל אני לא יודע מה צריך לעשות במקרה הזה.
למישהו יש רעיון?
לינק לסרטון:
https://www.dropbox.com/s/zdu0aeb1ogsxh ... 8.mp4?dl=0
- NEGRO
- עוסק בתחום קפה

- תגובות: 1098
- נתן תודות: 95 פעמים
- קיבל תודות: 252 פעמים
כשזה מתחיל בטפטוף ואז זורם מהר, כנראה שכמות הקפה נמוכה.
אם הכמות הייתה נכונה והטחינה גסה, זה היה מתחיל מהר ומתגבר.
אני לא יודע עם איזה קפה אתה משתמש אבל אני ממליץ לך לבקר עם המכונה אצל אדם בעל ניסיון שיכווין אותך ויחסוך לך קצת זמן.
בהצלחה בכל מקרה
אם הכמות הייתה נכונה והטחינה גסה, זה היה מתחיל מהר ומתגבר.
אני לא יודע עם איזה קפה אתה משתמש אבל אני ממליץ לך לבקר עם המכונה אצל אדם בעל ניסיון שיכווין אותך ויחסוך לך קצת זמן.
בהצלחה בכל מקרה
אני לא חושב שהקפה הוא הגורם לבעיה, כי ניסיתי מספר סוגים עד עכשיו. (עם הידית נייקד - רק סוג אחד)
הדחיסה היא דיי מאוזנת, ודיי חזקה (עד כמה שאני מצליח.) עוד לא ניסיתי לערבב עם קיסם, אבל סה"כ אני מאוד משתדל שהקפה יהיה מאוזן בתוך הסלסלה:
https://www.dropbox.com/s/52aoyqt7tyua8 ... 3.jpg?dl=0
ככה בד"כ נראית הסלסלה לאחר החליטה:
https://www.dropbox.com/s/rwrihmtc2qp9p ... 0.jpg?dl=0
האם עדיין הבעיה נראית לכם בדחיסה, או שזה קשור למשהו אחר?
עדכון לגבי הבעיות הקודמות שהיו לי עם הקרמה - ניסיתי אתמול להשתמש בידית הבודדת, (ללא מגביר הקרמה) וכל העניין נראה הרבה יותר טוב מאשר עם הסלסלות המקוריות! אנסה שוב עם הסלסלה הכפולה בהמשך (זו שגם מופיעה בסרטון, שכמובן לא יצא קפה כל כך טוב.)
הדחיסה היא דיי מאוזנת, ודיי חזקה (עד כמה שאני מצליח.) עוד לא ניסיתי לערבב עם קיסם, אבל סה"כ אני מאוד משתדל שהקפה יהיה מאוזן בתוך הסלסלה:
https://www.dropbox.com/s/52aoyqt7tyua8 ... 3.jpg?dl=0
ככה בד"כ נראית הסלסלה לאחר החליטה:
https://www.dropbox.com/s/rwrihmtc2qp9p ... 0.jpg?dl=0
האם עדיין הבעיה נראית לכם בדחיסה, או שזה קשור למשהו אחר?
עדכון לגבי הבעיות הקודמות שהיו לי עם הקרמה - ניסיתי אתמול להשתמש בידית הבודדת, (ללא מגביר הקרמה) וכל העניין נראה הרבה יותר טוב מאשר עם הסלסלות המקוריות! אנסה שוב עם הסלסלה הכפולה בהמשך (זו שגם מופיעה בסרטון, שכמובן לא יצא קפה כל כך טוב.)
סליחה על ההודעה הכפולה.
הגעתי למצב בו רוב הבעיות שתוארו עד עכשיו נפתרו. הקרמה נראית סוף סוף כמו שצריך, ואין "קצף" בתוך הקפה.
הבעיה היחידה היא שכרגע אני מתזמן עדיין 7-8 שניות עד לתחילת החליטה, ואז נראה כאילו הזרם עצמו מהיר מידי. זה קצת לא ברור כי אם הטחינה הייתה גסה מידי, החליטה הייתה צריכה להתחיל מוקדם יותר לא?
כרגע אני נאלץ לעצור את החליטה אחרי 25-30 שניות, אבל ברגע שאני מוציא את הידית יש שחרור לחץ ומלא קפה שעף החוצה מכל הכיוונים..
(חוץ מזה הקפה טוב, אבל זה קצת עושה בלגאן סביב המכונה כל פעם, ואשמח להימנע מזה איכשהו)
הגעתי למצב בו רוב הבעיות שתוארו עד עכשיו נפתרו. הקרמה נראית סוף סוף כמו שצריך, ואין "קצף" בתוך הקפה.
הבעיה היחידה היא שכרגע אני מתזמן עדיין 7-8 שניות עד לתחילת החליטה, ואז נראה כאילו הזרם עצמו מהיר מידי. זה קצת לא ברור כי אם הטחינה הייתה גסה מידי, החליטה הייתה צריכה להתחיל מוקדם יותר לא?
כרגע אני נאלץ לעצור את החליטה אחרי 25-30 שניות, אבל ברגע שאני מוציא את הידית יש שחרור לחץ ומלא קפה שעף החוצה מכל הכיוונים..
(חוץ מזה הקפה טוב, אבל זה קצת עושה בלגאן סביב המכונה כל פעם, ואשמח להימנע מזה איכשהו)
לאחרונה אני שם לב שהאספרסו טועם טיפה כמו קפה שחור. קשה לי להבין אם זה קפה שנשרף או שהוא טחון דק מידי ויש קפה טחון בתוך השוט או משהו כזה.
מישהו נתקל בבעיה כזו?
מדובר על אותו סוג קפה שעד לאחרונה היה בסדר מהבחינה הזו.
מישהו נתקל בבעיה כזו?
מדובר על אותו סוג קפה שעד לאחרונה היה בסדר מהבחינה הזו.
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
רואים טאנל רציני ליד האמצע - יש בעיית פיזור של הקפה.
איזה קפה זה?
איזה קפה זה?
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
כן שמתי לב לטאנלים האלה בדיוק באותו מקום, עם כל מיני סוגי קפה. לא יודע כל כך מה אפשר לעשות בנוגע לזה.
עכשיו אני עם תערובת שקניתי באמיגו. שוב, עד לא מזמן הקפה היה בסדר, ופתאום יש לו טעם מאוד מוזר שמזכיר קצת קפה שחור או משהו בסגנון.
עכשיו אני עם תערובת שקניתי באמיגו. שוב, עד לא מזמן הקפה היה בסדר, ופתאום יש לו טעם מאוד מוזר שמזכיר קצת קפה שחור או משהו בסגנון.
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

תעשה WDT, תשקול כמות קפה קבועה כמו 17 גרם, דחיסה קבועה (הכי חזקה) תשנה רמות טחינה עד שייצא טוב.
- PavelSimonovsky
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 44
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
הי
הלכה המכונה...
גוף חימום כנראה.
משאבה עובדת - מוציאה קפה, אבל הוא לגמרה קר... גם ידית - קרה...
דיברתי עם אנדראי שהמליצו אליו פה... הוא הסביר לי שבמכונות אלה - גוף חימום הוא חלק מהדוד. וצריך להחליף דוד כולו - 550 שייח
השאלה היא - אם בכלל כדי לעזות את זה? מכונה חדשה עולה 915 שייח...
או זות :
http://www.xbay.co.il/product.asp?aff_a=1&Pid=2560&Cat2Cat1ID=12&Cat2ID=29&aff=Zap&lang=he
815 שייח... ואחראיות לשנתיים
מה אתם אומרים? כדי בכלל להתעשק עם תיקון במקרה כזה?
הלכה המכונה...
גוף חימום כנראה.
משאבה עובדת - מוציאה קפה, אבל הוא לגמרה קר... גם ידית - קרה...
דיברתי עם אנדראי שהמליצו אליו פה... הוא הסביר לי שבמכונות אלה - גוף חימום הוא חלק מהדוד. וצריך להחליף דוד כולו - 550 שייח
השאלה היא - אם בכלל כדי לעזות את זה? מכונה חדשה עולה 915 שייח...
או זות :
http://www.xbay.co.il/product.asp?aff_a=1&Pid=2560&Cat2Cat1ID=12&Cat2ID=29&aff=Zap&lang=he
815 שייח... ואחראיות לשנתיים
מה אתם אומרים? כדי בכלל להתעשק עם תיקון במקרה כזה?
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

אולי הלך רק תרמוסטט?
באסקסו גוף החמום הוא חיצוני ולכן יותרבעייתי להחלפה.
בדקת בגוגל כמה יעלה חדש? לא צקיך להיות מסובך להחליף לבד.
אפשר להתעסק עם ציקון אבל לבד כדי להוזיל עלויות.
לא הייתי קונה סאקו, קנה משהו ביד 2 יותר טוב.
באסקסו גוף החמום הוא חיצוני ולכן יותרבעייתי להחלפה.
בדקת בגוגל כמה יעלה חדש? לא צקיך להיות מסובך להחליף לבד.
אפשר להתעסק עם ציקון אבל לבד כדי להוזיל עלויות.
לא הייתי קונה סאקו, קנה משהו ביד 2 יותר טוב.
- PavelSimonovsky
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 44
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
הח - תודה אל העצה!!!
אנסה... שאלה - אם רואים אל טרמוסטת - שהוא מקולקל? סט של טרמוסטתים עולה 50 איורו...
יתרון של סאיקו - שנתיים אחראיות...
מה אפשר לקנות ביד שנייה ב 1000 שייח?
זה הסכום שיש לי כרגע... אוד שנה וחצי אקבל קרן השתלמות - אז כנראה אעשה אפגרייד
אנסה... שאלה - אם רואים אל טרמוסטת - שהוא מקולקל? סט של טרמוסטתים עולה 50 איורו...
יתרון של סאיקו - שנתיים אחראיות...
מה אפשר לקנות ביד שנייה ב 1000 שייח?
זה הסכום שיש לי כרגע... אוד שנה וחצי אקבל קרן השתלמות - אז כנראה אעשה אפגרייד