יחס מסך - 16:9, 1.9:1, 2.39:1 ??? וגודל מסך?

מקרנים קידמיים - Front Projector.
Highendman פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 415

שליחה

שיחקתי קצת עם תוכנת הדמיה, כדי להבין איך יראו אפשרויות הגודל השונות של המסכים בפועל.
להלן התוצאות.

אפשרות ראשונה, כפי שהציע idan309. מדובר במסך 2.35:1, שעם מיסוך בצדדים ייצר גם מסך 16:9 (תמונה ראשונה)
וככה הוא יראה אחרי מיסוך בצדדים, כדי להציג תוכן 16:9 (תמונה שניה) - לטעמי מסך ה-16:9 לא מנצל טוב את החלל, אבל מאוד יכול להיות ש-idan309 צודק, והמידות מספיקות לגמרי.

אפשרות שניה - מסך בגודל שהוא איחוד של שני גדלי המקסימום (תמונה שלישית) עם סימני עליו לאיפה פסי המיסוך יעברו.
זה ייצר מסך 2.35:1 זהה בדיוק לזה שבתמונה הראשונה (בעזרת פס מיסוך בחלק העליון של המסך, ברוחב 30 ס"מ.
.
אבל יאפשר מסך 16:9 גדול יותר שמנצל את הגובה של החלל - זו התמונה הרביעית.
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור
נערך לאחרונה על ידי Highendman ב 10/10/2014 18:14, נערך פעם 1 בסך הכל.

Highendman פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

וככה יראה מסך ה-16:9 עם מיסוך בצדדים (הצלחתי לצרף רק 3 תמונות להודעה הקודמת) - 145" במקום 121" ליחס 16:9, בלי שפגעתי במסך ביחס 2.35:1.

עכשיו אני רק צריך להבין האם מיסוך כזה אפשרי טכנית וכלכלית... פניתי לכמה יצרנים וממתין לתשובות.
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור

idan309
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3005

שליחה

הדמיה מאוד יפה.
אם אני לא טועה יש טעות קטנה בכיתוב של התמונה הלפני אחרונה
אורך התמונה ב-16:9 (בגובה של 180 ס"מ) יהיה 320 ס"מ ולא 267 ס"מ.

ההבדלים בין 2 האופציות ברורים כבר מהתחלה:

1. ב-2 האופציות גודל התמונה המתקבלת ב-1:2.35 זהה.
2. באופציה 1 התמונה בתכני 1:2.35 תהיה ללא שום מיסוך.
3. באופציה 1 אתה תקבל אפקט משמעותי (לפחות לטעמי) של גידול המסך באופן משמעותי בתכנים הבאמת חשובים.
4. באופציה 1 התמונה ב-16:9 תהיה בגודל שהוא בעיני טוב למרחק (כ-120").
5. אופציה 1 אמורה להיות זולה יותר משמעותית.
6. באופציה 2 אני מעריך שאין שום סיכוי שתממש את תמונת ה-145" של ה-16:9 בגלל שזה יהיה גדול מידי למרחק.
7. באופציה 2 אתה אמור להינות מכל תוכן בכל פורמט ללא פסים שחורים / אפורים בצדדים / למעלה ולמטה.
8. באופציה 2 תוכל לצפות בתמונה 16:9 בגדול שיהיה אידאלי עבורך (להערכתי בבמרחק צפייה של כ-5 מ' זה יהיה 125-130").

לדעתי המסקנה מכל הנקודות האלה הוא שההחלטה צריכה להיות תלוייה ב-3 דברים:
1. ווידוא שאכן צפייה בתכני 1:2.35 עם מסוך זהה לחלוטין ללא מיסוך.
2. המיסוך ב-16:9 הוא כזה שיאפשר גם תמונה בגודל של 120" אם זה מה שתבחר לעשות.
3. ההפרש במחיר בין המסך שאני הצעתי למסך באופציה השנייה שווה לך את היתרונות של המסך הזה (כאן מדובר בהחלטה סוביקטיבית, אני אישית הייתי מוכן לשלם עד 5,000 ש"ח למסך כזה אבל יכול להיות שאצלך מדובר בסכום אחר).

ממתינים לעדכונך לגבי המחירים שקיבלת מסטיוארט.

Highendman פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

אתה צודק בול - סיכמת למופת. המון תודה.

וגם הוספת משהו שלא שקלתי קודם - לוודא שהמיסוך לא יהיה סטטי במידות קבועות מראש, כדי לאפשר להקטין את תמונת ה-16:9 (בעזרת הסתרה נוספת מלמעלה ומהצדדים) כדי להתמודד עם האפשרות ש-145" יהיה גדול מדי, וגם בכלל כדי להיות גמיש במיסוך לפורמטים עתידיים ככל שיהיו.

אגב, תוכל להסביר למה לדעתך תמונה של 151" ביחס 2.35:1 כן סבירה ממרחק הישיבה (בין 4.5 ל-6 מטר) ולעומת זאת אתה חושב שתמונה של 141" ביחס 16:9 תהיה גדולה מדי לאותו מרחק ישיבה? זה בגלל שמסת השטח היא בפועל משמעותית יותר גדולה ביחס האורך/רוחב הזה?

לגבי סטיוארט - הם הגיבו מהר - וחיברו אותי ישירות למפיץ האיזורי שלהם - בדובאי. יש לי תחושה שתשובה מדובאי לא תתקבל... אסביר להם קצת על המצב הגיאו-פוליטי ושאת ההזמנה, אם תהיה כזו, אבצע בארה"ב. ואז אולי יחברו אותי גם למישהו מקומי.
אעדכן כשיהיו פרטים נוספים.
שבת שלום.
HEM

idan309
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

בגלל שהעיניים הם אחת לצד השנייה ולא אחת מעל השנייה = ניתן לראות הרבה יותר לרוחב מאשר לגובה.
אני לא יודע לענות בצורה מתמטית כמה יותר אבל אני מעריך שמדובר בפי 2-2.5.

אני יושב כ-4.5 מ' ממסך 16:9 של 119" ובתכני 16:9 הגודל הוא קצת גדול (רק כאשר אני מתרחק ל-5 מ' זה מרגיש לי אידיאלי (רק בגלל גובה התמונה).
בתכני 1:2.35 (שבהם אני צופה ב-113") אני בפירוש מרגיש תמונה קטנה מידי עד כדי כך שתיאורטית (כמובן שבפועל זה לא אפשרי) על כל 1" תוספת בתכני 1:2.35 הייתי בשמחה מוכן להקריב 2" בתכני 16:9 (עד גבול מסוים כמובן).
אם לא היתה לי את המגבלה של 3.4 מ' למיקום בית המסך (מה שמשאיר כ-2.7 מ' נטו למסך) הייתי בוודאות הולך על מסך 1:2.35.

האם 151" זה לא גדול מידי גם בתכני 1:2.35 - בגלל שאין לי ניסיון אני לא יכול לדעת אבל ככל הנראה זה אמור להיות בסדר.
דרך אגב זו עוד סיבה ללכת על מסך עם מיסוך גמיש בכל הכיוונים.

Highendman פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

המשכתי לחקור ב-AVS ובגוגל, ומצאתי עוד שני פתרונות שדי הדליקו אותי!! (בנוסף לפתרון של "מסקינג" חשמלי מ-4 כיוונים).
אחד - שני מסכים "בקסטה" אחת. קסטה אחת שיש בה גם מסך 16:9 וגם מסך 1:2.35. כל אחד בגודל המקסימלי של החלל. עם מנוע שיודע להוריד את מסך א' או מסך ב'. ואז לא צריך פתרונות מסקינג בכלל. לדוגמה:

הפתרון השני **והעוד יותר מדליק** - זה מסך שנקרא "בלאק דיאמונד". הוא שחור לחלוטין. והביקורות ב-AVS אומרות דברים ממש טובים.
הרציונל כאן - שאפשר להזמין אותו בגודל המקסימלי של החלל הקרנה, והפסים השחורים של המיסוך הם "בילט אין". כי המסך שחור משחור. ויש להם מסך חשמלי נמתח. יש באתר שלהם כמה סרטים די מפילי לסת ומגירי ריר:. זה האתר - http://www.screeninnovations.com/

ולהלן סרט הדגמה:
[vimeo]64352797[/vimeo]

החיפוש נמשך, אבל יש עכשיו שני כיוונים נוספים די מדליקים - ונראים לי יותר מפתרונות מסקינג מ-3 כיוונים (למרות שלפתרון מסקינג יש יתרון נוסף, של גמישות לכל יחס אורך / רוחב, ויכולת להקטין דינמית את גודל מסך ההקרנה).

idan309
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

Highendman,

את האופציה השנייה אתה יכול להוריד מהשולחן אם אתה חושב שבגלל שהמסך הוא שחור (הוא יותר אפור משחור) אתה תקבל מסקינג אז זה גם מה שאני חשבתי כשהלכתי לראות את המסך הזה בפעולה אצל חבר פורום שהציע למכירה כזה ביד שנייה.
לאחר התרשמות אני יכול להגיד על המסך כמה דברים:
1. מדובר במסך יפה מאוד ויזואלית.
2. מדובר במסך שבהחלט עדיף על מסך רגיל בחלל מואר (אבל להגיד שניתן להינות מהצפייה בחלל מואר בדומה לחלל חשוך זה הגזמה).
3. העובדה שהוא שחור / אפור לא נותנת שום אפקט של מסקינג והפסים האפורים מעל ומתחת לתמונה בתכני 1:2.35 (המסך שראיתי היה 16:9) נראים אותו דבר כמו במסך רגיל.
4. התמונה היתה יותר מגורענת מהתמונה שאני רגיל לראות אצלי אבל ככל הנראה זה נבע מהמקרן ולא מהמסך.

לגבי האופציה הראשונה הייתי שוקל אותה רק במידה ו-2 התנאים הבאים מתקיימים:
1. מסך ה-1:2.35 בגודל של 151" עם המיסוך יקר בצורה משמעותית מאופציה זו (אני מניח כמובן שהמיסוך נותן את מה שהוא אמור לתת בצורה מלאה).
2. אתה צופה קודם בתמונה של 16:9 ממרחק הצפייה שלך בכדי לדעת בוודאות מה הגודל המתאים לך (ואני מעריך שהוא לא יהיה יותר מ-130").

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78949
שם מלא: עפר לאור

שליחה

@Highendman

הבעיה עם ה black diamond ודומיו הוא שאם אתה רוצה מסך גדול, נושא הבהירות ממש יפריע לך.

לגבי מסך Biformat. זה מה שיש לי. בדיוק אתמול עשיתי שינוי בהגדרות של המסך. גיליתי שכמעט אף פעם אני לא משתמש ב-16:9... אני רואה רק סרטים במקרן וכמעט כולם בפורמט רחב. הנדירים הם 1.85, כמעט כל השאר 2.35 או 2.4 אפילו.

זה עובד לא רע, אם כי כדאי לשים לב שיחסית יותר קשה לעשות להם אוטומטציה (אני משתמש בטריגרים שמחוברים ל-scene ול-Zones שונים ברסיבר).

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 17940

שליחה

oferlaor כתב:@Highendman

הבעיה עם ה black diamond ודומיו הוא שאם אתה רוצה מסך גדול, נושא הבהירות ממש יפריע לך.

לגבי מסך Biformat. זה מה שיש לי. בדיוק אתמול עשיתי שינוי בהגדרות של המסך. גיליתי שכמעט אף פעם אני לא משתמש ב-16:9... אני רואה רק סרטים במקרן וכמעט כולם בפורמט רחב. הנדירים הם 1.85, כמעט כל השאר 2.35 או 2.4 אפילו.

זה עובד לא רע, אם כי כדאי לשים לב שיחסית יותר קשה לעשות להם אוטומטציה (אני משתמש בטריגרים שמחוברים ל-scene ול-Zones שונים ברסיבר).
...
·
עופר
איזה סוג מסך יש לך ,חברה ? דגם ? בד ?
תודה

Highendman פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

idan309 - תודה על התשובה! כמה אתה בטוח שראית את הבלאק-דיאמונד בגימור השחור לחלוטין שלו? ראיתי שיש לו כמה סוגי בד, חלקם אפורים, חלקם שחורים לחלוטין. והגימור השחור לגמרי - לפחות ממה שקראתי עד כה, אמור להוות תחליף לפסי מסקינג. עם דגש על אמור - כי למראה עיניים של מישהו שמבין, יש משקל גדול - לכן א) דעתך חשובה לי ו-ב) חשוב לי לוודא שאכן ראית את הדגם השחור לחלוטין.

oferlaor - עפר, תודה על המידע. המקרן המיועד הוא ה-4k Sony VPL-VW1100ES, שאמור להיות עם עוצמת הארה. אבל אכן אם התמונה לא תהיה מוארת מספיק זו תהיה עוגמת נפש רצינית.

אני מבין נכון שאתה עפר, כמו idan309, ממליץ על מסך 1:2.35 עם מיסוך בצדדים בלבד (גם אם הוא מייצר גודל מסך קטן יותר לפורמט 16:9)? או שאתה ממליץ על מסך Bi-format כדי לאפשר גודל מסך מקסימלי לחלל לכל אחד מהפורמטים? ובמידה שכן - יש לך שמות / דגמים שכדאי לבדוק?
אגב, למה התכוונת כשכתבת ששינית את הגדרות של המסך Bi-format שלך? אתה יכול לשלוט במידות המסכים השונים שיורדים מהקסטה?

בעקבות התגובות כאן, אני מתחיל קצת להתקרר ממסך בגודל לא סטנדרטי ומפתרונות מסקינג חשמלי מ-4 כיוונים (גם כי לא מצאתי בינתיים פתרון כזה למסך חשמלי יורד נמתח), ומתחיל "להתפשר" על שתי אפשרויות - מסך סטנדרטי יחסית, שימלא את החלל ביחס 1:2.35, ויהיה רק עם מסקינג חשמלי ורטיקלי (בצדדים) גם אם גודל המסך 16:9 שישאר יהיה קטן יותר משמעותית. לדוגמה המסך הזה.

מה דעתכם?

שוב - תודה על כל המידע השימושי והתגובות. עוזר מאוד להשען על ידע של אנשים עם ניסיון ונכונות לעזור.

HEM

idan309
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

Highendman,

המסך שראיתי הוא המסך הזה:
http://www.hometheater.co.il/vt214101.html

בכל מקרה גם אם מדובר על מסך שכביכול נותן מסקינג לא הייתי הולך עליו לפני שאני מוודא שהוא אכן נותן תמונה מוארת ואיכותית בנוסף למסקינג (גם אם זה אומר נסיעה לחו"ל להתרשמות ממסך זהה עם מקרן זהה).

לגבי ה-Bi-format אני חושב שזה מתאים בעיקר למי שיש לו בעיה להכניס מסך סינמסקופ שיאפשר תמונה בגודל סביר למרחק הצפייה ב-16:9 (מה שממש לא המצב אצלך).

אני לא מצליח להיכנס ללינק שנתת אבל אני חושב שזה ממש לא יהיה נורא לקבל תמונה אפילו של 115" ממרחק צפייה של 5 מ' ב-16:9.
מה שיותר חשוב זה לדאוג שהתמונה תתחיל מגובה של 50 ס"מ לכל היותר (אם אפשר פחות מה טוב).

Highendman פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

תודה idan309. זה המסך האפור, לא השחור. לכן ובצדק ראית פסים אפורים בצדדים.
נשאר עכשיו לבדוק את מה שעפר אמר - לגבי עוצמת ההארה הנדרשת למסך השחור, כדי שלא תהיה תמונה שחורה.
אני אתאם איתם פגישה בינואר ב-CES בוגאס, כדי לראות מקרוב, לפני החלטה. אם יסתבר שהשוליים השחורים מהווים פסי מיסוך + למקרן המיועד לא תהיה בעיה להאיר את גודל המסך המתוכנן - מה טוב. אם לא - אלך על מסך 1:2.35, עם מיסוך חשמלי בצדדים כדי שיציג גם 16:9. ואני מקווה שנשמע גם מה עפר מספר על מסך ה-Bi-format שלו ומה היו השיקולים שלו, ככל שהוא ירצה לחלוק אותם כאן. זה גם מאוד מעניין.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה

@istarmini

http://www.hometheater.co.il/vp2023783. ... -35-1.html

@highendman

זה נורא משתנה בהתאם למה שאתה רואה. חשוב להבין שתמיד יש פשרה - אחד הצדדים חייב להיות קבוע. ב-bi format למשל, הגובה הוא מה שמשתנה. כלומר, הרוחב הוא Fixed לשני המסכים, כך שהמסך הגדול הוא תמיד 16:9 (קרי: 2.35 חייב להתפשר על מסך קטן יותר). בשיטה השניה של 2.35 עם מיסוך צד, ה-16:9 הוא זה שצריך להוות פשרה...

ולכן זה משתנה לפי סוג התוכן שתראה. אני, כך מתברר, יכול הייתי לקחת מסך 2.35 עם מיסוך כי מתברר שכמעט כל התוכן שאני רואה במקרן הוא 2.35... לא ידעתי את זה מראש, אבל עכשיו זה מאוד ברור לי. לכן, אני לא ממליץ או פוסל Biformat - כל אחד ומה שמתאים לתוכן ולצורת הצפיה שלו.

לגבי מאסקינג. כל עוד זה נעשה אוטומטית, אני לא רואה עם זה בעיה. יש המון שיטות מיסוך - מהצדדים, מלמעלה, או אפילו מכל הכיוונים. בסופו של דבר כשזה נעשה כמו שצריך (צמוד למסך), זה לא מאוד מפריע.

לגבי המקרן, מדובר על שטח מסך די גדול, שאתה מדבר עליו, תוודא שעוצמת האור שתקבל מהמסך תספק אותך. רוב המקרנים מיועדים למסכים סביב ה-100-130 אינץ' (נמדד באלכסון) ושם הם עושים את העבודה הטובה ביותר. המקרן שבחרת הוא מעולה, ה-1100 הוא מקרן בהיר למדי (2000 אנסי לומנס), אבל עדיין צריך לוודא שכשהוא במצב כל כך פתוח שהתמונה שלך לא תהיה חשוכה מדי.

אם מדובר בחדר הקרנה יעודי ואפשר לשים מסך קבוע, ותחת ההנחה שעיקר הצפיה תהיה בסרטים, הייתי הולך על מסך קבוע 2.35 עם מיסוך צידי שיקטין 16:9. אם זה ציוד הצפיה העיקרי שלך, כך שהצפיה תתפצל בין 16:9 ל-2.35 באופן אחר, אז צריך לשקול אולי את האופציה ההפוכה (מסך קבוע 16:9 עם מיסוך עילי או עילי/תחתי).

אצלי למשל הבחירה של Biformat נגזרה, בין היתר בעובדה שהמקרן הוא לא מה שדולק רוב הזמן, אלא שיש מסך ושהמסך מחליף אותו ומסתיר אותו בעצם כשהוא פועל.

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 17940

שליחה

Highendman כתב:תודה idan309. זה המסך האפור, לא השחור. לכן ובצדק ראית פסים אפורים בצדדים.
נשאר עכשיו לבדוק את מה שעפר אמר - לגבי עוצמת ההארה הנדרשת למסך השחור, כדי שלא תהיה תמונה שחורה.
אני אתאם איתם פגישה בינואר ב-CES בוגאס, כדי לראות מקרוב, לפני החלטה. אם יסתבר שהשוליים השחורים מהווים פסי מיסוך + למקרן המיועד לא תהיה בעיה להאיר את גודל המסך המתוכנן - מה טוב. אם לא - אלך על מסך 1:2.35, עם מיסוך חשמלי בצדדים כדי שיציג גם 16:9. ואני מקווה שנשמע גם מה עפר מספר על מסך ה-Bi-format שלו ומה היו השיקולים שלו, ככל שהוא ירצה לחלוק אותם כאן. זה גם מאוד מעניין.
...
·

לפי המקרן שאתה מתכנן לרכוש אני יכול להניח שהחדר הולך להיות ליגה לאומית.
חשבת ללכת על מסך, שמאחוריו הרמקולים?
זה הדבר האמיתי ,לדעתי, ובמידה ואתה בשלב התכנון והבניה שווה לשקול זאת בכובד ראש ואז יש לרכוש בד מיוחד שמעביר את הסאונד דרכו במינימום הנחתה.(acoustically transparent )

http://www.seymourav.com/screens.asp

מרבית חדרי הקולנוע הביתי הרציניים, כוללים רמקולים מאחורי המסך . אילו היום הייתי בונה את הבית ללא ספק זה הכיוון שהייתי בוחר ללכת בו.

בהצלחה

Highendman פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

תדה עפר! זה לא חדר הקרנה ייעודי - אלא תהיה טלויזיה 16:9 בדיוק מאחורי איפה שהמסך יורד.
מכיוון שמחירי מסכי 1080 יורדים - יכול אפילו שזה יהיה מסך טלוויזיה גדול - 80" או אפילו 90"
וה-4K יהיה רק מהמקרן.

אם כבר יש לי את תשומת לבך - ושוב תודה על המידע - יש לך המלצה לפתרונות מיסוך מ-4 כיוונים, שמתלבשים על מסך חשמלי יורד? מצאתי המון פתרונות DIY, שזה לא בשבילי. וגם פתרונות מיסוך למסכים קבועים - שגם זה לצערי לא אפשרות.

אם יש פתרון מיסוך טוב שמתלבש על מסך חשמלי נמתח יורד - אז כנראה אקח מסך בגודל שסוחב גם 2.35 וגם 16:9, בגודל מקסימלי עבור שניהם - והמיסוך יאפשר לי לקבל איזה גודל / יחס מסך שארצה (וגם להתמודד עם החשש ש-idan309 הציג, שמסך ה-16:9 יהיה גדול מדי - כי המיסוך יאפשר להקטין אותו).

בינתיים למרות הרבה גוגל, לא מצאתי משהו מסחרי סביר כזה.
ואם לא, אז נשאר לי להבין לגבי הבלאק-דימונד כפתרון מיסוך, או לעצור ב 2:35 חשמלי יורד נמתח עם מיסוך - וכאלה מצאתי די הרבה אפשרויות.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה

@Highendman
·לא לגמרי מבין את הסיבה שמסך שיורד חשמלית יהיה עם 4 כיווני מיסוך. יש כזה פיתרון בכלל? אני מכיר פיתרון של מיסוך רוחבי (שני קטעי בד שנמתחים סימטרית מצידי המסך) או מיסוך יורד (מסך נוסף שחור שיורד ומסתיר את החלק העליון של המסך שמאחוריו) שנקרא לפעמים multiformat.

http://www.projectorcentral.com/pdf/scr ... at_ing.pdf

שני אלה פיתרונות טובים לרוב, אם כי פחות אלגנטים מה-Biformat שלי.

spacedude
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3505

שליחה

החסרון של מסך ברוחב קבוע (כמו ה ADEO מהלינק הנ"ל של עפר) הוא שבזמן צפיה ב 1:2.35 יורד מיסוך רק מלמעלה והחלק התחתון של המסך עולה (מבינים את זה בבירור ב PDF) ואז הפס השחור התחתון מוקרן על הקיר ולדעתי יראו את זה.
אני צופה בחדר שכולו כמעט שחור ואת הפסים למעלה ולמטה רואים במיוחד בסצטנות fade to black וזה משגע אותי. הפתרון שלי הוא להדביק טפט קטיפה שחור על כל הקיר שמאחורי המסך כדי לא לראות את הפסים האלה שמשגעים אותי הרבה יותר מאשר האי מיסוך בצפיה ב 16:9.
שחר

Highendman פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

טוב עדכון קצר בעקבות תשובות מסטיוארט על שני דגמים:

מסך קבוע ביחס 2:1 עם מסקינג מ-4 כיוונים (דגם DC-100) מסגרת למסך במידות 360 ס"מ על 180 ס"מ עולה.... לפני מיסים ומשלוח... ולפני מו"מ - כארבעים אלף דולר.

מסך נגלל חשמלי עם מתיחה, ביחס 2.35:1, במידות 360 ס"מ על 153 ס"מ, עם מסקינג חשמלי בצדדים (פסים נגללים ברוחב כ-40 ס"מ בכל צד) כדי להציג גם תוכן 16:9, עולה... לפני מיסים ומשלוח... ולפני מו"מ - כ-8,000 דולר.

נראה לי שגם סטיוארט מעדיפים שנזמין מסמך נגלל, "ונסתפק" בתמונה 16:9 של 120", ו-2.35:1 של 150".

ליתר דיוק, התמונה בכל אחד מהפורמטים תהיה קטנה יותר כי החלל כולל את הבד השחור מהצדדים והתחתית המותחת של המסך תופסת גם היא מקום.

אני עדיין בודק בעוד כמה כיוונים, אבל הכיוון מתחיל להיות יותר ברור וסופי.

idan309
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

מה שאומר שגם האופציה ה"זולה" תעלה עד הבית לא פחות מ-30,000 ש"ח ואולי גם תתקרב ל-40,000 ש"ח.
האמת שציפיתי למשהו קצת יותר סביר אבל אין לי ספק שאם הולכים על הכי טוב במקרן צריך ללכת על הכי טוב גם במסך ולהבנתי סטיוארט זה הכי טוב.

Highendman פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

עוד עדכון, מקווה שזה לא נהיה טרחני. אבל יש כאן אנשים עם ניסיון רב, ודעתכם משמעותית לי.

ביקרנו באתר הבניה היום, עם טייפ הדבקה וגיר, והדבקנו על הקיר מסך בגודל המתוכנן. כזכור, המסך אמור לרדת בין שני הרמקולים הצדדים, ומעל הרמקול סנטר.

סימון גודל מסך ביחס 1:2.35 באורך 3.5 מ' ובגובה 1.5 מ' (אלכסון 150") הודבק על הבטון. בנוסף, סימנתי בגיר את האיזור של המסקינג בצד ימין ושמאל, כדי לראות איך יראה ה-16:9 עליו (משאיר אלכסון 120").

מה אגיד לכם? נראה לי קטן מדי.... גם ה-2.35 ועוד יותר קטן ה-16:9, ממרחק הישיבה המתכונן.

מה שזה אומר, זה או לקרב את מרחק הישיבה קדימה למסך, או להעביר את המסך כך שבמקום שירד בין הרמקולים - שירד לפני הרמקולים. ואז א) המסך יכול להיות גדול יותר (הגבלת הרוחב / גובה כמעט נעלמת) ו-ב) אפשר שירד למטה כלפי הרצפה כמה שרוצים, כי אין את המגבלה של גובה הרמקול סנטר. וקראתי כאן מספר המלצות שלכם על להוריד את המסך נמוך, אם אפשר.

הדבקתי גודל חלופי של מסך, עדיין ביחס 2.35:1 במידות 171" אלכסון (4 מ' רוחב על 1.70 מ' גובה) שמכיל אחרי מסקינג בצדדים מסך 16:9 בגודל 137" אלכסון - 3 מ' אורך על 1.70 מ' גובה. שיחקתי עם עוד כמה גדלים, החלל יכול "לסחוב" גם מסך בגובה של 1.84 מ' על 4.32 מ' רוחב ואלכסון של 185".

בהדבקה על הקיר - נראה הרבה יותר וואו.

עכשיו בעיקר נשאר לוודא שמרחק הישיבה מאפשר את זה - כדי לא להתקע עם מסך גדול מדי למרחק הישיבה, לפני ההנחיה לקבלן איפה להשאיר את החור בתקרה לגליל המקרן - צמוד לקיר לפני הטלוויזיה ובין הרמקולים, או יותר קדימה לפני הרמקולים, ויותר גדול.

קראתי ברשת שחישובי מרחק ישיבה לתוכן 4K (מקור או אפ-סמפלד) שונים מחישובי מרחק ישיבה מתוכן 1080 - אפשר ויש אומרים שאף רצוי לשבת קרוב יותר מאשר לתוכן 1080.

מצאתי את המחשבון המעניין הבא מחשבון מרחק ישיבה . הוא מקבל כגודל תמונה רק גודל אלכסון 16:9 ולא 2.35, אז השתמשתי במסך 16:9 שנוצר בתוכו, שהוא בגודל אלכסון 137".

ולפי המחשבון הנ"ל, מרחק הישיבה המומלץ לפי THX לגודל המסך הזה הוא 15.3 פיט שהם 4.6 מטר ישיבה מהמסך.
החלל מאפשר ישיבה גם עד 5.5 מטר מהמסך - אז נראה, אלא אם אני עושה איזו טעות חשבון קולוסלית, שהכל מסתדר. בפרט שגם בקולנוע אנחנו מאלו שאוהבים לשבת קרוב יחסית. בנוסף (זה בהתייחסות להערה קודמת של עפר) - המקרן המתוכנן יכול להאיר מסך בגודל כזה ללא איבוד עומת אור.

וגם בעין, כשישבנו מול ההדבקה על הבטון - המרחק והגודל נראו הגיונים. בגל זאת זה קצת הפתיע אותי - לראות שמחשבון מרחק ישיבה טוען ש-THX ממליצים לשבת כ 4.6 מ' ממסך 137" 16:9. הנחתי, לפני שראיתי, שגודל כזה דורש לשבת רחוק יותר.

לאנשים כאן מניסיון - עם מסכים גדולים ביחס 2.35 או 16:9 - באיזה מרחק בחרתם לשבת מהמסך שלכם? והאם שמתם לב שתוכן 4K משפיע על מרחק הישיבה המועדף עליכם?
תודה.

חזור אל “מקרנים”