התחדשתי ב Cellini classic חדשה

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
Miroda פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 38

שליחה

אני גר ברמת גן לא קרוב לחיפה, תודה בכל אופן על ההצעה

nimitzg
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
תגובות: 2060

שליחה

Miroda כתב:אני גר ברמת גן לא קרוב לחיפה, תודה בכל אופן על ההצעה
...
מוזמן לטלפן אליי לכל שאלה.
0526116713
"Cigars change thoughts into dreams."
(Victor Marie Hugo 1802-1885)

Miroda פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה

תודה מעריך מאוד

Miroda פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה

שאלה אחרונה לבינתיים, אחרי כמה שימושים/כוסות קפה כדאי לבצע באקפלאש? האם זה הכרחי לעשות עם חומר כמו קופי קליין. קראתי בהוראות הפעלה באתר של rocket שניתן להשתמש בשמפו שיער בביצוע באקפלאש??
http://www.rocket-espresso.it/downloads ... -clean.pdf

Moyish
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 149

שליחה

שאלה קצת מוזרה: האם קיבלת את המכונה עם דוחסן נירוסטה עם המיתוג של רוקט או דוחסן פלסטיק זול??
אשמח לדעת היכן קנית את המכונה (לא חייב לציין מחיר)

nimitzg
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה

שליחה

Miroda כתב:שאלה אחרונה לבינתיים, אחרי כמה שימושים/כוסות קפה כדאי לבצע באקפלאש? האם זה הכרחי לעשות עם חומר כמו קופי קליין. קראתי בהוראות הפעלה באתר של rocket שניתן להשתמש בשמפו שיער בביצוע באקפלאש??
http://www.rocket-espresso.it/downloads ... -clean.pdf
...
דבר ראשון, אני מקווה שאתה ממלא במכונה מיים שעברו סינון אבנית בדרך זו או אחרת.
לכגי תדירות... תלוי כמה כוסות קפה בשבוע... אצלנו צורכים כ 25 כוסות בשבוע ואני עושה פעם בשבוע ניקוי כולל backflush עם CoffeeClean .
לגביי שמפו...זו פעם ראשונה שאני שומע על שיטה כזו. 8O

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
תגובות: 5016

שליחה

קודם כל ענין הטמפרטורה לעומת כמות קפה מעניין - זה אומר שבחליטה של בודדת צריך טמפ' קצת יותר נמוכה. אני אבדוק זאת.
ולענייננו:
1. תתחדש
2. יקח לך עוד הרבה זמן להתאפס, בעיקר כי אתה לומד שחיה בהתכתבות. ממליץ לך ללכת למישהו מנוסה עם מכונה דומה (כל E61 לצורך הענין), רצוי שתביא איתך לפחות חצי קילו של קפה שאתה אוהב, תראה איך מכינים ויותר חשוב - תטעם. זה יאפס אותך ותדע למה לכוון אצלך בית. תראה בעין איך קפה צריך לזלוג, כמה טוחנים, איך מפזרים ודוחסים. עדיף כמובן ללכת ליותר ממישהו אחד. אני נאבקתי בציוד שלי קרוב לשנתיים (!) עד שהייתי מרוצה, וזה קרה יום אחרי שעשיתי את מה שהצעתי לך לעשות.
what's next?

nimitzg
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה

שליחה

hosq כתב:קודם כל ענין הטמפרטורה לעומת כמות קפה מעניין - זה אומר שבחליטה של בודדת צריך טמפ' קצת יותר נמוכה. אני אבדוק זאת.
ולענייננו:
1. תתחדש
2. יקח לך עוד הרבה זמן להתאפס, בעיקר כי אתה לומד שחיה בהתכתבות. ממליץ לך ללכת למישהו מנוסה עם מכונה דומה (כל E61 לצורך הענין), רצוי שתביא איתך לפחות חצי קילו של קפה שאתה אוהב, תראה איך מכינים ויותר חשוב - תטעם. זה יאפס אותך ותדע למה לכוון אצלך בית. תראה בעין איך קפה צריך לזלוג, כמה טוחנים, איך מפזרים ודוחסים. עדיף כמובן ללכת ליותר ממישהו אחד. אני נאבקתי בציוד שלי קרוב לשנתיים (!) עד שהייתי מרוצה, וזה קרה יום אחרי שעשיתי את מה שהצעתי לך לעשות.
...
כנ״ל. (Y)

Miroda פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה

Moyish כתב:שאלה קצת מוזרה: האם קיבלת את המכונה עם דוחסן נירוסטה עם המיתוג של רוקט או דוחסן פלסטיק זול??
אשמח לדעת היכן קנית את המכונה (לא חייב לציין מחיר)
...
הגיע עם דוחסן פלסטיק שחור, קניתי בחנות ספורה בגבעתיים במחיר 7000 שח

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
תגובות: 5016

שליחה

אם אתה עובד עם דוחסן פלסטיק, אתה מבזבז את הזמן שלך ושל כולנו...
what's next?

Miroda פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה

ממש לא, קניתי דוחסן רציני מנירוסטה עם ידית עץ, אמרתי שהדוחסן פלסטיק הגיע עם הערכה של המכונה

Moyish
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

זה מה שחשבתי. המכונה במקור מגיעה עם דוחסן נירוסטה מקורי עם הלוגו של רוקט, והיבואן פותח את הקופסאות בארץ, מוציא את הדוחסן המקורי ושם את הדוחסן הזבל מפלסטיק הזה במקום.
אתה יכול לשים לב שבקלקר יש מגרעת שמתאימה לדוחסן רציני והדוחסן פלסטיק יושב ב"חופשיות".
את העניין הזה אישר לי מכר שלי שיש לו חנות למכונות קפה.
אישית אני חושב שזו חוצפה שאין כתדוגמתה ושצריך לעשות משהו בנידון.

sam22
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20358

שליחה

אם זה נכון זה גועל נפש
הייתי מיידע את היצרן על הדבר הזה
העם דורש..... כל מיני דברים

shlomyga
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1403

שליחה

אני לא בטוח שזה נכון - לדעתי רק האבלוציוני והפרימיום V2 מגיעות עם טמפר נירוסטה והדגם הבסיס (קלאסיק)
מגיע עם טמפר פלסטיק.

shlomyga
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1403

שליחה

הנה אפשר לראות ביקורת מאתר בחו"ל שרואים בפירוש(עמוד 2) שהקלאסיק מגיעה עם טמפר פלסטיק

http://www.google.co.il/url?sa=t&rct=j& ... iphnHQfXcQ

גונן
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 825

שליחה

hosq כתב:אם אתה עובד עם דוחסן פלסטיק, אתה מבזבז את הזמן שלך ושל כולנו...
...

לא ההיתי מגזים כלכך . . .

כל עוד הטמפר מתאים במידה שלו למסננת , והדחיסה היא בניצב למסננת ,

אין שם משמעות לסוג החמר של הטמפר , זה יכל להיות גם : עץ , שיש , ברזל ,פלסטיק, או כל חומר קשה מספיק כדי לא לשנות את צורתו המקורית מהלחץ שמופעל עליו , אפשר להוציא שוטים מדהימים גם עם טמפר פלסטיק , הכל בסדר !

Moyish
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

יכול להיות שהדף הזה טיפה ישן?כי למיטב הבנתי כל המכונות שלהם באות עם טמפר נירוסטה.

Miroda פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה

onadler כתב:לא צריך.
יש מכונות שצריך לתת להן להתחמם עם ברז קיטור פתוח אצלך לדעתי יש שובר ואקום אז גם את זה לא צריך.

לגבי הטמפרטורהת פשוט תעבוד עם הטעם והראייה.
טעם: אם הקפה מר מידי תקצר את הפאש / תמתין פחות ממנו לחליטה אם חמוץ מידי אז להפך (העלאת הלחץ בדוד כמו שאמרו גם יעלה את הטמפ' אבל תמיד אפשר לעשות פלאש ארוך יותר וכו'..)
ראייה: אם יש טבעת שחורה סביב הקרמה אז הקפה שרוף עקב טחינה דקה או טמפ' חמה מידי בחליטה.
...
הי נמרוד,
אם הבנתי נכון את מה שכתוב פה אז אם הקפה יוצא חמוץ מידי צריך להעריך את משך הפלאש זאת אומרת להוריד טמפ'??
האם נכון

nimitzg
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה

שליחה

גונן כתב:
...
...

לא ההיתי מגזים כלכך . . .

כל עוד הטמפר מתאים במידה שלו למסננת , והדחיסה היא בניצב למסננת ,

אין שם משמעות לסוג החמר של הטמפר , זה יכל להיות גם : עץ , שיש , ברזל ,פלסטיק, או כל חומר קשה מספיק כדי לא לשנות את צורתו המקורית מהלחץ שמופעל עליו , אפשר להוציא שוטים מדהימים גם עם טמפר פלסטיק , הכל בסדר !
...
ה Best Practice ש ל האיטלקים זה 15 או 18 ק"ג לחץ...ברגע שהטמפר בעל משקל משמעותי זה מקל על הדחיסה ולכן גם יוצר דחיסה מאוזנת (בזהה לעבודה עם סכין שף כבדה)
עבודה עם טמפר פלסטי בהחלט יכולה להוציא שוטים הגונים השאלה היא באיזו חזרתיות ..

Miroda פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה

hosq כתב:קודם כל ענין הטמפרטורה לעומת כמות קפה מעניין - זה אומר שבחליטה של בודדת צריך טמפ' קצת יותר נמוכה. אני אבדוק זאת.
ולענייננו:
1. תתחדש
...
הי, מכיר מישהו מאזור המרכז (גוש דן) שישמח להדריך??

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”