התחדשתי ו...

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 1367 פעמים

שליחה #21 

Avi77 כתב:
...
...
כיילתי עם המיקרפון והכיול הגדיר לי את הקדמיים כfull band הסנטר כ50hz והאחוריים כ40hz, מה דעתכם? בחנות המליצו לי להגדיר את כל הרמקולים כfull band וככה עשיתי בכיול הידני הראשוני שעשיתי.
בכיול אותו הרצתי פעמיים כדי לראות שלא פיספסתי משהו לא היתה אופציה לכייל לכמה נקודות האזנה, מדוע?
תוספת- עשיתי כיול שלישי והוא הגדיר לי את הסנטר ב150hz וכל השאר נשאר ללא שינוי, מבלבל.
...
יש מערכות כיול שמריצות בדיקה אחת ולא כמה... ככה זה.

לא יודע למה המליצו בחנות על FULL BAND לכל הרמקולים - זה ממש לא הגיוני! :oops:

אין לי מושג גם מה קרה לך בכיול השלישי אבל זה נשמע על פניו מאוד חריג - כנראה שגיאה במדידה - וצריך להריץ שוב כיול ולראות אם מקבלים תוצאה יותר נורמלית. :?

אחרי הכיול החדש - בהנחה שלא יוצאת עוד פעם תוצאה חריגה אלא משהו דומה למה שיצא לך בתהחלה - אז אם כל הרמקולים יכולים לרדת עד 80 הרץ (ומשני הכיולים הראשונים זה נראה הגיוני), אתה צריך להגדיר את כולם כ-SMALL - כן, גם את הקדמיים שהם FULL BAND - ולכוון לכולם את הקרוסאובר ל-80 הרץ. (i)

הסיבה לכך היא שמצד אחד, אין שום סיבה להעביר באסים לקדמיים כשאתה רואה סרט - פשוט תיתן לסאב לעשות את העבודה שלו! 8)
מצד שני אם אתה שומע מוזיקה אז אתה תמיד יכול לעבור למצבים של סטריאו נקי כמו DIRECT או PURE שבהם שומעים רק מהקדמיים, בלי לגעת בהגדרות של הכיול ובלי להסתבך מעבר לכיול הראשוני וההגדרות הנ"ל. (Y)

royla
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2450
שם מלא: רועי
נתן תודות: 1026 פעמים
קיבל תודות: 462 פעמים

שליחה #22 

epony כתב:
...
...
יש מערכות כיול שמריצות בדיקה אחת ולא כמה... ככה זה.

לא יודע למה המליצו בחנות על FULL BAND לכל הרמקולים - זה ממש לא הגיוני! :oops:

אין לי מושג גם מה קרה לך בכיול השלישי אבל זה נשמע על פניו מאוד חריג - כנראה שגיאה במדידה - וצריך להריץ שוב כיול ולראות אם מקבלים תוצאה יותר נורמלית. :?

אחרי הכיול החדש - בהנחה שלא יוצאת עוד פעם תוצאה חריגה אלא משהו דומה למה שיצא לך בתהחלה - אז אם כל הרמקולים יכולים לרדת עד 80 הרץ (ומשני הכיולים הראשונים זה נראה הגיוני), אתה צריך להגדיר את כולם כ-SMALL - כן, גם את הקדמיים שהם FULL BAND - ולכוון לכולם את הקרוסאובר ל-80 הרץ. (i)

הסיבה לכך היא שמצד אחד, אין שום סיבה להעביר באסים לקדמיים כשאתה רואה סרט - פשוט תיתן לסאב לעשות את העבודה שלו! 8)
מצד שני אם אתה שומע מוזיקה אז אתה תמיד יכול לעבור למצבים של סטריאו נקי כמו DIRECT או PURE שבהם שומעים רק מהקדמיים, בלי לגעת בהגדרות של הכיול ובלי להסתבך מעבר לכיול הראשוני וההגדרות הנ"ל. (Y)
...
·

אור ידידי,הבעיה היא שאיו לו סאב!!!

מה היית ממליץ?
כיף חיים.

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 1367 פעמים

שליחה #23 

royla כתב:
...
...
אור ידידי,הבעיה היא שאיו לו סאב!!!

מה היית ממליץ?
...
חד משמעית: לקנות סאב! ;)

שכחתי שאין סאב, במקרה הזה חשוב קודם כל לוודא שמערכת הכיול "תפסה" את זה שאין סאב, ובאמת אין מנוס בשלב זה מהגדרת הקדמיים כ-FULL BAND. :|

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”