המלצה לרכב בתקציב של כ 60000 ש"ח
אם הרכב עבר תאונה, אל תקנה, בלי קשר למקור (אלא אם כן, קיבלת מחיר ממש ממש טוב)טלHD כתב: חב' הליסינג חוסכות בהוצאות תיקון ואחזקה ועפ"י רוב מתקנות תאונות במוסכים שיתנו להן את המחיר הזול ביותר וישתמשו בחלפים זולים ושאינם מקוריים....
יש לך סימוכין לנתון הזה? לי אין.טלHD כתב:
רכב פרטי בדרך כלל נשמר ומתוחזק טוב יותר על ידי בעליו ובמוסכי יבואן מורשים....
אבל הדיון בנתונים הנ"ל הוא חסר משמעות כי הוא עקיף לגמרי. הנתון היחידי הרלוונטי זה האם רכבים שנרכשו מחברות ליסינג עושים יותר צרות לבעליהם מרכבים (מאותם דגמים) שנרכשו מפרטיים.
יש לך מתון על זה?
גם לי אין, אז נשאר לי רק להתרשם מכל מכרי ומכוניותיהם. לא רואה סימן ברור שמצביע שרוכשי הליסינג מבלים יותר במוסכים.
משה
-
Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73257
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 646 פעמים
- קיבל תודות: 3156 פעמים
לגבי ליסינג מול פרטי, היה לי רכב מליסינג, יש לחבריי רכב מליסינג, יש לחלק ממשפחתי רכב מליסינג - ואני יכול להגיד בביטחון מוחלט שרובם מתייחסים לרכב מליסינג שונה מרכב פרטי. כשאדם יודע שזהו אינו רכושו, אפילו בתת מודע ולאו דווקא במזיד הוא יתייחס אליו שונה. מאז שנושא רכבי הליסינג הפך לפופולארי למשל, כמות הפעמים שהייתי באילת עלתה משמעותית
כן, אני יודע, תמיד יש את היוצאי דופן ואני כבר מחכה לתגובות של "אצלי זה לא ככה, אני קדוש". אבל ברב המיקרים אצל רב האנשים הם יתייחסו לרכוש פרטי טוב יותר מאשר לרכוש חברה.
אבל הי, הבעיה היא שרכב משפחתי פרטי הפך לעוף נדיר כ"כ שלקוות להשיג אחד שכזה הופך לתקווה קלושה...
כן, אני יודע, תמיד יש את היוצאי דופן ואני כבר מחכה לתגובות של "אצלי זה לא ככה, אני קדוש". אבל ברב המיקרים אצל רב האנשים הם יתייחסו לרכוש פרטי טוב יותר מאשר לרכוש חברה.
אבל הי, הבעיה היא שרכב משפחתי פרטי הפך לעוף נדיר כ"כ שלקוות להשיג אחד שכזה הופך לתקווה קלושה...
-
Huber
- חבר במועדון HT

אני כבר שנים עם אוטומטי, עדיף שלא - למה?
- shraga007
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6362
- נתן תודות: 102 פעמים
- קיבל תודות: 200 פעמים
אני רכשתי לפני שנה, סיאט איביזה FLOW(סטיישן) ידני.Huber כתב:אני כבר שנים עם אוטומטי, עדיף שלא - למה?...
אוטו עם אבזור מרשים, מהנה לנהיגה עם צריכת דלק של 1 ל-14.
חדש עלה 74K.
לשיקולך.
מה יותר גרוע מטיפש? טיפש שחושב שהוא חכם
אתה צודק בדבריך, אבל ההבדל העיקרי מתבטא פשוט בקילומטראז' .Huber כתב:לגבי ליסינג מול פרטי, היה לי רכב מליסינג, יש לחבריי רכב מליסינג, יש לחלק ממשפחתי רכב מליסינג - ואני יכול להגיד בביטחון מוחלט שרובם מתייחסים לרכב מליסינג שונה מרכב פרטי. כשאדם יודע שזהו אינו רכושו, אפילו בתת מודע ולאו דווקא במזיד הוא יתייחס אליו שונה....
ייתכן שגם טלHD צודק שטענה שבטיפולים משתמשים בחלפים יותר זולים. לא יודע.
העיניין הוא שאלה נתונים עקיפים ולא כל כך קריטיים כמו שנדמה לך. מה שרלוונטי זה השוואת האמינות של אותם דגמים מהמקורות השונים. התחושה שלי היא שבסופו של דבר ההבדלים שוליים ובלתי מורגשים מול פרמטרים אחרים.
ואני כבר מחכה לתגובות של "אצלי זה לא ככה, אני קדוש"...
אתן לך תגובה הפוכה.
אצלי זה לא ככה מהכיוון ההפוך, כי אני לא קדוש
אני מתייחס לרכבי הפרטי (גם כשקניתי פעם חדש) כמו שהתייחסתי לרכב בליסינג.
הכלל שלי זה שאני רוכש מכונית כדי שתשרת אותי, לא ההיפך.
משה
- טלHD
- גורו

- תגובות: 14350
- נתן תודות: 990 פעמים
- קיבל תודות: 1220 פעמים
אז זהו...שלהבדיל ממך, לי יש את הנתונים האלו....מכוון שאני עוסק בתחום הרכב מעל 15 שנים.moco כתב:יש לך סימוכין לנתון הזה? לי אין.......
אבל הדיון בנתונים הנ"ל הוא חסר משמעות כי הוא עקיף לגמרי. הנתון היחידי הרלוונטי זה האם רכבים שנרכשו מחברות ליסינג עושים יותר צרות לבעליהם מרכבים (מאותם דגמים) שנרכשו מפרטיים.
יש לך מתון על זה?
גם לי אין, אז נשאר לי רק להתרשם מכל מכרי ומכוניותיהם. לא רואה סימן ברור שמצביע שרוכשי הליסינג מבלים יותר במוסכים....
חלק מרכבי הליסינג סובלים התעללות מהשוכרים, שלא נתקלתי בה ברכבים פרטיים.
וכן, הם גם נכנסים למוסך לתיקונים ולתיקוני תאונות/פגיעות באופן תכוף יותר.
-
Huber
- חבר במועדון HT

טלHD - אני שמח לשמוע שהניסיון שלי בזעיר אנפין (אצלי ואצל מכרי) נכון גם במאסות. הבעיה היא שלמצוא רכב שלא עבר בליסינג כיום זה כמו למצוא חד קרן 
אבל הנתון הזה סביר ולא מפתיע אותי. אני בוודאי לא חולק עליו. לא על זה אני מדבר.טלHD כתב:אז זהו...שלהבדיל ממך, לי יש את הנתונים האלו....מכוון שאני עוסק בתחום הרכב מעל 15 שנים.......
חלק מרכבי הליסינג סובלים התעללות מהשוכרים, שלא נתקלתי בה ברכבים פרטיים.
וכן, הם גם נכנסים למוסך לתיקונים ולתיקוני תאונות/פגיעות באופן תכוף יותר....
יש הרבה פרמטרים שמשפיעים על הרכב שיהיה בבעלותך ובתקופת בעלותך. זה שיש יותר סבירות שרכב מליסינג עבר התעללות מאשר רכב פרטי, זה רק עוד נתון במכלול הסיכונים. לא ברור מה משקלו .
כאמור, רכבים שעברו תאונות לא רלוונטיים, אני מדבר על רכבים נקיים מתאונות.
הנתון הרלוונטי, שאני לא יודע אם מישהו אי פעם מדד, זה סטטיסטיקת האמינות (או הוצאות על תקלות) בין רכבים מליסינג לשעבר מול פרטיים לשעבר.
את זה כמובן צריך להעמיד מול הפרשי מחיר. אני מזכיר שהפרטיים הממש שמורים נמכרים בפרמיה משמעותית, שאולי יותר גבוהה מהתיקונים הפוטנציאלים ברכב פחות שמור.
מה שיש לי זו רק התרשמות ממכרים עם מכוניות כאלה, רבים קנו כשגילו כמו Huber שזה מה שיש בשוק, או לפחות מה שקל למצוא. לא צריך להפוך רכישת מכונית לפרויקט. לא שמתי לב שיש להם סיפורי מוסך מיוחדים.
כל מה שאני בעצם אומר שהגישה בהכללה של "אני לא קונה מליסינג כי יש כאלה שמתעללים במכוניות ליסינג" היא מוטעית. זה סתם חסימה של נתח שוק גדול מעצמך ללא הצדקה. כמובן, כשקונים רכב, אז כדאי לבדוק היטב את המכונית הספציפית שרוכשים.
משה
-
Huber
- חבר במועדון HT

הציעו לי פולקסווגן ג'טה מנג'ר, שנת 2011, 1600 אוטומטית, יד שניה (יד ראשונה ליסינג) עם 70K קילומטר ב 60K ש"ח. מה דעתך על הרכב? על המחיר?
- shraga007
- חבר מכור קשה

סך הכל רכב טוב (גולף סדאן?)Huber כתב:הציעו לי פולקסווגן ג'טה מנג'ר, שנת 2011, 1600 אוטומטית, יד שניה (יד ראשונה ליסינג) עם 70K קילומטר ב 60K ש"ח. מה דעתך על הרכב? על המחיר?...
אבל קח בחשבון ש:
1. מנוע מיושן, 1.6 אטמוספרי לטעמי לא מספיק חזק לרכב כזה.
2. צריכת דלק בעייתית.
3. כנראה גיר DSG הידוע לשמצה.
4. טיפולים ואחזקה יקרים, גם הביטוח לא זול.
-
Huber
- חבר במועדון HT

בקיצור, לא.
טוב, מחר אני הולך לראות רנו פלואנס מהדגם המאובזר יותר (אקספריון) וכנראה שזה מה שארכוש.
טוב, מחר אני הולך לראות רנו פלואנס מהדגם המאובזר יותר (אקספריון) וכנראה שזה מה שארכוש.
- shraga007
- חבר מכור קשה

אם כבר פלואנס אז רק דיזל.Huber כתב:בקיצור, לא.
טוב, מחר אני הולך לראות רנו פלואנס מהדגם המאובזר יותר (אקספריון) וכנראה שזה מה שארכוש....
המנועי בנזין חלשים מאוד לרכב בסדר גודל כזה!
לגבי רכישת רכב מליסינג :
לי יש יונדאי מליסינג , אני שומר על האוטו בצורה מעולה . נוסע כמו בן אדם , מתקשר לליסינג ומתריע הרבה לפני טיפול ושם לב לנקיון הרכב.
אני חושב שלא כל האנשים שיש להם רכב ליסינג "קורעים" את המכוניות הללו.
אגב - אני ממליץ כמו שאמרו כאן חבריי על היונדאי I30 (יש לחבר שלי והוא מרוצה) או ללכת קצת אחורה ולרכוש טויוטה.
עברו תחתיי מס' רכבי יונדאי (בעיקר ג'יפים) ומכולם הייתי מרוצה (קיבלתי אותם חדשים - בעזקת ליסינג מהחברה) .
למישהו שרוצה לרכוש רכב בסכום הנ"ל - אני הייתי ממליץ על טויוטה.
כמובן ששנת הדגם שלה תהיה ישנה יותר בייחס ליונדאי מקבילה .
באופן כללי שמתי לב כי הטיפולים שלהם הם די זולים .
היה לי ניסאן טראנו בשנת 97' ואחריו כמה לנדקוזרים ואני יכול לומר שביחס למחיר הטיפולים של ניסאן - הטויוטות היו זולות בהפרש לא קטן
מבחינת הטיפולים שלהם .
לי יש יונדאי מליסינג , אני שומר על האוטו בצורה מעולה . נוסע כמו בן אדם , מתקשר לליסינג ומתריע הרבה לפני טיפול ושם לב לנקיון הרכב.
אני חושב שלא כל האנשים שיש להם רכב ליסינג "קורעים" את המכוניות הללו.
אגב - אני ממליץ כמו שאמרו כאן חבריי על היונדאי I30 (יש לחבר שלי והוא מרוצה) או ללכת קצת אחורה ולרכוש טויוטה.
עברו תחתיי מס' רכבי יונדאי (בעיקר ג'יפים) ומכולם הייתי מרוצה (קיבלתי אותם חדשים - בעזקת ליסינג מהחברה) .
למישהו שרוצה לרכוש רכב בסכום הנ"ל - אני הייתי ממליץ על טויוטה.
כמובן ששנת הדגם שלה תהיה ישנה יותר בייחס ליונדאי מקבילה .
באופן כללי שמתי לב כי הטיפולים שלהם הם די זולים .
היה לי ניסאן טראנו בשנת 97' ואחריו כמה לנדקוזרים ואני יכול לומר שביחס למחיר הטיפולים של ניסאן - הטויוטות היו זולות בהפרש לא קטן
מבחינת הטיפולים שלהם .
-
Huber
- חבר במועדון HT

כמעט ואין דיזל למכירה, בחברות שעברתי לא הייתה אפילו אחת וביד 2 גם אין. עשיתי היום נסיעת מבחן עם הדגם ה 1600 בנזין, לא חלשה כפי שמתארים.shraga007 כתב:אם כבר פלואנס אז רק דיזל.......
המנועי בנזין חלשים מאוד לרכב בסדר גודל כזה!...
- shraga007
- חבר מכור קשה

כנראה עניין של ציפיות.Huber כתב:כמעט ואין דיזל למכירה, בחברות שעברתי לא הייתה אפילו אחת וביד 2 גם אין. עשיתי היום נסיעת מבחן עם הדגם ה 1600 בנזין, לא חלשה כפי שמתארים..........
http://www.icar.co.il/%D7%9E%D7%91%D7%9 ... %9B%D7%91/
תקרא ותתרשם.
אני קראתי כמה מבחני דרכים שאמרו שגרסת ה-1.6 ממש חלשה(105 כ"ס)
לדעתי בגלל המנוע החלש, היא תצרוך הרבה דלק.
קח בחשבון!
-
Huber
- חבר במועדון HT

אני מחפש רכב משפחתי, לא רכב ספורטיבי. נוחות ואמינות באים הרבה לפני כ"ס. ומזה יש בשפע, אפילו בלינק שנתת:
יש לנו עסק עם אחת המשפחתיות הנוחות בשוק. ברמת הגימור הגבוהה - רנו פלואנס Expression - מגיע כס הנהג עם אפשרות לכוונון התמיכה בגב התחתון. מכוניות מודרניות רבות מוותרות על האופציה החשובה הזו. המושבים נעימים בהחלט, גם אם היינו שמחים לו מסעד הראש פחות היה מוטה קדימה. מעבר לכך, ברכות לבביות למהנדסי המתלים ובולמי הזעזועים. קשה להוציא את רנו פלואנס משלוותה. לא באמפרים ולא כבישים משובשים יפחידו אותה. וזה חשוב, לאור העובדה שהפלואנס מיועדת בעיקר לצד המשובש של העולם - מזרח אירופה, מדינות מתפתחות, ישראל.
תא הנוסעים מרווח ביותר. נו, חסר לו שיהיה צפוף עם מידות שכאלו. עד כמה מרווח? ראו, לא קיימת מכונית בסגמנט שבאמת מסוגלת לשנע חמישה מבוגרים בנוחות, אבל רנו פלואנס בהחלט מתקרבת לכך. היחידה שגוברת עליה בתחום זה היא פורד פוקוס, אך מרווח הברכיים טוב יותר בצרפתייה. מרווח הפדחת, לעומת זאת, עלול להרוס לכם את התסרוקת.
תוסיף לזה את כל התוספות שיש בדגם האקספריון (פנסי ערפל, חיישני גשם ואור, בקרת שיוט, בקרת אקלים מפוצלת, הגה עור, שליטה מההגה על המערכת ועוד) ואני רואה רכב מפנק בתקציב הולם.
יש לנו עסק עם אחת המשפחתיות הנוחות בשוק. ברמת הגימור הגבוהה - רנו פלואנס Expression - מגיע כס הנהג עם אפשרות לכוונון התמיכה בגב התחתון. מכוניות מודרניות רבות מוותרות על האופציה החשובה הזו. המושבים נעימים בהחלט, גם אם היינו שמחים לו מסעד הראש פחות היה מוטה קדימה. מעבר לכך, ברכות לבביות למהנדסי המתלים ובולמי הזעזועים. קשה להוציא את רנו פלואנס משלוותה. לא באמפרים ולא כבישים משובשים יפחידו אותה. וזה חשוב, לאור העובדה שהפלואנס מיועדת בעיקר לצד המשובש של העולם - מזרח אירופה, מדינות מתפתחות, ישראל.
תא הנוסעים מרווח ביותר. נו, חסר לו שיהיה צפוף עם מידות שכאלו. עד כמה מרווח? ראו, לא קיימת מכונית בסגמנט שבאמת מסוגלת לשנע חמישה מבוגרים בנוחות, אבל רנו פלואנס בהחלט מתקרבת לכך. היחידה שגוברת עליה בתחום זה היא פורד פוקוס, אך מרווח הברכיים טוב יותר בצרפתייה. מרווח הפדחת, לעומת זאת, עלול להרוס לכם את התסרוקת.
תוסיף לזה את כל התוספות שיש בדגם האקספריון (פנסי ערפל, חיישני גשם ואור, בקרת שיוט, בקרת אקלים מפוצלת, הגה עור, שליטה מההגה על המערכת ועוד) ואני רואה רכב מפנק בתקציב הולם.
- shraga007
- חבר מכור קשה

לגיטימי, אני עם אופל 1.6 עם 115 כ"ס וזה מבאס שהאוטו בקושי זז במיוחד אם אתה רוצה לעקוף.(בטיחותי?)אני מחפש רכב משפחתי, לא רכב ספורטיבי. נוחות ואמינות באים הרבה לפני כ"ס. ומזה יש בשפע, אפילו בלינק שנתת:...
ולא בהחלט לא מדובר באוטו ספורטיבי, אבל אתה רוצה שכאשר תלחץ על הדוושה האוטו יזוז, ולא יחנק עם 2 נוסעים ומזגן.
אין ספק שמבחינת האבזור והמחיר יש כאן "מציאה".
אבל אל תשכח שזו רנו, עם אחזקה לא ממש זולה ואמינות שמוטלת בספק.
תוסיף לזה שהאוטו היה ליסינג, תחשוב גם על ירידת הערך והיכולת למכור.
תסתכל, גיר עם 4 הילוכים? זה כל כך שנות ה-80-90.
אני לא מנסה לשכנע אותך, נראה שכבר אתה סגור.
בכל אשר תבחר, תתחדש ותהנה.