שרשור כבלי אודיו וטאבו. האם הם עושים הבדל בצליל?

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
royla
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2450
שם מלא: רועי
נתן תודות: 1026 פעמים
קיבל תודות: 462 פעמים

שליחה #21 

tnsilver כתב:זה עדיין אותה גברת - רק שזה טיפה יותר מורכב. צריך לזכור שכבל HDMI תקול - הוא תקול בין אם הוא כבל יקר או כבל זול. מידע ב-HDMI לא הולך לאיבוד גם בכבל תקול - הוא פשוט לא קיים. זה אפשרי משום שכבל HDMI מוביל כמה וכמה סוגים של מידע.

לדוגמה, ישנם שלושה ערוצי אודיו\וידאו בשלושה זוגות של שני פינים (סה"כ 6). קיים שעון TDMS (לסינכרון המידע) בשני פינים נוספים. לכל אחד משני זוגות הפינים האלה יש סיכוך שמגן עליו מהפרעות RF ומשכניו. בנוסף, הכבל מעביר מידע בפינים בדידים כמו למשל ערוץ CEC שמאפשר תקשורת בין התקנים (לדוגמה מאפשר לטלוויזיה לכבות את ה-DVD והרסיבר וההפך), קיים ערוץ hot plug detect שמאפשר גילוי חיבור, קיים ערוץ DDC שנושא מידע תצוגה, וישנו ערוץ HDCP להצפנת המידע (פרוטוקול הזדהות), וערוצים נוספים בכבל שנושאים מידע אודות ההצפנה וכמובן מתח חשמלי לתפעול התקשורת. (ראו תמונה).

עכשיו, תארו לעצמכם כמה מקום יש כאן לכשל כלשהו כאשר הכבל תקול, ואפילו רק 'קלות' כאשר אחד הסיכוכים קרוע, מנותק או רופף.

צריך לזכור ש'המידע' לא מגיע ישירות למסך. הוא מגיע למפענח (חלק במעבד) שמחליט מה לעשות איתו. באופן תאורטי, המעבד יכול לקבל מהמפענח מידע שקיים על פיקסלים ולהציג תמונה, אך בו זמנית לא לקבל מידע שעוסק באילומינציה (רמת הבהירות) שלהן. המידע על התמונה הגיע כצפוי, אך המידע על העצמה לא קיים עקב תקלה. במקרה כזה התמונה עלולה להיות מעוותת, גרעינית או לא מושלמת בצורות אחרות. אפשרות אחרת היא שמידע הסנכרון, לא הגיע (לא קיים) והמעבד לא יודע מה לעשות עם מידע שכן הגיע.

הנקודה היא לא שכבל HDMI הוא חסין תקלות או שהוא מושלם, אלא שמידע לא דועך ולא נגרע כתוצאה מאיכות הכבל. מצד שני, כדי לראות ולשמוע תמונה וקול באיכות HDMI, על כל המידע להגיע בכל הערוצים הרלוונטיים ולא ייתכן שחלק ממנו לא יהיה קיים.

כמובן, שכבלים זולים במיוחד, חשופים יותר למפגעים חיצוניים, הם רגישים יותר לכיפוף ולדריכה ואיכות המחברים שלהם ירודה. יתכן מאוד שלא כל המוליכים בתוכם היו תקינים מלכתחילה ואין כאן שום המלצה לכבלים זולים ורעועים במיוחד. הקמצנות לא משתלמת גם במקרה הזה - אך הסברי המשווקים על 'איכות' מידע בכבלי HDMI מופרכים מיסודם. :)
...
·

לייק!!
כיף חיים.

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4166
נתן תודות: 619 פעמים
קיבל תודות: 1301 פעמים

שליחה #22 

Soli כתב:מבין שהצלחתי להזיז אותך מהאלטעזאכן שאינך מפסיק לעסוק בו
...
'אלטע' כן - 'זאכן' לא! אם אתה לא מבין משמעות של מילה - אולי כדאי שלא תשתמש בה שהרי ניתן לפרש זאת בקלות כהתקפה אישית. ניכר הרי שאינך בדיוק מבין את המילה, כמו שאינך יודע במה אני עוסק או כמה זמן אני מקצה לכך, בדיוק כמו שאינך יודע להסביר את יתרונות השזירה בכבלים שהיללת ושיבחת.

לא הצלחת להזיז אותי מכלום. הצלחת להזיז בי משהו. רגשות מהולים במעט רחמים והרבה תהייה כיצד נגררים עמיתים לתחביב, כתוצאה מלחצים חברתיים שמובילים עסקנים ושרלטנים באתרי אינטרנט חסרי זהות ושקיפות, להוצאות הזויות הכרוכות באביזרי אודיו מגוחכים שיעילותם ותפקודם המוצהר שנוי במחלוקת בקרב כל מי שמתחשב במאגר הידע האנושי שנצבר עד כה.

כן. אפשר לומר שאני די מוטרד מהדרך שבה פועלים יצרני הכחש בחש של כבלי האודיו ומהקלות היחסית שבה הם מצליחים לשכנע סנובים קלי דעת המונעים משיקולי יוקרה חברתית ומעמדית, שמצליחים בתורם, תוך הסתייעות בבעלי עניין שרלטנים, עוסקים בתחום ונוכלים, להשפיע על כמות כה רבה של נגררים חברתיים שבסך הכל היו רוצים להשתייך למועדון יוקרתי כלשהו.

העיקר שזכית לצלילי קריאות ה'אמן' של אצולת הכבילה. היעד היחיד שהושג בכל הסיפור הזה הוא שהוצאת $1300. זה באמת ראוי להערצה בחוגים ההם אבל לדעתי, אם באמת תתאמץ ותחסוך עוד קצת, ולא תתפתה לפרויקטי צד שוליים, תוכל לרכוש את המקור ב-$11,000 ולהיות גיבור לרגע. (Y)

Soli
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1086
נתן תודות: 45 פעמים
קיבל תודות: 48 פעמים

שליחה #23 

tnsilver כתב:

...
...
'אלטע' כן - 'זאכן' לא! אם אתה לא מבין משמעות של מילה - אולי כדאי שלא תשתמש בה שהרי ניתן לפרש זאת בקלות כהתקפה אישית. ניכר הרי שאינך בדיוק מבין את המילה, כמו שאינך יודע במה אני עוסק או כמה זמן אני מקצה לכך, בדיוק כמו שאינך יודע להסביר את יתרונות השזירה בכבלים שהיללת ושיבחת.

לא הצלחת להזיז אותי מכלום. הצלחת להזיז בי משהו. רגשות מהולים במעט רחמים והרבה תהייה כיצד נגררים עמיתים לתחביב, כתוצאה מלחצים חברתיים שמובילים עסקנים ושרלטנים באתרי אינטרנט חסרי זהות ושקיפות, להוצאות הזויות הכרוכות באביזרי אודיו מגוחכים שיעילותם ותפקודם המוצהר שנוי במחלוקת בקרב כל מי שמתחשב במאגר הידע האנושי שנצבר עד כה.

כן. אפשר לומר שאני די מוטרד מהדרך שבה פועלים יצרני הכחש בחש של כבלי האודיו ומהקלות היחסית שבה הם מצליחים לשכנע סנובים קלי דעת המונעים משיקולי יוקרה חברתית ומעמדית, שמצליחים בתורם, תוך הסתייעות בבעלי עניין שרלטנים, עוסקים בתחום ונוכלים, להשפיע על כמות כה רבה של נגררים חברתיים שבסך הכל היו רוצים להשתייך למועדון יוקרתי כלשהו.

העיקר שזכית לצלילי קריאות ה'אמן' של אצולת הכבילה. היעד היחיד שהושג בכל הסיפור הזה הוא שהוצאת $1300. זה באמת ראוי להערצה בחוגים ההם אבל לדעתי, אם באמת תתאמץ ותחסוך עוד קצת, ולא תתפתה לפרויקטי צד שוליים, תוכל לרכוש את המקור ב-$11,000 ולהיות גיבור לרגע. (Y)
...
מה משמעות המילה אלטעזאכן ׁאני יודע.
אני מהדור שעשרות כאלה שעסקו בענף הסתבבו בארץ עם סוס ועגלה.
אייני זקוק לחיזוק מאף אחד i am too old for this shit.
אל תהיה דעתך מוטרדת מכל יצרני הכחש בחש.
אין בכוונתי לפגוע לא בך ולא בצאן מרעיתך,הסוגדים לך כאן באתר.
אתה בשלך,ואני אמשיך לקבל "אמנים" מאצולת הכבילה.
לאושרי את מרבית שעותי הפנוייות אני מקדיש למוזיקה.
ולא ליונים או נאדים שמתפזרים באויר.

·
נערך לאחרונה על ידי Soli ב 30/10/2014 8:13, נערך פעם 1 בסך הכל.
מוזיקה היתה אהבתי הראשונה

Trendin
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 175
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #24 

אני החלפתי פעם כבל של 70 שקל בכבל של 300 שקלים. נורא התאמצתי למצוא הבדל. ממש. בסוף שכנעתי את עצמי שהבאס יותר מהודק ושומעים יותר טוב את הגבוהים. ת'אמת, אם תחליף לי את הכבל בלי שאדע, כנראה שלא אבחין בהבדל כי כנראה שהוא או לא קיים או מינורי ממש.
חשוב שתהיה כבילה מספיק טובה אבל באמת שאין צורך להסחף.

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #25 

Soli כתב: am too old for this sheet.
...
אם אתה יודע מה המשמעות של המילה 'אלטעזאכן' כדאי מאוד שתפסיק את ההתחסדות שלך הרי אף אחד לא באמת חושב שהתכוונת לכך שאני נוהג בסוס ועגלה. העקיצות שלך מתחילות לעלות לי על העצבים למרות ההקפדה על הסיום הידידותי לכאורה במחווה זו או אחרת בהודעותיך. הנוהג הזה מגיע מהאתר ההוא שבו המנהלים סובלים מיכולת עיבוד מידע קריאתי מאוד נמוכה והם מתרשמים מרפרוף חזותי על ההודעות שמהן הם מקווים לקלוט את הלך הרוחות. זה עובד אולי על הנמר אבל לא כאן. למען האמת זה אינפנטילי.

אם יש לך חדשות וודו נוספות להביא לעולם האודיו בדבר יונים, חריונים ואוויר חם - שמור אותם לנמר ולשניצל. גילך הנוסטלגי אינו ערובה לניסיון, יתרון, או לצורך העניין חכמה כלשהי. פתגמי 'בציר משובח' שמטרתם הפגנת בגרות כרונולוגית ראוי להם שיצוטטו ללא שגיאות כתיב מבישות ההופכות את השנינות המדומה לחוכא ואיטלולא (אלא אם כן המסר שלך הוא שמשהו בסדין באמת מאוד מפריע לך).

קבלות על הוצאות של $$$$ עם האות 'K', שמור בבקשה לחברים שלך מהאתר ההוא. כאן, בין כל הכבשים, אם קבעת משהו, כדאי מאוד שתהיה מסוגל להסביר אותו. אם זה הכיף שלך בפורומי אודיו, והמסר שלך הוא ש-$1300 וחוג מקרמה עושים הבדל של חיים ומוות בהאזנה לציוד הי-פי ואתה בשלך, אולי באמת כדאי שתחסוך לכולנו ותשמע יותר מוזיקה.

Soli
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1086
נתן תודות: 45 פעמים
קיבל תודות: 48 פעמים

שליחה #26 

tnsilver כתב:
...
...
אם אתה יודע מה המשמעות של המילה 'אלטעזאכן' כדאי מאוד שתפסיק את ההתחסדות שלך הרי אף אחד לא באמת חושב שהתכוונת לכך שאני נוהג בסוס ועגלה. העקיצות שלך מתחילות לעלות לי על העצבים למרות ההקפדה על הסיום הידידותי לכאורה במחווה זו או אחרת בהודעותיך. אם יש לך חדשות וודו נוספות להביא לעולם האודיו בדבר יונים, חריונים ואוויר חם - שמור אותם לנמר ולשניצל. גילך הנוסטלגי אינו ערובה לניסיון, יתרון, או לצורך העניין חכמה כלשהי. פתגמי 'בציר משובח' שמטרתם הפגנת בגרות כרונולוגית ראוי להם שיצוטטו ללא שגיאות כתיב מבישות ההופכות את השנינות המדומה לחוכא ואיטלולא (אלא אם כן המסר שלך הוא שמשהו בסדין באמת מאוד מפריע לך). קבלות על הוצאות של $$$ עם הרבה 'K' שמור בבקשה לחברים שלך מהאתר ההוא. כאן, בין כל הכבשים, אם קבעת משהו, כדאי מאוד שתהיה מסוגל להסביר אותו. אם זה הכיף שלך בפורומי אודיו, והמסר שלך הוא ש-$1300 וחוג מקרמה עושים הבדל של חיים ומוות בהאזנה לציוד הי-פי ואתה בשלך, אולי באמת כדאי שתחסוך לכולנו ותשמע יותר מוזיקה.
...
ממש אופרה כמעט כמו Tommy .
ואתה חושב שהתנסחות ושפה מעידות על שנינות...
מה עיניינך כמה ומה הוצאתי ?
אתה האחרון שתטיף לי מה והיכן לכתוב.
לפחות בעברית העלגת שלי אינני משתמש ב-copy paste ומעלה זאת כהגיגיי.
·
מוזיקה היתה אהבתי הראשונה

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #27 

דיברתי על האנגלית העילגת הפעם. שמתי לב שזו לא פעם ראשונה שאתה לא מבין משהו שאני כותב. בעבר ניסיתי להסביר, אבל אני מתחיל לחשוב שהבעיה היא לא אצלי. בקשר ל-copy & paste... יש מצב שאתה מתכוון לסימוכין או שזו עוד חוסר הבנה מצערת?

DigiSUN
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 551
נתן תודות: 200 פעמים
קיבל תודות: 187 פעמים

שליחה #28 

די לריב! :twisted:

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #29 

חברים, כמו שכולכם כבר התנסיתם, זו לא הפעם הראשונה שהדיון הזה עולה וכנראה גם לא האחרונה.
אתם גם יודעים טוב מאוד שלא תצליחו (מניסיון העבר....) לשכנע את הצד השני, אז למה לכל הפחות אי אפשר להתדיין בצורה תרבותית ומכובדת?

פניות לגופו של אדם תיערכנה ובפעם השניה תגרור הקפאה מהאתר. לתשומת ליבכם.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

NirDaitch פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 57
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #30 

At least it shows that people are passionate about it! (Y)

מקווה שתסכימו לא להסכים...

clip99
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1036
נתן תודות: 292 פעמים
קיבל תודות: 123 פעמים

שליחה #31 

זה העניין בעיסוק של בנייה או קנייה של כבלים בעלות גבוהה , שלא מעניין את הנפשות הפועלות "איך זה פועל ולמה זה ככה" , כל מה שחשוב זו התוצאה והחווייה , והם אינם מעוניינים וכנראה גם אינם מסוגלים להסביר את ההבדל לכאורה מהפן המדעי ולהצדיק את העלויות . וזה גם נאמר לא פעם ולא פעמיים .

שורה תחתונה , זה לא בא על חשבון איש חוץ מאותם חובבים , ולא אמור להפריע לאיש ואני בספק אם אותם מיזמי DIY המתיימרים לחקות כבילה יקרה פי 10 יסחפו אחריהם כמות של אנשים בסדר גודל שיצדיק את הדבר כ"תופעה" .
למה אף אחד לא מדבר על הנדסת אקלים?

שלח תגובה

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”