ספק כוח ומאוורר 60 מ"מ שקטים יותר למארז Coolermaster Mini 110

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
draco
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 664

שליחה

toxin ידידי בדרך כלל אתה הגורו שלי אבל פה אתה טועה.

יש אנשים שאין להם את זה ויש כאלה שיש להם את זה, הכל נראה קליל יחסית במדריכים ובסרטונים ואז אתה פותח את המארז חושב שהכל פיקס ובום המחשב לא נדלק בגלל איזה מנגנון הגנה של הלוח, כבל שחיברת לא נכון, נגעת במשבו ושרטת אותו ועוד ועוד ועוד

אני עם כל היכולות שלי פתחתי שלשום VIVOBOOK i3 שנדפק לו המסך והחלטתי להפוך אותו ל HTPC במקום להשקיע 700 שקל, החלפתי דיסק בסך הכל ועכשיו אני לא מצליח לראות אפילו את הביוס וזה מבאס תחת.

הבחור צריך להבין לקראת מה הוא הולך במיוחד שמדובר במחשב חדש מהשקית ולא איזה מכשיר DVD שהתקלקל

toxin
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9357

שליחה

יש משהו במה שאתה אומר.
דרך אגב, אולי תנסה לאפס את הביוס ב VIVOBOOK.

draco
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

אני לא מצליח לראות כלום איך אני יכול לאפס את הביוס?

toxin
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה

יש סוללה קטנה 3 וולט בלוח אם שלו?

draco
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

שלילי זה לפטופ, התחרפנתי כבר רוקנתי אותו לחלוטין וכלום
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור

toxin
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה

מוזר שאין לו סוללה.
נגמרו לי הרעיונות :oops:

draco
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

My thoghts exactly

Zambaros פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 14

שליחה

toxin כתב:Zambaros, למה אתה מתעלם מההצעות שלי? יש ספקים חלופיים בגודל הזה, אבל אם כבר אתה הולך להחליף לא עדיף לנסות את הפתרון שלי קודם? מה יש לך להפסיד?
בדקת גם שאין רעש מהמאוורר שעל המעבד?
...
ערב טוב,

אני ממש לא מתעלם מההצעה שלך. פשוט DRACO קרא אותי די טוב - ידיים די שמאליות ואין לי ממש ניסיון בהתעסקות בחומרה. החלפת המאורר מארז אפילו די הלחיצה אותי וזה הגבול העליון של ההתעסקויות שאני מוכן לעשות על המחשב שלי מחשש לעשות נזק. ראיתי גם את החיבורים הסבוכים והצפופים במארז ואני בספק שאוכל להחליף בעצמי את החיווט לספק חדש - PICO או אחר ואצטרך עזרה של בעל מקצוע.

לכן הלחמות והחלפת מאורר הספק הקיים, ממש לא קורצים לי, במיוחד לאור העובדה ש DRACO הזכיר כי המאורר משולב בגוף של הספק בצורה די יסודית.

אילו ספקים חלופיים, בגודל הזה קיימים בשוק ובעלי עוצמות רעש נמוכות יותר?

לפי היכולות הטכניות שלי, נראה לי אלו האלטרנטיבות שלי:
- לקנות ספק שקט יותר באותו הגודל, כנראה שלא PICO, כי אני חושש מבעיות התאימות שלו ללוח אם שלי (וחבל כי נשמע שזה מוצר ייעודי די טוב למחשבי HTPC) ולא נראה כי דרישות ההספק שלי גבוהות במיוחד
או
- לחקור טוב טוב לרכוש מארז וספק שבדקת שהם שקטים ולתת למישהו להעביר לך את הכל
או
- להגיד זה מה יש ולחיות עם זה

תודה,
יואב

draco
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

יואב אם יורשה לי לשאול

מה המטרה שלך עם המחשב? מה אתה צריך/רוצה שהוא יעשה?

Zambaros פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה

יזרים לי תכנים, בסטרימינג - מה XBMC ויאפשר עבודה מהירה וזורמת עם התוכנה
ינגן לי מוזיקה מכל סוגי הקבצים
יסחוב גם סרטים באיכות גבוהה - למשל BLU RAY עם סאונד של DTS HD MASTER, ללא גמגומים
יתמוך בגלישה באינטרנט בצורה טובה

draco
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

אוקי יואב

א. חקרתי קצת בשבילך והספק הזה חרישי בכל מקום שהסתכלתי עליו, הוא מדורג גולד 80+ ומודולרי מה שאומר שהוא לא משתמש במקסימום W אלא רק במה שהמערכת צריכה בכל זמן נתון. המודולריות מרפשרת לך להיפטר מכמה כבלים שיוצרים צפיפות במארז כיוון שהם באם מובנים בצמה של הספק.

https://ksp.co.il/?uin=17655

לדעתי אם תבוא עם המחשב הם יסכימו להחליף לך אותו, אם תלך לסניף ראשון לציון אני די בטוח שאוכל לדבר עם חבר שלי שיעשה לך את זה שם.

ב. אני לא רוצה לבאס אותך אבל היית יכול לקנות בשביל הדברים האלו מחשב עם קירור פסיבי ומעבד סלרון קטנצ'יק שיתן לך את מה שאתה צריך + . אולי שווה לך לפרסם את מה שקנית ולהחליף, זו אופציה אם ממש לא בא לך להוציא והרעש מחרפן אותך

Zambaros פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה

היי DRACO,

תודה רבה על העזרה והתשובה המעמיקה.

א. ההצעה הראשונה שלך נראית מעניינת מאוד, אך לצערי ספק זה לא יכנס במארז הקטן שלי.
המידות של הספק המקורי במארז: אורך 151 / גובה 44 / רוחב 82
ההצעה שלך: SeaSonic SS350TGM - אורך 175 / גובה 63.5 / רוחב 85
והספק ששמת במארז הזה, אך לא היית מרוצה ממנו מבחינת הרעש - SeaSonic SS250SU - אורך 150 / גובה 40.5 / רוחב 81.5

אז מבחינת הגודל הוא פשוט לא יכנס, אלא אם כן אני מפספס משהו
כנראה שאין משהו בגודל הזה עם מאורר גדול מ 40 מ"מ (בעצם בגלל מימד הגובה, ככל הנראה.

כמו כן, לספק מאורר עילי, ואילו במארז שלי, בדיוק מעל פתח המאוורר המיועד, אין פתחים או חירור.

ב. בינתיים אני חי עם הרעש, אך איך שאני מכיר את עצמי, בסוף הוא יחרפן אותי. לדעתי לא קניתי פה משהו אוברקיל מטורף, סה"כ זה מעבד מאוד בסיסי של אינטל וכבר השקעתי את הכסף, אני לא מעוניין למכור את הכל. אולי הייתי פזיז מעט עם הבחירה של המארז. סה"כ ראיתי מקרים בהם מניעים מערכות הרבה יותר רציניות משלי ללא מאווררים כלל. אני מוכן להשקיע מעט כדיי להיות שבע רצון מהרכיבים שיש, עם מעט שינויים ככל הניתן. הבאסה האמיתי אם כבר, זה שהייתי חייב דווקא את הלוח הזה ולא של ג'יגהבייט כדיי שיכנס למארז המסוים :)

toxin
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה

Zambaros פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה

לא לצערי,

אלו המידות של מה שהצעת:
SilverStone SST-ST45SF 450W Active PFC 80+ SFX
מימדים: 125 mm W × 63.5 mm(H) × 100 mm(D125
רוחב 125, גובה 63.5 ואורך 100

אצלי יש מקום ל
אורך 151 / גובה 44 / רוחב 82

הספק הזה רחב וגבוהה מעט. בטח מתאים מעולה למארזים מעט יותר רחבים וגבוהים משלי.

לא תיארתי לעצמי שיבנו כזה מארז שבוודאות מיועד ל HTPC וישימו שם ספק די רועש במידות מאוד מוגבלות.
ידעתי שיש בעיית רעש, אבל לא ממש יכלתי להעריך את חומרתה. שבתכל'ס זה לא כזה חמור, פשוט אני די פיינצ'מייקר בנושא הזה כנראה.

חזור אל “תוכנה - KODI”