ShacharSasson כתב:
שיקו, במידה ומחליפים את הסיטמר לזה של הסילביה, האם באמת איכות ההקצפה משתפרת?
זה לא תלוי בעוצמת הקיטור של המכונה עצמה?
...
במידה ומחליפים את הצינורית לזו של הסילביה, איכות ההקצפה משתפרת לרמה גבוהה מאוד.
עוצמת הקיטור אכן מאוד חשובה, אבל העוצמה בגאג'יות האלו (כל הליין הביתי מפיור ועד קלאסיק) מספיק ביותר עבור 2 כוסות לאטה רגילות (או אחת גדולה), כלומר משהו כמו 150מל' חלב.
איגור_ר
חבר פעיל
תגובות: 64
שם מלא: איגור_ר
שליחה
אם כבר עברנו לדיון על גאג'יות, לסלסלה יש רשת חורים בצד הפנימי אבל רק אחד בחיצוני.
אפשר לקבל על זה פרטים? האם כל הסלסלות צריכות להיות עם חור אחד? מה תפקיד החורים האחרים? האם פשוט סתומים?
עוד שאלה: "מגביר הקרמה" הפלסטיקי. האם נפוץ במכונות אחרות? ניסיתי להכין בלעדיו - הקפה יצא טוב, אבל המטבח שלי חטף מטח שפריצים מתוך יציאות הפורטפילטר.
shiko
חבר פעיל
תגובות: 87
שליחה
איגור_ר כתב:אם כבר עברנו לדיון על גאג'יות, לסלסלה יש רשת חורים בצד הפנימי אבל רק אחד בחיצוני.
אפשר לקבל על זה פרטים? האם כל הסלסלות צריכות להיות עם חור אחד? מה תפקיד החורים האחרים? האם פשוט סתומים?
עוד שאלה: "מגביר הקרמה" הפלסטיקי. האם נפוץ במכונות אחרות? ניסיתי להכין בלעדיו - הקפה יצא טוב, אבל המטבח שלי חטף מטח שפריצים מתוך יציאות הפורטפילטר.
...
·
הסלסלה עם החור הבודד, זו הסלסלה מגבירת הקרמה והיא חייבת לבוא ביחד עם הפלסטיק הקטן. בסלסלה מסוג זה, אתה לא צריך ללחוץ חזק (15-20kg) עם הטמפר, אלא לחיצה קלה מספיקה ורצוייה גם.
הקפה נכנס מכל החורים שלמעלה, אבל יוצא מחור אחד וזו תורת הפעולה של המגביר, בניגוד לסלסלה רגילה, בה יש חורים מבפנים וגם מבחוץ ולכן דרושה דחיסת הקפה באופן מלא כמו שציינתי לפני כן.
מגביר קרמה נפוץ בגאג'יות ובסאקו.
איגור_ר
חבר פעיל
שליחה
עכשיו אומרים?!
מה עושה מתחיל בתחום שרוצה ללמוד? נכנס לפורומים, מדריכים, יוטיוב. לומד שצריך ללחוץ ב30 פאונד, להוציא אספרסו ב27 שניות ופשוט לא מקבל את זה.
עכשיו אני מבין שכל זה רלוונטי רק לסלסלה רגילה שבכלל אין לי?
בקיצור:
א. חסכת לי שבועות של ניסיונות לפעול "לפי הספר".
ב. איפה משיגים סלסלה רגילה וכמה היא עולה?
shiko
חבר פעיל
שליחה
תלוי איפה אתה גר, יש באברהמי בצפון, בקפה רות במרכז, ברשת אמיגו ועוד...
העלות 20-40₪, כמובן יש גם יותר יקרות, אבל הזולות יספיקו לך.
hosq
כתב קפה
תגובות: 5016
שליחה
ממליץ לך לרכוש סלסילה כפולה, ובנוסף סלסלה יחידה מקצועית + ידית + משפך יחיד. מאוד נוח. הכל ביחד במקום כמו אברהמי יצא לך באזור ה 200 שח.
כן, למרות שזה באמת קצת פחות נוח, אולי בהמשך אשדרג לסלסלות רגילות.
איגור_ר
חבר פעיל
שליחה
אצלי הסלסלות מגבירות קרמה היו יותר מעניין של נוחות. לא הצלחתי להגיע לאספרסו סביר מבחינת דחיסה ורמת טחינה, עד שעברתי לסלסלה רגילה.
משהו שאני חייב עזרה בו זה הקצפת החלב. מוט של סילביה בדרך, אבל זה ייקח זמן. בינתיים עם פיית הGaggia (בלי פלסטיק הפנרלו) יוצא לי חלב דליל מידי ולא סמיך. יותר זמן אני לא יכול לתת כי החלב מגיע לטמפ' גבוהה מידי. עזרתכם תתקבל בברכה.
זה הרבה עניין של נסיון.
אני לא יודע אם אני מחדש לך- אתה צריך להתחיל את ההקצפה כשרק הקצה של הפייה בתוך החלב, והשאר בחוץ. כמובן לפתוח את הקיטור עד הסוף ולשמוע את הטטסססס במשך השניות הראשונות של ההקצפה.
לגבי הסלסלות- יש הבדל משמעותי?
איגור_ר
חבר פעיל
שליחה
עבורי כן. כשניסיתי להגיע למספרי ה"זהב" - זמן חליטה של כ30 שניות מההפעלה, עם טמפינג של כ10-15 ק"ג תוך משחק ברמת הטחינה, תמיד יצא משהו מוזר. טעם מר/חמוץ, זמן חליטה איטי מידי, מהיר מידי. הרגשתי שמהו לא מסתדר.
עם סלסלה רגילה עוד לא הגעתי למושלם, אבל זה בהחלט מתחיל להתכנס לכיוון.
תחשוב על זה כך: במצב רגיל הקפה יוצר את הלחץ הנגדי הדרוש כדי ליצור חליטה טובה. סלסלה עם חור אחד נועדה לעזור ליצירת הלחץ במקום קפה טחון דק ודחוס. אז כשמנסים לטחון דק מספיק ולדחוס + חור אחד ברור שיוצאות תוצאות "מוזרות".
איגור_ר
חבר פעיל
שליחה
שאלה לגבי סלסלות.
קניתי כפולה ובודדת באמיגו ועם שתיהן יש לי בעיות.
הכפולה לא מתיישבת טוב בתוך הפורטפילטר כשהטבעת הקפיצית בפנים. יש לו מגרעת בצד החיצוני שלא מתיישבת טוב עם הטבעת (טבעת בחוץ מתיישב בסדר גמור, אבל נופל אם הופכים).
הבודדת לא נכנסת במכונה עם הקפה בפנים (אחרי טמפינג כמובן) - הגרופ פוגע בקפה ולא נותן לפורטפילטר להסגר. גם בכפולה יש מרווח מאד קטן ולפעמים אפשר לראות הטבעה של הבורג המרכזי בעוגייה.
חשבתי שכל סלסלה 58 צריכה להתאים.
הסלסלות פשוט לא מתאימות ואני צריך להחליף?
shiko
חבר פעיל
שליחה
איגור_ר כתב:שאלה לגבי סלסלות.
קניתי כפולה ובודדת באמיגו ועם שתיהן יש לי בעיות.
הכפולה לא מתיישבת טוב בתוך הפורטפילטר כשהטבעת הקפיצית בפנים. יש לו מגרעת בצד החיצוני שלא מתיישבת טוב עם הטבעת (טבעת בחוץ מתיישב בסדר גמור, אבל נופל אם הופכים).
הבודדת לא נכנסת במכונה עם הקפה בפנים (אחרי טמפינג כמובן) - הגרופ פוגע בקפה ולא נותן לפורטפילטר להסגר. גם בכפולה יש מרווח מאד קטן ולפעמים אפשר לראות הטבעה של הבורג המרכזי בעוגייה.
חשבתי שכל סלסלה 58 צריכה להתאים.
הסלסלות פשוט לא מתאימות ואני צריך להחליף?
...
קודם כל, את הבודדת תחזיר. בודדת "רגילה" פשוט לא עושה עבודה טובה ואם אתה חייב, תשקיע בבודדת איכותית.
לגבי הכפולה, אתה חייב את הטבעת הקפיצית מן הסתם, פשוט נסה להכניס אותה בכוח חזק, אין שום סיבה שזה לא יכנס.
איגור_ר
חבר פעיל
שליחה
בכח לא הלך. בעוד יותר כח גם לא הלך.
על הסלסלה יש מעין מגרעת טבעתית. אצלי בידית אותה טבעת מתיישבת בדיוק על הקפיץ. פנימה הסלסלה לא יכולה עוד ללכת ולכן היא קופצת החוצה.
אם רוצים, אני יכול להעלות תמונה.
shiko
חבר פעיל
שליחה
איגור_ר כתב:בכח לא הלך. בעוד יותר כח גם לא הלך.
על הסלסלה יש מעין מגרעת טבעתית. אצלי בידית אותה טבעת מתיישבת בדיוק על הקפיץ. פנימה הסלסלה לא יכולה עוד ללכת ולכן היא קופצת החוצה.
אם רוצים, אני יכול להעלות תמונה.
...
כדאי שתעלה כי זה נראה לי מוזר שסלסלה ג'נרית 58 לא תכנס לידית 58.
המגבלה היחידה שקיימת היא בנפח, אבל אני מאמין שלא קנית יותר מ14-16גר'.
איגור_ר
חבר פעיל
שליחה
תמונות הסלסלה הסוררת.
תמונה 3 - זה המצב אליו הסלסלה קופצת אחרי שמכניסים אותה פנימה עד "קליק".
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור
shiko
חבר פעיל
שליחה
@איגור_ר
·
יכול להיות שהסלסלה שלך יותר עמוקה ממה שהפורטפילטר שלך יכול להכיל??
איגור_ר
חבר פעיל
שליחה
אין מגע בתחתית. הפורטפילטר שלי עמוק כי הוא בנוי להכיל סלסלות "מגבירות קרמה" + רכיב הפלסטיק