איזה תחום כדאי ללמוד בהייטק?
- shlomiassaf
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1444
דעתי האישית שכדאי לך לשקול כן לעשות תואר ראשון, בדגש על הפתוחה.
אני לא כ"כ יודע מה ההסטוריה שלך או נסיון.
אם אתה רוצה ללמוד היי-טק כי יש שם כסף אבל אין לך נסיון אז זה לא הכיוון הנכון.
לא שזה לא נכון לחשוב כך, פשוט יהיה לך קשה לממש את זה.
אחד המחסומים הקשים הם להגיע לראיון עבודה.
גם כשאתה מגיע עולות שאלות.
בהנחה שאין לך נסיון קודם אז יהיה לך קשה להבליט את עצמך.
המתחרים שלך צעירים יותר, מוכנים לקבל פחות ולתת יותר.
אתה צריך לצמצם פערים איפה שאפשר.
להיות מתכנת טוב לא לומדים בקורס או בפתוחה, זה שנים של נסיון פרקטי בשטח.
המרה של מתודולוגיות ודפוסים לעולם האמיתי... לוקח זמן להפנים את החשיבה ולא לכל אחד יש את זה.
גם DBA, לא עבודה פשוטה ובהחלט דורשת נסיון.
QA זה בהחלט מקום שאפשר להשתלב בו, מתחילים בקטן לאט לאט צוברים ידע ונסיון.
זה גם מאפשר לך להחשף לעולם התוכנה.
יהיה מאוד קשה להתקבל לעבודה בלי תואר רלוונטי, זה אני רואה בשטח.
שווה לך לשקול להתחיל תואר בפתוחה, במקביל להשתחל לעבודת סטודנט
ועם הזמן להתקדם.
זה שאתה בן 28 ולא עשית זאת מקודם לא ייתן לך הנחה אצל המעסיקים... להפך.
אני לא כ"כ יודע מה ההסטוריה שלך או נסיון.
אם אתה רוצה ללמוד היי-טק כי יש שם כסף אבל אין לך נסיון אז זה לא הכיוון הנכון.
לא שזה לא נכון לחשוב כך, פשוט יהיה לך קשה לממש את זה.
אחד המחסומים הקשים הם להגיע לראיון עבודה.
גם כשאתה מגיע עולות שאלות.
בהנחה שאין לך נסיון קודם אז יהיה לך קשה להבליט את עצמך.
המתחרים שלך צעירים יותר, מוכנים לקבל פחות ולתת יותר.
אתה צריך לצמצם פערים איפה שאפשר.
להיות מתכנת טוב לא לומדים בקורס או בפתוחה, זה שנים של נסיון פרקטי בשטח.
המרה של מתודולוגיות ודפוסים לעולם האמיתי... לוקח זמן להפנים את החשיבה ולא לכל אחד יש את זה.
גם DBA, לא עבודה פשוטה ובהחלט דורשת נסיון.
QA זה בהחלט מקום שאפשר להשתלב בו, מתחילים בקטן לאט לאט צוברים ידע ונסיון.
זה גם מאפשר לך להחשף לעולם התוכנה.
יהיה מאוד קשה להתקבל לעבודה בלי תואר רלוונטי, זה אני רואה בשטח.
שווה לך לשקול להתחיל תואר בפתוחה, במקביל להשתחל לעבודת סטודנט
ועם הזמן להתקדם.
זה שאתה בן 28 ולא עשית זאת מקודם לא ייתן לך הנחה אצל המעסיקים... להפך.
- nimitzg
-
- כתב קפה

- תגובות: 2060
תואר ראשון ייתן לך קריאת כוון טובה למה אתה מתחבר יותר.
חיבור=הצלחה.
חיבור=להיות יותר טוב מבוגרי טכניון שאין להם חיבור.
לדוגמא ,בתחום ה IT - יישום מערכות SAP. בוגרי טכניון תעשיה וניהול ומערכות מידע מאישים בטבעיות תפקידים אלה.
אך לא תמיד יש להם הבנה תהליכית טובה או גישה טובה למשתמשים וצרכיהם.
אם תעשה תואר ראשון ותבחר כוון לפחות תהיה שלם עם ההחלטה ויתר מאשר להתקע כאיש QA במשכורת מוגבלת עד גיל 67 או עד שיזרקו אותך מהערכת.
טיפ נוסף:בתחום המיחשוב -תוכנה,מערכות מידע וכו׳ חשובה גם יכולת הלמידה העצמית (מתוך חומרים קיימים) הסקרנות וההתלהבות ללמוד.רק ככה אנחנו שומרים על השווי שלנו כבני אדם+ מקצוענים בתחומינו.
בהצלחה.
אני סיימתי תואר ראשון במדעי המחשב ומערכות מידע בעמק יזרעאל 2004. היום - מנהל פעילות SAP ויועץ. מעולם לא פוטרתי מעבודתי ואני מקבל הצעות רבות בתדירות גבוהה.גם יצא לי לעבוד בחו״ל.
חיבור=הצלחה.
לדוגמא ,בתחום ה IT - יישום מערכות SAP. בוגרי טכניון תעשיה וניהול ומערכות מידע מאישים בטבעיות תפקידים אלה.
אם תעשה תואר ראשון ותבחר כוון לפחות תהיה שלם עם ההחלטה ויתר מאשר להתקע כאיש QA במשכורת מוגבלת עד גיל 67 או עד שיזרקו אותך מהערכת.
טיפ נוסף:בתחום המיחשוב -תוכנה,מערכות מידע וכו׳ חשובה גם יכולת הלמידה העצמית (מתוך חומרים קיימים) הסקרנות וההתלהבות ללמוד.רק ככה אנחנו שומרים על השווי שלנו כבני אדם+ מקצוענים בתחומינו.
בהצלחה.
אני סיימתי תואר ראשון במדעי המחשב ומערכות מידע בעמק יזרעאל 2004. היום - מנהל פעילות SAP ויועץ. מעולם לא פוטרתי מעבודתי ואני מקבל הצעות רבות בתדירות גבוהה.גם יצא לי לעבוד בחו״ל.
"Cigars change thoughts into dreams."
(Victor Marie Hugo 1802-1885)
- shlomiassaf
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1444
אני מסכים לחלוטין שבתחום התוכנה אם זה לא בא מבפנים מתשוקה, ואם אין יכולת למידה עצמית גבוהה אז אחרי 10 שנים אתה דינוזאור, אלא אם הגעת לניהול ואז זה שונה.nimitzg כתב:תואר ראשון ייתן לך קריאת כוון טובה למה אתה מתחבר יותר.
חיבור=הצלחה.
בהצלחה.
אני סיימתי תואר ראשון במדעי המחשב ומערכות מידע בעמק יזרעאל 2004. היום - מנהל פעילות SAP ויועץ. מעולם לא פוטרתי מעבודתי ואני מקבל הצעות רבות בתדירות גבוהה.גם יצא לי לעבוד בחו״ל....
לגבי ההקבלה לטכניון, אני לא חושב שזה נכון להכליל.
אני לא בוגר טכניון אבל להגיד שלא תמיד לבוגרי טכניון יש הבנה תהליכית זה סתם לא לעניין.
גם לא תמיד לבוגרי עמק יזראל, הפתוחה, העברית או ת"א... אין קשר.
מי שהגיע לטכניון הגיע לשם לרוב כי יש לו יכולת למידה יותר גבוהה.
לא בהכרח חכם יותר אבל יש לו יכולת למידה יותר גבוהה, זו עובדה.
·
- nir11
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3893
·שני דבריםkingikra כתב: 3) לגבי יכולות ה QA או דרישות קודמות, אני רוצה לומר שברוב המקומות שעבדתי בהם כל מה שאנשי ה QA היו עושים זה יושבים מול מחשב עם מסמך
בדיקות שבו כתוב "תלחץ על כפתור X ויפתח לך חלון Y. יסלחו לי אנשי ה QA אבל אני לא חושב שבשביל המשימה הזאת צריך ידע קודם....
1) אתה שוכח שאנשי QA צריכים לתכנן את הבדיקות, זה הקטע המסובך, כתלות במורכבות המוצר כמובן.
2) אני מנהל קבוצת QA למוצר כזה ("מסובך"), קולט לתפקידי בדיקות ידניות כמעט רק יוצאים (טריים) של 8200, כי מעטים האחרים שיכולים להמודד עם המורכבות. אני לא אכנס פה לפרטי פרטים, אבל אפשר לומר שהשכר שלהם (להזכירך ללא נסיון בתחום) לא רע למישהו שיצא לפני דקה מהצבא והוא לא איש פיתוח.
אני עצמי התחלתי כאיש QA ידני אחרי שעשיתי הסבה, והתקדמתי לא רע בכלל. ההחלטה הכי טובה שעשיתי.
- Multimediaman
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 679
@Moshe_L
·
DBA זה מקצוע מבוקש מאוד. יתרה מנסיוני, "חיי המדף" של DBA הם ארוכים יותר מהמהנדס הממוצע.
עם זאת, אני לא יודע מהם חסמיי הכניסה לתחום הזה. נדמה לי שהם יותר משמעותיים מפיתוח לאנדרוייד (למשל).
DBA זה יותר ממקצוע אחד: תשתיתי? אפליקטיבי? ביג דאטא? וכן הלאה.
במקצוע הזה ישנן משרות שדורשות מה DBA ידע ואחריות מקבילה למהנדס מערכת.
להערכתי, על מנת לחדור לשוק הזה, תצטרך יותר מקורס אחד, וכנראה יותר משניים. ישנן הסמכות של ORACLE ו MS שאתה צריך. לא פשוט, אבל במחשבה ארוכת טווח, זה אחלה מקצוע, מבוקש ומעניין.
·
DBA זה מקצוע מבוקש מאוד. יתרה מנסיוני, "חיי המדף" של DBA הם ארוכים יותר מהמהנדס הממוצע.
עם זאת, אני לא יודע מהם חסמיי הכניסה לתחום הזה. נדמה לי שהם יותר משמעותיים מפיתוח לאנדרוייד (למשל).
DBA זה יותר ממקצוע אחד: תשתיתי? אפליקטיבי? ביג דאטא? וכן הלאה.
במקצוע הזה ישנן משרות שדורשות מה DBA ידע ואחריות מקבילה למהנדס מערכת.
להערכתי, על מנת לחדור לשוק הזה, תצטרך יותר מקורס אחד, וכנראה יותר משניים. ישנן הסמכות של ORACLE ו MS שאתה צריך. לא פשוט, אבל במחשבה ארוכת טווח, זה אחלה מקצוע, מבוקש ומעניין.
-
Moshe_L
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 363
shlomiassaf ו nimitzg
תודה רבה על הזמן שהקדשתם והמידע המועיל.
תודה רבה על הזמן שהקדשתם והמידע המועיל.
- kingikra
-
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8141
·nir11 כתב:·שני דברים......
1) אתה שוכח שאנשי QA צריכים לתכנן את הבדיקות, זה הקטע המסובך, כתלות במורכבות המוצר כמובן.
2) אני מנהל קבוצת QA למוצר כזה ("מסובך"), קולט לתפקידי בדיקות ידניות כמעט רק יוצאים (טריים) של 8200, כי מעטים האחרים שיכולים להמודד עם המורכבות. אני לא אכנס פה לפרטי פרטים, אבל אפשר לומר שהשכר שלהם (להזכירך ללא נסיון בתחום) לא רע למישהו שיצא לפני דקה מהצבא והוא לא איש פיתוח.
אני עצמי התחלתי כאיש QA ידני אחרי שעשיתי הסבה, והתקדמתי לא רע בכלל. ההחלטה הכי טובה שעשיתי....
אמרתי בפירוש שבמקומות שאני עבדתי. לא אמרתי שכל קבוצת\צוות QA הוא כזה.
לגבי סעיף אחד, במקומות שאני הייתי, המתכנת כותב את מסמך הבדיקות.
- Lior_M
-
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8143
·Moshe_L כתב:חשבתי על QA או DBA מה עדיף?
אולי תחום אחר?
לא תואר ראשון.
תחום שיש לו ביקוש חזק עם יציבות לשנים הבאות.
כדאי ללמוד ב-?hackeru
תודה רבה לעוזרים....
בגדול,
תמיד עדיף שיהיה תואר גם אם בסופו של דבר זה לא אומר שרכשת מקצוע.
לשאלתך, אם אני מסתכל 15 שנה אחורה ו.. 10שנים קדימה, Security זה הדבר החם.
כולם מדברים על סייבר. שם הכסף הגדול.
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
-
Moshe_L
-
- חבר פעיל מאוד

Lior_M
בהחלט אפשרות מעניינת, אני אבדוק את זה לעומק.
תודה.
בהחלט אפשרות מעניינת, אני אבדוק את זה לעומק.
תודה.
- avishay33
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 246
- שם מלא: avishay33
מציע לך בחום (ומנסיון) ללכת ללמוד הנדסת תוכנה למרות שזה יקח לך קצת זמן.
בסוף אתה ככל הנראה תמשיך לעבוד עד גיל 67, משמע יש לך מעל 30 שנות עבודה לפניך וכדי שלא תתקע וכדי שתוכל למצות את הפוטנציאל אתה צריך יסודות טובים.
אני עוסק בתחום הפיתוח מעל 10 שנים ולצערי אני ללא תואר רלוונטי דבר שמורגש באיזורים מסוימים
בסוף אתה ככל הנראה תמשיך לעבוד עד גיל 67, משמע יש לך מעל 30 שנות עבודה לפניך וכדי שלא תתקע וכדי שתוכל למצות את הפוטנציאל אתה צריך יסודות טובים.
אני עוסק בתחום הפיתוח מעל 10 שנים ולצערי אני ללא תואר רלוונטי דבר שמורגש באיזורים מסוימים
- nimitzg
-
- כתב קפה

- תגובות: 2060
@shlomiassaf
·
כנראה שלא הבנת למה התכוונתי.
בוגר טכניון זו היתה רק דוגמא לתואר נחשק ביותר לכאורה - משהו חומרי
חיבור זה מושג יותר מופשט ויכול לכלול הרבה מאפיינים.
·
כנראה שלא הבנת למה התכוונתי.
בוגר טכניון זו היתה רק דוגמא לתואר נחשק ביותר לכאורה - משהו חומרי
חיבור זה מושג יותר מופשט ויכול לכלול הרבה מאפיינים.
"Cigars change thoughts into dreams."
- noam
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1425
@Moshe_L
·
כל תחום שדובר פה הוא מורכב מהרבה תתי התמחויות.
ממליץ לך קודם להבין מה מעניין אותך.
לדוגמא, יכול להיות ש QA ישמע לך מעניין אבל במציאות יכול להיות שתבין שהעבודה יכולה להיות משעממת ורוטינית.
לרוב אנשים בלי נסיון עם\בלי קורס מתחילים מבדיקות ידניות.
יש הרבה חברות שלוקחות עובדים לבדיקות כאלו בלי קורס ומתבססים יותר על הכרת התחום, שלפעמים יותר יעיל.
לפי דעתי אחרי שתדע מה מעניין אותך תעשה קורס רציני בנושא ועדיף עם התמחות ספציפית באותו הנושא.
מה הכוונה שלי לרציני, יש קורס QA קצר ורדוד ויש קורסים שתלמד בהם גם SQL שכבר מקדמים אותך בעוד ידע חשוב.
אם יש לך שאלות יותר ספציפיות שמח לענות.
·
כל תחום שדובר פה הוא מורכב מהרבה תתי התמחויות.
ממליץ לך קודם להבין מה מעניין אותך.
לדוגמא, יכול להיות ש QA ישמע לך מעניין אבל במציאות יכול להיות שתבין שהעבודה יכולה להיות משעממת ורוטינית.
לרוב אנשים בלי נסיון עם\בלי קורס מתחילים מבדיקות ידניות.
יש הרבה חברות שלוקחות עובדים לבדיקות כאלו בלי קורס ומתבססים יותר על הכרת התחום, שלפעמים יותר יעיל.
לפי דעתי אחרי שתדע מה מעניין אותך תעשה קורס רציני בנושא ועדיף עם התמחות ספציפית באותו הנושא.
מה הכוונה שלי לרציני, יש קורס QA קצר ורדוד ויש קורסים שתלמד בהם גם SQL שכבר מקדמים אותך בעוד ידע חשוב.
אם יש לך שאלות יותר ספציפיות שמח לענות.
- MadCow
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1219
ואם עד עכשיו לא הצליחו לבלבל אותך, תן לי לבלבל אותך קצת. זה ישמע קצת קיצוני, אבל לדעתי QA זה תחום הולך ונעלם, וההוכחה לכך היא הביקוש הגובר ל DevOps, שבראייתי זה התפתחות טבעית של תחום ה QA.
חייב לומר שבתור מפתח לעולם לא אהבתי את האמרה "תתחיל ב QA ותתקדם לפיתוח". אלה שני תפקידים שונים, עם אופי שונה, ועם מקצוענות שונה (זה נכון ששניהם דורשים ידע משותף אך בהגדרה הם שני תפקידים שונים).
אם אתה רוצה להיות מפתח תוכנה, תהיה מפתח תוכנה. גם אם כ junior, גם אם בתור מפתח אפליקציות "קטנות" יותר, וגם אם בשכר נמוך ביחס לשוק. אבל לדעתי כן תהיה מפתח.
היום השוק פורח למפתחים, ויש ביקוש גדול, גם אם הם בתחילת דרכם. ותאמין לי שאני לא אומר את זה כי נדמה לי, אלא כי אני "בעניינים".
מה שצריך להנחות אותך, וזה נאמר פה - אם אתה טוב, ירצו אותך. גם אם אתה חסר נסיון.
אבל, וזה אבל גדול - אני כן אחזור על דברים שנאמרו פה בשרשור - אני כן הייתי עושה תואר (ומוותר על כל הקורסי "הסבה להייטק" שבראיית חלק גדול מהתעשייה הם דיי שקריים) לפני שבכלל הייתי מחפש.
חייב לומר שבתור מפתח לעולם לא אהבתי את האמרה "תתחיל ב QA ותתקדם לפיתוח". אלה שני תפקידים שונים, עם אופי שונה, ועם מקצוענות שונה (זה נכון ששניהם דורשים ידע משותף אך בהגדרה הם שני תפקידים שונים).
אם אתה רוצה להיות מפתח תוכנה, תהיה מפתח תוכנה. גם אם כ junior, גם אם בתור מפתח אפליקציות "קטנות" יותר, וגם אם בשכר נמוך ביחס לשוק. אבל לדעתי כן תהיה מפתח.
היום השוק פורח למפתחים, ויש ביקוש גדול, גם אם הם בתחילת דרכם. ותאמין לי שאני לא אומר את זה כי נדמה לי, אלא כי אני "בעניינים".
מה שצריך להנחות אותך, וזה נאמר פה - אם אתה טוב, ירצו אותך. גם אם אתה חסר נסיון.
אבל, וזה אבל גדול - אני כן אחזור על דברים שנאמרו פה בשרשור - אני כן הייתי עושה תואר (ומוותר על כל הקורסי "הסבה להייטק" שבראיית חלק גדול מהתעשייה הם דיי שקריים) לפני שבכלל הייתי מחפש.
- Multimediaman
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 679
·MadCow כתב:...DevOps, שבראייתי זה התפתחות טבעית של תחום ה QA.
...
סיקרנתני
(כי אני לא מוצא שום קשר בין המקצועות ולו הקלוש ביותר (( אבל ת'כלס, אין ממש אחידות בהגדרת התפקידים בין החברות, אז זו כנראה הסיבה))
- MadCow
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1219
זה נכון שבהגדרה אין קשר, הכוונה שלי הייתה זה שפחות מחפשים אנשים ש"יקחו מוצר, יגדירו תוכנית בדיקה, יבדקו...." וכו' וכו', אלא שיהיו יותר אנשי end2end - בדיקות, CI, CD, אוטומציה, לעיתים release ועוד. ההגדרה של אנשים כאלה נופלת בין QE לבין DevOps.
אני לא אומר ש QA לא קיים, הוא קיים ובגדול (בעיקר בחברות ותיקות), פשוט היום בחלק גדול מהחברות הוא מקבל סוג של משמעות אחרת, והחיפוש אחרי איש ה QA ה"קלאסי" קצת אובד.
אגב, גם בתחום הפיתוח אוהבים היום לחפש אנשי "full stack"...
אני לא אומר ש QA לא קיים, הוא קיים ובגדול (בעיקר בחברות ותיקות), פשוט היום בחלק גדול מהחברות הוא מקבל סוג של משמעות אחרת, והחיפוש אחרי איש ה QA ה"קלאסי" קצת אובד.
אגב, גם בתחום הפיתוח אוהבים היום לחפש אנשי "full stack"...
- guyezra
-
- חבר במועדון ה-20K

- תגובות: 35104
MadCow כתב:חייב לומר שבתור מפתח לעולם לא אהבתי את האמרה "תתחיל ב QA ותתקדם לפיתוח". אלה שני תפקידים שונים, עם אופי שונה, ועם מקצוענות שונה (זה נכון ששניהם דורשים ידע משותף אך בהגדרה הם שני תפקידים שונים)....
הסיכויים לעבור מ-QA לפיתוח לדעתי נמוכים
לא הייתי ממליץ על המסלול הזה
אפשר גם ב-QA להתקדם לר"צ וכד'
-
Moshe_L
-
- חבר פעיל מאוד

אחרי כל המידע שספגתי פה ובדיקות שעשיתי הגעתי למסקנה שאני חייב לעשות משהו שאני באמת אוהב ומתחבר אליו.
המקצוע הטיבעי בשבילי זה, שיווק ופרסום, כל דבר אחר פשוט יסרס אותי.
זה פשוט לא יעזור שפיתוח תוכנה זה הדבר החם והמתגמל ביותר, זה לא יתאים לי וחבל לי על הזמן.
אז אחרי שמצאתי כיוון, האם תואר ראשון הוא הכרחי?
האם הקורס הזה כדאי? זה מקצוע נדרש שאני אוכל להשתלב בו להתקדם ולהרוויח?
באמת תודה על הזמן של כולכם.
ממש עזרתם לי למצוא כיוון.
המקצוע הטיבעי בשבילי זה, שיווק ופרסום, כל דבר אחר פשוט יסרס אותי.
זה פשוט לא יעזור שפיתוח תוכנה זה הדבר החם והמתגמל ביותר, זה לא יתאים לי וחבל לי על הזמן.
אז אחרי שמצאתי כיוון, האם תואר ראשון הוא הכרחי?
האם הקורס הזה כדאי? זה מקצוע נדרש שאני אוכל להשתלב בו להתקדם ולהרוויח?
באמת תודה על הזמן של כולכם.
ממש עזרתם לי למצוא כיוון.
- BreezeNET
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1757
- שם מלא: אבי כהן
הקורס שהבאת הוא נישה מאוד צרה ויעודית בתחום הפרסום והשיווק שזהוא תחום מאוד רחב.
אני לא חושב שאחרי קורס כזה תשתלב במהרה בתחום הזה.
תוכל לעשות תואר ראשון במנהל-עסקים עם התמקדות בשיווק ופרסום
אני לא חושב שאחרי קורס כזה תשתלב במהרה בתחום הזה.
תוכל לעשות תואר ראשון במנהל-עסקים עם התמקדות בשיווק ופרסום
-
Moshe_L
-
- חבר פעיל מאוד

כדאי לעשות את התואר באוניברסיטה הפתוחה?