צודק.NegativeIQ כתב:דימה, זה נכון שכל מודם אפשר להפוך לראוטר אבל אני מניח שהכוונה במונח "מודם" בכתבה הנ"ל היא לאותם מכשירים עם כניסת רשת בודדת ובלי WiFi שבד"כ באמת משתמשים בהם כמודם בלבד (כמו ה-T&W שאני משתמש בו).
והכתבה הזאת ממש מטרידה, גם ככה כבר שנה ומשהו בזק רק "משכירה" את הציוד הזה ולמעשה לכל מחיר של בזק תוסיף עוד 8₪ לחודש אלא אם יש לך המון עצבי ברזל בויכוחים איתם או שטרחת והזמנת מודם מחו"ל. אני עוד איכשהו הצלחתי להשיג מהם את המודם ב-100₪.
עכשיו לפי הכתבה הזאת זה בכלל לא יהיה אפשרי, לבזק בכלל לא יהיו מכשירים כאלה במלאי. מה שהכתבה אומרת זה שמהיום הם בעצם מתכוונים להחזיק רק מודמים משולבים בנתבים אלחוטיים וגם אותם תיתן או בשכירות (10₪ לחודש) או במחיר הרבה יותר גבוה ממה שהם באמת שווים.
תכלס זה אומר שאם יש לך נתב פרטי אתה עדיין תצטרך גם את הנתב של בזק. אתה יכול לבטל בו את ה-WiFi ולהפוך אותו ל-Bridge אבל אתה עדיין תשלם חודשית על משהו שאתה לא צריך.
לדעתי הגיע הזמן לשבור את המונופול של בזק בשוק המודמים, אני אנסה לברר עם כמה יבואנים אם יש להם עניין להיכנס לשוק הזה, יכול להיות שאני אצטרך עזרה מכם להראות להם כמה ביקוש יש....
לפי הכתבה נתב-משולב-מודם יעלה 480 ש"ח או 10 ש"ח בחודש.
ז"א בזק שהיא דואפול בתשתית מכריחה אותנו לשלם יותר על האפשרות להשתמש בשירותיה. מדובר בשימוש לרעה בכוחה כדואפול
לא מדובר על שוק חופשי כשיש רק אותם ואת הוט. משרד התקשורת צריך להתערב.
כל המוצרים בשוק הישראלי נגזרים מהשירותים של בזק והוט. הם לא יכולים לקבל החלטה כזו חד-צדדית.
מדהים שיש בכתבה טוקבקים שמשווים את זה לדרישה מהוט לספק טלוויזיה (האנאלוגיה המתאימה היא דווקא ממיר לכבלים)