האם החלפתם נורה במקרן?
- ganjastone
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 4
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 0
- מקרן שלישי.
- ראשון נגנב - ולכן לא נדרשה החלפה, שני נמסר כשהנורה שבקה אחרי 2000 שעות, שלישי ונוכחי - אפסון 8350 הוחלפה נורה אחרי 1300 שעות. תוחלף שוב עוד שנה כנראה.
- תמיד שוקל שידרוג.
מקרן ראשון אפסון 8500 נקנה לפני כ 4 שנים , נורה ראשונה הוחלפה אחרי כ 800 שעות (בעיה ידועה בנורות הראשונות שלהם)
הנוכחית עם 1400 יש כבר חדשה מוכנה מחכה שהשנייה תיהרס.
בערך כעוד שנתיים שהשלישית תיהרס מתכנן על 4K מעל 65"
הנוכחית עם 1400 יש כבר חדשה מוכנה מחכה שהשנייה תיהרס.
בערך כעוד שנתיים שהשלישית תיהרס מתכנן על 4K מעל 65"
חבל על הקמצנות של הסקר. סך הכל הרבה אנשים טרחו לענות, אבל אני אישית קראתי את כל התגובות ולא ממש קיבלתי אינפורמציה.
עוד מידע רלוונטי שעשוי היה להוסיף, בלי להעמיס יותר מדי על הכותבים או הקוראים:
דגם המקרן, כמה אתה מרוצה ממנו (טוב, ברור שכל אחד מרוצה מהמקרן שלו
), כמות שעות צפייה ביום, אחרי כמה שעות ההחלפה,
חשוב מאוד: האם נרכשה נורה מקורית, וכמה עלתה
ולמה אתם רוצים להחליף את המקרן? ולאיזה?
אולי כבר היו סקרים עם חלק מן הנתונים האלה, אבל תמיד אפשר לרענן
1. מקרן ראשון, אופטומה H31 שקניתי לפני 4.5 שנים ביד שנייה עם 950 שעות במחיר מצחיק ביותר של 700 ש"ח.
מקרן צנוע אבל משובח לקולנוע ביתי, לפחות עבורי שהסלון שלי קטן, מרחק הצפייה: 4 מטר.
לא חסכתי ממנו שעות כי ברגע שהדלקתי אותו הבנתי שחוויית הצפייה במסך גדול שמה בכיס כל מסך, לפחות מתחת ל-"80, ולא חשוב כמה מדהימים הנתונים שלו והתמונה שלו. ואני עוד מקרין על קיר לבן, ללא מסך. צופה בתוכניות טלויזיה, חדשות וכו' במקרן. 4-5 שעות ביום.
2. החלפתי נורה אחרי 3,000 שעות, זה פחות או יותר אורך החיים על פי נתוני יצרן, לאחר שהנורה איבדה מעוצמתה.
קניתי את הנורה ב-איביי במחיר 400 ש"ח (מחירי הנורות יורדים. היום אפשר להשיג בכ-300 ש"ח).
הנורה החדשה עשתה כבר 1,860 שעות, באותה איכות כמו הנורה המקורית.
3. מי לא חולם להחליף מקרן?
אז כן, אבל בעיקר כי הרסתי את השלט (לא החלפתי סוללות אף פעם, יום אחד פתחתי באקראי ונהייה לי שחור בעיניים שהסוללות נזלו... השלט עוד עבד, אלא שלאחר ה"ניקיון" האבקה של הסוללות כנראה התפזרה לתוכו ועכשיו הוא מזייף או לא עובד. אנשים! תעשו לכם מינהג להחליף סוללות לפחות פעם בשנה בכל השלטים).
למקרן יש גם "מחלת זיקנה", הוא כבר לא אוהב לעבוד בתלייה מן התיקרה...
מפנטז על אחד המקרנים הצנועים שמככבים פה ברכישה מ-אמאזון: optoma HD 25/26 או Benq 1070
חג שמח
עוד מידע רלוונטי שעשוי היה להוסיף, בלי להעמיס יותר מדי על הכותבים או הקוראים:
דגם המקרן, כמה אתה מרוצה ממנו (טוב, ברור שכל אחד מרוצה מהמקרן שלו
חשוב מאוד: האם נרכשה נורה מקורית, וכמה עלתה
ולמה אתם רוצים להחליף את המקרן? ולאיזה?
אולי כבר היו סקרים עם חלק מן הנתונים האלה, אבל תמיד אפשר לרענן
1. מקרן ראשון, אופטומה H31 שקניתי לפני 4.5 שנים ביד שנייה עם 950 שעות במחיר מצחיק ביותר של 700 ש"ח.
מקרן צנוע אבל משובח לקולנוע ביתי, לפחות עבורי שהסלון שלי קטן, מרחק הצפייה: 4 מטר.
לא חסכתי ממנו שעות כי ברגע שהדלקתי אותו הבנתי שחוויית הצפייה במסך גדול שמה בכיס כל מסך, לפחות מתחת ל-"80, ולא חשוב כמה מדהימים הנתונים שלו והתמונה שלו. ואני עוד מקרין על קיר לבן, ללא מסך. צופה בתוכניות טלויזיה, חדשות וכו' במקרן. 4-5 שעות ביום.
2. החלפתי נורה אחרי 3,000 שעות, זה פחות או יותר אורך החיים על פי נתוני יצרן, לאחר שהנורה איבדה מעוצמתה.
קניתי את הנורה ב-איביי במחיר 400 ש"ח (מחירי הנורות יורדים. היום אפשר להשיג בכ-300 ש"ח).
הנורה החדשה עשתה כבר 1,860 שעות, באותה איכות כמו הנורה המקורית.
3. מי לא חולם להחליף מקרן?
אז כן, אבל בעיקר כי הרסתי את השלט (לא החלפתי סוללות אף פעם, יום אחד פתחתי באקראי ונהייה לי שחור בעיניים שהסוללות נזלו... השלט עוד עבד, אלא שלאחר ה"ניקיון" האבקה של הסוללות כנראה התפזרה לתוכו ועכשיו הוא מזייף או לא עובד. אנשים! תעשו לכם מינהג להחליף סוללות לפחות פעם בשנה בכל השלטים).
למקרן יש גם "מחלת זיקנה", הוא כבר לא אוהב לעבוד בתלייה מן התיקרה...
מפנטז על אחד המקרנים הצנועים שמככבים פה ברכישה מ-אמאזון: optoma HD 25/26 או Benq 1070
חג שמח
- kingikra
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8141
- נתן תודות: 355 פעמים
- קיבל תודות: 249 פעמים
1) 2 (פאנא 900 והנוכחי פאנא 4000)
2) הראשון איבד מהבהירות מעט לאחר 1000 שעות וב 2000 שעות איבד עוד הרבה מהבהירות אז נתתי לאחי וקניתי חדש
3) ל 4000 יש כ 1500 שעות. ברגע שהמנורה תתחיל לזייף ארכוש 3D. ה 4K כרגע לא על הפרק.
2) הראשון איבד מהבהירות מעט לאחר 1000 שעות וב 2000 שעות איבד עוד הרבה מהבהירות אז נתתי לאחי וקניתי חדש
3) ל 4000 יש כ 1500 שעות. ברגע שהמנורה תתחיל לזייף ארכוש 3D. ה 4K כרגע לא על הפרק.
- molvy
- חבר במועדון HT

- תגובות: 7045
- נתן תודות: 1275 פעמים
- קיבל תודות: 1465 פעמים
לא הייתי מודע לקיום הסקר.... מרטין, הייתי בטוח שאתה צוחק איתי/עלי.
אז מרטין תודה על הסקר! מסכים עם כמה מקודמי היה שווה להכליל עוד שאלות למשל :
-מה גודל ההקרנה?
-איזה סוג מסך?
-צופים בטלוויזיה או רק לסרטים?
-מותקן בסלון או בחדר ייעודי?
ולשאלות הסקר
1) שלושה מקרנים
- הראשון נקנה בארצות הברית בשנת 1998 ב 4000$ מאיביי! InFocus עבד כאלף שעות בקמצנות רבה כי נורה עלתה יותר מ 1000 דולר בזמנו. נמכר ב 2002
- השני מקרן של HP שכולם אמרו לי שהוא לא טוב לסרטים והוא יותר למצגות עבד עד שנת 2007 והתקלקל לפני שהחלפתי לו נורה.... אין טעם לתקן הוא עדיין אצלי ... בעיה של חום! לאחר כמה דקות עבודה הצבעים נדפקים והתמונה מתחרבשת.
- השלישי פנסוניק 4000 נורה הוחלפה לפני כשנה לאחר שעבדה כמעט 3000 שעות. מנורה חלופית נרכשה באיביי ועובדת טוב מאוד כבר 600 שעות.
2) כאמור לפנסוניק 4000 החלפתי נורה.
3) אני מאוד מרוצה מהמקרן לאחרונה שדרגתי את המסך למסך מתיחה של VEGA ברוחב של 3 מטר... שדרוג המקרן אמנם כל הזמן על הפרק אבל אשדרג ברגע שיהיה מקרן 4K במחירים נורמליים ושיהיו תכנים המצדיקים את המעבר
אז מרטין תודה על הסקר! מסכים עם כמה מקודמי היה שווה להכליל עוד שאלות למשל :
-מה גודל ההקרנה?
-איזה סוג מסך?
-צופים בטלוויזיה או רק לסרטים?
-מותקן בסלון או בחדר ייעודי?
ולשאלות הסקר
1) שלושה מקרנים
- הראשון נקנה בארצות הברית בשנת 1998 ב 4000$ מאיביי! InFocus עבד כאלף שעות בקמצנות רבה כי נורה עלתה יותר מ 1000 דולר בזמנו. נמכר ב 2002
- השני מקרן של HP שכולם אמרו לי שהוא לא טוב לסרטים והוא יותר למצגות עבד עד שנת 2007 והתקלקל לפני שהחלפתי לו נורה.... אין טעם לתקן הוא עדיין אצלי ... בעיה של חום! לאחר כמה דקות עבודה הצבעים נדפקים והתמונה מתחרבשת.
- השלישי פנסוניק 4000 נורה הוחלפה לפני כשנה לאחר שעבדה כמעט 3000 שעות. מנורה חלופית נרכשה באיביי ועובדת טוב מאוד כבר 600 שעות.
2) כאמור לפנסוניק 4000 החלפתי נורה.
3) אני מאוד מרוצה מהמקרן לאחרונה שדרגתי את המסך למסך מתיחה של VEGA ברוחב של 3 מטר... שדרוג המקרן אמנם כל הזמן על הפרק אבל אשדרג ברגע שיהיה מקרן 4K במחירים נורמליים ושיהיו תכנים המצדיקים את המעבר