דאבל או HX
- שמוליק_טל
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 581
יש משהוא במה שאתה אומר, בריסטות בבתי קפה עובדים על הספק וכמויות גדולות של הזמנות.
אין זמן למשחקים של קולינג פלאש כמו בבית ולכן ברור שעדיפה מכונה שמוציאה קפה בצורה עקבית ומהירה.
לא ברור לי עדיין מה גורם לקפה בבתי קפה להיות ברמה נמוכה - אולי זה הקפה עצמו? חוסר טריות?
ההבדל הוא לא בגלל הציוד זה בטוח.
אין זמן למשחקים של קולינג פלאש כמו בבית ולכן ברור שעדיפה מכונה שמוציאה קפה בצורה עקבית ומהירה.
לא ברור לי עדיין מה גורם לקפה בבתי קפה להיות ברמה נמוכה - אולי זה הקפה עצמו? חוסר טריות?
ההבדל הוא לא בגלל הציוד זה בטוח.
- קוף
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 33
- TsurTriger
-
- כתב צילום

- תגובות: 2096
אם כי, התפלאתי לשמוע שרוב או חלק גדול ממכונות הקפה בבתי קפה הן HX, למרות הכל.
צור טריגר.
www.trigger-studio.com
www.trigger-studio.com
- hosq
-
- כתב קפה

- תגובות: 5016
הקפה עצמו סביר בארץ, והציוד אכן מצוין. אבל לרוב לא מכוייל (ברוב המקומות שראיתי ספק הציוד מכייל פעם אחת את המטחנה ונועל אותה עם בורג!). ומי שמשתמש בו, לעולם לא יעשה קולינג פלאש הכרחי.
במקום עמוס, בעיני רוחי אני מדמיין מכונה אחת שמקציפה בעצמה ללא מגע יד אדם, ומכונה או יותר עם מספר ראשים רק לאספרסו. תמיד כשאני מציץ מהצד בבריסטות בישראל, אני נדהם מחוסר היעילות. מטעינים קפה, לרוב לא מהדקים, תוקעים במכונה ולוחצים על כפתור, ואז ניגשים להתמזמז חצי שעה עם ההקצפה. גם בשיא העומס וגם עם שתי מכונות שלוש ראשים, אתה לעולם לא תראה יותר משניים עובדים במקביל. רק במקום אחד ראיתי תצוגת תכלית אמיתית, בריסטה תקתקן אמיתי, וזה היה בארומה בדרך לאילת באזור מצפה רמון.
במקום עמוס, בעיני רוחי אני מדמיין מכונה אחת שמקציפה בעצמה ללא מגע יד אדם, ומכונה או יותר עם מספר ראשים רק לאספרסו. תמיד כשאני מציץ מהצד בבריסטות בישראל, אני נדהם מחוסר היעילות. מטעינים קפה, לרוב לא מהדקים, תוקעים במכונה ולוחצים על כפתור, ואז ניגשים להתמזמז חצי שעה עם ההקצפה. גם בשיא העומס וגם עם שתי מכונות שלוש ראשים, אתה לעולם לא תראה יותר משניים עובדים במקביל. רק במקום אחד ראיתי תצוגת תכלית אמיתית, בריסטה תקתקן אמיתי, וזה היה בארומה בדרך לאילת באזור מצפה רמון.
what's next?
-
BenLee
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 14
תודה לכולם על התגובות.
מהרוח פה אני מבין שדווקא כן יש ייתרון לשימוש בדאבל בוילר, אז אחכה עוד טיפה עד מעבר הדירה.
אגב, מישהו רשם פה DB + PID, עד כמה PID קריטי ? שכן הויואלדי היא ללא PID אבל יחד עם זאת מאוד יציבה בטמפ' למיטב הבנתי.
אגב, גם אני הופתעתי לקרוא פה שבבתי קפה הרוב השולט הוא HX, זה לא קצת מוזר ?
מהרוח פה אני מבין שדווקא כן יש ייתרון לשימוש בדאבל בוילר, אז אחכה עוד טיפה עד מעבר הדירה.
אגב, מישהו רשם פה DB + PID, עד כמה PID קריטי ? שכן הויואלדי היא ללא PID אבל יחד עם זאת מאוד יציבה בטמפ' למיטב הבנתי.
אגב, גם אני הופתעתי לקרוא פה שבבתי קפה הרוב השולט הוא HX, זה לא קצת מוזר ?
- shlomyga
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1403
לוויואלדי יש PID. הוא ללא תצוגה דיגטלית כמו שאתה רגיל לראות אבל בהחלט קיים.BenLee כתב:תודה לכולם על התגובות.
אגב, גם אני הופתעתי לקרוא פה שבבתי קפה הרוב השולט הוא HX, זה לא קצת מוזר ?...
- nati5
-
- חבר פעיל

- תגובות: 70
D.B או H.X
"אגב, גם אני הופתעתי לקרוא פה שבבתי קפה הרוב השולט הוא HX, זה לא קצת מוזר?"
לא מוזר בכלל,רוב היצרנים טוענים שאיכות המים בחליטה חשובה משינוי כזה או אחר בטמ'.
מים שנמצאים בדוד ועוברים אין סוף מחזורי חימום לא יהיו באיכות של מים טריים כמו במחליף חום.
האנגלים לדוגמה,תמיד מחליפים את המים בקומקום לפני הכנת התה ולא משתמשים במים שעברו כבר חימום.
אפשר אגב לבדוק את ההבדל ע"י טעימת המים מהדוד ומהמחליף (אחרי שהיתקררו) ולראות אם באמת יש הבדל.
לא מוזר בכלל,רוב היצרנים טוענים שאיכות המים בחליטה חשובה משינוי כזה או אחר בטמ'.
מים שנמצאים בדוד ועוברים אין סוף מחזורי חימום לא יהיו באיכות של מים טריים כמו במחליף חום.
האנגלים לדוגמה,תמיד מחליפים את המים בקומקום לפני הכנת התה ולא משתמשים במים שעברו כבר חימום.
אפשר אגב לבדוק את ההבדל ע"י טעימת המים מהדוד ומהמחליף (אחרי שהיתקררו) ולראות אם באמת יש הבדל.
- דבוטאנט
-
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
HX יותר זול מדאבל בוילר. זה הכל.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
- גונן
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 825
בווילדי יש PID והתצוגה שלו מאוד בולטת ומפורטת בחזית המכונה ע"י לדים שנידלקים ומראים שני דברים גם יחד ,
1, האים גוף החימום עובד עכשיו בזמן אמת (לד מהבהב )
2, מה הטמפרטורה המשכללת שתגיע לראש המכונה ביזמן החליטה , האופסט בין הטמפרטורה בדוד לבין הראש כבר מחושבת ומכיוולת מהמיפעל (למרות שגם את זה ניתן לכוון שוב עם רוצים )
וכמו שדבונט אמר , המכונות המיסחריות של הדאבל בוילר עולת יותר מכפול ליפעמים מאשר HX .
אצלנו רשת ארקפה מישתמשת במכונות דאבל בוילר של למרצקו (או איך שנכון לבטא את זה ) בבתי הקפה שלה , ותוצאה בהתאם ! (יש לומר גם שמנהל מישמרת שם מכייל מטחנה בכל כניסה למישמרת ! )
1, האים גוף החימום עובד עכשיו בזמן אמת (לד מהבהב )
2, מה הטמפרטורה המשכללת שתגיע לראש המכונה ביזמן החליטה , האופסט בין הטמפרטורה בדוד לבין הראש כבר מחושבת ומכיוולת מהמיפעל (למרות שגם את זה ניתן לכוון שוב עם רוצים )
וכמו שדבונט אמר , המכונות המיסחריות של הדאבל בוילר עולת יותר מכפול ליפעמים מאשר HX .
אצלנו רשת ארקפה מישתמשת במכונות דאבל בוילר של למרצקו (או איך שנכון לבטא את זה ) בבתי הקפה שלה , ותוצאה בהתאם ! (יש לומר גם שמנהל מישמרת שם מכייל מטחנה בכל כניסה למישמרת ! )
-
BenLee
-
- חבר שרק התחיל

מקריאה בHOMEBARISTA אני קורא שאין לו PID אלא רק בדגם הDREAM החדש.
כולם שם כותבים שהמכונה יציבה מאוד אבל ללא PID.
אגב, הDREAM, בלעדי לקריס-קפה. הוא שולח לארץ אבל זה יוצא בערך 2100 יורו לפני מיסים בארץ
ולפני שנאי חשמלי 2000 וואט או המרה בפנים.
אגב, הDREAM, בלעדי לקריס-קפה. הוא שולח לארץ אבל זה יוצא בערך 2100 יורו לפני מיסים בארץ
- shlomyga
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1403
לא יכול להיות. לויוואלדי יש פיד. לגונן יש את המכונה הזו ואם הוא אומר לך שיש לה פיד וגם איך הוא מתפקד אז יש לה פיד.BenLee כתב:מקריאה בHOMEBARISTA אני קורא שאין לו PID אלא רק בדגם הDREAM החדש.
אגב, הDREAM, בלעדי לקריס-קפה. הוא שולח לארץ אבל זה יוצא בערך 2100 יורו לפני מיסים בארץולפני שנאי חשמלי 2000 וואט או המרה בפנים.
...
-
BenLee
-
- חבר שרק התחיל

http://s1cafe.com/viewtopic.php?p=20867#p20867
כתוב שאין PID אבל זה ממש לא חשוב, מה שחשוב זה היציבות שבויואלדי היא מצויינת.
נראה לי שאלך על עליה. הבעיה שאני צריך לבחור חיבור ישיר או מיכל.
אגב, אני בטוח שתהרגו אותי. אבל דאבל בוילר בעיקרון זה בוילר אחד לחליטה. גם מכונת פשוטה כמו סילביה נגיד, היא בוילר לחליטה (שיכול גם להקציף)
אבל בעקרון בהנחה שלא עושים הקצפת חלב. לא מדובר על אותה מכונה ? מה שונה הויואלדי מהסילביה נגיד ומתייחסים לבויילר הבודד ?
כתוב שאין PID אבל זה ממש לא חשוב, מה שחשוב זה היציבות שבויואלדי היא מצויינת.
נראה לי שאלך על עליה. הבעיה שאני צריך לבחור חיבור ישיר או מיכל.
אגב, אני בטוח שתהרגו אותי. אבל דאבל בוילר בעיקרון זה בוילר אחד לחליטה. גם מכונת פשוטה כמו סילביה נגיד, היא בוילר לחליטה (שיכול גם להקציף)
אבל בעקרון בהנחה שלא עושים הקצפת חלב. לא מדובר על אותה מכונה ? מה שונה הויואלדי מהסילביה נגיד ומתייחסים לבויילר הבודד ?
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
BenLee: בנלי פיק?
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
- hosq
-
- כתב קפה

- תגובות: 5016
גודל הדוד שונה ראש e61 תרמוסיפוני לכן כל העסק הרבה יותר יציב. תחשוב מה קורה כשחמישית מהדוד מתחלפת למים קרים.
what's next?
- גונן
-
- חבר פעיל במיוחד

בווילדי וגם במיני ווילדי יש pid "בדרים " ספצפי לבקר (pid) מחובר מסך ויש יותר אפשריות שליטה לבקר כמו אפשרות של פרופילי חליטה מתוכנתים מראש ותצוגה שונה לא ע"י לדים , זה כל ההבדל , אבל תצורת הפיקוד עצמה היא זהה והיא מתבצעת בכל שלשת המכונות האלה ע"י pid +טרמוקפל !
בקשר לסיביה אכן העיקרן דומה מאוד , ההבדלים הם שהסיביה מנהלת ע"י טרמוסטת ולא ע"י טרמוקפל כך שרמת הדיוק שונה בהרבה , מעבר לזה יש הבדלים גדולים במיבנה ומסאסיביות הראש עצמו (בווילדי ראש מיסחרי) וצורת החיבור בין הראש למיכל שונה ,בווילדי אין צינור מחבר אלה המיכל "רוכב" על הראש עם אוזן מסאבית יצוקה , כל הדברים האלה משפעים על העברת החום לראש, שצריכה בעיקר בדבאל בוילר להיות גדולה ככול שניתן , מכיוון שאין עודף חום כדאי לחמם את הראש כמו במחליף חום , בסלביה יש צינור נחושת בין הראש לבין הדוד דבר שלא מאפשר העברת חום מספיקה ומדוייקת בעיקר במצב חליטה שם הטמפרטור מראש אמורה להיות נמוכה יחסית .
בקשר לסיביה אכן העיקרן דומה מאוד , ההבדלים הם שהסיביה מנהלת ע"י טרמוסטת ולא ע"י טרמוקפל כך שרמת הדיוק שונה בהרבה , מעבר לזה יש הבדלים גדולים במיבנה ומסאסיביות הראש עצמו (בווילדי ראש מיסחרי) וצורת החיבור בין הראש למיכל שונה ,בווילדי אין צינור מחבר אלה המיכל "רוכב" על הראש עם אוזן מסאבית יצוקה , כל הדברים האלה משפעים על העברת החום לראש, שצריכה בעיקר בדבאל בוילר להיות גדולה ככול שניתן , מכיוון שאין עודף חום כדאי לחמם את הראש כמו במחליף חום , בסלביה יש צינור נחושת בין הראש לבין הדוד דבר שלא מאפשר העברת חום מספיקה ומדוייקת בעיקר במצב חליטה שם הטמפרטור מראש אמורה להיות נמוכה יחסית .
- ykeinan7
-
- חבר פעיל

- תגובות: 71
אני משוחד היות וברשותי האבולוציוני V2 ג'יוטו. מוציאה קפה מצויין. מעבר לכך שמדובר בלק מטאלי מדהים - זה לא קשור לאיכות הקפה אבל זה חלק מהחוויה, ובטח מהקלות לרתום את השותפה הפיננסית להיכנס להרפתקאה...BenLee כתב:שלום חברים,
אני רואה מזה זמן רב ונהנה פשוט מהקילה המטורפת שיש פה.
אצל ההורים שלי אני נהנה ממכונה נורמלית, אוסקר, עושה את העבודה ואני מאוד מרוצה.
לשמחתי אני כבר לא אצל ההורים כבר הרבה זמן אבל עד עכשיו עם נספרסו ! (התקציב לא איפשר...)
אני הגעתי לשלב שאני מוכן להשקיע את הסכום, רכשתי מטחנה K3 כבר, זה דיגדג ולא יכולתי לעצור.
אני עכשיו בדילמה מאוד גדולה ואשמח לעזרתכם.
לרשותי עומדים כ8500 ש"ח לרכישה, אני לא רואה סיבה לרכוש בארץ אז זה מאפשר לי לבחור בין :
1. La Spazialle Vivaldi II.
2. Rocket Giotto Evo v2.
הייתרון הגדול מבחינתי הוא היכולת של האבולוצינה להתחבר למיכל ובעתיד להזנה ישירה. בעוד שבויואלדי עלי לבחור מראש.
לטעמי גם העיצובי וה"אלקטרוניקויות" של הויואלדי יותר מתאימה לי.
השאלה אחרת, עד כמה יש עדיפות לבוילר כפול על HX ?
מה דעתכם בין שני הסוסים הנ"ל ?
תודה!...
- גונן
-
- חבר פעיל במיוחד

אני מאמין ששתי המכונות יוציאו קפה מעולה , מיכאן זה כבר עיניין של טעם אישי , למרות שיש יתרון קל בשימושיות של חיבור ישיר +מיכל , מיצד שני יש גם לדעתי יתרון לדאבל בוילר מיכמה בחינות , אז זה אולי מיתקזז ? ואתה נישאר כאן עם ההחלטה של מה שאתה אוהב ברמת העיצוב !
- שמוליק_טל
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 581
·moti_r כתב:BenLee: בנלי פיק?...
בנלי קרוס 50!
האופנוע הראשון שלי, אח איזה נוסטלגיה.
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור
- גונן
-
- חבר פעיל במיוחד

אך איזה אופנוע !
שנות השמונים , תענוג להיזכר ! . . . בתור נער הייתי חולם על האופנוע הזה . . .
תענוג , חבל שהמותג בנלי נימכר לאיזו חברה סינית (אני חושב) , יש להם יבואן פה בישראל והם הולכים להביא עכשיו כמה דגמים , כמובן שלא באיכות שהיתה להם אז .
שנות השמונים , תענוג להיזכר ! . . . בתור נער הייתי חולם על האופנוע הזה . . .
תענוג , חבל שהמותג בנלי נימכר לאיזו חברה סינית (אני חושב) , יש להם יבואן פה בישראל והם הולכים להביא עכשיו כמה דגמים , כמובן שלא באיכות שהיתה להם אז .
-
BenLee
-
- חבר שרק התחיל

היום ראיתי את האקספובר, דאבל בוילר אבל הרגיש לי "זול" כזה.
הזמנתי הרגע בזרה גוליה עם קיט שהם נותנים, חבל לי על הכסף במחשבה שאני יחסית מתחיל. מקסימום אשדג בעתיד.
תודה חברים.
הזמנתי הרגע בזרה גוליה עם קיט שהם נותנים, חבל לי על הכסף במחשבה שאני יחסית מתחיל. מקסימום אשדג בעתיד.
תודה חברים.