נגמר לי המקום לתמונות מה עושים ?

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
kaplaey2
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2337
נתן תודות: 126 פעמים
קיבל תודות: 204 פעמים

שליחה #21 

כולם פה מדברים על NAS והבחור בעצם ציין שהוא אולי צריך DAS כלומר SAN.
הכל פונקציה של כסף! ולאחר מכן ולא פחות חשוב מהירות וביצועים שהם בכלל לא ברי השוואה ל NAS

byoyo
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 327
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 21 פעמים

שליחה #22 

sys_admin, אני מציע שקצת תרגע עם ההצהרות שלך... נראה שאתה חי קצת באשליות.

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46352
נתן תודות: 1966 פעמים
קיבל תודות: 5074 פעמים

שליחה #23 

@sys_admin,
פעם אחרונה שאתה מתבטא בצורה שלילית כל כך כלפי חברי האתר. אנחנו נשמח לשמוע פתרונות נוספים מניסיונך העשיר, אך בצורה חברית וחיובית. גם אם פתרון אחר שהוצע כאן איננו מתאים, יש דרך מקובלת לבקר את הפתרון, הצורה בה אתה נהגת איננה במקום.

guyyug
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 909
נתן תודות: 33 פעמים
קיבל תודות: 23 פעמים

שליחה #24 

אני בעד פתרון UNRAID
כן זה לא RAID אמיתי
המהירות קריאה כמו מדיסק יחיד
אין את כל הפיצרים שנותנים כרטיסי RAID וNAS מוכן

אבל.....

יש גיבוי למידע אם דיסק אחד מת
המידע לא עובר פרוק וחלוקה לדיסקים שונים (כל קובץ נמצא שלם על על דיסק אחד) כך שבאופן תאורתי ניתן לגשת למידע גם ללא תוכנת ה UNRAID
ניתן להוסיף דיסקים בגדלים שונים והם יתווספו לפול של הנפח באופן מלא (הוספה של דיסק 2 טרה יוסיף 2 טרה לנפח האיכסון ללא קשר לנפח של הדיסקים האחרים) הופך את הרכשה הראשונית לקלה על הכיס מתחילים עם שני דיסקים וקונים נוספים לפי הצורך.
דרישות חומרה די צנועות, מעבד ATOM יעשה את העבודה
התקנה פשוטה

לדעתי פתרון מצויין למי שלא באמת צריך NAS אלא רק נמאס לו מלקנות ולהחזיק אלף דיסקים חיצוניים
גיא

GibsonLP
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 405
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 23 פעמים

שליחה #25 

ufffnick כתב:נראה לי שזו היסחפות קלה...
כל הרעיון של RAID זו יתירות.
ואתה ממש צודק לגבי המגבלה של מהירות הרשת, היום עם 3 כוננים סטנדרטיים בRAID5 אפשר להגיע לגבול היכולת של הרשת.

מה שאני עושה זה מסנכרן לכונן נייד של 1 טרה את התמונות ה"חשובות" שזה בעיקר משפחתיות ואלה שאני ממש ממש אוהב.
בינתיים החלפתי את הכונן הנייד פעמיים והשרת מחזיק מצויין.
גם בשרת החלפתי עד כה 2 כוננים (כל אחד בזמנו) והרחבתי אותו בהדרגה ולפי הצורך, מ3 כוננים של טרה ל7 כוננים של טרה.
כמו כן, בגלל ריבוי הכוננים החלפתי לאחרונה מארז ליעיל יותר מבחינת קירור.
כל אלה דברים שאי אפשר לעשות עם NAS ייעודי וקנוי, באותה הקלות ובאותן רמות של הוצאות.
...
raid זה לא רק יתירות אלא גם ביצועים, בגלל זה הרבה מקומות משתמשים בכלל בraid1 כאשר אין צורך ביתירות אלא בביצועים או בכל מיני ווריאנטים (10 וכו׳...)

שני כוננים סטנדרטיים מודרניים יביא רשת גיגה לרוויה מוחלטת. בתור אחד שגם מצלם עם DSLR (עדיין עם ה5D MkII הוותיקה שלי) וגם מצלם אך ורק בRAW אני מבין לחלוטין לליבו של פותח השרשור כשכל תמונה שאני עובד עליה שוקלת מעל 20 מגה.

מסכים עם הדעות לגבי raid מקומי, אין היום פתרון רשתי במחיר סביר שנותן מענה לביצועים אלא אם מדובר בפתרון גיבוי בלבד.

אגב - עם גדלי הדיסק של היום, RAID5 כבר מזמן לא נחשב לפתרון יתירות בשימוש עם דיסקים סטנדרטיים (לא דיסקי enterprise).
שיעור השגיאות בקריאה בדיסקים סטנדרטיים הינו ביט אחד לכל 10 בחזקת 14 ביטים, זאת אומרת שהסבירות לשגיאה בקריאה (URE) בכל מערך שיש בו יותר מ11.3 טרה בייט היא 100%. אם יש לך RAID5 גדול במיוחד והלך אחד הדיסקים הסיכוי לאובדן מידע בבניית המערך מחדש הוא 100% (סטטיסטית, כמובן).
בקיצור, אי אפשר להסתכל על RAID5 בתור יתירות אמיתית בשימוש בדיסקים סטנדרטיים אלא רק על RAID6 (ולהבין שraid6 במערך גדול לא נותן באמת יתירות כפולה).

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”