שרשור תגובות: מבחן המדפיים 2014 – חלק ב: עד 6000 ש

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
pessik
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6647

שליחה

תודה רבה על המאמר ,

הארה קטנה לגבי Wharfedale (i)

אני משתמש ברמקולים מדפיים של וורפדייל (Diamond 7.2) שימוש אינטנסיבי מאוד
במוסיקה וגם בסרטים . הרמקולים נותנים בראש כבר 15 שנה ( !! )
בזמן שרמקולים מדפיים אחרים שהיו בשימוש ( JBL , INFINITY ) הממברנה התפוררה לאחר כ 8 שנים .

איני יודע אם ניתן להסיק מכך מסקנות חד משמעיות .

noam3039
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3441

שליחה

תודה HazooM פשוט סקירה ניפלאה (Y)
אשכול לכול חובבי עישון הבשר
http://www.hometheater.co.il/vt215693.html

sam22
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20358

שליחה

תודה רבה,
סקירה מעולה.
בדיוק העברתי לאיזה מתלבט
:)
העם דורש..... כל מיני דברים

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46463

שליחה

בנוגע לדגמים של Monitor Audio אשר אוזכרו כאן בתגובות מוקדם יותר, הרמקולים הגיעו לארץ מאוחר מידי בשביל שיספיקו להכנס למבחן הקבוצתי. הגיוני כי נציג בעתיד מאמר ייעודי עליהם.

Trendin
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 175

שליחה

gaybakery כתב:
Trendin כתב:אורן, אני קניתי את ה ls50 באייבי מחנות מאיטליה. הגיעה אלי הביתה עם שליח בקופסה ענקית, נתתי לו את הכסף למכס ושלחתי אותו לדרכו.. תענוג אמיתי, חסכון של אלפי שקלים ורמוקלים פשוט מדהימים ביופי ובסאונד. אני לא רואה שום סיבה לקנות בארץ היום שום דבר. גם ככה האחריות בארץ היא רק לשנה שזה בדיחה לעומת 5 שנותנים באנגליה למשל..
...

הי טרנדין, האמת שבדיוק עכשיו זכיתי כמוך - להיות גם הבעלים של זוג LS50 מדהימים, בדקתי רכישה ישירה מארה"ב וכמו כן הזמנה מאירופה ולבסוף רכשתי בארץ (הבנתי שמחיר המחירון מקנה רק סדר גודל..)

אגב, עם איזה מגבר אתה מפעיל אותם?
...
אני משתמש ב arcam a19 שגם הוא נקנה באותו חנות אירופאית יחד עם הרמקולים. שילוב מוצלח למדי!

vivasultan
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 177

שליחה

תודה רבה על הסקירה וההשוואה!

amitbak
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4205

שליחה

האם יהיה חלק ג לסקירה היפה הזו?

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה

כמובן, יש עוד הרבה בדרך.

eitan-z
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 668

שליחה

לגבי הוורפידל - לדעתי מעל סדרת ה JADE יש גם את האופוס 2 . . .

איתן.
הציוד הוא האמצעי , התכנים הם הנשמה ומכאן ההנאה . . .

amitbak
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4205

שליחה

האם יש מצב שבסקירה הבאה יבחנו
תוורפידל דאימונד 122?

shigidar
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 434

שליחה

אין ספק כי יש כאן השקעה אדירה של המערכת ועל כך כל הכבוד.
יחד עם זאת אני מאוד-מאוד-מאוד מופתע לראות את APEX של מוניטור אודיו במבחן של רמקולים מדפיים. רמקולים אלו תוכננו ונבנו על מנת להיות רמקולים לוויניים מתוך סט מוקפד. אין להם יכולת לשמש כרמקול מדפי עצמאי והם לא נועדו לכך. אלו הם רמקולים לווינים מדהמים ואולי הטובים בנמצא אבל בהחלט לא מדפיים.
זה שהיבואן נתן אותם למבחן זה קצת מוזר אבל הרי אנו לא מצפים מיבואנים לרמה טכנית גבוה, והוא גם קיבל פרסום :)
אבל אני כן מצפה ממערכת מקצועית ( בלי ציניות) כמו HT לדעת לסנן את הרמקולים, יש עוד דוגמאות לחוסר איזון במוצרים דבר שיכול להיות פשוט נובע מהיקף המבחן הגדול והמרשים, אבל ה-APEX בולט באי התאמתו.
מצד שני מי שלא עושה לא טועה :) ולכן שוב כל הכבוד על העבודה
תשמע, תקשיב, תהנה.
חנות המוסיקה של הצפון
www.shigidar.com

HazooM פותח השרשור
כתב
כתב
תגובות: 6805

שליחה

יחד עם זאת אני מאוד-מאוד-מאוד מופתע לראות את APEX של מוניטור אודיו במבחן של רמקולים מדפיים. רמקולים אלו תוכננו ונבנו על מנת להיות רמקולים לוויניים מתוך סט מוקפד.
...
ה Apex על פי היצרן יורד ל 60Hz, מה שאומר שזה מדפי לכל דבר (זה שהרמקול קטן לא אומר כלום). בנוסף, אם היצרן מכוון אותו כסאטליט הוא לא היה כותב "depth of bass that simply defies the A10’s svelte dimensions".

אקיצר, חבל סתם להעיר.

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574

שליחה

HazooM כתב:
יחד עם זאת אני מאוד-מאוד-מאוד מופתע לראות את APEX של מוניטור אודיו במבחן של רמקולים מדפיים. רמקולים אלו תוכננו ונבנו על מנת להיות רמקולים לוויניים מתוך סט מוקפד.
...
ה Apex על פי היצרן יורד ל 60Hz, מה שאומר שזה מדפי לכל דבר (זה שהרמקול קטן לא אומר כלום). בנוסף, אם היצרן מכוון אותו כסאטליט הוא לא היה כותב "depth of bass that simply defies the A10’s svelte dimensions".

אקיצר, חבל סתם להעיר.
...
מסכים שה-APEX הוא מדפי לכל דבר (אתה מוזמן לשאול גם קולגות שלך בחנויות מתמחות מה חושבים עליו בתעשייה), ובסה"כ הוא לא כ"כ רחוק מה-PSB Image Mini מבחינת המימדים...

יחד עם זאת, אם ליבואן (שההבנה הטכנית שלו לא פחות טובה משלך, אלכס...) היו כבר יחידות של סדרת הסילבר החדשה, סביר מאוד להניח שהן היו מוצאות את מקומן במבחן הנ"ל (נחיה ונראה בשלב הבא של המבחן אם המדפיים מסדרת הגולד יופיעו...)

בקיצור, מילת המפתח פה היא טיימינג, ולא העדפה שיווקית או בורות טכנית לכאורה (אני עדיין קצת המום שאפילו רמזת לכך..!) :roll:

shigidar
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 434

שליחה

ציטוט:

אקיצר, חבל סתם להעיר.
...
חבל מאוד שאתה לא מנסה לפחות ללמוד מאחרים, זו לא בושה, אין זו הפעם הראשונה שאתה מגיב לביקורות אובייקטיביות ועניניות בכל מיני סיסמאות. כיוון שזמני לא מתומחר לפי כמות השורות שאני כותב, אקצר תוך כדי שליפת ציטוטים מאותו המקור שאתה שלפת שסותרים לחלוטין את עמדתך ותומכים בעמדתי, נראה איך תגיב לעובדות, הדגשה שלי על מנת שתשים לב:
the Apex range achieves a level of design integrity, performance and versatility that raises the bar for the compact sat/sub speaker system
...
שים לב מערכת לווינית הכוללת סאב וופר, כך הם תוכננו כך הם אמורים להיבחן.
Two satellite speakers, the A10 and the larger A40
...
כאן כבר מופיע השם המפורש ...
Due to its precision-engineered voicing, the Apex range can be mixed in any combination of satellites and subwoofer to match room size, shape and acoustics, delivering the audio range and quality of much larger hi fi speakers in an extremely stylish and space-friendly way
...
פעם נוספת דגש על כך שרמקולים אלו חייבים להיות מלווים בסאב וופר.
מ.ש.ל.
נ.ב.
אתה גם צריך להעריך את העובדה שלא כתבתי כלום על שילוב של רמקולים מסוג Audioengine שברור לחלוטין שאין זו המטרה לשמה נוצרו ...
אור ידידי,
מסכים שה-APEX הוא מדפי לכל דבר (אתה מוזמן לשאול גם קולגות שלך בחנויות מתמחות מה חושבים עליו בתעשייה), ובסה"כ הוא לא כ"כ רחוק מה-PSB Image Mini מבחינת המימדים...

יחד עם זאת, אם ליבואן (שההבנה הטכנית שלו לא פחות טובה משלך, אלכס...) היו כבר יחידות של סדרת הסילבר החדשה, סביר מאוד להניח שהן היו מוצאות את מקומן במבחן הנ"ל (נחיה ונראה בשלב הבא של המבחן אם המדפיים מסדרת הגולד יופיעו...)

בקיצור, מילת המפתח פה היא טיימינג, ולא העדפה שיווקית או בורות טכנית לכאורה (אני עדיין קצת המום שאפילו רמזת לכך..!)
...
בכל הארץ יש 3-4 חנויות כולל אולם התצוגה של היבואן שמחזיקים APEX להדגמה והשמעה, אנחנו אחת מהחנויות האלו... באמת אין צורך ללמד אותי על מוצר שאני מכיר היטב, ואוהב. מי שמוכר אותו/מפרסם אותו/מציג אותו כמו מדפי פשוט מחטיא את המטרה.
לגבי יחסי עם היבואן שהמנכ"ל שמו משה שחר, הוא חבר יקר, אדם חכם ונבון ואכפתי, בעל השכלה אקדמית אבל לא בתחום הטכני, וגם לא אמור להיות. תפקידו להביא לנו את המוצרים הכי טובים שהוא יכול במחירים הוגנים ובכך הוא מעולה. לא רמזתי אפילו על בורות שלו. מצד שני אני מבטיח לך שההבנה הטכנית שלי ושל הצוות שלנו זה אחד היתרונות שיש לשיגידר על פני כל השאר בענף דַּי לְחַכִּימָא בִּרְמִיזָא.
הטענה שלי מכוונת ישירות לאתר HT שאמור להוות את הסמכות הטכנית במבחן מסוג כזה ולדעת לסנן את המתחרים, וכאשר מראים להם את הטעות התשובה היא
ה Apex על פי היצרן יורד ל 60Hz, מה שאומר שזה מדפי לכל דבר
...
זה נראה לך רציני ? לפי הקריטריון הזה גם radius r200 יכול להכלל במבחן או אולי Klipsch G-28 הוא יורד עד 55Hz לפי היצרן, נו באמת.
תשמע, תקשיב, תהנה.
חנות המוסיקה של הצפון
www.shigidar.com

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה

shigidar,
אתה מצוטט דברים של מספר אנשים יחדיו ללא שם הדובר וזה גורם לבלבול אצל הקוראים. אני מציע שלא תשתמש בציטוט מכיוון שאתה עורך אותם פנימית לא נכון. מספיק שתרשום את שם החבר אליו אתה פונה, כל הציטוטים הללו מיותרים ולא תורמים.

עכשיו כשגמרנו עם ההטפות על סדר, ניגע בדברים. את הדגם המדובר של Monitor Audio קיבלנו מהיבואן כאחד המתמודדים במבחן המדפיים.
1. אתר היצרן ציין טווח תדרים נתמך אשר עולה בקנה אחד עם שאר התמודדים במבחן.
2. אתר היצרן מתהדר ביכולות הבאס המרשימות של הרמקולים למרות גודלם הקטן ולא מזכיר צורך בסאב. כמובן שסאב יתרום, אבל אין שום מניעה בבחינת הדגם המדובר ללא סאב.

המבחן תם ונשלם. כל דיון בנושא למה דגם מסויים נכנס לתחרות ולמה דגם אחר לא, נענה בהרחבה בהכרזה על מבחן הרמקולים.

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574

שליחה

אלכס, אתה מצטט חומרים שיווקיים, לא טכניים. זה חסר משמעות לדיון מה כתוב בברושור, מה שמשנה זה הנתונים הטכניים שלו, וטכנית, ה-A10 יכול לתפקד כמדפי לכל דבר (ובפועל אף נמכר ככה במקרים רבים - אולי לא על ידיך, אבל בהחלט ע"י לפחות 3 מפיצים אחרים של קונקטור שמחזיקים את ה-A10 במלאי...)

חוצמזה, התעלמת לחלוטין מהנקודה הפשוטה שלמוניטור אודיו אין כרגע בישראל מדפי אחר בקבוצת המחיר הזו. כאמור, טיימינג... :?

freedom_il
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2159

שליחה

חוזרים למה שכתבתי בתחילת השרשור שממש חבל שלא נבחנו Silver1 ו Silver2 של מוניטור אודיו. שניהם נכנסים בקטגוריית המחיר ואם באמת הם שיפור של דגמי ה RX גם היו מגיעים לתוצאות מצויינות.
או כמו שאמר אור: טיימינג...

bar2319
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 243

שליחה

שלושת הבחירות בסוף המאמר , מסודרות כאשר הרמקול שהכי אהבת ראשון ואחריו השני והשלישי ? או ששלושתם מצטיינים באותה רמה?
תודה

HazooM פותח השרשור
כתב
כתב
תגובות: 6805

שליחה

שלושת הבחירות בסוף המאמר , מסודרות כאשר הרמקול שהכי אהבת ראשון ואחריו השני והשלישי ?
...
בכל המאמרים אני מציין במפורש שהבחירות מסודרות לפי א'-ב', כלומר לא לפי עדיפות.
או ששלושתם מצטיינים באותה רמה?
...
כל הבחירות שלי הם בעיני רמקולים מצטיינים, אבל לא בהכרח מאותן הסיבות.

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”