אני לא יודע מה הייבואנים בחו"ל עושים או שלא עושים, אבל אני כן יודע שגם הם - כמו כל יבואן - מנסים להרוויח כמה שיותר מהייבוא שלהם.of1978 כתב:הבנתי את הראש שלך אתה תנסה כמה שיותר להראות שזה לגטימי להרוויח כמה שיותר.........
אז בוא אני אגיד לך מה ההבדל בין היבואן הישראלי ליבואנים אחרים בעולם...
הוא לא מרשה לחנויות לפרסם מחירים אמיתיים ומי שלא יעשה ככה הוא יפסיק לעבוד איתו,
בנושא האחריות/שירות הוא מוצץ לך את הדם עד שהוא מתקן לך את המוצר שלא לדבר על החלפה וזה על פי חוק שהוא לא מקיים.
אין ויכוח שכל איש עסקים יננסה להרוויח כמה שיותר השאלה אם זה בצורה חזירית וכנגד החוק....
כמובן שאם הם עוברים על החוק אין מה לדבר בכלל, אבל זו עבודה של המשטרה - לא שלנו, אין לך שום בסיס לומר שהם עוברים על החוק. אני לא רואה איך אפשר לנסות להרוויח כמה שיותר בצורה חזירית, אני אישית חושב שכל ייבואן חייב לעשות הכל בשביל להרוויח כמה שיותר מהעסקים שלו.
לכן, אני חושב שהטענות צריכות לבוא כלפי הממשלה, לדרוש שתפעל למען עידוד תחרות ואם יש צורך גם הורדת המסים.
אם ניקח לרגע את הדוגמה שהבאת עם הטלפון, למה בדיוק אתה משלם היום פחות על הטלפון? כי הממשלה הכריחה את סלקום להוריד מחירים? לא.
כי כחלון הביא מתחרים חזקים ששברו את ה"סטטוס קוו" ששרר בין שלושת החברות הגדולות וחוקק חוקים שמעודדים תחרות, זאת דוגמה מובהקת לפתירת בעיות כלכליות בעזרת תחרות ושוק חופשי.