מטען חבלה מרחוק , ויש חשש :
המכס החל לזמן אנשים לחקירה במשטרה על רכישת סלולרי ומשלוח בדואר רשום
- avioren
- חבר ותיק

- תגובות: 2556
- נתן תודות: 62 פעמים
- קיבל תודות: 127 פעמים
באותו הקשר,
לפני שלושה חודשים הזמנתי עדשת מצלמה בעלות של כ 300$ בערך.
כשהגיעה החבילה לביתי,אשתי התבקשה לשלם מיסים בסך 550 ש"ח, והיא בתמימותה שלמה מיד על מנת לקבל את החבילה.
כשהגעתי הביתה גיליתי שהמוכר ניסה להיות "נחמד" וללא בקשתי ציין את מחיר המוצר ב 30$.
מכאן הבנתי שהמכס החליט לזמבר אותי בבונוס.
מיותר לציין שאחרי קבלת המוצר כבר לא יכולתי לערער או לעשות דבר.
לפני שלושה חודשים הזמנתי עדשת מצלמה בעלות של כ 300$ בערך.
כשהגיעה החבילה לביתי,אשתי התבקשה לשלם מיסים בסך 550 ש"ח, והיא בתמימותה שלמה מיד על מנת לקבל את החבילה.
כשהגעתי הביתה גיליתי שהמוכר ניסה להיות "נחמד" וללא בקשתי ציין את מחיר המוצר ב 30$.
מכאן הבנתי שהמכס החליט לזמבר אותי בבונוס.
מיותר לציין שאחרי קבלת המוצר כבר לא יכולתי לערער או לעשות דבר.
אני לא מספיק עשיר לקנות מוצרים זולים.
במקרה זה זו היתה חקירת משטרה לכל דבר ועניין, על ידי שוטר במדים.iakovl כתב:טוב...
זה לא סיפור אלא מקרה אמיתי, המכס אכן התחילו לזמן אנשים לחקירות
יס"מ זה יחידה של המכס (כמו כולנו, המון קיצורים אז אנשים מתבלבלים, זה לא משטרה זה מכס)...
בתום החקירה הוחתם הנחקר על הצהרתו.
כנראה שיש גם שוטרים במכס ראשון לציון.
נושא הסלולרי חם מאד, וכנראה שיש יבואנים שמיבאים כמויות באמצעות דואר רשום.
הנחקר סיפר לי על שקים של טלפונים סלולרים שהיו באותו הזמן בחדר.
ביקשו לקבל ממנו את כל היסטוריית הקניות שביצע באמצעות פייפאל.
הוא יצא משם בשוק.
ניתן כמובן לגלגל עיניים, לפנטז ולהריץ דאחקות ילדותיות שזה לא היה.
ואפשר להפנים וללמוד לקח.
ומה בדיוק הלקח ?? לאיים על הסיני שעובד ב Pandawill שאם הוא לא יצהיר על הערך האמיתי של הטלפון אז יחידת היס"מ תגיע גם אליו לסין ?
איפה עובר הגבול ?
זה שיש רמאים וכאלה שמנסים לעקוף את החוק ולעשות כמה גרושים על הדרך זה דבר ידוע ויש את זה בהרבה תחומים, לא רק בסלולרי וגאדג'טים אבל בין זה לבין להיכנס לאנשים לנשמה ולחטט להם ב PAYPAL זה כבר מוגזם.
איפה עובר הגבול ?
זה שיש רמאים וכאלה שמנסים לעקוף את החוק ולעשות כמה גרושים על הדרך זה דבר ידוע ויש את זה בהרבה תחומים, לא רק בסלולרי וגאדג'טים אבל בין זה לבין להיכנס לאנשים לנשמה ולחטט להם ב PAYPAL זה כבר מוגזם.
אל תשאל ! הוא אולץ בכח ובאיומים לוותר על מכשיר מבוסס אנדרואיד ולעבוד רק עם אייפון שעל מסך הנעילה שלו מופיע באופן קבוע המשפט "ככה יעשה לאיש אשר היס"מ חפץ ביקרו"שי-כ כתב:בקיצור lasik, מה קרה בסוף? אני במתח...
הבחור שוחרר למעצר בית? ערבות עם הטלפון אך בלי אפשרות לחייג? נפתח לו תיק?...
עוד אין סוף.שי-כ כתב:בקיצור lasik, מה קרה בסוף? אני במתח...
הבחור שוחרר למעצר בית? ערבות עם הטלפון אך בלי אפשרות לחייג? נפתח לו תיק?...
המכשיר הוחרם בשלב זה. נמסר לנחקר שבתום החקירה יוחלט מה לעשות.
מסתבר שהקומבינה של לרשום מתנה על האריזה ובמיוחד לציין ערך מופחת זו עבירה על חוק המכס. אם הנחקר יוכיח שהעבירה בוצעה בתום לב וחד פעמי, יסלח לו, אולם אם ימצא שביצע אותה בכוונה להטעות את המכס ובכוונה מסחרית, עשוי להפתח לו תיק פלילי.
- of1978
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2304
- נתן תודות: 115 פעמים
- קיבל תודות: 209 פעמים
אין מצב שהם יכולים לעבוד ככה כל הזמן... אין להם מספיק כוח אדם...
עוד שבוע שבועיים הכל יחזור למה שהיה
עוד שבוע שבועיים הכל יחזור למה שהיה
"Losers always whine about their best. Winners go home and f**k the prom queen"
John Patrick Mason
John Patrick Mason
- of1978
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2304
- נתן תודות: 115 פעמים
- קיבל תודות: 209 פעמים
ואגב הכותרת קצת מטעה....
זה שחבר שלך הוזמן למכס לא אומר שחצי מדינה קיבלה מכתבים לבוא לחקירה.
יש שמה בדיוק 3 וחצי אנשי מכס לא חושב שיתחילו להזמין בסיטונאות מצד שני מספיק סיפור אחד כזה בשביל להרתיע אנשים
זה שחבר שלך הוזמן למכס לא אומר שחצי מדינה קיבלה מכתבים לבוא לחקירה.
יש שמה בדיוק 3 וחצי אנשי מכס לא חושב שיתחילו להזמין בסיטונאות מצד שני מספיק סיפור אחד כזה בשביל להרתיע אנשים
"Losers always whine about their best. Winners go home and f**k the prom queen"
John Patrick Mason
John Patrick Mason
אני מניח קודם כל שה"סיפור" לא מגיע לכל כך הרבה אנשים.. זה לא היה בכותרת הראשית בחדשות ויחסית חלק קטן באוכלוסיה חבר בפורומים ומעודכן עד לפרטי פרטים.
בכל מקרה לפי הדיווחים מדובר על כמה אלפי מכשירים שנמצאים בבדיקה מדוקדקת של המכס ובהחלט באסה למי שהזמין אותם.
אותי בכל אופן זה לא הולך להרתיע.. אם אני אצטרך טלפון, אני אזמין טלפון ואדרוש מהמוכר שיסמן אותו כחוק, זה לא אומר שהמוכר באמת יבצע את זה וממש אין לי שליטה על זה.
אם ידרשו תשלום מיסים, אשלם אותם כדי לקבל את המכשיר ואם הוא יעבור בלי בדיקה, מה טוב (אבל אסור לבנות על זה).
בכל מקרה לפי הדיווחים מדובר על כמה אלפי מכשירים שנמצאים בבדיקה מדוקדקת של המכס ובהחלט באסה למי שהזמין אותם.
אותי בכל אופן זה לא הולך להרתיע.. אם אני אצטרך טלפון, אני אזמין טלפון ואדרוש מהמוכר שיסמן אותו כחוק, זה לא אומר שהמוכר באמת יבצע את זה וממש אין לי שליטה על זה.
אם ידרשו תשלום מיסים, אשלם אותם כדי לקבל את המכשיר ואם הוא יעבור בלי בדיקה, מה טוב (אבל אסור לבנות על זה).
- l33cher
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1896
- נתן תודות: 25 פעמים
- קיבל תודות: 67 פעמים
תרשה לי לחדד - אתה יכול לדרוש עד מחר.גיל37 כתב: אני אזמין טלפון ואדרוש מהמוכר שיסמן אותו כחוק,...
המוכר (בין אם זה אדם מEBAY\AMAZON או חנות עם אתר) מסמנים מה שהם רוצים,ומצהירים כמה שהם רוצים.
ככה זה.
אני יודע איך הסינים עובדים ואני יודע שבסופו של דבר הם מסמנים מה שבא להם (חוץ מ ETOTALK, שם יש אפשרות לבחור אם לסמן את האריזה כמתנה או לא ונדמה לי שהם אפילו גובים קצת כסף עבור ה"שירות" הזה).
אני לא הולך להזמין שום דבר בקרוב כי רק עכשיו קיבלתי את ה ZP998 החדש והמכשיר הזה יספיק עד שתהיה רשת דור רביעי בארץ שגם תצדיק השקעה במכשיר חדש (ואז לך תחפש מכשיר סיני עם דור 4
).
אני לא הולך להזמין שום דבר בקרוב כי רק עכשיו קיבלתי את ה ZP998 החדש והמכשיר הזה יספיק עד שתהיה רשת דור רביעי בארץ שגם תצדיק השקעה במכשיר חדש (ואז לך תחפש מכשיר סיני עם דור 4
- yaronkle
- חבר במועדון HT

- תגובות: 5348
- שם מלא: ירון קליין
- נתן תודות: 203 פעמים
- קיבל תודות: 332 פעמים
הזמנתי לאחרונה 2 מכשירים: אחד לבן שלי והשני לבן של גיסי.
הזמנתי בהפרש של שבוע וחצי לכתובות שונות.
פתחו את שניהם במכס והתבקשנו לשלם בסניף הדואר.
שילמנו סכומים שונים על אותו מכשיר.
מה שכן הזמנתי מכשיר שחור וקיבלתי לבן...
הזמנתי בהפרש של שבוע וחצי לכתובות שונות.
פתחו את שניהם במכס והתבקשנו לשלם בסניף הדואר.
שילמנו סכומים שונים על אותו מכשיר.
מה שכן הזמנתי מכשיר שחור וקיבלתי לבן...
המצב של מכשיר שנבדק במכס ודורשים ממך תשלום בדואר בעת האיסוף הוא עוד מצב אידאלי... המצב שבו המכשיר מוחזק "שבוי" אצל יס"מ וקוראים לך לחקירה כי העזת לקנות טלפון מסין ובודקים לך את היסטוריית החיובים ב PAYPAL זה כבר הזוי ומרגיז.