טופ אודיו - ורסיבר ONKYO NR609 - לתלוש את השיערות!!!

פורום לדיון על נושאים הקשורים לפן המסחרי ו/או השירותי של התחום (איפה קונים? כמה עולה? מי הייבואן? המלצות על חנות? ענייני ייבוא/מכס וכו').
mbd
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3601
נתן תודות: 26 פעמים
קיבל תודות: 2020 פעמים

שליחה #21 

הבעיה בלוח ה HDMI של ONKYO בדגם ה 609 ידועה ונסקרה רבות ברחבי הרשת .
ONKYO העולמית מודעים לבעיה ובמרבית המיקרים הבעיה אכן מתחילה לאחר כשנתיים
של פעילות המכשיר. הסברה היא שבמספר דגמים אבל בעיקר ב 609 ONKYO השתמשו
בלוח HDMI זול ולא ברמה הנידרשת לעבודה במכשיר כמו ה 609. למרות ש ONKYO
אף פעם לא הודו בכך בחלק מהמקרים הם הציעו לתקן בחינם מכשירים שכבר לא היו
מכוסים ע"י האחריות. ובמיקרים אחרים אף החליפו את המכשירים שעדיין תחת האחריות
בחדשים. [כל זה בלי שום קשר לממירים של YES/HOT]
אפשר למצוא כאן על כצה המזלג.
https://www.google.com/search?q=tx+609& ... S:official

ארז_וחני
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4949
נתן תודות: 58 פעמים
קיבל תודות: 209 פעמים

Re: ניסיון חיובי

שליחה #22 

Lior_M כתב:
...
...
סליחה ?
איפה זה כתוב שאני צריך להחזיק את המוצרים האלה בבית לאחר רכישה של אונקיו ? איפה זה כתוב באתרים הבין לאומיים שלהם ?
מה אני חייב להם משהו ? המכשיר באחריות שיתקנו. גם אם זה 17 פעמים. ואם לא, אז אפשר לתבוע אותם בבית משפט לתביעות קטנות.
גם מכתב לעיתון לפעמים עוזר ( מדורים כלכליים מאוד אוהבים סיפורים כאלה ) וגם פה, אני בטוח שיש פה אנשים מטופ-אודיו שקוראים הודעות.
זה אף פעם לא נעים לקבל ביקורת שלילית על שירות.
...
ההתלהמות מיותרת.
פותח השרשור כתב שהוא פעל לפי ההמלצות שקיבל מהם אז מה הבעיה להוכיח שאכן זה כך?
אתה לא סבור שאם הוא נקט באמצעי זהירות לפי המלצתם אז עמדתו טובה יותר?

אם אתה חפץ בתביעות אני יכול לספק לך עילה לתביעה על בסיס יומי...
לשלוח את פותח השרשור לבית המשפט זו עצה שהכי קל ופשוט לתת. אני הייתי שומר את זה לאופציה אחרונה.

ארז

Lior_M
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8128
נתן תודות: 418 פעמים
קיבל תודות: 473 פעמים

שליחה #23 

ארז_וחני כתב:
...
...
ההתלהמות מיותרת.
פותח השרשור כתב שהוא פעל לפי ההמלצות שקיבל מהם אז מה הבעיה להוכיח שאכן זה כך?
אתה לא סבור שאם הוא נקט באמצעי זהירות לפי המלצתם אז עמדתו טובה יותר?

אם אתה חפץ בתביעות אני יכול לספק לך עילה לתביעה על בסיס יומי...
לשלוח את פותח השרשור לבית המשפט זו עצה שהכי קל ופשוט לתת. אני הייתי שומר את זה לאופציה אחרונה.

ארז

...
ראשית אני מתנצל אם נפגעת.
שנית ואני מדבר באופן כללי ולא על טופ-אודיו כי מקרה אחד לא מעיד על דפוס פעולה, אני עדיין חושב שלדרוש מהלקוח לרכוש מוצרים נוספים כתנאי למימוש האחריות זו שערוריה. אם המוצרים האלו נדרשים כתנאי למימוש האחריות זה צריך להיות כתוב באיזה שהוא מקום וללקוח צריכה להנתן אפשרות לרכוש את המוצרים במעמד רכישת המכשיר. זה לא צריך להאמר בע"פ ובטח לא אחרי שהמכשיר התקלקל ותוקן.

לקוח שמגיע למעבדה ושומע משפט כמו "בפעם הבאה אנחנו לא נתקן לך" עוד לפני שהגיעה הפעם הבאה, יכול להבין רק שני דברים:

שמראש הם יודעים שתהיה פעם הבאה .
שהם מרגישים שהם עושים טובה ללקוח.

ובכן, ברכישת מוצר מהיבואן אני זה שעושה לו טובה ואם כבר מגיע לקוח למעבדה הציפיה היא שהוא לא יקבל יחס כאילו עושים לו טובה. הריי מלכתחילה הוא לא היה אמור להגיע למעבדה, ואם הוא הגיע ובהנחה שלא מדובר בשבר או בשימוש לא סביר במכשיר ( מסיבת בריכה או קריוקי מנגלים ) הוא צריך לשמוע רק משפט אחד:
"אנחנו מתנצלים שהמכשיר שלך התקלקל, זה לא היה צריך לקרות ואנחנו נעשה כמיטב יכולתנו לתקן אותו כדיי שתצא מפה הכי מרוצה שאפשר".

אוטופי ? אולי. ככה זה צריך להיות. לפחות לפי דעתי.
נערך לאחרונה על ידי Lior_M ב 09/05/2014 17:40, נערך פעם 1 בסך הכל.
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי

of1978
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2304
נתן תודות: 115 פעמים

שליחה #24 

תגובת המעבדה מתחילה להישמע כמו "יש לך קורוזיה בסלולארי ואת זה האחריות לא מכסה"
"Losers always whine about their best. Winners go home and f**k the prom queen"
John Patrick Mason

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #25 

חברה' , לא אמרתי שזה המקרה ולא אמרתי שזה מקביל למקרה של נזק מברק אלא לקחתי את הקצה השני של נזק ששם היה ברור שזה לא נופל תחת אחריות. ורציתי להראות שבמקרה והנזק נגרם ע"י גורם חיצוני אז אני חושב ששני תיקונים זה סביר ובמידה ומדובר במשהו סידרתי אז אפילו הייתי דורש החלפה של המוצר.
לא הייתי מצפה מהלקוח למצוא את הגורם. הוא לא אמור להיות מהנדס ואני חושב שהלקוח במקרה הזה היה בסדר גמור, כל המלצה שקיבל מהמעבדה ע"מ שזה לא ייקרה שוב, הוא עשה ולכן הייתי הפעם דורש בדיקה מעמיקה של המעבדה יחד עם שאר הרכיבים ולו רק כדי ללמוד עבור לקוחות אחרים.

אתן לכם דוגמא מהשירות שאני נותן בעבודה שלי: השירות הוא שירות VOD על גבי טלוויזיה חכמה. ע"מ שהשירות יעבוד, הטלוויזיה צריכה לקבל אינטרנט מספיק מהיר, אולם בדרך יש לפחות 5 גורמים שמשפיעם על השורה התחתונה וללקוח ההדיוט, אין שום דרך ואני לא מצפה ממנו שיידע, מה בסופו של דבר גורם לסרט להיתקע.

השרתים שלנו
ה-CDN
תשתית האינטרנט של הלקוח
ספק האינטרנט של הלקוח
הרשת הביתית שלו בבית (במיוחד אם זו רשת אלחוטית)
הטלוויזיה עצמה (חומרה ותוכנה)

לא משנה איפה יש תקלה, בסופו של דבר הסרטים לא יננגנו או יקרטעו.

אני, כנותן שירות, רק אחרי שאני מוכיח ללקוח יחד איתו ומסביר לו איפה הבעיה, מפנה אותו לגורם שלישי ולרוב מבקש לעשות איתם שיחת ועידה, אני אף פעם לא זורק אותו למישהו אחר ואומר לו "תסתדר".

מעל 50% מהתלונות הן בגלל בעיה ברשת הביתית של הלקוחות והיו מקרים של בעיות מערכתיות אצל ספקי האינטרנט. האחריות שלי היא לא בהכרח לזכות אותו על הסרט שהוא הזמין (אם כי לרוב אני מזכה גם אם הבעיה לא אצלי) אולם אני בהחלט מסביר שעד שהוא לא ייסדר את הבעיה שלא יזמין עוד סרטים כי לא אוכל לזכות אותו שוב אחרי שהוכח שהבעיה היא אצלו.

מקוה שהאנלוגיה הזו עושה יותר שכל.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

Lior_M
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #26 

MartinHSabag כתב: לא הייתי מצפה מהלקוח למצוא את הגורם. הוא לא אמור להיות מהנדס ואני חושב שהלקוח במקרה הזה היה בסדר גמור, כל המלצה שקיבל מהמעבדה ע"מ שזה לא ייקרה שוב, הוא עשה ולכן הייתי הפעם דורש בדיקה מעמיקה של המעבדה יחד עם שאר הרכיבים ולו רק כדי ללמוד עבור לקוחות אחרים.

...
(Y)
הקולנוע שלי

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #27 

of1978 כתב:תגובת המעבדה מתחילה להישמע כמו "יש לך קורוזיה בסלולארי ואת זה האחריות לא מכסה"
...

כלל לא מסכים.
אם יש גורם חיצוני (כן, אם אתה נוהג להתקלח עם המכשיר שלך והמכשיר לא אמור להיות נגד מים....) שגורם לתקלה, אני לגמרי מצדיק את המעבדה באי רצון להמשיך לתקן תקלות שלא נגרמות בגלל בעיה במכשיר עצמו.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

bugsbunny
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 310
נתן תודות: 94 פעמים
קיבל תודות: 29 פעמים

שליחה #28 

MartinHSabag כתב:יש מקרים של שריפת כרטיסי hdmi ברסיברים גם של יצרנים אחרים וגם של מעגלי הכניסות בטלוויזיה ואז כשחשבו שהמכנה המשותף הוא ממירים של הוט, אז אני גם מכיר מקרה של כניסה שהיתה מחוברת לממיר של יס.....

מה שכן, צריך לנסות לבודד את התקלה ולמצוא את האשם, כי תיקון הרסיבר, או אפילו החלפתו, במידה והוא לא האשם, זה לא ייפתור את זה לתמיד....
...
הנסיון שלי ושל חבר עם ה-609:

חבר שלי ואני רכשנו את הרסיבר בהפרש של שבוע.
אחרי כשנתיים נשרף אצלו מעגל HDMI (מחובר ל-YES MAX מקליט) ולקח לתיקון.
במעבדה טענו שהבעיה היא בממיר ושידרוש איזולטור מ-YES.
הגיע טכנאי YES, התקין איזולטור והלך.
אחרי שבועיים נשרף שוב מעגל HDMI ברסיבר.
שוב למעבדה והפעם היו "איומים" שאין אחריות על תקלות לציוד כתוצאה מציוד שמחובר אליו.

חודש אחרי המקרה אצל החבר, גם אצלי מעגל HDMI שבק, נסעתי להרצליה ושמתי אצלהם את הרסיבר.
גם לי נאמר שהבעיה היא לא ברסיבר אלה במה שמחובר אליו ושזה הממיר של YES. (גם אצלי יש YES MAX מקליט)
ביקשתי לדעת מה הפתרון והאם יתנו על זה אישור בכתב, הפתרון איזולטור, אין אישור בכתב.

הבעיה עם התאוריה שלהם, לי יש מזמן איזולטור על הממיר...

עברה כחצי שנה מאז ללא תקלות נוספות אצל שנינו , האחריות עומדת להיגמר ב-3 שנים.
אני נהנה מהרסיבר שעונה על מה שאני צריך, אבל סביר שהרסיבר הבא כבר לא יהיה אונקיו.

d-tox
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1858
נתן תודות: 28 פעמים
קיבל תודות: 12 פעמים

שליחה #29 

bugsbunny כתב:
...
...
אחרי שבועיים נשרף שוב מעגל HDMI ברסיבר.
שוב למעבדה והפעם היו "איומים" שאין אחריות על תקלות לציוד כתוצאה מציוד שמחובר אליו.
...
חח זה אחד הדברים הדביליים ששמעתי. זה רסיבר, אמורים להתחבר אליו דברים...
Desmond Hume Is My Constant

puma1
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1574
נתן תודות: 23 פעמים
קיבל תודות: 141 פעמים

שליחה #30 

אתה כנראה מתבלבל עם חו"ל, בארץ מוכרים לך ציוד שמיועד לתצוגה (בלבד!), אתה לא אמור להשתמש בו, ואם השתמשת בו, אל תתפלא שמסרבים לממש לך את האחריות, הפרתאת תנאי השימוש של המוצר, היגיון בסיסי, לא מבין מה אתם מסתבכים, הגיע הזמן שבחו"ל יתחילו ללמוד מהיבואנים בארץ מה זה שירות:קיבינימט:

ארז_וחני
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #31 

Lior_M כתב:
...
...
ראשית אני מתנצל אם נפגעת.
שנית ואני מדבר באופן כללי ולא על טופ-אודיו כי מקרה אחד לא מעיד על דפוס פעולה, אני עדיין חושב שלדרוש מהלקוח לרכוש מוצרים נוספים כתנאי למימוש האחריות זו שערוריה. אם המוצרים האלו נדרשים כתנאי למימוש האחריות זה צריך להיות כתוב באיזה שהוא מקום וללקוח צריכה להנתן אפשרות לרכוש את המוצרים במעמד רכישת המכשיר. זה לא צריך להאמר בע"פ ובטח לא אחרי שהמכשיר התקלקל ותוקן.

לקוח שמגיע למעבדה ושומע משפט כמו "בפעם הבאה אנחנו לא נתקן לך" עוד לפני שהגיעה הפעם הבאה, יכול להבין רק שני דברים:

שמראש הם יודעים שתהיה פעם הבאה .
שהם מרגישים שהם עושים טובה ללקוח.

ובכן, ברכישת מוצר מהיבואן אני זה שעושה לו טובה ואם כבר מגיע לקוח למעבדה הציפיה היא שהוא לא יקבל יחס כאילו עושים לו טובה. הריי מלכתחילה הוא לא היה אמור להגיע למעבדה, ואם הוא הגיע ובהנחה שלא מדובר בשבר או בשימוש לא סביר במכשיר ( מסיבת בריכה או קריוקי מנגלים ) הוא צריך לשמוע רק משפט אחד:
"אנחנו מתנצלים שהמכשיר שלך התקלקל, זה לא היה צריך לקרות ואנחנו נעשה כמיטב יכולתנו לתקן אותו כדיי שתצא מפה הכי מרוצה שאפשר".

אוטופי ? אולי. ככה זה צריך להיות. לפחות לפי דעתי.
...
אין לי ויכוח איתך בכלל לגבי השירות שהלקוחות צריכים לקבל.
פשוט במקרה הספציפי הזה פותח השרשור פעל באופן סופר בסדר, לפי המלצות שקיבל (לא לפי דרישה ולא שהם התנו מתן שירות בעתיד ברכישת מוצרי הגנה - מסכים איתך לגמרי זה) , ולכן זה עובד לטובתו וכל מה שהוא צריך (או יותר נכון כדאי לו) זה להראות שהוא פעל לפי ההמלצות.

עדין יש סבירות שהאיזולטור נדפק ויש סיכוי שזה גורם התקלה....

ארז

Eit-123 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 136
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #32 

שלום לכולם ותודה על ההתייחסות הרצינית עד כה.

אני רוצה לציין כמה דברים:

1. בשלב זה בטופ אודיו לא מתנערים ממני. רובי מנהל המעבדה מדבר איתי ועושה רושם שהוא מנסה לעזור. עם זאת, קשה לי לעשות משהו עם הדברים שהוא אומר לי... "אולי משהו הלך בטלויזיה, אולי יש משהו בממיר...". כאילו, מה אני יכול לעשות עם המידע הזה? הטלויזיה עובדת יופי עם כל המכשירים. הרסיבר לא. אז איפה הבעיה? רובי אחלה, אבל אין לי שום יכולת או סיכוי "להוכיח שאין לי אחות". מישהו מצפה שאני אתחיל לבדוק את כל המכשירים בבית בגלל שהרסיבר לא עובד?! נו באמת זה לא סביר... אם הגישה היא שאין בעיה במכשיר, "וכל היתר אשמים", אבל אני כבר 3 פעמים איתו בתיקון - זה אומר דרשני.
2. יותר ויותר אנשים אומרים לי (ואני גם קורא ברשת) שיש בעיות עם הרסיבר הזה של אונקיו - 609. אני מוכן להוסיף סכום כסף מסוים ושייתנו לי רסיבר חדש. לא מתוקן ולא מחודש. חדש. בלי בעיות מהסוג הנ"ל. ראו מה כתב MBD בהקשר זה וכן את הלינק שלו. כמו כן ראו מה כתב BugsBunny בנושא (תיאוריית האיזולטור לא מחזיקה מים...).
3. אין שימוש יותר סביר מהשימוש שאני עשיתי במכשיר. מחובר להוט, ל-PS ולמודם. כל החיבורים תקינים, רגילים. בנאליים.
4. לדעתי - כשמכניסים מכשיר לשימוש בארץ, צריכים לבדוק שהוא תואם לחיבורים, מחברים ולמכשירי הסטנדרט בארץ. כלומר, אם החליטו לייבא את הרסיבר הנ"ל וידוע שהרסיבר "לא עובד טוב" (בלשון המעטה), עם מכשיר של הוט או yes (וזה הסטנדרט בארץ) - צריכים להזהיר את הקונה, או לכל הפחות להתריע על כך. בטופ אודיו לא חושבים כך. לדעתם, הוט היא שצריכה לומר לבעלי מכשירים, "ייתכן והמכשיר שלנו ייקצר לך את המערכת". נשמע לכם סביר? נכון שלא?
5. מרטין - אני כל כך מסכים עם LIOR_M שכתב: "ללקוח אין כלים להוכיח למעבדה שהקלקול לא נובע מתקלה סדרתית או תיקון לקוי שלהם (כמו במקרה המתואר ). אם בוצע תיקון והתקלה חזרה עוד פעמיים! אז אם אני מנהל המעבדה, אני קודם כל בודק את עצמי ולא זורק את זה על הלקוח...קל לנפנף את רוכשי הרסיברים ב 2000-3000 שקלים.".
6. LIOR-M הוסיף וכתב נכון: "לדרוש מהלקוח לרכוש מוצרים נוספים כתנאי למימוש האחריות זו שערוריה. אם המוצרים האלו נדרשים כתנאי למימוש האחריות זה צריך להיות כתוב באיזה שהוא מקום וללקוח צריכה להנתן אפשרות לרכוש את המוצרים במעמד רכישת המכשיר. זה לא צריך להאמר בע"פ ובטח לא אחרי שהמכשיר התקלקל ותוקן לקוח שמגיע למעבדה ושומע משפט כמו "בפעם הבאה אנחנו לא נתקן לך" עוד לפני שהגיעה הפעם הבאה, יכול להבין רק שני דברים: 1. שמראש הם יודעים שתהיה פעם הבאה. 2. שהם מרגישים שהם עושים טובה ללקוח.".
7. מרטין - איך, לפי גישתך, אני יכול לדעת האם הנזק נגרם בגלל מקור חיצוני (ואז 2 תיקונים זה סביר לגישתך), או שמדובר במשהו סידרתי (ואז לגישתך, מוצדקת החלפה?). הרי בטופ אודיו ממשיכים לומר "חיצוני" ואני אומר "סדרתי", אני הדיוט, הם הטכנאים, להם יש אינטרס לא להחליף ולי יש אינטרס הפוך?! אתה מבין שיש פה כשל לוגי שאני תמיד יוצא בו מופסד מולם?

אשמח לשמוע את דעתכם!
תודה ויום נעים,
איתמר.

puma1
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1574
נתן תודות: 23 פעמים
קיבל תודות: 141 פעמים

שליחה #33 

כמו שנאמר לך, אם לא מוכנים לתקן לך שוב, או שמוכנים והבעיה ממשיכה לחזור ולא מוכנים להחליף לחדש, רק בית משפט, הזמן שתבזבז בריצות אחריהם זה הרבה מעבר לזמן שתבזבז בבית משפט, שיתנו את התשובות האלה לשופט

Lior_M
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #34 

Eit-123 כתב:שלום לכולם ותודה על ההתייחסות הרצינית עד כה.

אני רוצה לציין כמה דברים:

1. בשלב זה בטופ אודיו לא מתנערים ממני. רובי מנהל המעבדה מדבר איתי ועושה רושם שהוא מנסה לעזור. עם זאת, קשה לי לעשות משהו עם הדברים שהוא אומר לי... "אולי משהו הלך בטלויזיה, אולי יש משהו בממיר...". כאילו, מה אני יכול לעשות עם המידע הזה? הטלויזיה עובדת יופי עם כל המכשירים. הרסיבר לא. אז איפה הבעיה? רובי אחלה, אבל אין לי שום יכולת או סיכוי "להוכיח שאין לי אחות". מישהו מצפה שאני אתחיל לבדוק את כל המכשירים בבית בגלל שהרסיבר לא עובד?! נו באמת זה לא סביר... אם הגישה היא שאין בעיה במכשיר, "וכל היתר אשמים", אבל אני כבר 3 פעמים איתו בתיקון - זה אומר דרשני.
2. יותר ויותר אנשים אומרים לי (ואני גם קורא ברשת) שיש בעיות עם הרסיבר הזה של אונקיו - 609. אני מוכן להוסיף סכום כסף מסוים ושייתנו לי רסיבר חדש. לא מתוקן ולא מחודש. חדש. בלי בעיות מהסוג הנ"ל. ראו מה כתב MBD בהקשר זה וכן את הלינק שלו. כמו כן ראו מה כתב BugsBunny בנושא (תיאוריית האיזולטור לא מחזיקה מים...).
3. אין שימוש יותר סביר מהשימוש שאני עשיתי במכשיר. מחובר להוט, ל-PS ולמודם. כל החיבורים תקינים, רגילים. בנאליים.
4. לדעתי - כשמכניסים מכשיר לשימוש בארץ, צריכים לבדוק שהוא תואם לחיבורים, מחברים ולמכשירי הסטנדרט בארץ. כלומר, אם החליטו לייבא את הרסיבר הנ"ל וידוע שהרסיבר "לא עובד טוב" (בלשון המעטה), עם מכשיר של הוט או yes (וזה הסטנדרט בארץ) - צריכים להזהיר את הקונה, או לכל הפחות להתריע על כך. בטופ אודיו לא חושבים כך. לדעתם, הוט היא שצריכה לומר לבעלי מכשירים, "ייתכן והמכשיר שלנו ייקצר לך את המערכת". נשמע לכם סביר? נכון שלא?
5. מרטין - אני כל כך מסכים עם LIOR_M שכתב: "ללקוח אין כלים להוכיח למעבדה שהקלקול לא נובע מתקלה סדרתית או תיקון לקוי שלהם (כמו במקרה המתואר ). אם בוצע תיקון והתקלה חזרה עוד פעמיים! אז אם אני מנהל המעבדה, אני קודם כל בודק את עצמי ולא זורק את זה על הלקוח...קל לנפנף את רוכשי הרסיברים ב 2000-3000 שקלים.".
6. LIOR-M הוסיף וכתב נכון: "לדרוש מהלקוח לרכוש מוצרים נוספים כתנאי למימוש האחריות זו שערוריה. אם המוצרים האלו נדרשים כתנאי למימוש האחריות זה צריך להיות כתוב באיזה שהוא מקום וללקוח צריכה להנתן אפשרות לרכוש את המוצרים במעמד רכישת המכשיר. זה לא צריך להאמר בע"פ ובטח לא אחרי שהמכשיר התקלקל ותוקן לקוח שמגיע למעבדה ושומע משפט כמו "בפעם הבאה אנחנו לא נתקן לך" עוד לפני שהגיעה הפעם הבאה, יכול להבין רק שני דברים: 1. שמראש הם יודעים שתהיה פעם הבאה. 2. שהם מרגישים שהם עושים טובה ללקוח.".
7. מרטין - איך, לפי גישתך, אני יכול לדעת האם הנזק נגרם בגלל מקור חיצוני (ואז 2 תיקונים זה סביר לגישתך), או שמדובר במשהו סידרתי (ואז לגישתך, מוצדקת החלפה?). הרי בטופ אודיו ממשיכים לומר "חיצוני" ואני אומר "סדרתי", אני הדיוט, הם הטכנאים, להם יש אינטרס לא להחליף ולי יש אינטרס הפוך?! אתה מבין שיש פה כשל לוגי שאני תמיד יוצא בו מופסד מולם?

אשמח לשמוע את דעתכם!
תודה ויום נעים,
איתמר.
...
אני מכיר את רובי אישית. הוא באמת אחלה בן אדם.
אתה צריך לנסות להבין אם בעיית כרטיס ה HDMI שיש לך היא באמת אותה בעיה שהוזכרה פה ומוזכרת בפורומים בחו"ל.
גם אני חושב שתיאוריית האיזולטור היא קשקוש של היבואן שמנסה לתרץ design בעיתי של המכונה שברור ( לפי כמות המקרים בארץ ובחו"ל ) שחימום יתר שלה מקצר את חיי כרטיס ה HDMI.

למרות האמור לעיל ומקריאה נוספת בפורומים בחו"ל, בדרך כלל התיקון אמור להחזיק מעמד.. כאמור לא המקרה שלך.
שווה אולי לגשש בכיוון הזה, להזכיר להם את הבעיות בכרטיס ה HDMI הנובעות מחימום ולשאול אותם מה הם תיקנו בכל פעם ( אם בכלל תיקנו, כי יכול להיות שהם החליפו את כל הכרטיס ) .

ליאור
הקולנוע שלי

claudia5
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4215
נתן תודות: 1656 פעמים
קיבל תודות: 557 פעמים

שליחה #35 

לפני כחודשיים הכנסתי את ה809 שלי לתיקון בגלל אותה בעיה ידוע "כרטיס hdmi" ,הרסיבר נרכש בחול,בתחילת השיחה אמרתי לטכנאי שישנם בעיות רבות ברשת של כרטיסי אונקיו והוא טען שממש לא אבל בהמשך השיחה הוא אמר שהתקלה שלי היא כנראה בכרטיס ושברגמניה הזמינו הרבה כרטיסים כי היו הרבה תקלות!!!!!

kobbi
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4626
נתן תודות: 203 פעמים
קיבל תודות: 370 פעמים

שליחה #36 

למי שלא קרא את שכתבתי בנושא אני מאד ממליץ להניח מאוורר חיצוני על הרסיבר בכדי לדאוג לקרור ראוי של הכרטיס. הפתרון האלגנטי שמצאתי זה מאורר 12 סמ של מארז מחשב מחברה טובה בעל ספיקה רבה ושקט מוחלט בהפעלה. את המאוורר מחברים לשנאי סוויץ שקונים בכמה עשרות שקלים, ואת השנאי תוקעים בגב הרסיבר כל פעם שמפעילים רסיבר הוא מדליק מאורר.
עובד אצלי שנים רבות ואין בעיות. אונקיו 905. עלות כ 140 שח לשני המוצרים.

Lior_M
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #37 

kobbi כתב:למי שלא קרא את שכתבתי בנושא אני מאד ממליץ להניח מאוורר חיצוני על הרסיבר בכדי לדאוג לקרור ראוי של הכרטיס. הפתרון האלגנטי שמצאתי זה מאורר 12 סמ של מארז מחשב מחברה טובה בעל ספיקה רבה ושקט מוחלט בהפעלה. את המאוורר מחברים לשנאי סוויץ שקונים בכמה עשרות שקלים, ואת השנאי תוקעים בגב הרסיבר כל פעם שמפעילים רסיבר הוא מדליק מאורר.
עובד אצלי שנים רבות ואין בעיות. אונקיו 905. עלות כ 140 שח לשני המוצרים.
...
אני חייב להגיד שזו דילמה לא קלה. למכשיר עצמו יש מערכת קירור ואיזו שהיא לוגיקה באיך המכשיר אמור לקרר את עצמו . זה קשור לאופן שבו האוויר אמור לזרום ( מבפנים החוצה , מלמעלה לצדדים או הפוך, מבחוץ לבפנים או כל קומבינציה אחרת )
אם אתה מוסיף מאוורר אתה משנה את הלוגיקה ( מוסיף משתנה ). זה יכול לעזור, מצד שני זה גם עלול לגרום לנזק.
הקולנוע שלי

kobbi
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4626
נתן תודות: 203 פעמים
קיבל תודות: 370 פעמים

שליחה #38 

מבין אותך ליאור, תכלס חום עולה למעלה ואם נשאב אותו כלפי מעלה זה מעולה, אכן שכחתי לכתוב זאת את המאוורר אני מניח כשהוא שואב.
נערך לאחרונה על ידי kobbi ב 14/05/2014 15:21, נערך 2 פעמים בסך הכל.

ארז_וחני
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

רובי

שליחה #39 

Lior_M כתב:
אני מכיר את רובי אישית. הוא באמת אחלה בן אדם.

ליאור
...
מסכים לגמרי.
נדיר למצוא איש ישר ומקצוען כמוהו.
ארז

niraviry
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 32
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #40 

@Lior_M
·
שלום לכולם.
לפני שנרד לעומק העניין, כותב שורות אלו הוא בעל תואר ראשון בהנדסת חשמל ושני בהנדסת מערכות עם למעלה מ - 30 שנות ניסיון בפיתוח חומרה ובמערכות גדולות ומורכבות הרבה יותר מרסיבר.
ולעניינו, גם אני עשיתי טעות ורכשתי אונקיו.
התקלה היא ברכיב המטריצה של ה - HDMI. לי אין HOT אבל אני מכיר מקרוב את העניין אבל לא יכול לפרט מה מקורותיי כי אז יובן מי הסגיר את האינפורמציה הזו שהוט לא רוצה להודות בה. דרך אגב, הסובלים העיקריים הם בעלי טוויזיות של פנסוניק.
יתרה מזו, אני הוא זה שסיפרתי לרובי מנהל המעבדה בזמנו את סיפור HOT. דרך אגב, גם למי שיש מגבר RF על על קו הקואקס, אם הוא ממומתח ממתח שרץ על הקו הקואקסיאלי גם הוא עשוי להיות בסיכון.
העניין הוא שזו לא הבעיה העיקרית. התקלה הזו ידועה בכול העולם וכתובה בהמון מקומות. שם אין HOT ואין YES. מי שרוצה יסתכל על הגרפים של AVSForum ויראה שרק 20% מבעלי האונקיו לא עברו חוויה לא נעימה כזו.
יש לי חבר שקנה רסיבר בארה"ב וגר בברזיל ובפעם השנייה סרבו לתקן לו את אותה תקלה.

בכול אופן למי שאינו יודע, אונקיו הגדילה את משך האחריות עד סוף 2018 כמדומני.

אבל זה לא יעזור. הבעיה לא נפתרה בבסיסה. הבעיה היא שהרכיב הרלוונטי הוא רכיב בטכנולוגיית BGA כלומר Ball Grid Array וזו טכנולוגיה רגישה לחום ביחוד אם לא מבצעים את תהליך ההרכבה כראוי או לא מקררים אותו כראוי. תהליך הרכבה שעובר הרכיב והכרטיס עליו הוא יושב הוא תהליך בו חושפים את הרכיב והכרטיס לפרופיל טמפרטורה המתאים יחודי לרכיב ולכרטיס עליו הוא מורכב.
כיוון שגם לאחר שהרכיב טופל במעבדה (השד יודע אם הוחלף הכרטיס או שבוצע חימום מבוקר של הרכיב שאף פעם לא יכול להיות טוב כמו הרכבה של מכונה אוטומטית), התקלה עוברת כי נוצר מעיין תהליך של Re-balling. עשיתי את זה פעם אחת על ה - 509 וזה החזיק חודשיים.
הבעיה כאן היא שהרכיב הנ"ל מתחמם ולרכיב אין גוף קירור, גם לאחר התיקון.
התופעה הזו דומה מאד למה שקורה בהרבה במחשבים ניידים לרכיב כרטיס המסך.

בקיצור:
אני ממליץ להתארגן. אשמח לדעת מי רוצה להצטרף.
אני מחר אמור להיות בטופ אודיו ולאחר מכן אעדכן.
אני גם ממליץ לחפש את התביעות היצוגיות נגד צ'מפיון ונגד פורד רק כדי להבין שלנו הצרכים יש כוח אם מתארגנים.

המשך יבוא.

שלח תגובה

חזור אל “ייבוא, תמחור ושירות”