Bezzera Unica מזייפת - סיפור ארוך

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4726
נתן תודות: 260 פעמים
קיבל תודות: 559 פעמים

שליחה #21 

אתה משתמש בקפה טרי יותר ? זה עדיין לא נראה לי ממש טרי והקפה לא צמיגי כמו שצריך להיות אלא נוזלי מידי.

בסך הכל נראה שכיילת את המכונה בסדר, עכשיו תארגן לך קפה טרי מאוד ותקפיד על ההכנה כולל פיזור הקפה בסלסילה ודחיסה נכונה.

The-Fox פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2046
נתן תודות: 29 פעמים
קיבל תודות: 183 פעמים

שליחה #22 

כן, זה עם הקפה הטרי (הישן בפח), הוא מט (לא מבריק או מפריש שמנים), אני לא יודע בדיוק כמה הוא טרי אבל זאת תערובת הבית של בית הקפה השכונתי, השקית נפתחה היום.

אני מסכים שהוא קצת מיימי, אני רגיל שהחלק הראשון יוצא עשיר וקרמי וגם הפסים יותר חזקים וזאת בדיוק הבעיה שלי, זה פשוט לא זה.

ozeltzex
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1648
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 402 פעמים

שליחה #23 

סורי, אבל הקפה לא נראה טרי.
תנסה ממקום אחר

docfeelgood
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 660
נתן תודות: 67 פעמים
קיבל תודות: 99 פעמים

שליחה #24 

תקנה מקליה טריה משטוד או נגרו או כל בית קליה
עולם אחר לגמרי.....

slavazh
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 593
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 11 פעמים

שליחה #25 

עומר למה אתה לא קונה באווה בצומת וולקן ישירות מבית הקליה? מאז שהם פתחו שם עזבתי את קדמה ולא מסתכל אחורה לשנייה.
"לכולנו שמורה הזכות להביע את דעתנו, אך בדרך כלל דעה היא רק דעה ולא עובדה מוכחת." - דונלד ג' טראמפ.

OryS
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 34
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #26 

אולי יש בלבול קטן בהגדרה של קפה טרי...הטריות היא בזמן שעבר מהקליה ולא מהזמן שהשקית נפתחה...יש לך מושג מתי נקלה הקפה ? (תאריך אחרון לשימוש לא מאוד עוזר)

The-Fox פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #27 

OryS כתב:אולי יש בלבול קטן בהגדרה של קפה טרי...הטריות היא בזמן שעבר מהקליה ולא מהזמן שהשקית נפתחה...יש לך מושג מתי נקלה הקפה ? (תאריך אחרון לשימוש לא מאוד עוזר)
...
·אין שום בלבול, אני יודע בדיוק מה זה קפה טרי, אני יודע גם לזהות אחד כשאני מסתכל עליו ורואים שהקפה הזה טרי, חוץ מזה אין לי מושג מתי קלו אותו.

כל ההתעסקות בקפה נראית לי כבר די מיותרת מבחינתי כי זאת כבר התערובת החמישית שאני מנסה והתוצאות זהות ולכן אני די בטוח שמשהוא במכונה לא בסדר.
בעבר קניתי קפה משלל סוגים מכל מיני מקומות שרובם לא היה איזה בית קליה בוטיק ולא היו לי בעיות, זה נראה לי מוזר שפתאום רק אם הקפה הוא מאיזה בית קליה סופר דופר סטייל נגרו וקלו אותו אתמול אז התוצאות יהיהו טובות.
הטריות חשובה מאד בקפה אבל לא צריך להשתגע.

בכל מקרה אני כנראה אתן קפיצה לקפה אנין בטבעון ביום שישי כי זה המקום היחידי באזור שאני יכול לסמוך עליו בעיניים עצומות, נעשה ווידוי הריגה לסיפור הזה, קניתי מדני בעבר והקפה שלו טרי מאד ונתן תוצאות מצויינות, במיוחד בגוף עשיר וכמויות של קרמה שבחיים לא ראיתי ועוד מ 100% ערביקה זה מפתיע.
מה שכן, הקפה שלו לא מחזיק טוב, לפחות אצלי אחרי כשבוע הוא התחיל להתעייף משמעותית ברמה של הפרשות שמנים וירידה משמעותית באיכות הקפה, אני צריך לשאול אותו על זה.

עומר למה אתה לא קונה באווה בצומת וולקן ישירות מבית הקליה? מאז שהם פתחו שם עזבתי את קדמה ולא מסתכל אחורה לשנייה.
...
היי סלבה, קניתי שם פעם אחת בעבר כשעוד הייתי קונה קפה באמיגו, באחד מימי שישי כשאמיגו היו סגורים.
די התאכזבתי שם, הקפה עומד שם בצינורות, בלי יותר מידי תעבורה, הטריות שלו לא משהוא וגם המוכרת שהייתה בחנות לא ממש עזרה לי להבין מה זה כל תערובת.
כשביקשתי שתעשה לי שוט של אחת תערובות קיבלתי קפה דלוח שלא רק שלא היה לא טעים, גם אי אפשר היה ללמוד ממנו כלום על הקפה.
קניתי בכל זאת והתוצאות היו פושרות.

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #28 

התגובה שלך לא לעניין במיוחד לאור העובדה שאנשים פה שמנסים לעזור לך בהתנדבות.

הקפה לא נראה טרי, האמן לי שגם אנחנו יודעים לזהות קפה טרי ופיתחנו כבר אלרגיה לקפה לא טרי אם זה במראה, בריח ובצורת הזרימה של השוט.
קפה טרי מבית קפה שכונתי ממש לא נשמע לי טרי מנסיוני הדל, לרוב בתי הקפה אין בכלל מושג מה מקור הקפה, מי קלה אותו, מה יש בתערובת ומתי נקלה.
טרי מבחינתם זה קפה שפתחו לו את השקית של הקילו היום/אתמול ולא משנה אם השקית הזו עמדה אצל הספק חודשים או אצלהם על המדף כי הם קיבלו כמות במבצע.
קפה טרי זה קפה שנקלה מספר ימים קודם, לא סתם אנחנו ממליצים לך על נגרו/סקרטו וכו' כי אנחנו יודעים שהם מקפידים על הנושא ולא ישלחו לך קפה בן חודש.

לקפה טרי יש שמנים שמסמיכים את הנוזל, אצלך הקפה מיימי (ושחור) בתחילת השוט וזה לא נראה טוב כי בדיוק ההיפך צריך לקרות ואתה אמור לקבל את הנוזל הכי צמיגי דווקא בתחילת השוט.
יש כמובן עוד פרמטרים כמו וטמפרטורת חליטה מתאימה ו/או הקפדה על כמות קפה נכונה, פיזור של הקפה ופירוק גושים, דחיסה מאוזנת ויציבה וכל זה כדי לוודא שהעוגיה לא נפרצת במהלך החליטה ואז מקבלים חליטה דלילה עם מיצוי נמוך של הקפה.

אתה רוצה להתעקש שיש לך בעיה במכונה שיהיה לך בכיף רק אל תנסה בכוח לשכנע אותנו שיש בעיה כי ההסברים שלנו לא תואמים לציפיה שלך ונסה לפחות להקשיב לעצות שניתנו לך.

אין לנו אינטרס וכל זה נעשה מרצון טוב לסייע, לא מתאים לך אז לא יודע איך אפשר לעזור לאדם שלא רוצה עזרה.

בהצלחה.

The-Fox פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #29 

כפיר, אולי לא הסברתי את עצמי נכון.
לא הייתה בכוונתי לזלזל באף דעה פה של מישהוא ואני מעריך את העזרה שאנשים נותנים כאן (למרות שאני לא כל כך רואה איך התגובה שלי מתפרשת ככזאת).

לגבי הקפה, זה פשוט נראה לי לא הגיוני שאחרי ניסוי של 5 תערובות (כולל 2 תערובות אצל קדמה) התוצאות עדיין לא טובות.
אני לא שולל את זה ולכן אני הולך לנסות קפה שאני יודע שהוא טרי מאד כשיזדמן לי, אבל אני באמת אהיה מופתע אם בסוף יתברר שזה הקפה.

ברור לי שאין פה אינטרס לאף אחד, אני בפורום הזה לא מאתמול ואני מכיר את הנפשות הפועלות ויודע שהתגובות מגיעות מתוך רצון אמיתי לעזור והרבה אהבה לתחום.

קבל את דבריי ברוח טובה :)
שיהיה ערב טוב.

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #30 

תזמין מנגרו ואז תדווח.

The-Fox פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #31 

קראתי באתר שלו שהוא בצו 8, זה עוד רלוונטי ?

Chura
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4777
נתן תודות: 162 פעמים
קיבל תודות: 278 פעמים

שליחה #32 

כן, אתה מוזמן לבוא לקחת בימי שישי, על כוס קפה אצל נגרו :)
גם הקפה של דני מאנין מצויין ללא ספק.
Configure Terminal
Write Erase
reload
(6)

TsurTriger
סמל אישי של משתמש
כתב צילום
כתב צילום
תגובות: 2096
נתן תודות: 179 פעמים
קיבל תודות: 299 פעמים

שליחה #33 

מהניסיון שיש לי עם קדמה ... הקפה שם, איך נאמר בעדינות - גרוע.
טרי או לא טרי, אינני יודע.
מה שאני כן יודע, כל התערובות שקניתי שם היו לא מאוזנות ואחרי 250 גרם זרקתי לפח את כל ה750 גרם האחרים. הקנייה הכי לא טובה שהייתה לי.

@The-Fox , קפה טרי זה כשיודעים מתי הוא נקלה. וגלעד שמחי לדעתי זה מקור מעולה לקפה טרי וטוב בלי משחקים. מאז שהכרתי אותו, אני קונה כמעט ורק ממנו וכל פעם נהנה מחדש.
צור טריגר.
www.trigger-studio.com

The-Fox פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #34 

וקדמה עוד ניסו לא מזמן לשכנע אותי שאני אקנה אצלהם קפה, וויתרתי על ההצעה :roll:

למען הסדר הטוב החלטתי להגיע לגלעד ביום שישי לקחת קפה טרי.
הוא הציע לעזור בעניין עם המכונה ואמר שאני אביא אותה איתי.

סחטיין על גלעד !
אני מקווה שנגיע למסקנה סוף סוף.

pup26
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2813
נתן תודות: 60 פעמים
קיבל תודות: 79 פעמים

שליחה #35 

לגלעד יש קפה אדיר. בדיוק אחי שתה אתמול אצלי ברזיל של נגרו שעמד ששלושה שבועות במקפיא. הוא סיכם את זה בצמד המילים אספרסו מושלם.

הוא גם אחלה בנאדם מומלץ בחום

redyoyo
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 91
נתן תודות: 37 פעמים
קיבל תודות: 9 פעמים

שליחה #36 

אין על גלעד. גם קפה ברמה גבוהה, איש נדיר במחוזיתינו וגם הגעתי אליו עם המכונה סידרנו כיילנו ועכשיו העניינים פיקס.

The-Fox פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #37 

טוווווווווווווווווווב !
אז מה היה לנו ?
בצהריי יום שישי החמים האחרון הגעתי לגלעד עם המכונה.
גלעד קיבל אותי בברכה, עם חיוך, בשמחה והציע שניגש ישר לעניין.
חיברנו את המכונה, נתנו לה להתחמם והתחלנו לתת שוטים.
התוצאה הראשונית הרבה יותר טובה ממה שחוויתי בשבועות האחרונים, זה מתחיל בקרמה יחסית עשירה ולא נוזל שחור אם כי הבלונד הגיע מוקדם מהמצופה.
אז כן, הקפה שהשתמשתי בו לא היה טרי ! וזה המקום להגיד שהתווכחתי כמו אדיוט בלי סיבה, אז תודה לכל מי שהתעקש בעניין, צדקתם (Y)

אבל ! זה עוד לא נגמר.

נותנים עוד שוט שתיים וגלעד אומר שהקפה בוסרי וקר מידי (אני הסכמתי כמובן :)) למרות שה PID מראה 93 מעלות.
מעלים ומעלים את הטמפ עד שהגענו למקסימום שהמכונה נותנת, 100 מעלות.
נותנים עוד שוט ומרגישים שיפור ניכר בתוצאה אבל עדיין, הקפה יוצא בוסרי וקר יחסית.
מבצעים חליטה זהה עם המכונה של גלעד עם אותה כמות קפה (תודות ל doser 2.0) ואותה רמת טחינה והתוצאה הרבה יותר טובה, קרמה עם צבע יותר חום ועשיר, טיגר סקין וטעם יותר בשל (לפי המינוחים של גלעד).
אנחנו מבינים שיש איזה בעיה עם הטמפ' של החליטה ובשלב זה גלעד העלה תאוריה שאולי נוצרה אבנית במערכת וזאת כנראה הסיבה שהקפה יוצא קר ובוסרי למרות שהטמפ' בדוד נראית תקינה.

בנתיים חזרנו קצת לנושא הלחץ, פתחנו את המכונה וניסינו להבין איפה נמדדים הטמפ' והלחץ.
התשובה היא ש[b]שניהם בדוד[/b]. אני הצעתי שכדאי למדוד את הלחץ בראש כי אולי קיים הבדל (וזאת גם אולי הסיבה ש Bezzera מכוונים את הלחץ במכונות שלהם "גבוהה מהקובל").
למזלי לגלעד הייתה ידית חליטה עם מד לחץ שאפשר למדוד את הלחץ בראש והוא קפץ על הרעיון.
אחרי כמה נסיניות בלחצים שונים, ראינו שקיים הבדל של[b] 2 באר[/b] לטובת הדוד, כלומר הלחץ בראש נמוך בכ 2 באר מהלחץ בדוד (אותו מראה המכונה, למרות שרשום שם Pompa :roll:).
לאור העובדה הזאת, החלטנו לכוון את הלחץ בראש ל 9 באר והפלא ופלא הגענו ל 11 באר במכונה:

לינק לוידאו

[b]קרדיט לגלעד על הסרטון[/b].

זה עדיין לא 12.5 באר אבל הרעיון מובן.

גלעד הציע שאני אגיע הביתה ואבצע ניקוי אבנית לדוד עם מלח לימון.

נשארנו לשוחח עוד כשעה, הייתה שיחה מעניינית, לבסוף הודיתי רבות לגלעד, חזרתי הביתה עם חצי קילו קפה הבית של נגרו ועם כאב ראש ממנת יתר של אספרסו.

היום בבוקר התעוררתי רענן וביצעתי את הניקוי אבנית.
כבר אחרי הניקוי הראשוני ראיתי שהמים יותר חמים, הם היו ממש רותחים (זה לא היה המצב לפני), המכונה עדיין הייתה מכוונת ל 100 מעלות.
המשכתי להעביר מים בדוד כדי להוציא את הטעם הלימוני מהמלח לימון והתחלתי לתת שוטים.

החליטות הראשונות היו עם טחינה הרבה יותר דקה ממה שהייתי צריך וגם הטמפ' הייתה גבוהה מידי לטעמי (98 מעלות) כי ראיתי שנוצרו נקודות של שמן בקפה וייחסתי את זה לטמפ' גבוהה.
אחרי מספר ניסינות שכללו עליה ברמת הטחינה, הורדה של הטמפ' (כרגע על 94 מעלות) מעבר לסינגל עם שימוש ב doser 2.0 של גלעד נראה שסוף סוף הגעתי לשוט טוב למרות שהקפה קצת טרי מידי:

לינק לוידאו

נשארנו לשוחח עוד כשעה, הייתה שיחה מעניינית, לבסוף הודיתי רבות לגלעד, חזרתי הביתה עם חצי קילו קפה הבית של נגרו ועם כאב ראש ממנת יתר של אספרסו.

כבר אחרי הניקוי הראשוני ראיתי שהמים יותר חמים, הם היו ממש רותחים (זה לא היה המצב לפני), המכונה עדיין הייתה מכוונת ל 100 מעלות.
המשכתי להעביר מים בדוד כדי להוציא את הטעם הלימוני מהמלח לימון והתחלתי לתת שוטים.

החליטות הראשונות היו עם טחינה הרבה יותר דקה ממה שהייתי צריך וגם הטמפ' הייתה גבוהה מידי לטעמי (98 מעלות) כי ראיתי שנוצרו נקודות של שמן בקפה וייחסתי את זה לטמפ' גבוהה.
אחרי מספר ניסינות שכללו עליה ברמת הטחינה, הורדה של הטמפ' (כרגע על 94 מעלות) מעבר לסינגל עם שימוש ב doser 2.0 של גלעד נראה שסוף סוף הגעתי לשוט טוב למרות שהקפה קצת טרי מידי:

https://www.youtube.com/watch?v=8ILY7W8EOuI">לינק לוידאו

:D .

צירפתי גם 2 תמונות של השוט הנ"ל.

[b]המון המון תודה לגלעד על העזרה, על הקפה הנהדר שלו ועל השיחה המעניינת.[/b]
[b]גלעד הוא אכן איש נדיר במחוזותינו, בעל ידע ועניין רב בקפה שאפשר רק ללמוד ולהתפעל ממנו והכי חשוב, בן אדם טוב ![/b]
שוט סינגל מלמעלה
 שוט סינגל מלמעלה
שוט סינגל - מהצד
 שוט סינגל - מהצד

nimitzg
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
תגובות: 2060
נתן תודות: 460 פעמים
קיבל תודות: 239 פעמים

שליחה #38 

@The-Fox
·נקודות שמן בקפה מעידות על חליטת יתר- לחץ גבוהה וקפה טחון דק מדיי.
כל הכבוד לגלעד על הסיוע!(Y)
"Cigars change thoughts into dreams."
(Victor Marie Hugo 1802-1885)

nadavmm
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 614
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 76 פעמים

שליחה #39 

סיפור מעניין, אני בטוח שכולם למדו ממנו משהו (-:

נראה שוט טעים מאוד....

לא יודע אם זה קשור אבל אם מצאתם שיש הבדל של 2 באר בין הלחץ המוצג בדוד לזה שבראש כשיש אבנית במכונה אז מה ההפרש כעת, לאחר הניקוי אבנית?

וחוצמזה, לא בטוח שזה מסביר מדוע בזרה מכוונים את הלחץ על 12 בכל המכונות כי המנגנון שונה בין HX לבין SB, לא??

לסיום, ממליץ לך להתקין מרכך 8 ליטר .

TsurTriger
סמל אישי של משתמש
כתב צילום
כתב צילום
תגובות: 2096
נתן תודות: 179 פעמים
קיבל תודות: 299 פעמים

שליחה #40 

שמח לשמוע שסוף סוף מצאת את מקור הבעיה.
ועכשיו, תהנה מהקפה :)
צור טריגר.