מי שעדיין לא ניסה את JPLAY, שיעשה לעצמו טובה ענקית...
- Rozshay
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 153
הקובץ שוקל פחות מ300k ויורד תוך פחות משניה בודדת,
הגרסא שאני מכיר לא נזקקקה לאיתחול, ואף לא להתקנה
אם יש לך לינק לבדיקה מיקצועית ולא של חברה מתחרה אשמח לקבל
מסקרן אותי איך בדיקה מקצועית נראת,
אישית לי נראה שjplay מרמה בצורה כלשהיא ,
מוזר שזה לא מתבטא בבדיקות שראית
*עריכה: הגירסא החדשה שוקלת 900K (עדיין פחות משנייה הורדה) ואכן דורשת איתחול
הגרסא שאני מכיר לא נזקקקה לאיתחול, ואף לא להתקנה
אם יש לך לינק לבדיקה מיקצועית ולא של חברה מתחרה אשמח לקבל
מוזר שזה לא מתבטא בבדיקות שראית
*עריכה: הגירסא החדשה שוקלת 900K (עדיין פחות משנייה הורדה) ואכן דורשת איתחול
נערך לאחרונה על ידי Rozshay ב 08/06/2014 9:52, נערך פעם 1 בסך הכל.
- שלגון
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2770
פרסמתי קישור בפוסט קודם בשירשור הזה. הנה הוא שוב: http://www.computeraudiophile.com/blogs ... sults-156/Rozshay כתב:אם יש לך לינק לבדיקה מיקצועית ולא של חברה מתחרה אשמח לקבל
מוזר שזה לא מתבטא בבדיקות שראית...
הבחור בסה"כ משווה את האודיו שיוצא עם ובלי התוכנה הזאת ומראה שאין הבדל.
ואין לך "געוואלד געצרוכען"
שאין לו את ה-"פארפאלן" שלו...
- Rozshay
-
- חבר פעיל מאוד

שלגון כתב:פרסמתי קישור בפוסט קודם בשירשור הזה. הנה הוא שוב: http://www.computeraudiophile.com/blogs ... sults-156/......
הבחור בסה"כ משווה את האודיו שיוצא עם ובלי התוכנה הזאת ומראה שאין הבדל.
אני לא משתמש בJPLAY ולא הסניגור שלה
אני מבין את עיניין הביט פרפקט, ועוד יותר מבין את עניין הBUFFER, ההגיון אומר שתוכנות שתומכות ב2 הפיצרים הללו,
ישמעו זהה,ובחיבור לDAC בעל BUFFER פנימי גם כל עיניין התזמונים בטל אך..
ניסית להתקין JPLAY?
http://jplay.eu/download/
תנסה ותדווח, למה להסתמך על דעות מושאלות מאתרים אחרים, ובמיוחד שכל סיפור ההתקנה כלכך פשוט.
לבעלי DAC'S "פשוטים" בעלי מימוש USB סיכרוני אני בעיקר ממליץ לנסות
...
- שלגון
-
- חבר ותיק

אני שמח שאתה מסכים איתי שההיגיון אומר שהן יישמעו זהה. אם כך, אז מה הטעם לנסות?
אני יכול להציע לך המון הצעות (אחיתופל) שלא עולות כלום כמעט כדי להאיץ את הביצועים של המחשב שלך, לדוגמא: תסובב אותו (פיזית) לכיוון צפון מערב. ואת המקלדת תמיד תמיד תחבר בחיבור ה- USB השמאלי התחתון בחזית.
תנסה, זה לא עולה כלום.
אם זה היה כל הסיפור אז ניחא. הבעיה מסתבכת בגלל שמערכת השמיעה האנושית היא מאד סוגסטיבית וכל כל מיני דברים שבכלל לא קשורים לקול משפיעים עליה. לדוגמא, במבחני שמיעה מצאו שרמקולים שנראים יותר יקרים מקבלים ציונים גבוהים יותר מבחינת השמע.
@ziv_r פתח שרשור בנושא . אני מציע לך לקרוא.
אני יכול להציע לך המון הצעות (אחיתופל) שלא עולות כלום כמעט כדי להאיץ את הביצועים של המחשב שלך, לדוגמא: תסובב אותו (פיזית) לכיוון צפון מערב. ואת המקלדת תמיד תמיד תחבר בחיבור ה- USB השמאלי התחתון בחזית.
תנסה, זה לא עולה כלום.
אם זה היה כל הסיפור אז ניחא. הבעיה מסתבכת בגלל שמערכת השמיעה האנושית היא מאד סוגסטיבית וכל כל מיני דברים שבכלל לא קשורים לקול משפיעים עליה. לדוגמא, במבחני שמיעה מצאו שרמקולים שנראים יותר יקרים מקבלים ציונים גבוהים יותר מבחינת השמע.
@ziv_r פתח שרשור בנושא . אני מציע לך לקרוא.
- Rozshay
-
- חבר פעיל מאוד

לגבי הסיבוב המחשב, מי יודע אולי בכיוון צפון פחות חם למעבד = ביצועים יותר טובים 
לגבי הUSB , כשניתקלים בבעיות המיקומים בהחלט חשובים, יש לי כבל USB ארוך מהרגיל שעובד רק ב2 יציאות מתוך ה8 שיש לי
והבעייה אינה דרייברים.
ועכשיו ברצינות
ידע מושאל זה נחמד, כולנו משתמשים בו ביום יום, אך שעולה שרשור המלצה כלשהי,הזוי יהיה לקטול אותה מבלי לנסות. במיוחד שמדובר בניסוי פשוט
ללא צורך בכלי עבודה מיוחדים.
אפשר לסובב ולהתפלסף על זה עשרות עמודים
ואפשר פשוט לבדוק. או לפחות לא להגיב,
אגב, ניסית להאזין ללינק ששלחת? או שגם עליו ויתרת, כי הרי בשביל מה,
לגבי הUSB , כשניתקלים בבעיות המיקומים בהחלט חשובים, יש לי כבל USB ארוך מהרגיל שעובד רק ב2 יציאות מתוך ה8 שיש לי
והבעייה אינה דרייברים.
ועכשיו ברצינות
ידע מושאל זה נחמד, כולנו משתמשים בו ביום יום, אך שעולה שרשור המלצה כלשהי,הזוי יהיה לקטול אותה מבלי לנסות. במיוחד שמדובר בניסוי פשוט
ואפשר פשוט לבדוק. או לפחות לא להגיב,
אגב, ניסית להאזין ללינק ששלחת? או שגם עליו ויתרת, כי הרי בשביל מה,
- שלגון
-
- חבר ותיק

בדיוק, אז אם אתה רוצה שהמחשב שלך יעבוד יותר חלק אז תנסה את מה שהצעתי.Rozshay כתב: ידע מושאל זה נחמד, כולנו משתמשים בו ביום יום, אך שעולה שרשור המלצה כלשהי,הזוי יהיה לקטול אותה מבלי לנסות. במיוחד שמדובר בניסוי פשוט
ואפשר פשוט לבדוק. או לפחות לא להגיב,...
לא מדובר פה ב"לנסות" אלא ב-להתנסות. הניסויים האלה תוכננו (ונבדקו?) כדי להיות מובהקים סטטיסטית. בלי המובהקות הסטטיסטית שלהם הם חסרי ערך. הם חלק מגוף מחקר הולך והגדל שבוחן את תופעות פסיכואקוסטיות שיכול, בין השאר, לשפר את ההבנה של השמיע האנושית ולשפר את המודלים של השמיעה האנושית.Rozshay כתב: אגב, ניסית להאזין ללינק ששלחת? או שגם עליו ויתרת, כי הרי בשביל מה,...
בשביל מה זה טוב, אתה שואל? כבר כיום יש תקן מקובל בתעשיה לבדיקות איכות שמע עבור codecs של דיבור ועבור call quality (ז"א משתמשים בו בתעשיית הטלפוניה וה- VoIP). הוא נותן תוצאות דומות מאד למבחני האזנה ולמעשה מחליף אותם וחוסך המון זמן וכסף.
- Rozshay
-
- חבר פעיל מאוד

אז אל תנסה(תתנסה) ותמשיך לשכנע את כולם לעשות כמוך.
דרך צלחה ושבוע טוב

דרך צלחה ושבוע טוב
- kosta
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 117
נתקלתי בה מזמן. התוצאות מעורפלות מעט. מצד אחד JPLAY טוענים שהתוכנה היא Bitperfect אבל יש הבדלים בין המנועים
הבנויים בה (beach,Xtream,UltraStream ..). בסה"כ הJPLAY שם את כל התהליכים במחשב על LOW PRIORITY , מזרימה את אות האודיו דרך
כרטיס הרשת ומבצעת עיבוד סאונד כלשהו בשלב מסויים וגם מה שלאודיופילים חשוב זה שהיא מעלה לזיכרון RAM את השיר ואז הגישה אליו הרבה יותר מהירה ( יש כזאת אופציה גם בJRIVER שינגן מהזיכרון RAM) . בריג'סטרי יש אינספור קומבינציות כאשר יש שינוי כלשהו בסאונד.
לדעתי , ההבדל לא גדול בכלל , בהתחלה מאוד התרשמתי , אח"כ זה היה נשמע לי אותו דבר כמו לשמוע בלי הJPLAY דרך KS ASIO או WASAPI.
יש לי את הגרסא 5.1 שהיא האחרונה ששמעתי. מעניין אם מישהו עשה מדידות לJPLAY דרך הJPLAYMINI
מוזר שהרבה טוענים שיש הבדל גדול, שהסאונדסטייג' נהיה גדול יותר, פרטים חדים יותר ועוד... מה שכן, 99 יורו ??? זאת גניבה.
בגלל כל המשאבים שהיא לוקחת , אני מעדיף לא להשתמש בה. ובמנועים מסויימים יש דיליי.
הבנויים בה (beach,Xtream,UltraStream ..). בסה"כ הJPLAY שם את כל התהליכים במחשב על LOW PRIORITY , מזרימה את אות האודיו דרך
כרטיס הרשת ומבצעת עיבוד סאונד כלשהו בשלב מסויים וגם מה שלאודיופילים חשוב זה שהיא מעלה לזיכרון RAM את השיר ואז הגישה אליו הרבה יותר מהירה ( יש כזאת אופציה גם בJRIVER שינגן מהזיכרון RAM) . בריג'סטרי יש אינספור קומבינציות כאשר יש שינוי כלשהו בסאונד.
לדעתי , ההבדל לא גדול בכלל , בהתחלה מאוד התרשמתי , אח"כ זה היה נשמע לי אותו דבר כמו לשמוע בלי הJPLAY דרך KS ASIO או WASAPI.
יש לי את הגרסא 5.1 שהיא האחרונה ששמעתי. מעניין אם מישהו עשה מדידות לJPLAY דרך הJPLAYMINI
מוזר שהרבה טוענים שיש הבדל גדול, שהסאונדסטייג' נהיה גדול יותר, פרטים חדים יותר ועוד... מה שכן, 99 יורו ??? זאת גניבה.
בגלל כל המשאבים שהיא לוקחת , אני מעדיף לא להשתמש בה. ובמנועים מסויימים יש דיליי.