קשיים בבזרה
- NEGRO
- עוסק בתחום קפה

- תגובות: 1098
- נתן תודות: 95 פעמים
- קיבל תודות: 252 פעמים
"אכן, על טעם ,על ריח ועל שיטות הפקה אפשר להתווכח"
סיכמת הכל במשפט אחד
אני לא מכין דאבל כיוון שאז כמות הקפה תהיה גדולה מדי בשבילי.
מי שרוצה כפול ויכול לקבל את הכמות הזו (לי זה יהיה יותר מדי) יכין בדאבל.
סיכמת הכל במשפט אחד
אני לא מכין דאבל כיוון שאז כמות הקפה תהיה גדולה מדי בשבילי.
מי שרוצה כפול ויכול לקבל את הכמות הזו (לי זה יהיה יותר מדי) יכין בדאבל.
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 679 פעמים
אני מאוד אשמח לטעום סינגל ממש טעים, שיהיה ברמה של הריסטרטו-הכפול שאני רגיל לשתות.
אם זה אפשרי, אני אוכל לשתות פי-2 כוסות קפה וזה כיף כי אני נהנה מההכנה.
סלסלת VST סינגל שמעמיסים בה קפה כמעט בכמות שאני מעמיס בסלסלה הכפולה שלי - לא באמת נותנת פתרון, לדעתי, כי בסופו של דבר אני אקבל כמעט את אותה כמות הקפאין.
מעניין אם אפשר לקבל סינגל באמת טעים מ-7-8 גר' קפה בלבד.
עד היום לא הצלחתי...
אם זה אפשרי, אני אוכל לשתות פי-2 כוסות קפה וזה כיף כי אני נהנה מההכנה.
סלסלת VST סינגל שמעמיסים בה קפה כמעט בכמות שאני מעמיס בסלסלה הכפולה שלי - לא באמת נותנת פתרון, לדעתי, כי בסופו של דבר אני אקבל כמעט את אותה כמות הקפאין.
מעניין אם אפשר לקבל סינגל באמת טעים מ-7-8 גר' קפה בלבד.
עד היום לא הצלחתי...
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
- TsurTriger
- כתב צילום

- תגובות: 2096
- נתן תודות: 179 פעמים
- קיבל תודות: 299 פעמים
מוטי
אצלי הסלסלה הכפולה של VST היא 18 גרם, בפועל יוצא שאני שם 19 גרם.
עם סלסלת הסינגל שהגיעה עם הבזארה אני שם כ9 גרם.
כך שיוצא שאני כיום יוצא 2 סינגלים ומקבל את אותה כמות קופאין ביום, במקום דאבל אחד.
אצלי הסלסלה הכפולה של VST היא 18 גרם, בפועל יוצא שאני שם 19 גרם.
עם סלסלת הסינגל שהגיעה עם הבזארה אני שם כ9 גרם.
כך שיוצא שאני כיום יוצא 2 סינגלים ומקבל את אותה כמות קופאין ביום, במקום דאבל אחד.
צור טריגר.
www.trigger-studio.com
www.trigger-studio.com
קראתי אצל יצרן מכונות קפה (dalla corte) שסינגל דורש טמפ גבוהה ב4 מעלות לעומת דאבל. לא בדקתי אף פעם לבד (אני תמיד עושה דאבל) אבל מי שאוהב סינגל יכול לנסות. הנה הלינק
http://www.dallacorte.com/magazine/C/19 ... 056085034/
המאמר שנמצא הכי למטה
המאמר שנמצא הכי למטה
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 679 פעמים
פשוט תענוגYarivKK כתב:קראתי אצל יצרן מכונות קפה (dalla corte) שסינגל דורש טמפ גבוהה ב4 מעלות לעומת דאבל. לא בדקתי אף פעם לבד (אני תמיד עושה דאבל) אבל מי שאוהב סינגל יכול לנסות. הנה הלינק
המאמר שנמצא הכי למטה...
יופי של קריאה.
אבל אני מוכרח להודות שלא הבנתי שני דברים עיקריים בנושא, מהקריאה שם:
1. לא הבנתי למה הטמפ' קשורה לסינגל/דאבל. הוא מסביר הרבה על גודל הסלסלה וכמות הקפה, על ההיסטוריה וכו'.
אבל אז הוא רק מדבר על זה שהם החליטו ללכת על טמפ' שונות ולא מסביר למה זה בכלל משפיע.
2. אני חושב שמההסבר שלו אפשר להסיק שהוא מתכוון לכך שהדאבל *נמוך* ב-4-5 מהסינגל, ולא שהסינגל גבוה ממנו. כלומר, הבסיס של 94 מע' הוא לסינגל, ואת הדאבל חולטים ב-90. הוא מסביר שם שהם עשו ניסוי והכניסו את הסלסלה של הדאבל למים (לא כתוב אבל אני חושב שאולי מדובר במים קרים..?) לשניות לפני החליטה, והקפה היה קר קצת אבל יותר טוב.
מאוד מוזר ולא ברור, אבל עושה לחשוב.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
אני גם לא מבין למה זה משנה. הייתי מנחש שזה לא משנה. אותה כמות מים בממוצע דרך אותה כמות קפה. יכול להיות שהמבנה של המשפך השונה גורם להבדלים בלחץ שנבנה בפנים אבל כל זה רק ניחושים. המבחן האמיתי זה לנסות לבד דאבל מול סינגל בטמפרטורות שונות ולבדוק את זה. אם אני אקפוץ למים אני אכתוב מה התוצאות.
- docfeelgood
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 660
- נתן תודות: 67 פעמים
- קיבל תודות: 99 פעמים
·hosq כתב:הקפה עצמו סופג חום לכן הגיוני שסינגל ידרוש טמפ נמוכה יותר...
זה בדיוק ההפך ממה שכתוב במאמר
הדאבל הוא זה שקר יותר
אבל לא לשכוח הניסוי בוצע בלסלסלות 54 ממ
גם אני חשבתי שסינגל סופג פחות חום לכן צריך טמפ נמוכה יותר. אבל כמות המים שעוברת בקפה זהה בשני המקרים ולכן אני לא בטוח. מה שכנרא שונה זה פרופיל הלחץ בתוך הקפה. שים לב, במאמר כתוב שסינגל צריך להיות בטמפ גבוהה יותר מדאבל ולא הפוך.
כמו שאמרו פה יכול להיות שב58ממ זה שונה.
כמו שאמרו פה יכול להיות שב58ממ זה שונה.
זה יכול להיות הגיוני שסינגל דורש טמפרטורה יותר גבוה מפני שבמנת דבל הקפה שבסלסלה מגיע ממש עד הרשת של ראש המכונה ודבר זה גורם לקפה להיות מוליך החום ישירות מצאת המים מהמכונה ולעומת זאת בסינגל יש חלל ריק בין הקפה לרשת ועד שהחוצץ הזה מתמלה במים וחודר לקפה הוא מעבד חום ומתקרר ולכן יש צורך בטמפרטורה יותר גבוה.
שלומות,
בעקבות הקשיים בהם נתקלתי ומתוך זיהוי המצוקה (
) הצטרף אליי נמסיס למערכה לפיצוח אתגר הסינגל בבזרה. נמסיס הגיע אליי עם המטחנה הידנית המדהימה שלו ועם סלסלת סינגל של VST (ועוד מיני הפתעות).
במהלך ה- 3 שעות של המערכה, הורדנו כ - 30 שוטים של ה - Brazilian Touch, החלפנו מטחנות, סלסולת ומשקלי קפה.
להלן התוצאות:
השוט הטוב ביותר יצא עם 10.5 גר' קפה, סלסילת סינגל VST 7 גר' וטחינה ידנית (מצ"ב תמונה).
השוט השני הטוב יצא עם אותם 10.5 גר' קפה, סלסלת סינגל מקורית של בזרה והמטחנה הידנית (מצ"ב תמונה).
השוט השלישי הטוב ביותר יצא עם 10.5 גר' קפה, סלסילת סינגל מקורית של בזרה ומטחנת רוקי (קישור לסרטון בהמשך)
במערכה זו לא ניסינו סלסילת דאבל. כל הטחינות של הרוקי פוזרו והגושים פוררו באמצעות קיסם עץ.
בניגוד לנכתב בתגובות, מילוי הסלסילה גלש מעבר לחור הקטן כך שנעשה שימוש בטמפר 58 מ"מ.
מצ"ב קישור לסרטון המדגים את השוט האחרון (סלסילת סינגל של בזרה ומטחנת רוקי).
המסקנה המשמעותית שלי - אפשר להוציא סינגלים טובים עם סלסילת סינגל. עכשיו נותר לתרגל...
תודה רבה לנמסיס על הסיוע יוצא הדופן - בלעדיו הייתי ממשיך להתייסר..
היה כיף

שבוע טוב.
בעקבות הקשיים בהם נתקלתי ומתוך זיהוי המצוקה (
במהלך ה- 3 שעות של המערכה, הורדנו כ - 30 שוטים של ה - Brazilian Touch, החלפנו מטחנות, סלסולת ומשקלי קפה.
להלן התוצאות:
השוט הטוב ביותר יצא עם 10.5 גר' קפה, סלסילת סינגל VST 7 גר' וטחינה ידנית (מצ"ב תמונה).
השוט השני הטוב יצא עם אותם 10.5 גר' קפה, סלסלת סינגל מקורית של בזרה והמטחנה הידנית (מצ"ב תמונה).
השוט השלישי הטוב ביותר יצא עם 10.5 גר' קפה, סלסילת סינגל מקורית של בזרה ומטחנת רוקי (קישור לסרטון בהמשך)
במערכה זו לא ניסינו סלסילת דאבל. כל הטחינות של הרוקי פוזרו והגושים פוררו באמצעות קיסם עץ.
בניגוד לנכתב בתגובות, מילוי הסלסילה גלש מעבר לחור הקטן כך שנעשה שימוש בטמפר 58 מ"מ.
מצ"ב קישור לסרטון המדגים את השוט האחרון (סלסילת סינגל של בזרה ומטחנת רוקי).
המסקנה המשמעותית שלי - אפשר להוציא סינגלים טובים עם סלסילת סינגל. עכשיו נותר לתרגל...
תודה רבה לנמסיס על הסיוע יוצא הדופן - בלעדיו הייתי ממשיך להתייסר..
היה כיף
שבוע טוב.
-
- עמדת העבודה עם המטחנה של נמסיס, הרוקי והבזרה BZ10
-
- שוט מהמטחנה הידנית וסלסילת VST
-
- שוט מהמטחנה הידנית והסלסילה המקורית
- TsurTriger
- כתב צילום

- תגובות: 2096
- נתן תודות: 179 פעמים
- קיבל תודות: 299 פעמים
גם אני ממלא מעבר לחור הקטן בג'יוליה ודוחס עם טמפר 58.
יצא יפה מאוד.
יצא יפה מאוד.
צור טריגר.
www.trigger-studio.com
www.trigger-studio.com
היי Flutzi,
שמחתי לפגוש אותך בסוף השבוע.
אני מוכרח אגב לציין, פעם ראשונה שראיתי את הבזרה BZ10 בפעולה.
אמנם לא ניסינו דאבלים, אך המכונה עושה עבודה לא רעה בכלל לעומת אחיותיה בעלות ראש ה-E61 בחליטת אספרסו, לפחות ממה שראיתי בסינגלים.
לדעתי בהנתן שני מפעילים מיומנים ההבדל בכוס האספרסו יהיה קטן מאוד. הדבר היחיד שקצת מציק ולא הצלחתי להפטר ממנו הוא הזרימה המהירה בחצי השנייה הראשונה, שמתייצבת מיד אחר כך.
אני שמח שנחה עליך דעתך שהמכונה בסדר, אפשר להוציא סינגלים טובים מאוד גם בלי לדחוס את המרכז בלבד. להערכתי האישית, אפשר להוציא סינגלים קצת יותר טובים ובפחות בזבוז קפה אם דוחסים את המרכז בלבד, אבל את זה צריך לבדוק - ואין לי את הכלים.
מאחל לך להמשיך להנות מהרבה סינגלים, דאבלים, קצרים, ארוכים ואפילו טריפלים עוד שנים רבות
שמחתי לפגוש אותך בסוף השבוע.
אני מוכרח אגב לציין, פעם ראשונה שראיתי את הבזרה BZ10 בפעולה.
אמנם לא ניסינו דאבלים, אך המכונה עושה עבודה לא רעה בכלל לעומת אחיותיה בעלות ראש ה-E61 בחליטת אספרסו, לפחות ממה שראיתי בסינגלים.
לדעתי בהנתן שני מפעילים מיומנים ההבדל בכוס האספרסו יהיה קטן מאוד. הדבר היחיד שקצת מציק ולא הצלחתי להפטר ממנו הוא הזרימה המהירה בחצי השנייה הראשונה, שמתייצבת מיד אחר כך.
אני שמח שנחה עליך דעתך שהמכונה בסדר, אפשר להוציא סינגלים טובים מאוד גם בלי לדחוס את המרכז בלבד. להערכתי האישית, אפשר להוציא סינגלים קצת יותר טובים ובפחות בזבוז קפה אם דוחסים את המרכז בלבד, אבל את זה צריך לבדוק - ואין לי את הכלים.
מאחל לך להמשיך להנות מהרבה סינגלים, דאבלים, קצרים, ארוכים ואפילו טריפלים עוד שנים רבות