שידרוג מטחנה - עצתכם

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
גונן
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 825
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 109 פעמים

שליחה #21 

מהירות טחינה ורמת גיוש הם רק חלק מהפרמטרים של מטחנה , אני יכול לומר לך מניסיון שהצ'אדו 83 מ"מ כלל לא ברת השוואה מול המיני , נכון יכול להיות שהיא טיפה יותר מגיישת , וגם זה רק ברמת טחינה דקה ביותר , אבל מדובר כאן על מטחנה שאמורה להיות כלי ראשי של בית קפה גדול , שבנוייה לתת מענה רצוף תוך פינוי חום גדול ביגלל קוטר הדיסקיות ובנייה מסאבית מאוד , מול מטחנה שבמיקרה הקיצוני תשב בבית קפה על תקן של נטול לכל היותר .

מעבר לזה הצאדו (83 מ"מ ) יודעת לתת רמת טחינה אחידה ודקה מרוב המטחנות שאני מכיר, ויודעת לתת את זה במהירות גבוהה ביותר , אגב את בעיית הגיוש אני די פתרתי (פרטים בהמשך . . . )

גם הנדסת האנוש אינה ברת השוואה בסיפור הזה עם יתרון ברור לצ'אדו (וזה בבית בעיניי לפחות דווקא נקודה חשובה מאוד ! )

כך שלי כלל לא ברור המחיר של המיני ?

הוא לא רחוק מה הצ'אדו (83 מ"מ ) אבל היא נימצאת בקטגוריה אחרת לגמרי !

לסיכום : בשורה התחתונה לשימוש ביתי בילבד, אין יתרון משמעותי לצ'אדו , זה נכון , למרות שבעיני ההפרש במחיר אינו משמעותי לעומת מה שמקבלים !

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
תגובות: 5016
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 288 פעמים

שליחה #22 

אם אני הייתי מוציא 5 על מטחנה, ויש אפשרות לקונית רצינית, זו היתה הבחירה שלי.
המאצר מתומחרות גבוה, בעיני ללא הצדקה לשוק הביתי.
K3 היא מטחנת כניסה לליגה של הגדולים (כשהפורום הזה נפתח, מטחנות עם סכינים 58ממ נחשבו לטופ שבטופ...) . אבל כבעלים של אחת כזו, ומנסיון עם כמה מכונות, אני חושב שהיא גבולית למכונות רציניות. כשנדרשת טחינה דקה מאוד היא תעשה את העבודה אבל באיטיות ובמאמץ. מטחנות עם סכינים 64ממ עושות עבודה טובה יותר משמעותית. אגב ה K3 מטחנה מאוד מאסיבית, ממש לא צעצוע, ונוחה מאוד לשימוש. בעיני גם היפה מהמקצועיות (בדגם הדוזרלס המתכתי).
what's next?

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 11720
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

שליחה #23 

בתכלס אין הבדל גדול בין המאצר לקומפק. פלסטיקה חיצונית היא חסרת משמעות.
באלקטרונית יש 64מ"מ וזה כבר הבדל.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

Mimi111 פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 755
נתן תודות: 426 פעמים
קיבל תודות: 96 פעמים

שליחה #24 

דבוטאנט כתב:בתכלס אין הבדל גדול בין המאצר לקומפק. פלסטיקה חיצונית היא חסרת משמעות.
באלקטרונית יש 64מ"מ וזה כבר הבדל.
...
אם אני הולך על מאצר ודאי שזה על האלקטרונית סוג A.

Mimi111 פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #25 

תודה לכולכם על העצות והתובנות. אחרי שחפרתי וקראתי חומר - פה ובמרחבי הרשת, ואחרי התכתבויות ושיחות עם מספר גורמים בכירים בפורום ובענף בכלל, רכשתי בשעה טובה בדאדא מטחנה CEADO דגם E37 משומשת (עם סכינים חדשות שהוחלפו בנוכחותי ונותנים לי שקט ל-700 ק"ג).

היות שראיתי כמה היו לי לעזר שרשורים שהועלו כאן בעבר אכתוב מעט רשמים ראשוניים ואת הסיבות שהביאו להחלטה.
לפני כן רק אודה לכל מי שתרם כאן מנסיונו וחוכמתו בהודעות פורום, ולחברים המקסימים שהחכימו אותי: נמרוד (איזו סבלנות!), כפיר_ש (גורו ומנטור), גלעד NEGRO (מקצוען עם שירות מכל הלב הנשמה), גונן (המפרגן) וברק לב-רן ("עולם הקפה").

1. לבית פרטי אין משמעות בין קוטר 63 או 84 מ"מ. מניעת חימום הפולים במספרים כאלו משמעותית רק לעסק שטוחן מנה אחרי מנה במהירות.
2. לדברי נגרו - למטחנות שבנויות כמו ה-CEADO ובעלות מנוע עוצמתי אין כמעט רלוונטיות להיותן משומשות.
3. המטחנה הזאת קומפקטית במידותיה (קיבלתי אותה עם הופר קטן חדש) והצבתה בבית היא בגבול הטעם הטוב (מה שגרם לי לרדת מהמאצר מייג'ור למשל).
4. יש לה מנגנון השתקה ובידוד וזה מאוד חשוב (אני אשכרה מוריד אספרסו לפעמים ב-1:00 בלילה).
5. זה לא היה שיקול אבל תסכימו ש-2.6 שניות למנת סינגל 8 ג' זה מטורף בכל קנה מידה.
6. חשבתי שהסיפורים על שיפור בטעם הם פסיכולוגיים, מסתבר שהם אמיתיים וזה הכי חשוב בעיניי. קליתי לפני מספר ימים תערובות כהה של פפואה עם 25% רובוסטה. זה יצא מדי מר וממש לא היה לי טעים (מדד האפטר טייסט - העדפתי לצחצח שיניים, מדד האשה - נאלצה להוסיף עוד כפית סוכר להפוך). לשמחתי, עם המטחנה החדשה הטעם התאזן באופן בלתי נתפס.
7. כיוון עובי טחינה קל וממשק משתמש ידידותי.
8. בשונה מהמאצר, (מאצריסטים, תקנו בבקשה אותי אם אני טועה), ניתן לעצור טחינה גם באמצע.
9. פיצ'רים נחמדים: מונה שסופר את כמות השוטים שהיא הוציאה (עם חלוקה לסינגל ודאבל. עוד לא הבנתי איך הוא רושם טחינה על בסיס לחיצה מתמשכת ללא שימוש בטיימר), התראת החלפת סכינים.
10. היא אכן מעט מגיישת אבל בנקישה אחת של הפורטה-פילטר הכל התפרק. בכלל, גלעד סבור שהוציאו את עניין הגיוש מפרופורציות. הוא טען בשיחתנו שהמשמעות בטעם זניחה עד לא קיימת. אולי יש מקום לפתוח על זה דיון כי לנמרוד יש תיאוריה אחרת ושניהם אומרים "דברים של טעם".

על הדרך התפנקתי בדאדא באספרסו טוב, מתנה נחמדה 2 ק"ג ירוק (בורבון וקאפי רויאל) ופיית מזיגה מסחרית שהחיים שלי מתחלקים ללפניה ואחריה.

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4726
נתן תודות: 260 פעמים
קיבל תודות: 559 פעמים

שליחה #26 

תתחדש, אחלה קניה!

NEGRO
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום קפה
עוסק בתחום קפה
תגובות: 1098
נתן תודות: 95 פעמים
קיבל תודות: 252 פעמים

שליחה #27 

בהצלחה
גלעד שמחי
מומחה לקליית קפה

http://negro.co.il/

boazj
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2374
נתן תודות: 155 פעמים
קיבל תודות: 90 פעמים

שליחה #28 

נשמע מעולה, וגם נראית טוב במטבח.!
אימון אישי/קואצינג, טיפול, הנחיית קבוצות וסדנאות.
פריצות דרך בתחום האישי והכלכלי,חיבור ליעוד.
וגם מוזיקה, אופני הרים, קפה, מערכות סטראו, יוגה, ריצה ועוד כאן: https://asimonim.ravpage.co.il/BOAZJ

Mimi111 פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #29 

איפה מטבח... הלוואי והיתה נכנסת שם, אילתרתי איזה מדף ואני מקווה שהוא ישרוד את המשקל.

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
תגובות: 9712
נתן תודות: 216 פעמים
קיבל תודות: 679 פעמים

שליחה #30 

תהנה ותתחדש! (Y) נראית מעולה, קניית מצויינת. אתה תהנה ממנה :)
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

docfeelgood
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 660
נתן תודות: 67 פעמים
קיבל תודות: 99 פעמים

שליחה #31 

זו קניה שתעצור את התפשטות החידק מהכיוון של המטחנה להרבה שנים (f)
בהצלחה ורפואה שלימה :lol: :lol: :lol:

Mimi111 פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #32 

docfeelgood כתב:זו קניה שתעצור את התפשטות החידק מהכיוון של המטחנה להרבה שנים (f)
בהצלחה ורפואה שלימה :lol: :lol: :lol:
...
אני לא בטוח...

גונן
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #33 

תהנה מהמטחנה החדשה !

אין ספק היום שאחרי מיספר שנים בתחביב הזה, ברור לי שלמטחנה יש תפקיד מכריע בעבודת האספרסו , המטחנה לתפיסתי חשובה יותר מהמכונה מהסיבה הפשוטה שיותר קל לישלוט במכונה בעזרת כל מיני שיטות מאשר במטחנה , ישנם סוגי קפה שממש במטחנה אחת לא תצליח להגיע לזרימה נורמאלית ואילו אותו הקפה בידיוק במטחנה אחרת יתן תוצאה טובה . . .

ואני מדבר כאן על 2 מטחנות רצניות !

בקיצור אני בטוח שאתה עם המטחנה הנכונה . . .

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
תגובות: 5016
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 288 פעמים

שליחה #34 

גונן כתב:תהנה מהמטחנה החדשה !

אין ספק היום שאחרי מיספר שנים בתחביב הזה, ברור לי שלמטחנה יש תפקיד מכריע בעבודת האספרסו
...
תגובה:עבודת האספרסו- נשמע קדוש...אם הייתי פותח בית קפה זה היה השם

גונן
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #35 

חחח. . .

לא לא כמובן "עבודת האספרסו " לא קדושה חלילה . . .

אבל ככה יצא לי לכתוב . . .

בתור שם לבית קפה זה נישמע לי קצת מיושן , אבל תודה בכל אופן . . . .

זה ילקח בחשבון כשיבוא היום (זה חלום כמובן שלי ושל עד רבים כאן בפרום . . . )

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”