בעיה במסך LG 55LA621Y - היצרן מתנער מאחריות
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8352
- נתן תודות: 760 פעמים
- קיבל תודות: 1173 פעמים
כפי שכבר רשמתי - זה כמעט תמיד יהיה קיים. ברמה כזו או אחרת, אבל זה יהיה שם.
וזה לא זהה בין מסך אחד לשני, לפעמים לא שמים לב לזה ולפעמים זה ממש בולט.
דעתי האישית (וזה רק דעתי האישית, היא לא מבוססת על עובדות חוץ מתחושות וקצת נסיון) - LG הורידו מעט את טיב בקרת האיכות שלהם ובכלל את איכות המסכים שלה, אולי בשביל להוריד עלויות ולהשאר תחרותיים בשוק ואולי בגלל שינויים כלשהם שנעשו בתהליך היצור.
וזה לא זהה בין מסך אחד לשני, לפעמים לא שמים לב לזה ולפעמים זה ממש בולט.
דעתי האישית (וזה רק דעתי האישית, היא לא מבוססת על עובדות חוץ מתחושות וקצת נסיון) - LG הורידו מעט את טיב בקרת האיכות שלהם ובכלל את איכות המסכים שלה, אולי בשביל להוריד עלויות ולהשאר תחרותיים בשוק ואולי בגלל שינויים כלשהם שנעשו בתהליך היצור.
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

@shraga007
·
זה ממש לא "בלעדי" ל- LG. זו תופעה מוכרת.
מה שכן, יש מסכים ששם אין הפסים האלה (גם של LG). יכול להיות מכמה סיבות:
- שימוש בפילטרים ו/או ציפויים ברמה טובה יותר.
- הרכבה של אותם הפילטרים והציפויים אך היישום שלהם בתהליך הייצור יותר אחיד ויותר חזרתי.
בכל מסך (אפילו באותו דגם) זה יכול להראות מעט אחרת.
קח את היצרן הזה לדוגמא, 3M, אחד הענקים. (סתם לדוגמא, אין לי מושג מי עובד איתו אם בכלל)
http://solutions.3m.com/wps/portal/3M/e ... mentFilms/
תראה כמה סוגי פילמים יש לו רק למסכי LCD, כמה דורות שונים כאשר לכל אחד מהם יש פיצ'רים ייחודיים. עכשיו, גם לכל דגם יש רוויזיות שונות והוא עובר כל מיני עדכונים ושינויים (חומרים גלם ותהליכי ייצור משתנים לא מעט פעמים בחיי מוצר), פתח שם את אחד הברושרים וראה כמה שכבות מרכיבות היום פאנל LCD טיפוסי.
עכשיו, זה רק יצרן פילמים אחד. בטח יש עוד כמה כמוהו וכל אחד שוב עם הדגמים שלו וכן הלאה.
תוסיף לזה את כל הסטיות בהרכבה הסופית של המסך וקבלת מוצר שאם בקרת האיכות שלו היא לא סופר קפדנית אתה מקבל בסוף מסך עם כל מיני תופעות מעצבנות כמו הקווים האנכיים האלה, זליגות אור, עננות וכן הלאה..
·
- הרכבה של אותם הפילטרים והציפויים אך היישום שלהם בתהליך הייצור יותר אחיד ויותר חזרתי.
קח את היצרן הזה לדוגמא, 3M, אחד הענקים. (סתם לדוגמא, אין לי מושג מי עובד איתו אם בכלל)
http://solutions.3m.com/wps/portal/3M/e ... mentFilms/
תראה כמה סוגי פילמים יש לו רק למסכי LCD, כמה דורות שונים כאשר לכל אחד מהם יש פיצ'רים ייחודיים. עכשיו, גם לכל דגם יש רוויזיות שונות והוא עובר כל מיני עדכונים ושינויים (חומרים גלם ותהליכי ייצור משתנים לא מעט פעמים בחיי מוצר), פתח שם את אחד הברושרים וראה כמה שכבות מרכיבות היום פאנל LCD טיפוסי.
עכשיו, זה רק יצרן פילמים אחד. בטח יש עוד כמה כמוהו וכל אחד שוב עם הדגמים שלו וכן הלאה.
תוסיף לזה את כל הסטיות בהרכבה הסופית של המסך וקבלת מוצר שאם בקרת האיכות שלו היא לא סופר קפדנית אתה מקבל בסוף מסך עם כל מיני תופעות מעצבנות כמו הקווים האנכיים האלה, זליגות אור, עננות וכן הלאה..
התגובות כאן לא מעודדות במיוחד (למעט עופרפולק שציין שיש ברשותו מסך מאותו הדגם בגודל 60" ואין אצלו את התופעה הזאת)
jacko-il,לפי מה שאתה אומר אין טעם בכלל לחכות למסך אחר,גם לא ל-660Y.
אבל יכול להיות שבאמת יש מסכים שאין בהם את התופעה הזאת? אני בטוח שבחנות הם לא הופיעו.
והתאמצתי לראות אם יש בעיות בשידור.
כנראה שאני פשוט אבקש החזר כספי בהקדם ואקנה מסך של חברה אחרת,ככל הנראה סמסונג.
עריכה:
רק עכשיו ראיתי את התגובה האחרונה שלך.
כנראה שאני בכל זאת אחכה לבדיקת מעבדה שלהם ואראה אם אקבל בסופו של דבר מסך תקין.
אגב לפי הסמנכ"ל (שאני לא זוכר בדיוק מאיזה תחום הוא בחברה),
רואים את הפסים האלה רק על רקע ירוק,ולכן בבדיקת מעבדה הם יבדקו את המסך על פאטרן ירוק ויבדקו אם אכן יש פסים או לא.
אם אכן מדובר בתופעה שמתקיימת על רקע ירוק,מדוע במשחקי טניס לא ניתן להבחין בפסים?
ובשידורי פורמלה 1 דווקא כן ניתן (אומנם בצורה פחות בולטת,אך עדיין ניתן להבחין בהם)
jacko-il,לפי מה שאתה אומר אין טעם בכלל לחכות למסך אחר,גם לא ל-660Y.
אבל יכול להיות שבאמת יש מסכים שאין בהם את התופעה הזאת? אני בטוח שבחנות הם לא הופיעו.
והתאמצתי לראות אם יש בעיות בשידור.
כנראה שאני פשוט אבקש החזר כספי בהקדם ואקנה מסך של חברה אחרת,ככל הנראה סמסונג.
עריכה:
רק עכשיו ראיתי את התגובה האחרונה שלך.
כנראה שאני בכל זאת אחכה לבדיקת מעבדה שלהם ואראה אם אקבל בסופו של דבר מסך תקין.
אגב לפי הסמנכ"ל (שאני לא זוכר בדיוק מאיזה תחום הוא בחברה),
רואים את הפסים האלה רק על רקע ירוק,ולכן בבדיקת מעבדה הם יבדקו את המסך על פאטרן ירוק ויבדקו אם אכן יש פסים או לא.
אם אכן מדובר בתופעה שמתקיימת על רקע ירוק,מדוע במשחקי טניס לא ניתן להבחין בפסים?
ובשידורי פורמלה 1 דווקא כן ניתן (אומנם בצורה פחות בולטת,אך עדיין ניתן להבחין בהם)
- oris74
- חבר במועדון HT

- תגובות: 9465
- שם מלא: אורי
- נתן תודות: 1149 פעמים
- קיבל תודות: 962 פעמים
נראה שאתה מרוצה מהשירות של ח.י. אז אולי כדאי שתשנה את כותרת השירשור
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

Anarchy , אין לזה קשר לרקע ירוק. אם תשימו פאטרן ירוק אחיד ותבדקו בעזרתו, סביר להניח שלא תראו כלום או שתראו שכמעט ואין פסים. את הפסים רואים כאשר הרקע הוא בגוון די אחיד ויחסית בהיר וכאשר יש תזוזה אופקית (panning) של המצלמה.
לדוגמא, אתה גם תראה אותם על רקע שמיים כחולים או איזה קיר בהיר וכן הלאה.
כלומר, הם תמיד שם, אבל כשיש הרבה פרטים בפריים וחוסר אחידות בגוון הכללי קשה לשים לב אליהם.
עצה שלי, תגיע עם חומר רפרנס משלך על disk on key. לא בעיה לשים בדיסק כמה סרטונים לבדיקה, גם משחקי כדורגל, וללכת עם זה כאשר אתה יודע בדיוק איך הם נראים אצלך ומה לחפש במסך.
לדוגמא, אתה גם תראה אותם על רקע שמיים כחולים או איזה קיר בהיר וכן הלאה.
כלומר, הם תמיד שם, אבל כשיש הרבה פרטים בפריים וחוסר אחידות בגוון הכללי קשה לשים לב אליהם.
עצה שלי, תגיע עם חומר רפרנס משלך על disk on key. לא בעיה לשים בדיסק כמה סרטונים לבדיקה, גם משחקי כדורגל, וללכת עם זה כאשר אתה יודע בדיוק איך הם נראים אצלך ומה לחפש במסך.
·אתם אמיתיים????? ניסיתי ממש לא לכתוב כלום אבל כבר לא יכולתי.jacko-il כתב:@shraga007
·
...
לא צריך להיות שום דבר כזה בשום מסך. מסך עם פסים כאלה זה פח.
LG, לפחות בארץ, מתחרים לא בפרימיום אלא בפלח שבין מדבקה לפרימיום.
קונה בזול משלם ביוקר.
אם בסוני שלי היה כזה דבר הייתי שובר לישפאר את הטלוויזיה על הראש (figure of speech)
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

gkatz, כן אנחנו אמיתיים. וכן התופעה הזו אמיתית לגמרי. וכן היא קיימת במגוון מסכים ולא רק של LG.
כולנו חכמים במילים כמו "הייתי שובר לישפאר את הטלוויזיה על הראש" - אבל בתכל'ס זה לא רציני. בפועל, כנראה שהיית מתדיין עם היבואן ומנסה להגיע לפתרון, בדיוק כמו שפותח הדיון עושה כעת ובדיוק כמו שאלפים אחרים עושים עם תלונות כאלה ואחרות.
אגב, אנשים לפעמים מתלהמים (ופה אני כבר לא פונה אליך) שאצלהם המסך מושלם ואם אצלהם היה דבר כזה או אחר הם כבר היו מבטלים עסקה, שוברים להם את המסך בחנות וכו', ואז אני מגיע אליהם לדירה (אני מדבר על חברים או משפחה למשל) ומראה שיש אצלהם בדיוק אותן תופעות והם פשוט לא שמו לב לזה כי זה לא תפס להם את העין.
אלון, אין לזה קשר לירוק של הדשא, אך אנשים שצופים בכדורגל פשוט שמים לב לזה בעיקר שם. הסיבה פשוטה - הרקע בגוון די אחיד (ירוק) ויש כל הזמן תנועה ימינה ושמאלה של המצלמה (PANNING) - השילוב הזה מאד מבליט את התופעה.
לצורך המחשב - חפשו ב YouTube את הערך led vertical banding ותראו כמה דוגמאות יש לזה.
כולנו חכמים במילים כמו "הייתי שובר לישפאר את הטלוויזיה על הראש" - אבל בתכל'ס זה לא רציני. בפועל, כנראה שהיית מתדיין עם היבואן ומנסה להגיע לפתרון, בדיוק כמו שפותח הדיון עושה כעת ובדיוק כמו שאלפים אחרים עושים עם תלונות כאלה ואחרות.
אגב, אנשים לפעמים מתלהמים (ופה אני כבר לא פונה אליך) שאצלהם המסך מושלם ואם אצלהם היה דבר כזה או אחר הם כבר היו מבטלים עסקה, שוברים להם את המסך בחנות וכו', ואז אני מגיע אליהם לדירה (אני מדבר על חברים או משפחה למשל) ומראה שיש אצלהם בדיוק אותן תופעות והם פשוט לא שמו לב לזה כי זה לא תפס להם את העין.
אלון, אין לזה קשר לירוק של הדשא, אך אנשים שצופים בכדורגל פשוט שמים לב לזה בעיקר שם. הסיבה פשוטה - הרקע בגוון די אחיד (ירוק) ויש כל הזמן תנועה ימינה ושמאלה של המצלמה (PANNING) - השילוב הזה מאד מבליט את התופעה.
לצורך המחשב - חפשו ב YouTube את הערך led vertical banding ותראו כמה דוגמאות יש לזה.
דווקא המסך אצלי לא מושלם. יש לי עננות בפינות.
פשוט הצורה שבא אתם מקבלים את התופעה המוזרה הזו ומצדיקים את היבואנים והחנויות היא לטעמי לא מהעולם הזה.
יש גם תופעה מוכרת של מעליות שנתקעות בין הקומות. אז מה?
אתה מוזמן לתרץ לעצמך ולאחרים כמה שאתה רוצה שזו תופעה ידועה ולהעלות לינקים עם הסברים. דעתי היא מוצקה בעניין - לא צריך להיות כזה דבר.
לתת פה לחברים את הרושם שזה בסדר זה משהו מוטעה מן היסוד לדעתי...
פשוט הצורה שבא אתם מקבלים את התופעה המוזרה הזו ומצדיקים את היבואנים והחנויות היא לטעמי לא מהעולם הזה.
יש גם תופעה מוכרת של מעליות שנתקעות בין הקומות. אז מה?
אתה מוזמן לתרץ לעצמך ולאחרים כמה שאתה רוצה שזו תופעה ידועה ולהעלות לינקים עם הסברים. דעתי היא מוצקה בעניין - לא צריך להיות כזה דבר.
לתת פה לחברים את הרושם שזה בסדר זה משהו מוטעה מן היסוד לדעתי...
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

@gkatz
·
"הצורה בה אנחנו מקבלים את התופעה המוזרה.." כן, אפשר גם לא לקבל את התופעה. זה לא ישנה את העובדה שהיא שם. אף אחד לא מצדיק שום יצרן ושום יבואן. זו פשוט עובדה קיימת והבאתי כאן הסבר למדוע היא בכלל מתרחשת. נראה לי שהייתי די ברור בתגובות הקודומות שלי שזה נובע מיישום לא נכון של הרכיבים ו/או בקרת איכות נמוכה וכדומה. זה בהחלט משהו שאם היצרן יחליט לשים עליו דגש - הוא לא יגיע אל הלקוח. כנראה שאת LG זה פחות מעניין ובגלל זה הם הגדירו ל- ח.י שמבחינתם זו לא תקלה. (למעשה השאירו את היבואן/מפיץ שלהם להתמודד מול הלקוח והוציאו את עצמם מהמשוואה)
"אתה מוזמן לתרץ לעצמך ולאחרים כמה שאתה רוצה שזו תופעה ידועה ולהעלות לינקים עם הסברים." - לא מבין מה קשור לתרץ. את מי ומה אני מתרץ פה בדיוק? אני היצרן או היבואן? סה"כ הסברתי ממה ולמה זה מתרחש. להזכיר לך שגם אצלי זה כך במסך הנוכחי, היה כך גם ב- LG הקודם שלי וגם ב- SAMSUNG 50ES5600 שלפנייה. בלי קשר ראיתי עוד לא מעט מסכים (ממגוון יצרנים ודגמים) שגם בהם היה את זה ברמה כזו או אחרת.
"דעתי היא מוצקה בעניין - לא צריך להיות כזה דבר.
לתת פה לחברים את הרושם שזה בסדר זה משהו מוטעה מן היסוד לדעתי..."
מסכים איתך. לא צריך להיות כזה דבר. וזה לא בסדר לקבל דברים דפוקים מהיסוד. אבל זה שקול לתובנה שתופעת פקקי תנועה זה לא בסדר ולא צריכים להיות שם. מה זה נותן לי? הם שם. ואפשר להסביר מדוע הם מתרחשים.
לא הבאתי לאף אחד את הרושם שזה בסדר או לא, פשוט הסברתי את המצב בשטח.
·
"הצורה בה אנחנו מקבלים את התופעה המוזרה.." כן, אפשר גם לא לקבל את התופעה. זה לא ישנה את העובדה שהיא שם. אף אחד לא מצדיק שום יצרן ושום יבואן. זו פשוט עובדה קיימת והבאתי כאן הסבר למדוע היא בכלל מתרחשת. נראה לי שהייתי די ברור בתגובות הקודומות שלי שזה נובע מיישום לא נכון של הרכיבים ו/או בקרת איכות נמוכה וכדומה. זה בהחלט משהו שאם היצרן יחליט לשים עליו דגש - הוא לא יגיע אל הלקוח. כנראה שאת LG זה פחות מעניין ובגלל זה הם הגדירו ל- ח.י שמבחינתם זו לא תקלה. (למעשה השאירו את היבואן/מפיץ שלהם להתמודד מול הלקוח והוציאו את עצמם מהמשוואה)
"אתה מוזמן לתרץ לעצמך ולאחרים כמה שאתה רוצה שזו תופעה ידועה ולהעלות לינקים עם הסברים." - לא מבין מה קשור לתרץ. את מי ומה אני מתרץ פה בדיוק? אני היצרן או היבואן? סה"כ הסברתי ממה ולמה זה מתרחש. להזכיר לך שגם אצלי זה כך במסך הנוכחי, היה כך גם ב- LG הקודם שלי וגם ב- SAMSUNG 50ES5600 שלפנייה. בלי קשר ראיתי עוד לא מעט מסכים (ממגוון יצרנים ודגמים) שגם בהם היה את זה ברמה כזו או אחרת.
"דעתי היא מוצקה בעניין - לא צריך להיות כזה דבר.
לתת פה לחברים את הרושם שזה בסדר זה משהו מוטעה מן היסוד לדעתי..."
מסכים איתך. לא צריך להיות כזה דבר. וזה לא בסדר לקבל דברים דפוקים מהיסוד. אבל זה שקול לתובנה שתופעת פקקי תנועה זה לא בסדר ולא צריכים להיות שם. מה זה נותן לי? הם שם. ואפשר להסביר מדוע הם מתרחשים.
לא הבאתי לאף אחד את הרושם שזה בסדר או לא, פשוט הסברתי את המצב בשטח.
עדכון נוסף חברים:
קיבלתי טלפון נוסף היום בשעות אחר הצהריים מנציג של ח.י,שכמה מפתיע הציג את עצמו כסמנכ"ל החברה.
כנראה שהוא התבלבל והתכוון להתקשר ללקוח אחר שביקש לבטל עסקה עם מסך כמו שלי,שנקנה גם הוא באותה חנות (טר-קלין חשמל) ובעל אותה בעיה.
הסברתי לאותו "סמנכ"ל" שכבר דיברתי עם סמנכ"ל אחר מהחברה,והוא הסביר שזה לא יכול להיות ושהוא היחידי שמתעסק במוצרי LG,הסביר שהוא אחראי גם לדגמים שמגיעים לארץ (בדיוק כמו שנאמר לי בשיחה הקודמת).
יש לציין שהמספר שממנו קיבלתי את השיחה,זהה למספר שממנו "הסמנכ"ל" הקודם התקשר.
מה שכן הקול היה שונה,וצורת הדיבור הייתה שונה גם היא.
ניסיתי להבין עם מי דיברתי,ואם לא מופיע במחשב שהבעיה שלי מטופלת,באיזה סטטוס אני נמצא כרגע?
קיבלתי התחמקויות (אחרי שהסברתי מה "הסמנכ"ל" הקודם הציע לעשות) והבטחה שהנושא יטופל.
בקיצור כל העניין מתחיל להריח לא טוב.
מחר כאמור היום האחרון שבו אוכל לבטל את העסקה (14 יום מרגע הרכישה).
השיחה הזו הדליקה אצלי נורה אדומה שאולי מדובר בנסיון די הזוי למרוח כמה ימים כדי שלא אוכל להחזיר את המוצר.
נכון שקיבלתי הבטחה מאותו "סמנכ"ל" שגם אם ארצה לבטל ויעברו 14 ימים יאפשרו לי לבטל,אבל אחרי השיחה היום אני לא בטוח עם מי דיברתי. והבטחות בע"פ כאמור לא קבילות בשום בית משפט.
קיבלתי טלפון נוסף היום בשעות אחר הצהריים מנציג של ח.י,שכמה מפתיע הציג את עצמו כסמנכ"ל החברה.
כנראה שהוא התבלבל והתכוון להתקשר ללקוח אחר שביקש לבטל עסקה עם מסך כמו שלי,שנקנה גם הוא באותה חנות (טר-קלין חשמל) ובעל אותה בעיה.
הסברתי לאותו "סמנכ"ל" שכבר דיברתי עם סמנכ"ל אחר מהחברה,והוא הסביר שזה לא יכול להיות ושהוא היחידי שמתעסק במוצרי LG,הסביר שהוא אחראי גם לדגמים שמגיעים לארץ (בדיוק כמו שנאמר לי בשיחה הקודמת).
ניסיתי להבין עם מי דיברתי,ואם לא מופיע במחשב שהבעיה שלי מטופלת,באיזה סטטוס אני נמצא כרגע?
קיבלתי התחמקויות (אחרי שהסברתי מה "הסמנכ"ל" הקודם הציע לעשות) והבטחה שהנושא יטופל.
השיחה הזו הדליקה אצלי נורה אדומה שאולי מדובר בנסיון די הזוי למרוח כמה ימים כדי שלא אוכל להחזיר את המוצר.
נכון שקיבלתי הבטחה מאותו "סמנכ"ל" שגם אם ארצה לבטל ויעברו 14 ימים יאפשרו לי לבטל,אבל אחרי השיחה היום אני לא בטוח עם מי דיברתי. והבטחות בע"פ כאמור לא קבילות בשום בית משפט.
- טלHD
- גורו

- תגובות: 14364
- נתן תודות: 992 פעמים
- קיבל תודות: 1222 פעמים
vertical banding היא תופעה ידועה במסכי lcd ודווקא במסכים דקים ומעוצבים קשה יותר להתגבר עליה עם פילטרים בגלל עובי המסך המוגבל. זה אחד החסרונות של תאורה צידית או מסגרתית.
כפי שנאמר לפני כן, הבעיה מתחילה בחוסר אחידות של תאורת המסך.
דרך אגב, עננות וזליגות זו בעיה אחרת שלא קשורה לעניין למרות שגם היא נוצרת בחלקה בגלל מגבלות התאורה הצידית/מסגרתית.
בתקופת המונדיאל שכולם צופים בכדורגל כולם "מגלים את אמריקה" כי צפייה ברקע בצבע אחיד בשילוב מצלמה שזזה מצד לצד מגלה לצופה את התופעה... אבל היא כמובן הייתה שם גם לפני כן.
אולי בשביל להרגיע... כמובן שלא מדובר בתופעה ייחודית ליצרן מסויים אלה לטכנולוגיה באופן כללי.
דרך אגב, דווקא במסכי היי אנד יש הרבה יותר תיעוד בעולם לתופעה הזו.
אבל גם זה אולי כי רוכשי מסכים כאלו, יותר רגישים לתופעה ו/או עם רף ציפיות גבוה יותר.
גם אצלי במסך סוני שעולה מעל 20k...רואים את התופעה במשחקי כדורגל...
כלומר אני רואה. לאף צופה אחר זה לא מציק ואם לא אצביע ואסביר על מה מדובר... לא ישימו לב.
טוב... אנחנו קצת מסובבים בראש בפורום הזה. עם זה כבר השלמתי
כפי שנאמר לפני כן, הבעיה מתחילה בחוסר אחידות של תאורת המסך.
דרך אגב, עננות וזליגות זו בעיה אחרת שלא קשורה לעניין למרות שגם היא נוצרת בחלקה בגלל מגבלות התאורה הצידית/מסגרתית.
בתקופת המונדיאל שכולם צופים בכדורגל כולם "מגלים את אמריקה" כי צפייה ברקע בצבע אחיד בשילוב מצלמה שזזה מצד לצד מגלה לצופה את התופעה... אבל היא כמובן הייתה שם גם לפני כן.
אולי בשביל להרגיע... כמובן שלא מדובר בתופעה ייחודית ליצרן מסויים אלה לטכנולוגיה באופן כללי.
דרך אגב, דווקא במסכי היי אנד יש הרבה יותר תיעוד בעולם לתופעה הזו.
אבל גם זה אולי כי רוכשי מסכים כאלו, יותר רגישים לתופעה ו/או עם רף ציפיות גבוה יותר.
גם אצלי במסך סוני שעולה מעל 20k...רואים את התופעה במשחקי כדורגל...
כלומר אני רואה. לאף צופה אחר זה לא מציק ואם לא אצביע ואסביר על מה מדובר... לא ישימו לב.
טוב... אנחנו קצת מסובבים בראש בפורום הזה. עם זה כבר השלמתי
- gal-cohen
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6306
- נתן תודות: 577 פעמים
- קיבל תודות: 933 פעמים
·Anarchy כתב:עדכון נוסף חברים:
נכון שקיבלתי הבטחה מאותו "סמנכ"ל" שגם אם ארצה לבטל ויעברו 14 ימים יאפשרו לי לבטל,אבל אחרי השיחה היום אני לא בטוח עם מי דיברתי. והבטחות בע"פ כאמור לא קבילות בשום בית משפט....
אני צופה בשרשור מיום תחילתו, כעת כבר לא יכול להתאפק ולשאול:
מדוע אינך מבטל את העסקה וזהו?
הרי, אינך מרוצה מהמסך.
שנית, היבואן מורח אותך כמו גבינה על טוסט, ואוטוטו אתה נקלע לבעיה "לגאלית" (נקרא לזה) מולו.
תבטל וזהו.
ואל תשכח "לשרוף" אותו קצת בעמוד הפייבוק שלו, שלך, ובפורומים השונים.
בקשר ל14 יום, זה לא בדיוק כמו שאתה חושבAnarchy כתב:מחר כאמור היום האחרון שבו אוכל לבטל את העסקה (14 יום מרגע הרכישה).
נכון שקיבלתי הבטחה מאותו "סמנכ"ל" שגם אם ארצה לבטל ויעברו 14 ימים יאפשרו לי לבטל,אבל אחרי השיחה היום אני לא בטוח עם מי דיברתי. והבטחות בע"פ כאמור לא קבילות בשום בית משפט....
החזרת/ביטול מוצר תוך 14 יום זה רק אם המוצר לא נפתח ולא נעשה בו כל שימוש
ככה שבגדול זה לא כל כך משנה ואם המסך שלך כבר בסלון או יותר גרוע על הקיר, אז גם אחרי יומיים הם היו יכולים להתנער ממך
נקודה למחשבה, לדעתי "המריחה" פה אם יש אחד כזאת בכלל לא בכייוון של למשוך אותך עד טום 14 יום
·בדיוק...gal-cohen כתב:
·......
אני צופה בשרשור מיום תחילתו, כעת כבר לא יכול להתאפק ולשאול:
מדוע אינך מבטל את העסקה וזהו?
הרי, אינך מרוצה מהמסך.
שנית, היבואן מורח אותך כמו גבינה על טוסט, ואוטוטו אתה נקלע לבעיה "לגאלית" (נקרא לזה) מולו.
תבטל וזהו.
ואל תשכח "לשרוף" אותו קצת בעמוד הפייבוק שלו, שלך, ובפורומים השונים....
אין אני נקרע פה מצחוק כל יום מחדש עם השרשור הזה. אעלק תופעה ידועה. עשיתי משאל קטן בעבודה . אף אחד לא מכיר, לא שמע, לא ראה, לא ידע, לא היה מוכן לקבל ועוד ועוד.
השרשור הזה הפך להיות קבוצת תמיכה לאנשים שמחפשים נחמה על זה שדפקו אותם.
הדבר היחידי שמעניין אותי בהקשר הזה זה להעביר מסר שזו לא תופעה הגיונית ושהצרכן קצה לא אמור להשלים איתה. אנחנו לא פה כדאי להגיד לאנשים "נו טוב גם אני נדפקתי" ולצערי המסר שממשיך לעלות מהשרשור הוא שזה מה שיש ולקבל את זה. חבל...
גל -
לא החזרתי את המוצר עד עכשיו,משום שיקוויתי שאקבל מוצר חלופי שאין בו את הבעיה הזו.
העדפתי לחכות מספר ימים מאשר להתרוצץ בחנויות פעם נוספת כדי לקנות מסך אחר.
בקשר להחזרת המוצר תוך 14 יום,אחד מחברי הפורום הפנה את צומת ליבי לסעיף בחוק הגנת הצרכן שנקרא "אי התאמה".
http://www.mishpati.co.il/article/21
במקרה שלי אכן ניתן להחזיר את המוצר תוך 14 יום,גם לאחר שנפתח.
בכל אופן התקשרתי שוב למוקד של ח.י (בפעם העשרים בערך,אבל מי סופר) וביקשתי לדבר עם המנהלת כדי לבטל את העסקה באופן סופי.
הועברתי שוב לסמנכ"ל המוצר.
שאלתי עם מי אני מדבר? וקיבלתי תשובה תקיפה "מזאת אומרת עם מי את מה מדבר?! עם אותו אחד שדיברת אתמול!"
שוב הוא טען שהוא הסמנכ"ל היחידי ושדיברתי רק איתו (גם בשיחה ביום שני).
לא נכנסתי לדיון של אם אכן מדובר באותו אדם,מדוע אתה לא זוכר על מה דיברנו ביום שני? על הפתרונות שהצעת ודרכי הטיפול בבעיה?
גם בגלל היאוש המסויים מהתעסקות בנושא,וגם בגלל הצורה שהוא דיבר העדפתי להתעלם.
פשוט ביקשתי לבטל באופן מיידי את העסקה ולקבל את כספי בחזרה.
נענתי בחיוב.
עכשיו צריך לראות מתי אקבל את הכסף,כי את המסך יגיעו לקחת כבר ביום ראשון.
לא החזרתי את המוצר עד עכשיו,משום שיקוויתי שאקבל מוצר חלופי שאין בו את הבעיה הזו.
העדפתי לחכות מספר ימים מאשר להתרוצץ בחנויות פעם נוספת כדי לקנות מסך אחר.
בקשר להחזרת המוצר תוך 14 יום,אחד מחברי הפורום הפנה את צומת ליבי לסעיף בחוק הגנת הצרכן שנקרא "אי התאמה".
http://www.mishpati.co.il/article/21
במקרה שלי אכן ניתן להחזיר את המוצר תוך 14 יום,גם לאחר שנפתח.
בכל אופן התקשרתי שוב למוקד של ח.י (בפעם העשרים בערך,אבל מי סופר) וביקשתי לדבר עם המנהלת כדי לבטל את העסקה באופן סופי.
הועברתי שוב לסמנכ"ל המוצר.
שאלתי עם מי אני מדבר? וקיבלתי תשובה תקיפה "מזאת אומרת עם מי את מה מדבר?! עם אותו אחד שדיברת אתמול!"
שוב הוא טען שהוא הסמנכ"ל היחידי ושדיברתי רק איתו (גם בשיחה ביום שני).
לא נכנסתי לדיון של אם אכן מדובר באותו אדם,מדוע אתה לא זוכר על מה דיברנו ביום שני? על הפתרונות שהצעת ודרכי הטיפול בבעיה?
גם בגלל היאוש המסויים מהתעסקות בנושא,וגם בגלל הצורה שהוא דיבר העדפתי להתעלם.
פשוט ביקשתי לבטל באופן מיידי את העסקה ולקבל את כספי בחזרה.
נענתי בחיוב.
עכשיו צריך לראות מתי אקבל את הכסף,כי את המסך יגיעו לקחת כבר ביום ראשון.