שדרוג מ-15M ל-40M אצל בזק - מה עושים?

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
gilg7
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3757

שליחה

NegativeIQ כתב:דימה, זה נכון שכל מודם אפשר להפוך לראוטר אבל אני מניח שהכוונה במונח "מודם" בכתבה הנ"ל היא לאותם מכשירים עם כניסת רשת בודדת ובלי WiFi שבד"כ באמת משתמשים בהם כמודם בלבד (כמו ה-T&W שאני משתמש בו).
והכתבה הזאת ממש מטרידה, גם ככה כבר שנה ומשהו בזק רק "משכירה" את הציוד הזה ולמעשה לכל מחיר של בזק תוסיף עוד 8₪ לחודש אלא אם יש לך המון עצבי ברזל בויכוחים איתם או שטרחת והזמנת מודם מחו"ל. אני עוד איכשהו הצלחתי להשיג מהם את המודם ב-100₪.
עכשיו לפי הכתבה הזאת זה בכלל לא יהיה אפשרי, לבזק בכלל לא יהיו מכשירים כאלה במלאי. מה שהכתבה אומרת זה שמהיום הם בעצם מתכוונים להחזיק רק מודמים משולבים בנתבים אלחוטיים וגם אותם תיתן או בשכירות (10₪ לחודש) או במחיר הרבה יותר גבוה ממה שהם באמת שווים.
תכלס זה אומר שאם יש לך נתב פרטי אתה עדיין תצטרך גם את הנתב של בזק. אתה יכול לבטל בו את ה-WiFi ולהפוך אותו ל-Bridge אבל אתה עדיין תשלם חודשית על משהו שאתה לא צריך.

לדעתי הגיע הזמן לשבור את המונופול של בזק בשוק המודמים, אני אנסה לברר עם כמה יבואנים אם יש להם עניין להיכנס לשוק הזה, יכול להיות שאני אצטרך עזרה מכם להראות להם כמה ביקוש יש.
...
צודק.
לפי הכתבה נתב-משולב-מודם יעלה 480 ש"ח או 10 ש"ח בחודש.
ז"א בזק שהיא דואפול בתשתית מכריחה אותנו לשלם יותר על האפשרות להשתמש בשירותיה. מדובר בשימוש לרעה בכוחה כדואפול
לא מדובר על שוק חופשי כשיש רק אותם ואת הוט. משרד התקשורת צריך להתערב.

כל המוצרים בשוק הישראלי נגזרים מהשירותים של בזק והוט. הם לא יכולים לקבל החלטה כזו חד-צדדית.
מדהים שיש בכתבה טוקבקים שמשווים את זה לדרישה מהוט לספק טלוויזיה (האנאלוגיה המתאימה היא דווקא ממיר לכבלים)
NetCHEIF
סמל אישי של משתמש
גורו רשתות
גורו רשתות
תגובות: 2678

שליחה

@dima_vy

מה שכתבת אינו נכון. בנתב הזה יש אפשרות להפוך את אחת מיציאות ה-LAN ליציאת WAN ולהשתמש בו בנתב סטנדרטי לכל דבר ועניין. יחד עם זאת העובדה שמדובר בנתב דואלי מקשה על יבוא מיידי שלו לישראל. בנדא ו-TP-LINK יצטרכו בשלב הראשון להתאים את ערוצי תדר 5Ghz לתקינה הישראלית, להעביר את הנתב אישור סוג של משרד התקשורת ורק אח"כ להביא אותו בצורה מסחרית. זה תהליך שלוקח חודשים ואם בנדא לא תתחייב למכור כמה אלפי יחידות כל התהליך לא יצא לפועל.

הרבה יותר פשוט לפתוח ערוץ ליבוא של מודם VDSL סטנדרטי שלא דורש תקינה מיוחדת.
·
באתר http://www.netcheif.com תוכלו למצוא מדריכים וסקירות על רשתות ביתיות, חיבורי אינטרנט ונתבים.

denis29
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2759

שליחה

סתם שאלה, מה יש לכם נגד DSL-6850U או הדגם של נטגייר? המוצר עובד מעולה ומשלב הכל ביחידה אחת, החסרון היחיד זה חיבורי LAN 10/100 בלבד, אבל במיילה אנשים לא מקבלים 100, או אחוזים בודדים שמתקרבים לזה, נאו שכל הבעיה זה השכירות? גם ביס אני משלם על ממירים למשל.
" ... We can do nothing but to see the times go by in the path which God has chosen ... "

dima_vy
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5920

שליחה

denis29 כתב:סתם שאלה, מה יש לכם נגד DSL-6850U או הדגם של נטגייר? המוצר עובד מעולה ומשלב הכל ביחידה אחת, החסרון היחיד זה חיבורי LAN 10/100 בלבד, אבל במיילה אנשים לא מקבלים 100, או אחוזים בודדים שמתקרבים לזה, נאו שכל הבעיה זה השכירות? גם ביס אני משלם על ממירים למשל.
...
·ישנם משתמשים שביצועים של הנתב כזה (או נתבים דומים ברמה הזאת) אינם מספקים. והם מעונינים בציוד יותר חזק, שבזק לא מספקת. בזק אכן עושה בדיוק אותו מודל של שכירות ציוד כמו ב-yes, שלדעתי לא נכון, אלא הציוד אמור להיות כלול בדמי שימוש. מצד שני אם היו מעלים מחיר ב-10 ש"ח לחודש, ולא היו מציינים שמדובר בדמי שכירות בציוד, האם מישהו היה עושה רעש? אני בספק.

dima_vy
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

@NetCHEIF
·
לא ידעתי שניתן לשחק עם הגדרות של הפורטים בנתב הזה.

ולגבי יבוא מודמים - זה בדיוק מה שאמרתי, השאלה רק האם יש מישהו שירים את הכפפה...

NetCHEIF
סמל אישי של משתמש
גורו רשתות
גורו רשתות

שליחה

denis29 כתב:סתם שאלה, מה יש לכם נגד DSL-6850U או הדגם של נטגייר? המוצר עובד מעולה ומשלב הכל ביחידה אחת, החסרון היחיד זה חיבורי LAN 10/100 בלבד, אבל במיילה אנשים לא מקבלים 100, או אחוזים בודדים שמתקרבים לזה, נאו שכל הבעיה זה השכירות? גם ביס אני משלם על ממירים למשל.
...
העובדה שמדובר בנתב 10/100 אומרת שגם בתוך הרשת הביתית זו מהירות העברה המקסימאלית. אני מעדיף שבין המחשבים עצמם אפשר יהיה לתקשר במהירות גבוהה יותר (1G) ואין סיבה שלצורך כך אצטרך לרכוש מתג (SWITCH) יעודי.
באתר http://www.netcheif.com תוכלו למצוא מדריכים וסקירות על רשתות ביתיות, חיבורי אינטרנט ונתבים.

denis29
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2759

שליחה

פה אתה צודק, מצד שני, נגיד והוא היה 100/1000, איך תסתדר רק אם 4 פורטים? לי יש 3 חדרים, ומספר מכשירים בסלון שצריכים חיבור רשת,
אז במצבי זה היה הפתרון, לרכוש סביץ גיגה ל 8 פורטים...
" ... We can do nothing but to see the times go by in the path which God has chosen ... "

inonr
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 661
שם מלא: inonr

שליחה

הבעיה שליבואים יקח זמן להביא מודמים תומכי VDSL, בעולם ללקוח הפרטי קשה להשיג משהו איכותי כי הטכנולוגיה הזאת לא נפוצה אלה בארצנו הקטנה ו"המתקדמת"

NegativeIQ
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4485

שליחה

בנד"א כתבו לי שהם מתכוונים לייבא את ה-9980 החל מנובמבר.

dima_vy
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

זה שהם יתחילו ביבוא של נתב טוב זה נחמד, אבל זה לא פותר בעיה, כי שוב נוצרת מגבלה לדגם מסויים של נתב...

NegativeIQ
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4485

שליחה

לפי מה שהם אומרים יש רק שלושה מותגים שיש להם יבואן רשמי בארץ: D-Link, Netgear ו-TP-Link.
אם להאמין להם השניים הראשונים הם בהסכם בלעדיות עם בזק ולא ישווקו מודמים DSL באופן פרטי, בנדא היא היבואנית של TP-Link ואכן מתכוונת להיכנס איתם לתחרות בנובמבר. כרגע ה-9980 הוא המוצר היחיד של TP-Link שתומך VDSL. לשאר המותגים אין יבואן רשמי בארץ, אפשר לייבא באופן פרטי או לשכנע חברה כלשהי להתחיל לייבא את זה, לפי מה שהבנתי לבנדא אין כרגע אינטרס להתחיל לייבא מוצרים של יצרן חדש.

אבל תסתכלו על הצד החיובי - לכל הפחות תהיה אפשרות להשיג מוצר VDSL2 בארץ באופן פרטי בלי לשלם לבזק שכירות. אולי גם התחלה של תחרות תעודד יבואנים מתחרים להיכנס לשוק.

חוץ מזה, כמה מילים על ה-9980 - מדובר כרגע באחד המודמים הכי טובים שקיימים בשוק, יש לו 2 כניסות USB, זיכרון 64 מגה, פלאש 8 מגה.
התמיכה בקושחות צד-שלישי נמצאת בהילוך גבוה, שימו-לב לתכונות הבאות:
  • צ'יפ ה-DSL הוא מתוצרת Lantiq, שבניגוד ל-Broadcom (יצרנית הצ'יפ של כל המודמים שבזק משווקת) מפרסמת דרייבר בקוד פתוח, מה שמאפשר לקושחות צד-שלישי להפעיל את המודם.
  • ל-OpenWRT יש כרגע ב-Trunk תמיכה בדגם 8970. נראה שהדגמים 8970, 8980 ו-9980 מבוססים בדיוק על אותו צ'יפסט ולכן הקושחה אמורה לעבוד בכולם. ההבדלים ביניהם: ה-8980 הוא Dual Band (ה-8970 הוא רק 2.4) וה-9980 בנוסף תומך VDSL2 (שני המודמים האחרים הם +ADSL2 בלבד).
  • מבחינה טכנית צ'יפ ה-DSL בכל המודמים זהה, נראה שההגבלה של ה-ADSL היא בקושחה בלבד, לפי הפורום של OpenWRT הם הצליחו להפעיל את המודם במצב VDSL אפילו ב-8970.
  • כרגע יש בעיות ב-5GHz, שדורש דרייבר לא יציב ומקרטע, לא ברור מתי אם בכלל תהיה תמיכה, מצד שני ה-2.4GHz נתמך ופועל בלי בעיות, אז אם לא לחוץ לכם מאוד Dual Band זה אחד המודמים הכי טובים שיכולים להיות לכם.

NetCHEIF
סמל אישי של משתמש
גורו רשתות
גורו רשתות

שליחה

שכחת עוד יבואן - פיקוק שמביאים את EDIMAX לארץ.

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”