מוכר מטורף ב ebay

פורום לדיון על נושאים הקשורים לפן המסחרי ו/או השירותי של התחום (איפה קונים? כמה עולה? מי הייבואן? המלצות על חנות? ענייני ייבוא/מכס וכו').
zovirax פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 15949
שם מלא: zovirax

שליחה

האם המחשבון של רשות הדואר משקר?
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור

puma1
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1574

שליחה

אף אחד לא אמר לך לשלוח 3 חולצות ב-EMS, דואר רשום רגיל מגיע לארצות הברית תוך שבוע-שבועיים, וזה היה עולה לך גרושים, היית חוסך עצבים לך ולמוכר, וגם מוותר על פידבק שלילי שלא לצורך, מה גם שאולי הוא אפילו היה מסכים להחזיר לך 4$ על המשלוח חזרה, אבל אתה ישר קפצת על תשלום מגוחך של 80 שח, נראה שפשוט רצית גם להשאיר את החולצות אצלך וגם את הכסף, חשבת שאם תתלונן תקבל את הכסף חזרה מבלי לשלוח את החולצות, אחרת לא ברור בשביל מה כל הבלאגן, ומה בדיוק ניסית להשיג, ועוד יותר לא ברור למה בחרת לפרסם את המקרה פה בפורום, אם נראה לך שאתה צודק....:?

[img2=566x501]http://s22.postimg.org/hb7iia0yp/Untit_led.png[/img2]

Nemesis
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4593

שליחה

(Y)

zovirax פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה

משלוח עם track number?

אגב, משלוח שלי לארץ עלה 11.35$

Nemesis
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4593

שליחה

כן, כמו שאמרו לך דואר רשום עם מספר מעקב.

zovirax פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה

@puma1

אשמח אם לא תאשים אותי יותר בגנבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!

puma1
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

דואר רשום, זה דואר עם מספר מעקב

זה לא רלוונטי כמה עלה המשלוח לארץ כי את זה היית מקבל בחזרה

puma1
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

"אמרתי לו שפתרון של לשלוח חזרה זה לא אפשרי כי בגלל העלויות משלוח."

אז איזה פיתרון בדיוק רציתי אם לא להשאיר גם את החולצות אצלך וגם לקבל את הכסף ?

zovirax פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה

אתה מאשים אותי בגנבה?

puma1
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

לא האשמתי אותך בכלום, אמרתי שלפי מה שכתבת זה נראה שמה שרצית זה להשאיר את החולצות ולקבל את הכסף, אם אתה רוצה להסביר את עצמך במקום להמשיך לחזור כמו תוכי על אותה הודעה אתה מוזמן

ואני שוב מצטט אותך

"אמרתי לו שפתרון של לשלוח חזרה זה לא אפשרי כי בגלל העלויות משלוח."

אז איזה פיתרון בדיוק ציפיתי אם לא מה שאמרתי, כי אני לא מצליח לחשוב על משהו אחר.... וכנראה שכך גם המוכר, לכן אתה מוזמן להסביר את עצמך (אתה לא חייב) רק אל תשאל שוב אם אני מאשים אותך בגנבה

AK1
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 503

שליחה

נראה שהמצב מתבהר וש-zovirax אינו מטורף, אלא פשוט אין לו מושג במָטֶרְיָה, והוא ישר חושב שמרמים אותו וצריך לרוץ להאשים אותם, ושמשלוח עולה כמו שעולה כשלא יודעים איפה להסתכל, ושפידבק שלילי זה רק כדי לא ללקק למוכרים, וכאלה.

אז EMS נועד למשלוח מהיר במיוחד, תוך כמה ימים, עם שליח שמביא את החבילה לנמען ומחתים אותו שקיבל אותה.
זה לא מה שאתה צריך בשביל להחזיר חולצות. מספיק דואר אוויר רגיל לחלוטין, שלוקח שבועות ולא ימים, רצוי עם תוספת כמה שקלים מועטים לרישום (tracking).

אתה גם לא צריך אריזה מאוד מגוננת מפני מכות ושברים, רק מפני לחות, אז היא לא שוקלת כלום ולא מייקרת את המשלוח, כפי שהייה קורה עם תקליטים, למשל.

נראה שמה שהייה עדיף לעשות בפורום זה לשאול מה לעשות, לא לעשות מתוך אי-הבנה עמוקה ולהשוויץ בזה.

במקומך, הייתי מסיר את הפידבק השלילי (לא בדקתי אם יש אפשרות כזו), מתנצל על ההתנהגות הלא הולמת, והולך לפי מה שה-Resolution Center יציעו.

עמיר

zovirax פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה

@AK1

תודה על כל העלבונות.

תודה שאתם מכנים אותי גנב.

כיף כיף

claudia5
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4218

שליחה

אף אחד לא מכנה אותך גנב!!!
אבל כן יש כאן בארץ הרבה גנבים וישנם מקרים רבים מדי של לקוחות שמנסים לשקר ולגנוב.
כמה נקודות שחשוב שתדע:
1.רוב המוכרים מדגישים שניתן להחזיר את המוצר אם לא מרוצים אבל אצל כולם על מישלוח הוא על הקונה
2.איביי ופאיפל מודעים לכך וכך גם רוב אתרי המסחר בעולם.
3.אם בסעיפים רבים מאוד איבבי דופק את המוכרים בסעיף זה הם להגנתו.
4.מוכרים רבים לא מוכרים לישראלים ולא מהסיבות הפוליטיות אבל נטו בגלל שאנחנו עושים בעיות.
5יש לי כמוכר איביי 300 פידבקים ,אחד שלילי מישראלי.
6.לא רק שלא מוכרים לישראלים אבל רצות רשימות שחורות ברשת של לקוחות בעייתיים שנותנים פידבקים שליליים ואז אני כמוכר מכניס אותם ונועל את אותם רוכשים מלקנות ממני.
7.כל מוצר שנשלח מארה"ב עולה כסף למשמלוח אז הסיכוי שתישאר עם המוצר ואם הכסף נמוך מאוד.לסינים המשלוחים חינם עד משקל מסויים.
8.מולך עומד מוכר שמנסה להתפרנס ולפידבק השלילי שלך יש משמעות רבה מאוד לרעתו ולא בצדק אז תצא בנאדם ותשנה אותה.
ושוב אתה לא גנב

ModChiP
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 481

שליחה

כמו ילד בגן.
אף אחד לא מכנה אותך גנב, פשוט בחרת בדרך הקלה במקום בדרך החכמה.
**מצלמת פנים, הכלב מפרק לי את הבית**
ziv_r כתב:@haimbl,
ונגיד שתתקין מצלמות ושתתפוס וידאו של הכלב מבצע את זממו, מה בדיוק תעשה עם זה, תראה את זה לכלב ותגיד לו שהוא לא יכול להתחמק? הרי ברור לך שזה הוא.
...

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78971
שם מלא: עפר לאור

שליחה

חברה, נא להרגיע!

iakovl
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5403
שם מלא: יאן לנגרמן

שליחה

בקיצור...
הסיפור פשוט, המשלוח חזור עולה גרושים (15 שח) או שתבחר לשלוח לו בחזרה ולקבל את הכסף או לא לשלוח ולהוריד את הפידבק כי אתה לא יכול גם וגם

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78971
שם מלא: עפר לאור

שליחה

מסכים לחלוטין. אם החולצות לא כפי שסומנו צריך להחזיר אותם. שניכם נראה לי התחממתם מהר מדי. נזק של תגובה שלילית למוכר כיום זה קטלני.

הייתי עושה אחורה פנה כאן:

1. שואל אותו מה הוא ממליץ כרגע
2. פותח קייס באיביי
3. שולח חזרה את החולצות
4. מקבל את הכסף חזרה מהמוכר
5. מקבל את המשלוח חזרה מאיביי.
6. מוריד את הביקורת השלילית.

ואגב, זה לא בגלל איום לתביעה אלא פשוט כי ככה עושים עסקים באיביי.

Hertz33
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2910

שליחה

אני אין לי הרבה התקלויות עם מוכרים באיביי. בדרך כלל מזמין דברים קטנים. דברים יקרים יותר הוזמנו מאתרים אחרים שעובדים עם פייפאל ולא היו בעיות.
אבל לא מזמן רציתי דונגל WiFi לסטרימר שלי, מקריאה בפורומים הבנתי שיש סוג מסויים שעובד עם הסטרימר. את הסוג הזה מצאתי באיביי דווקא דרך מוכר ישראלי שהיה יותר זול בכ20 שקלים ממוכרים אמריקאים. אמרתי "מצויין", גם יותר זול וגם בטוח יגיע יותר מהר. אחרי כמה ימים התקינו אצלי VOD של יס וחיברתי את הסטרימר בדרך ה"חוטית". היות ולא היה לי צורך במוצר ביקשתי מהמוכר לזכות אותי, הוא התעלם. לאחר בקשות חוזרות ונשנות הוא רשם "אין בעיה, שיגיע שלח חזרה וקבל זיכוי". אמרתי: "אבל טרם נשלח אז אין צורך לשלוח ואני מבקש זיכוי". התעלמות מוחלטת. אז המוצר נשלח אלי לאחר 20 יום(נשלח לא הגיע) וגם הוא הצליח לפקשש את הכתובת אז לאחר שזה שכב בדואר כלשהו זה נשלח חזרה אליו ופה כבר פתחתי dispute באיביי. לאחר שהם פנו אליו והוא התעלם גם מהם זכיתי ב"תביעה" וקיבלתי את כספי בחזרה. ולא נשארתי חייב והשארתי לו ביקורת שלילית באיביי כי יש צורך להזהיר אנשים ממוכרים כאלה שבאמת עובדים בשיטת המצליח ובמקרה היה ישראלי. כי הרי אם הוא היה ממשיך להתעלם ממני והייתי מקבל את המוצר שאין לי צורך בו הייתי נתקע איתו וזורק 100 שקל לפח.
"על החתום...."

AK1
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 503

שליחה

נכון ומדוייק שלא גנבת כלום, אבל, במונחי צורת החשיבה הנהוגה ב-eBay, שי שמקבל מוצר, טוען שהוא לא מתאים, ומנסה לקבל full refund (על המוצר + המשלוח) בלי להחזיר את המוצר שקיבל, נחשב רמאי.

ובלי קשר וגם בנוסף, נתינת feedback שלילי בלי הצדקה מלאה (שכאן בפירוש לא קיימת), אחרי שנוסו כל הדרכים האחרות ונכשלו, זה בדיוק מה שהוא דיבר עליו ובצדק -- customer abuse.

ולכן גם מקבלים אזהרה גדולה כשמישהו בא לתת feedback שלילי או נייטראלי -- שאי אפשר לבטל את זה אחר כך.
לא בדקתי אם השתנה משהו בקשר לזה, אבל בעבר הייו רואים ב-feedback score המפורט גם כמה מצבים הייו של חילוקי דיעות שיושבו -- לא זוכר מה המונח -- אבל זה נשאר ככתם לכל חיי-eBay של המוכר, וכל מקרה כזה מוריד את סיכוייו למכור.

כשלמוכר יש פחות מ-99.5% של feedback חיובי, אני מתחיל לבדוק אם בכלל כדאי לקנות אצלו, ובודק כמה מקרים בעייתיים היו לו בחודש ובשנה האחרונים, ובכל מקרה מעדיף לעבוד עם אחרים.

וכאן הכל רק בגלל חמימות-מוח וחוסר-הבנה בסיסי באיך עובדים ב-eBay ובמשלוחים ובכלל.

אני מציע שתיקח אחריות על מה שעשית, באחריותך/אשמתך הבלעדיים, בניגוד לכללים ולדרך העבודה המקובלת, ומתוך התחשבות בנתונים שלא בדקת נכונה לגבי צורת המשלוח.

אולי לא תצליח לתקן את הנזק שגרמת, למוכר ולעצמך, אבל מן הראוי לנסות, אפילו אם המוכר לא מעניין אותך, או שאתה עדיין חושב שצריך להעניש אותו על הכעס שלו אחרי שדפקת אותו, ולו רק בשל הסיכוי לקבל את רוב הכסף חזרה.

עמיר

shuali
סמל אישי של משתמש
טרול
טרול
תגובות: 5010

שליחה

בטח שאפשר להוריד פידבק שלילי, מבקשים מהמוכר שישלח feedback revision request ואז אפשר לשנות אותו
חוק ראשון של ציידי דילים:
Buy first, Ask questions later.

חזור אל “ייבוא, תמחור ושירות”