עזרה בבחירת מקרן\מסך

מקרנים קידמיים - Front Projector.
istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 17940

שליחה

topprojector כתב:הבחירה ב 9200 היא מנסיוני הבחירה הנכונה מכל מה שעומד על הפרק מבחינתך. אני שדרגתי לאחרונה מאפסון 8100 והמקרן לא פחות ממדהים בדו מימד ולבטח בתלת מימד. עשיתי חריש עמוק למול הפנסוניק 8000 ולמול הסוני 55 ומבחינתי ההכרעה הייתה ברורה ל 9200. כמובן שאם היית מגדיל תקציב הייתי בוחר את אחד ממקרני JVC מהליין החדש שלהם. אגב, מכר שלי רכש את ה 9200 לפני כשבוע וקיבל עליו מחיר מעולה במסגרת חגיגות המונדיאל שיש בימים אלה.
...
·

מה אהבת יותר ב 9200 מאשר ב 55 ?

לפחות בין ה 9100 ל 50 ללא ספק , לעיני ,ה 50 לוקח בגדול ,בדו מיימד.
תלת לא צריך ,לדעתי ,להוות שיקול להחלטות רכישה אבל זה רק אני.

steveh פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 386
שם מלא: סטיב הרדר

שליחה

istarmini כתב:
...
...
·

מה אהבת יותר ב 9200 מאשר ב 55 ?

לפחות בין ה 9100 ל 50 ללא ספק , לעיני ,ה 50 לוקח בגדול ,בדו מיימד.
תלת לא צריך ,לדעתי ,להוות שיקול להחלטות רכישה אבל זה רק אני.
...
הבנתי שה55 לא מקרינה 120 16:9 מהמרחק של הקיר שלי - 6.6מ (הייתי רוצה למען העיצוב להתקין המקרן צמוד לקיר)

steveh פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 386
שם מלא: סטיב הרדר

שליחה

idan309 כתב:לא מכיר ולכן לא יכול לתת חוות דעת.
אני רק יכול לציין שבמקרה והבד לא מושלם (כלומר באיכות גבוהה ובמתיחה מלאה) העניין מורגש מאוד.
את המסכים של קרדה אני מכיר ולכן יכול להמליץ עליהם.
אני אישית חושב שעדיף לחסוך על מקרן מאשר לחסוך על מסך משום שאת המקרן מחליפים בתדירות יותר גבוהה מאשר את המסך.
אם הייתי צריך לבחור בין המסך שנתת (אלא אם יש אפשרות להתרשם ממנו ולוודא שהוא אכן באיכות הראויה) יחד עם אפסון 9200 או על מסך קרדה ששלחתי לך + מקרן אפסון 8350 (מקרן שעולה פחות מחצי) הייתי בוחר באופציה השנייה.

לאחר בדיקה, אם אני לא טועה (ואתה חייב לוודא מול עוד מישהו), הפנה 8000 ואפסון 9200 (וגם אפסון 8350) מסוגלים ממרחק הקרנה של עד 6.5 מ' להקרין גם תמונת 16:9 בגודל של 110" וגם תמונה 1:2.35 בגודל של 138".
...
IDAN , התקנה של המקרן כמה שיותר אחורה בקיר לא אומר שצריך להגביר את בהירות המקרן שלמעשה מקטין את חיי הנורה?
או לצורך העיניין אם אני מתקין את המקרן ב5מ איכות התמונה תהיה טובה יותר בגלל עוצמת בהירות חזקה יותר מאשר בהתקנה ב 6.6מ ?

תודה

idan309
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3005

שליחה

אכן.
ככל שהמקרן מותקן רחוק יותר יותר מהמסך עצמת ההארה המתקבלת תהיה נמוכה יותר (כמו גם ככל שהתמונה יותר גדולה עצמת ההארה תהיה נמוכה יותר).
אבל:
1. בכל מקרה התמונה האיכותית ביותר מתקבלת עם עצמת הארה נמוכה.
2. המקרנים של היום בעלי עצמת ההארה גבוהה גם כך (אני כבר עם כמעט 1,000 שעות מנורה ואני עדיים רואה כאשר המנורה ב-LOW).

מה שאומר שאולי במקרה שלך התמונה העדיפה תהיה עם מנורה ב-HIGH ואז זה אומר שתצטרך להחליף מנורה יותר מהר.
אין ספק שעדיף היה להתקין את המקרן במרחק של 5 מ' מהמסך מהסיבות שציינתי ומסיבה לא פחות חשובה אחרת - אופציה ללכת על הסוני שממה שאי יודע עולה על האפסון בכל הקשור בתמונת דו-מימד, אבל אצלך זה אומר התקנה מהתקרה כאשר המקרן יהיה במרחק של לפחות חצי מטר מהתקרה (ולא צמוד תקרה) ולדעתי עדיף 9200 במרחק הקרנה של כ-6.5 מ' מאשר סוני 55/40/50 במרחק של 5 מ' במקרה הזה.

חזור אל “מקרנים”