התלבטות בקניית מכונה ומטחנה

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
YarivKK
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 77

שליחה

אני החלפתי hx אחרי שבע שנים לdb. בhx הוצאתי קפה מצויין אבל זאת הייתה קצת הגרלה. פעם הקפה היה נפלא ופעם בינוני (לא חיברתי מד טמפ לראש שאולי היה פותר הרבה בעיות). בdb ברגע שהכל מכוון כל פעם יוצא אותו דבר. לי זה הבדל משמעותי. לגבי מתחנות השדרוג שלי מרוקי למצר מיני היה מאוד משמעותי בכוס.

Nax פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 52

שליחה

עוד עדכון,

דבר ראשון איכות הקפה שאני כבר שותה בבית מהבריקה ומפלנג'ר וקפה טחון טרי היא כבר שיפור משמעותי ממה ששתיתי עד היום

בנושא המשך החקירה לגבי המכונה הבאה, קפצתי היום לקפה רות לשמוע אם יש משהו ביד שניה ומה מגיע.

הבנתי שצריכה להגיע בעוד כחודש אקספובר אופיס לאבה שהיא מכונת שני דודים בחיבור ישיר ותצא לי אחרי מעמ ושירות מרוני כ-8500 ש"ח, חיפשתי קצת על המכונה הזו אבל אני צריך עוד לחקור עליה, בפורום הזה לא מצאתי עליה הרבה ואשמח לשמוע מידע ממי שמכיר וניסה.

בנוסף היום התארחתי אצל אחד מהחברים מהפורום לשיחה וטעימות מהמכונה שלו והיה מאוד מוצלח.

אני בינתיים נהנה מהתהליך, לומד המון מהניסיון של כולם פה.

תודה

nadavmm
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 614

שליחה

אני לא יודע אם זה פטנט חדש אבל לפי התרשים נראה שבזמן חליטת קפה, המים שנכנסים לדוד החליטה עוברים בתוך דוד ההקצפה (בדומה ל-HX) דבר שגורם למים בדוד החליטה לא לאבד טמפ' בעקבות כניסת מים קרים כמו ב-SB רגיל.

http://coffeetimex.wdfiles.com/local--f ... ardbcl.pdf

לכן, ייתכנו הבדלים קלים (ואולי אף לא מורגשים) אם במכונה זו מבצעים חליטה כאשר דוד ההקצפה דולק או כבוי.

נהיה מסובך העסק....

YarivKK
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 77

שליחה

נדמה לי שבלה מרזוקו gs3 זה אותו דבר.

docfeelgood
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 660

שליחה

לגבי הקליה אפשר לקלות על הגריל שקנית באמצעות סלסלה יעודית על השיפוד
http://www.homeroaster.com/t7181923.jpg

אפשר גם לאלתר באמצעות 2 סלסלות מתכת
ובעתיד לקנות קולה ייעודי

בהצלחה
:מעשן:

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
תגובות: 9712

שליחה

NEGRO כתב:הקפה באיי מיני היה יותר בוסרי ובעל פחות גוף מאשר במטחנה שלי e37s
אז לא הייתי ממהר להמעיט באיכות המטחנה.
...
לא דיברתי על השוואה בין איימיני ל-E37S... זה כמו להשוות בין פיאט אונו לטויוטה לנדקרוזר :)
דיברתי על K3 מול מאצר מיני E.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

boazj
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2374

שליחה

מוטי, ו K3 מול מאצר מיני ?
כמדומני בעבר הדעה היתה שלא יהיה הבדל בכוס...אולי בנוחות ?
אימון אישי/קואצינג, טיפול, הנחיית קבוצות וסדנאות.
פריצות דרך בתחום האישי והכלכלי,חיבור ליעוד.
וגם מוזיקה, אופני הרים, קפה, מערכות סטראו, יוגה, ריצה ועוד כאן: https://asimonim.ravpage.co.il/BOAZJ

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

שליחה

לא עשינו ראש בראש מסודר, אז אני לא רוצה סתם לצאת בהצהרות.
אבל לדעתי גם אם יהיה הבדל בכוס - הוא לא יהיה משמעותי.
כשהתקציב לא מוגבל, ברור שאעדיף מאצר מיני. אין מה להשוות בין שתי המטחנות... המאצר מאסיבית יותר, איכותית יותר, נוחה לעבודה, מגיישת הרבה פחות, לא פלסטיקית וגם נראית יותר טוב, בעיני.

אבל אם התקציב מוגבל, אז לדעתי הפער ביניהן יאפשר לך לשדרג את הקפה באופן הרבה יותר משמעותי.
גם כשמדובר רק במכונות:
אוסקר+מאצר זו עסקה פחות טובה מ-E61 עם K3, למשל.

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

שליחה

אגב, לדעתי פרמטרים כמו מהירות טחינה ורעש - הם שוליים עד לא רלוונטיים (זה לא אומר שאני לא אשקול להוציא הרבה כסף כדי לשפר אחד מהם :) אבל זה רק אומר שזה שדרוג לא רציונאלי אלא אמוציונאלי בלבד).

כן, כיף היה לשדרג את המיני עם סכינים של סופר ג'ולי כדי שהיא תטחן הרבה יותר מהר.
אבל האם זה באמת משנה? אני מכין 2-3 כוסות ביום. גם כשמגיעים אורחים, זמן הטחינה הוא שולי לגמרי ביחס לזמן הכנת הקפה.
לטעמי בשיקולים ביתיים יותר חשוב המראה ממהירות הטחינה, למשל.

danimili
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1214

שליחה

מחזק את מה שמוטי כתב. הפער בין K3 למאצר מיני בכוס הוא מאוד מאוד קטן. ההבדל הוא באיכות הבניה ובעיצוב.

noamsh
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 257

שליחה

moti_r כתב:אגב, לדעתי פרמטרים כמו מהירות טחינה ורעש - הם שוליים עד לא רלוונטיים (זה לא אומר שאני לא אשקול להוציא הרבה כסף כדי לשפר אחד מהם :) אבל זה רק אומר שזה שדרוג לא רציונאלי אלא אמוציונאלי בלבד).

כן, כיף היה לשדרג את המיני עם סכינים של סופר ג'ולי כדי שהיא תטחן הרבה יותר מהר.
אבל האם זה באמת משנה? אני מכין 2-3 כוסות ביום. גם כשמגיעים אורחים, זמן הטחינה הוא שולי לגמרי ביחס לזמן הכנת הקפה.
לטעמי בשיקולים ביתיים יותר חשוב המראה ממהירות הטחינה, למשל.
...
מוטי האם פרט למהירות הטחינה קיים הבדל בכוס (אפילו קטן) בין סופר ג'ולי לבין הסכינים המקוריים איתם מגיעה המאצר מיני?
דבר נוסף האם הואריו הקטנה היא מתמודדת ראויה מול המאצר מיני עם/בלי סופר ג'ולי ו/או ה K3? או אפילו הצ'אדו e37s מבחינת התוצאה הסופית? ושוב בהנחה שהמכונה טובה והפולים טריים?:wink:
תודה נעם.

Nax פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה

הגענו לשאלת המשלוח:

espresso coffee shop מציעים 2 סוגי משלוחים
TNT ב-130 יורו
UPS ב-165 יורו

אין DHL ו-FEDEX יקרים מאוד אז לא רלוונטיים.

לאחרונה הרבה חברה שהזמינו משלוחים מאיטליה נתקעו עם משלוחים משונים בזמן שלהם ומכונות שנדפקו בדרך והגיעו עם מכות, בנוסף כמה חברי פורום העידו שלמרות שהם הזמינו TNT הם קיבלו משלוח של דואר ישראל.

אשמח שמי שהזמין לאחרונה יגיב ויספר על החוויה שלו ועם מי הוא הזמין.

TsurTriger
סמל אישי של משתמש
כתב צילום
כתב צילום
תגובות: 2096

שליחה

UPS זו לדעתי אחת מהחברות, אם לא החברה, הכי טובות למשלוח עד לדלת.
מקצועיים, לא עושים כמעט פאשלות. ובגלל זה הם יחסית יקרים.

עם TNT אין לי ניסיון.
צור טריגר.
www.trigger-studio.com

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

שליחה

נעם, אנחנו בדיוק עושים את הבדיקות האלו עכשיו. נעדכן בהמשך.
באופן עקרוני, גם אם יש הבדלים בכוס, הם קטנים מאוד מאוד, כי כל המטחנות שהזכרת הן מעולות.

barakdan
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 391

שליחה

Nax כתב:הגענו לשאלת המשלוח:

espresso coffee shop מציעים 2 סוגי משלוחים
TNT ב-130 יורו
UPS ב-165 יורו

אין DHL ו-FEDEX יקרים מאוד אז לא רלוונטיים.

לאחרונה הרבה חברה שהזמינו משלוחים מאיטליה נתקעו עם משלוחים משונים בזמן שלהם ומכונות שנדפקו בדרך והגיעו עם מכות, בנוסף כמה חברי פורום העידו שלמרות שהם הזמינו TNT הם קיבלו משלוח של דואר ישראל.

אשמח שמי שהזמין לאחרונה יגיב ויספר על החוויה שלו ועם מי הוא הזמין.
...
·היי אסף
אני קיבלתי משלוח אחרון של מכונת קפה מלה גונדולה ודיי נדפקתי.
הבעיה היתה ש TNT היו אז ואולי עדיין בשביתה באיטליה ולכן המשלוח נשלח בדואר הבינלאומי והגיע דפוק ועם תקלות (שבר).
לו היתה לי ברירה היום הייתי משלם עוד כמה שקלים/יורו והולך על UPS ששמעתי עליהם כחברה אמינה שהמשלוחים באמצעותה מגיעים הייטב.

בהצלחה

דני
נערך לאחרונה על ידי barakdan ב 17/10/2014 19:45, נערך פעם 1 בסך הכל.
דני ברק = barakdan
בעליה של רוקט צ'ליני אבולוציונה המופלאה...
בבוקר אספרסו, אחר הצהרים - אני אספרסו, אשתי קפוצי'נו גדול

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4726

שליחה

כדי לא ליצור בלבול צריך להבהיר ש TNT ו UPS זה אותו סוג שילוח כלומר חברת בלדרות מסודרת מדלת לדלת.
אין לזה שום קשר עם הדואר והחבילות מגיעות לארץ בטיסה דרך בן גוריון ועוברות שחרור בממן בצורה מהירה.

המקרים בהם קיבלו אנשים לאחרונה חבילות דרך שירות EMS של הדואר היה למיטב הבנתי עקב שביתה באיטליה וכנראה שלא הוצעה חלופה אחרת דרך חברת בלדרות אחרת.

לגבי ההבדלים בין TNT ל UPS לפחות בהיבט של המהירות TNT איטיים יותר כי לרוב שולחים את החבילות באקונומי וזה לוקח כ 5-6 ימי עסקים מול 3 של UPS.
לדעתי גם יהיה פער בעמילות המכס לטובת UPS אבל מדובר בכמה עשרות שקלים.

בסך הכל שתיהן חברות מסודרות עם נציגות מאוד מכובדת בארץ, בשתיהן סיכוי נמוך לנזקים (בניגוד לדואר) ואין שום בעיה להזמין חבילה עם שילוח של אחת מהן.

לדעתי אם יש אפשרות כן לבחור ב UPS והפער יחסית קטן אז עדיף בגלל המהירות.

ZoharKantor
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 72
שם מלא: Zohar Kantor

שליחה

אני שלחתי וקבלתי דרך TNT.
הכל עבר חלק והשרות בארץ היה מצויין ומהיר.
יתכן ו - UPS מהירים יותר לא יודע...החבילה שלי נשלחה ברביעי ובשלישי כבר היתה על השיש בבית.
אם לא היתי גר בצפון כבר היתי מקבל בשני פשוט החלוקה לצפון כבר יציאה שהמכונה שוחררה מהמכס.
זהר

Chura
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4777

שליחה

אהלן,

ברוך הבא.
ראשית אספר על הווריו מקריאה מרובה לפני שרכשתי אותה אותה לפני יותר משנתיים ושנתיים של שימוש.
היא מטחנה מעולה ברמת הביצוע, ללא גושים, ללא אגירה, מהירה, יחסית שקטה, עם טיימר, קומפקטית ואמינה.

לטעמי היא מתעלה על הסופר ג'ולי (או סכיניה) במעט. היא לא ברמה של הקאאדו כמובן. אני חושב שכל עוד אין כוונה להשקיע בk10 ורמות המחיר האלו, אין לווריו מתחרה. וזו לא רק דעתי.
החסרון היחיד שלי אישית לא מפריע, זה העיצוב שאנשים לעיתים לא מתחברים, והפלסטיקה. אני דווקא מעדיף את האלקטרוניקה וההצורה על פני מטחנות הברזל השונות.
יש דגם, לא בטוח אם מיובא לארץ, שעשוי ממתכת כולו, וויריו W. אם זה מפריע לך שווה לבדוק.

בנוגע לשילוחים. אני אירגנתי את הרכישה הקבוצתית האחרונה מלה גונדולה. הוא הציע שילוח tnt לכל המשלוחים. 3 מכונות שהיו המלאי מיידי נשלחו עם tnt והשירות היה מצויין, עקבתי אחרי כל חבילה. הגיע תוך 6 ימים אכן כמו שכפיר רשם, השירות היה יעיל מאוד ועשו רושם מקצועי החבר'ה בtnt.
3 מכונות נשלחו עם ems עקב שביתה של tnt והגיעו מהר יותר אבל אחת של דני נדפק משהו בברז ההקצפה (בהנחה סבירה שזה קרה במשלוח). ולעוד בחור היה מכה קלה אך מעצבנת בדופן.
אני לכך אני ממליץ להימנע משילוח ems, למרות שהוא מאוד זול בעלויות מכס אגב, 180 שח בלבד עמלת עמילות מכס.
לטעמי כל עוד לא דחוף, וההפרש יותר מכמה שקלים, חבל להשקיע מעבר לtnt.
אגב, קרלוס מלה גונדולה נתן פתרון ל2 הלקוחות ושולח מה שצריך.

תתחדש, מקווה שעזרתי :-)
Configure Terminal
Write Erase
reload
(6)

Nax פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה

אפשר לקרוא את הסיכום של מה בחרתי בשרשור החדש הזה