אכזבה מ Tazza d'oro ברומא ושאר רשמים מארץ הקפה

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
eldza
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 235
נתן תודות: 31 פעמים
קיבל תודות: 56 פעמים

שליחה #21 

אני כמובן לא מגן על ההמלצות שלי, זה עניין של העדפות אישיות...

סתם הערה כללית: לגבי הנסיון לפטפט עם מישהו באיטליה על קפה בחנות שמלאה יפנים (מבחינתי זה שם גנרי לתיירים), זה לא כזה פשוט.
להבנתי, העובדים שם ובכל בית קפה פועלים כמו מכונות והם לא ברמה של אנשי הפורום כאן - שרשורים על חצי מעלה, או כמה שניות לקרר את הראש (זה לא לשלילה, פשוט המקצוענות כאן היא מאד גבוהה)...
לכל היותר יש מישהו אחד שמבין מה עושים בדיוק.

חזרתי היום מאיטליה (חבל פיאמונטה ואמיליה רומנה), עשינו סוג של סיור קולינרי עצמאי - בכל מפעל קטן יש רק מספר קטן של אנשים שיודעים להסביר את כל התהליכים לעומק (לא היינו באף מפעל קפה).
לדוגמה, היינו במפעל של מכונות גלידה תעשיתיות ושם הם הקימו בית ספר להכנת גלידה כאופציה עבור אלה שקונים מכונות או סתם מתעניינים. אז שם זו שמוכרת גלידה לא יודעת שום דבר על תהליכים ומכונות.

חוף מפעם או פעמיים שלא פעלתי לפי תחושת הבטן שלי, לא נפלתי באף בית קפה, אולי כי אני שותה מקיאטו, אז המעט חלב קצת מקהה את הטעויות של האספרסו. שתיתי כמובן גם אספרסו טוב.

לגבי קפוצינו, האיטלקים שותים אותו בעיקר בבוקר. לדעתי הלא מלומדת ההקצפה פחות מוקפדת מאשר בארץ.
עוד בעיה שאני חושב שקיימת היא, שחלק מבתי הקפה משתמשים בחלב עמיד ולא טרי - אני מתעב חלב עמיד, לכן קודם אני בודק. אגב, באוטוגריל החלב טרי.
יש לי חבר שבשיא הרצינות אמר לי שהקפה באיטליה לא טעים כי הוא לא כמו בארומה....
אלדד

גונן
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 825
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 109 פעמים

שליחה #22 

פעם אחרונה כשהיינו באיטליה גרנו ליד עיירה קטנה בשם "מנטובה" , היה שם בית קפה קטן במרכז המושבה שהגיש גם מאפים שונים ,כל בוקר במשך איזה שבוע היתיצבנו שם , האספרסו היה משובח , וגם הקפוצי'נו היה לא רע , ממש נהננו שם .

העסק מנוהל ע"י שתי נשים בנות 50+ שממש מורגש שיודעות מה הם עושות בעינייני קפה !

מעבר לזה לא נירשמו "נפילות" קשות במהלך השהות שם . . .

גונן .

ozzz
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1238
נתן תודות: 605 פעמים
קיבל תודות: 167 פעמים

שליחה #23 

חברים, קראתי את השרשור בעיון. נוסע לראשונה בסוף החודש לרומא ועדיין לא הצלחתי להבין איפה כדאי לקנות פולים?
ואגב, סליחה על הבורות, אבל מה או מי זה הצבי הצהוב? (נשמע כמו ססמת גיוס למילואים בחירום :)

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
תגובות: 5016
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 288 פעמים

שליחה #24 

תקנה מה שתמצא ... הכל טוב
אשתי הביאה לי לא מזמן שלושה סוגים משלוש מקומות ספונטניים ולמרות שלא היו שיא הטריות היו משובחים בהחלט. אם לא רוצים להסתבך אז טאצה דאורו ליד הפנתיאון בלי לחשוב פעמיים
what's next?

Ben_p
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 781
נתן תודות: 21 פעמים
קיבל תודות: 43 פעמים

שליחה #25 

hosq כתב:תקנה מה שתמצא ... הכל טוב
אשתי הביאה לי לא מזמן שלושה סוגים משלוש מקומות ספונטניים ולמרות שלא היו שיא הטריות היו משובחים בהחלט. אם לא רוצים להסתבך אז טאצה דאורו ליד הפנתיאון בלי לחשוב פעמיים
...
·
קראתי את השרשור הנ"ל שוב , ואני חייב להגיד שאני מסכים עם כמעט כל מילה , הייתי גם בטאצה דורו וגם באילאיסטאציו ואני חייב להגיד שהקפה באילאיסטאציו היה די טעים(לא משהו מיוחד) אבל נראה זוועה - שתיתי קפוצינו וגם אספרסו ושניהם לא היו יוצאים מן הכלל .
אכלנו גם עוגת שוקולד לבן בשכבות והיא הייתה דווקא מעולה .

תמונה של הקפוצינו באילאיסטאצ'יו - לגמרי כמו סבון:
תמונה

לאחר מכן הייתי בטאצ'ה דורו כמובן ,יש לציים שהמקום נראה אותנטי ובהחלט כיאילו לא שופץ מעולם מה שבהחלט מוסיף לאווירה , המכונות מדהימות כמו בכל איטליה, נדמה שלה צ'ימבלי 4 ראשים שם זה סטנדרט , שתיתי גם קפוצינו , גם אספרסו (שתיתי לפחות שני משקאות בכל בית קפה שנכנסתי אליו , הרבה קפה זרם בדם )

שני המשקאות לא היו מזהירים , הרבה מתחת לציפיות , בדיוק כפי שהחבר'ה לפני כתבו , חמוצים ומרירים בעת ובעונה אחת ולא במובן הטוב .

תמונה של אספרסו וקפוצינו מטאצ'ה דורו :

תמונה

תמונה

כפי שרואים המראה מדהים אך הטעם קצת פחות , בנוסף לקחתי שני קילו הביתה ומסתבר שהטעם החמוץ לא פסח על מעבר היבשות וקיבלתי אותו גם בבית , בשורה התחתונה בית קפה שצריך לבקר בו אך לא לצפות לקבל קפה בטעם ההילה שמקיפה את בית הקפה כאן בפורום .

איתארחנו במלון צמוד "לתחנה המרכזית " של רומא הTERMINI וסמוך לתחנה יש בית קפה מדהים בשם Caffe trombeta.
כל בוקר לפני שהיינו יוצאים לטיול היומי היינו עוצרים שם ושותים אספרסו או קפוצ'ינו ונדהמים מכמות האנשים האדירה שפוקדת את המקום ומהמקצועיות של הבאריסטות שם שהיו חבר'ה בני לא פחות מ60 ולדעתי ועשו שם עבודה מדהימה, אחד מבתי הקפה הכי טובים שהייתי ברומא , ואת השם שלו אתם כנראה לא תשמעו כאן כי הוא פחות מתוייר ויותר מאכלס מקומיים.

בנוסף לקפה הנהדר היו שם סנדוויצים שנראו ממש טוב אך לא טעמנו מהם , מה שכן טעמו זה מהמאפים המדהימים שהיו להם שם.
במחיר של 1.5 יורו היינו אוכלים מאפים מדהימים שלא ניתן לתאר כמה היו מתומחרים כאן.

אספרסו מקפה טרומבטה :

תמונה

קפוצ'ינו - בין הטובים ששתיתי ברומא:

תמונה

הפאי המדהים אחד מיני רבים שאכלנו שם (1.5 יורו ) :

תמונה

הבאריסטה המוכשר והלה צ'ימבלי המדהימה :

תמונה

מלבד אלו טיילנו יום שלם בכפר במרחק 50 דק מרומא בשם "bracciano " - בראצ'יאנו , ממליץ מאוד לבקר למי שמגיע לרומא , כפר קטן ונורא ציורי ומהרגע שיורדים מהרכבת ניתן להבין בהרבה מסעדות קטנות ובתי קפה שכונתיים מדהימים .
במהלך הביקור שלנו שם היינו בשני בתי קפה , האחד איני זוכר את שמו אך היה שם אספרסו מדהים ומאפים טובים מאוד.

והשני הוא בית קפה משולב קונדטוריה וגלידרייה - CAFFE GRAND ITALIA & GELETERIA
תמונה

לצערי אין תמונות של האספרסו או הקפוצ'ינו אך הוא היה מדהים , לדעתי הכי טוב ששתיתי ברומא , והנתון המפתיע ביותר הוא שמדובר בקפה ILLY הידוע "לשימצה" כאן בארץ , זה מה ששינה את דעתי לחלוטין לגבי מותגי הקפה המסחריים הגדולים באיטליה.
מה שאנו מקבלים בארץ ומה שמשווק באיטליה הוא באיכות וטריות שונים לחלוטין - חד וחלק .

תמונה של הלה צ'ימבלי הקבועה + הקפה של ILLY -

תמונה

תמונה של חלק מהמאפים :

תמונה

למעשה זה הכל , כמובן שהיו עוד המון חוויות מבתי קפה שלא יצא לי לתעד או לצלם אך אלו בתי הקפה המרכזיים שביקרתי בהם , בשורה התחתונה תזכרו שמה שאנו יודעים כאן על סוגי הקפה האיטלקיים המפורסמים הוא שונה לחלוטין באיטליה , לכן אין צורך לפסול קפה כמו ILLY או LAVAZZA על הסף , דווקא כן הייתי מנמיך ציפיות מהבתי קפה המוכרים והמפורסמים .

מקווה שאינפורמציה ששיתפתי כאן תעזור למי שמתלבט איפה לבקר בטיול הקרוב לרומא (:
נערך לאחרונה על ידי Ben_p ב 13/04/2015 23:33, נערך פעם 1 בסך הכל.

YarivKK
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 77
נתן תודות: 18 פעמים
קיבל תודות: 21 פעמים

שליחה #26 

תודה על ההתרשמויות.

אני חושב שהשוואה של קפה שעושים פה אנשים בפורום לאיטלקי היא קצת כמו השוואה של תפוזים עם תפוחים. המשקאות שונים. פה הרבה מהשיטות מיובאות ממקומות כמו home-barista. הרבה יותר קפה (+18 גר) וקליה אחרת (למרות שהיא עדיין בדכ הרבה יותר כהה מבארהב). לכן ששותים באיטליה צריך להשוות לסגנון אספרסו המסורתי. הרבה פחות קפה וקליה כהה. מניסיוני illy בז'אנר הזה באיטליה מאוד מוצלח. זאת למרות שאישית אני הרבה יותר אוהב את הקפה היותר ׳חדש׳. דא אם מחפשים טוב יש בתי קפה בסגנון חדש באיטליה במספרים מאוד מאוד קטנים (בריסטה שם אמר לי 5 בכל איטליה :)).

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה

שליחה #27 

סגנון חדש וישן וכו לדעתי זה נולד מצורך אמריקאי למתג כל דבר ולא יותר. בסוף כולנו משתמשים בציוד איטלקי ובאותו התקן להכנה. רוב האמריקאים לא למדו לקלות לכן האספרסו חמוץ ... המעטים שיודעים עושים עבודה מצוינת . הבדלים קיימים בחומר הגלם וזה כן מוביל להבדלים בין מדינות שונות. וכמובן הידע ובזה לאיטלקים יש יתרון עצום על כולם
what's next?

YarivKK
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #28 

לא חייבים להסכים. אני מכיר אנשים שאוהבים סגנון אחד ולא את השני. בכל מקרה במילים של איש illy

http://www.theatlantic.com/health/archi ... st/243033/

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה

שליחה #29 

אז גם בישראל אנחנו על הגל החדש? הגל הראשון היה קפה נמס עם צ'ינו בקפולסקי
what's next?

YarivKK
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #30 

:) - כל מי שעושה קפה עם יותר מ 14 גר עושה משהו שונה מהמסורת האיטלקית.

בכל מקרה אני כרגע מעדיף לעשות קפה ולא לדון על שמות של גלים. חלק מהכיף זה לנסות דברים חדשים. בזה ארהב מצטיינת. תחפש מכונת קפה באיטליה עם בקרה מדוייקת של טמפרטורת הראש - בהצלחה (ראיתי אחת בטיול שלי והבריסטה שהצהיר שהוא עושה קפה לא בסגנון איטלקי). לה מרזוקו מוכרת בעיקר לארהב (ה GS3 תוככנה לארהב) ואני בספק אם כל השכלולים שרואים במכונות בשנים האחרונות היו קורים ללא השוק בארהב.

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה

שליחה #31 

כל מי שמשתמש במכונת אספרסו בבית ולא במקינטה עושה משהו שונה מהמסורת האיטלקית...
what's next?

itairaz3
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 40
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #32 

שתי המכונות הכי יפות שיצא לי לראות ברומא- משתיהם קפה מצויין.

הראשונה ב Panella, Via Merulana, 54-
השניה ב Eataly בקומה 2 (לא שווה ביקור רק בשביל זה מקום מיותר)

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”