נקודות זוהרות על מסך ההקרנה

מקרנים קידמיים - Front Projector.
Barel77
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 372
נתן תודות: 45 פעמים
קיבל תודות: 23 פעמים

שליחה #21 

IGAL4D תתחדש איזה יופי .אתה הולך להנות מהמוצר הזה חבל על הזמן - כל פעם שאני מוריד אותו אני פשוט מתמוגג מהנהה. צביקה היבואן אחלה נשמה של בנאדם נתן לי שרות של מלך .
לבי הבד אתה צודק הוא דק וגמיש כמעט כמו ניילון .נשמח לראות תמונות

סטיב לדעתי בפורום יש לך המון מידע על מסכים .וכן אתה צודק שמסכים בפרט הפשוטים זה סוג של חתול בשק או סוג של מזל.אבל חוק האצבע הוא שככל שהמוצר יקר יותר ושל חברה יותר מקצועית אחוז הנפילה הוא קטן.

דוגמא קטנה - הדרפר הראשון שהזמינו לי פה בארץ הגיע הבייתה ואחרי קידוחים בקירות ומדידות אני פותח אותו ואז חשכו עיני מעבר לגלים שהיו בו הוא הגיע בלי פסים שחורים בצדדים שזה היה חשוב לי מאוד .בקיצור עד שלא פותחים לא יודעים.
באותו מעמד ניגשתי כמובן למחסן של היבואן ופתחנו מהקרטון איזה ארבע דרפרים וכולם נפילות אחד אחרי השני .לא יאומן

בהתחלה תפסתי מהדרפר מספר אחת היום אני מבין שהגרנד לא רואה אותו ממטר! 8O

stive פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1509
נתן תודות: 181 פעמים
קיבל תודות: 17 פעמים

שליחה #22 

Barel77 כתב:

סטיב לדעתי בפורום יש לך המון מידע על מסכים .וכן אתה צודק שמסכים בפרט הפשוטים זה סוג של חתול בשק או סוג של מזל.אבל חוק האצבע הוא שככל שהמוצר יקר יותר ושל חברה יותר מקצועית אחוז הנפילה הוא קטן.

דוגמא קטנה - הדרפר הראשון שהזמינו לי פה בארץ הגיע הבייתה ואחרי קידוחים בקירות ומדידות אני פותח אותו ואז חשכו עיני מעבר לגלים שהיו בו הוא הגיע בלי פסים שחורים בצדדים שזה היה חשוב לי מאוד .בקיצור עד שלא פותחים לא יודעים.
באותו מעמד ניגשתי כמובן למחסן של היבואן ופתחנו מהקרטון איזה ארבע דרפרים וכולם נפילות אחד אחרי השני .לא יאומן

בהתחלה תפסתי מהדרפר מספר אחת היום אני מבין שהגרנד לא רואה אותו ממטר! 8O
...
מה שאתה אומר יש בו הגיון, אבל עדיין , אין לדעתי מספיק חוות דעת השוואתיות בנוגע לאיכות התמונה המתקבלת בהקרנה מאותו מקור ובאותם תנאים.
גם מרבית הדברים שאתה רשמת מדברים על גליות, היעדר קצוות שחורים (דברים שאין לזלזל בהם), נכון, דברת גם על הברק המעצבן מעט שהיה במסך הסיני הראשון. השאלה אם עשית גם השוואות בנושא איכות התמונה המתקבלת, שזה בסופו של יום הדבר העיקרי, לא ?

לגבי דבריך על אנשים שכתבו על מסכים.
אנשים כתבו גם שבחים על מקרנים מסוימים שאני, בהשוואה שערכתי מבין מספר מקרנים, פחות אהבתי.
כמובן שאין לי כל דרישות לאף אחד. מה שאני בסך הכל אומר הוא שבנושא המסכים ( גם בגלל שלא כל כך נתקלתי באפשרות תצוגה והשוואה בהם וגם בגלל הגודל הפיזי וזה שבלא מעט מקרים אתה מזמין משהו שאמור להגיע מחו"ל מבלי שבעצם בחנת אותו) המצב מורכב ומהווה סוג של ניסוי וטעייה.

IGAL4d
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 566
נתן תודות: 423 פעמים
קיבל תודות: 116 פעמים

שליחה #23 

barell77- תודה, עוד יצא שרשור התחדשתי רשמי...
סטיב- תמיד יש את האלמנט של סיכון, השאלה איך מנסים לצמצם אותו. בנוסף- מסך 4:3 הוא פשרה רבה מאד לדעתי, כגון משיקולים כספיים. הויכוח הוא- ותמצא כזה בשרשור מקביל, בין 16:9 ל 2:35. אני אישית מעדיף 16:9, ישנם גדולים וחכמים ממני, שחושבים 2:35..

stive פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #24 

4:3 נקנה משום שברוחב שרציתי לא היה זמין (ובמרבית המקרים לא הביאו לכאן בכלל) 16:9.
דוקא מבחינת עלות, זה ההיפך.
אני אישית לא הייתי הולך על 1:2.35 משום שכשצופים על מסך כזה בסרט 16:9 ( ויש לא מעט מהם) אתה מצמצם את התמונה ברוחב שלה בצדדים.
היתרון היחיד במסך כזה לדעתי הוא שבצפיה בסרט 1:2.35 מקבלים את מלוא 4 השוליים השחורים מסביב לתמונה בעוד שבמסך 16:9 אתה "מפסיד" את החלק העליון, או התחתון של השוליים האלו.( כמובן שבסרטי 16:9 לא מקבלים גםפ את זה במסך המדובר).
עבורי החיסרון הראשון שציינתי מהותי יותר.

לגבי סיכון, נכון. בסך הכל אמרתי שלא ראיתי השוואות שאנשים עשו ודיווחו על הבדלי איכות תמונה בין מסכים ואני יכול להבין גם למה .

בעניין הנושא שהעליתי, אני שוקל לבדוק את האפשרות להחזיר את המסך למקור ממנו קניתי, לא ברור לי האם זה אפשרי והאם יש לכך משמעות כספית.

stive פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #25 

לאחר המשך צפיה, העניין הזה של ה"הנצנצים" על המסך משגע אותי ואני מנסה לוודא שזה בפירוש לא קיים במסך ה-grandview אצל אנשים שרשמו כאן, או אצל אנשים עם מסכים אחרים.
בודאות אין לזה קשר למקרן, כי אני רואה את אותם פני מסך מחזירים אור נצנצים בגוון זהוב גם כשיש סתם תאורה בחדר.
בהקרנה של סרט, רואים את זה גם ממרחק הישיבה שלי .
ניסיתי להוריד את עוצמת מנורת המקרן מגבוה לנמוך ( אולי זה מאיר יותר מדי) אבל זה לא פתר את הבעיה.
נכון שאני יכול איכשהו לנסות להתעלם מזה ולהמשיך לצפות, כפי שהציעו לי אנשים מסוימים.
רואים את זה בעיקר בסצינות בהירות ואפילו על הפנים של אנשים בסרט.
פניתי למי שקניתי מהם וגם דברתי עם איזה איש טכני אצלם שטען שאף פעם לא שמע על דבר כזה אבל היות ופניתי ליצרן הוא אמר שנמתין לתשובתם.
אמנם בשלב זה לא לחצתי עדיין על החזרה, בין היתר כי בבירור שערכתי עם אחד המשווקים של grandview הוא הציע לי מסך בנתונים דומים בפי 3 מהמחיר ששילמתי על המסך הקיים (אני צריך עדיין לקבל הצעה מגולדטק) וגם כי למעט הנושא הזה רואים טוב במסך, הבד עבה , ממש ללא כל קפל ועם מנגנון מאסיבי, מעט איכותי יותר ממסכים סיניים נפוצים שראיתי.
גם לא בטוח שהם יסכימו לקבל ממני את המסך ולזכות אותי, אלא אם אוכיח שזה משהו לא תקין וגם אם אגיע לערכאות (מקוה שלא ) אצטרך כנראה חוות דעת של איש מקצוע אובייקטיבי שזה לא תקין כך.
פניתי גם ליצרן vega , תוך מתן המס' הסידורי , בשאלה מה דגם הבד (יש להם גם דגמים 'זכוכיתיים ' כאלו, נקרא glass beaded אולי בטעות קבלתי אחד מהם, אם כי לא נראה לי ואני חושב שזה פשוט סוג הבד שלהם), כבר כמה ימים שלא ענו לי ופניתי שוב, ככה זה כנראה אצל הסינים...
בהמשך אתאר ליצרן את הבעיה .
לא ברור לי שאם אתאר שאני רואה בעיה במסך, היצרן יהיה מוכן לאשר לספק בארץ לזכות/להחליף.
אשמח לשמוע גם מנסיונם של אנשים כיצד לדעתם אוכל לעמוד על זכוייתי בנושא ( אזכיר שהמסך אצלי בערך כשבועיים וחצי).
נערך לאחרונה על ידי stive ב 10/02/2014 21:40, נערך פעם 1 בסך הכל.

stive פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #26 

סליחה , טעות.

Barel77
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 372
נתן תודות: 45 פעמים
קיבל תודות: 23 פעמים

שליחה #27 

סטיב בגרנד אין שום ניצנוצים והוא עשוי דווקא מבד מט ומאוד מאוד גמיש על גבול הניילון ובד עבה כמו ברנז׳ט זה לא בהכרך טוב נוטה לחטוף גלים וכיפופים בצדדים.
חבר שלי שגם חשב שהוא יוכל לחיות עם ה׳ ניצנוצים האלה בסוף עבר זמן והוא פשוט השתגע מזה ולא היה מסוגל לראות סרטים זה היה מעצבן אותו התרגום ממש זוהר וסצנות עם הרבה אור גם כן יש זוהר כזה לא ברור .
שבועיים וחצי זה עדיין זמן שאפשר להחזיר מוצר . אני הייתי רץ להחזיר אפילו אם זה מצריך קנס קטן מבחינתי .
מקווה שעזרתי לך להחליט

stive פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #28 

בנושא הכתוביות אתה צודק.
זה הדבר הראשון ששמתי לב אליו, הכתוביות זוהרות באופן מוגזם אפילו.
הבד אצלך גמיש ולא עבה כי זה מה שנדרש למסך מתיחה.
כפי שכתבתי, אני כרגע לא הולך על מסך מתיחה ואפילו לא על חשמלי, אלא גלילה ידני, כי יתכן ובהמשך תיווצר אצלי מבחינה טכנית אפשרות למסך קבוע.
נראה לי שאתחיל ללחוץ עליהם על החזרה.
יש מצב שיגידו שאם אכן יש בעיה, יחליפו לי/
הם משווקים אגב מסכים ממספר חברות, אבל לא גרנדוויו- starview (למיטב ידיעתי גם סיני שלא בטוח שיתן לי שיפור בנושא, יתרה מכך, אני מתרשם שזה בעצם אותו יצרן) אך גם da-lite ודראפר שבשעתו הבנתי מהם שהם די יקרים .
מדובר על חברת 'כיוונים אמדור', מהם הזמנתי, מפרט זאת בין היתר שלאור ההתיחסות שלהם לבעיה שלי זה ייתן גם איזשהו מידע לאנשי הפורום בנוגע לשירות שלהם.

stive פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #29 

מעדכן כאן בין היתר לטובת אחרים שאולי יעמדו בפני דילמה דומה של מה ואצל מי לרכוש.

קבלתי הבוקר מייל תשובה לפנייתי מיצרן המסך שרכשתי, חב' vega.
המסך שנאמר לי שאקבל לפני הרכישה על ידי הספק בארץ, אמור היה להיות מבד מסוג B.(יש לי את זה בכתב מהם).
PVC laminated, polyester woven fabric- Gain: 1.0- Matte white)
Viewing angle: 55∘ )
על פי היצרן קבלתי:
The fabric is MWE which is applied for large screen. MWE comes with a higher cost than fabric B and K but the quality is better.

Matte White – High Density Polyester Woven
- Code: MWE
- Gain: 1.1
- Viewing Angle: 100°

לכאורה , על פי דבריהם, קבלתי בד טוב יותר ממה שסוכם עליו.( במתכוון לא פירטתי במייל אליהם שהייתי אמור לקבל B , רק שאלתי על פי המספר הסידורי, על מנת שזה לא ייטה את תשובתם).
אבל אין לי מושג מה הוסיפו לבד הזה ומאיפה מגיעים הנצנצים שאני רואה. (אגב בקטלוג הבדים באתר שלהם לא מופיע בכלל בד מהסוג הזה).

פניתי לספק בארץ , העברתי להם לבקשתם את תשובת היצרן וביקשתי להחזיר להם את המסך מכיוון שזה לא מה שהזמנתי.
תשובתם- " לא ניתן להחזיר מסך שנפתח" ( אגב, כל האריזה המקורית על תכולתה, קרטון חיצוני, ניילון ספוגי ריפוד וכדו', עדיין שמורים אצלי כחדשים).
ובנוסף נאמר על ידם כי קבלתי את מה שהוזמן " קבלת מסך עם גיין 1.1 כמו שסוכם" ( שגם זה אגב לא נכון כי הייתי אמור לקבל 1.0) זה בדיוק כמו להגיד למישהו "מה זה משנה סוג הרכב, העיקר שקבלת רכב עם 4 גלגלים ".
פניתי אליהם במכתב מסודר ובו הודעתי שאין בכוונתי לוותר על הנושא, לרבות פנייה לערכאות שיפוט.
התשובה האחרונה שלהם כי העבירו את הפנייה שלי למנכ"ל שלהם ואם תהיה לו תשובה אחרת, יודיעו לי.

מדובר בחברת "כיוונים אמדור".
http://www.kivunim.co.il/

בשלב הדברים הנוכחי אני יכול לפעול באחת משתי דרכים.
1. להגיש תביעה קטנה, שלהערכתי יש לה סיכויים לא רעים, בין היתר כי יש בידי בכתב את כל התיעוד על חוסר הזהות בין מה שהוזמן למה שהתקבל .
2. להגיד פאק it , לחיות כרגע עם המסך הזה ולשדרג בעתיד אם זה ממש יציק לי, או כשאחוש שהגיע הזמן לכך .

שלח תגובה

חזור אל “מקרנים”