האם כדאי לי לעבור מ CRT לLCD/LED ?

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
offerbk1
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1974

שליחה

האמת חברה שאתם קצת לא פיירים איתו. אני יכול להגיד שגם אני חשבתי ככה פעם וכשקניתי פיליפס 9664 נפלה לי הלסת והדבר היחיד שעבר לי בראש זה איך לא עשיתי את המעבר עד עכשיו. מצד שני יצא לי לראות כמה טלוויזיות ברמה נמוכה מאד (בדיוק ההפך מה 9664) ושם ראו את הערוצים הרגילים בצורה זוועתית כך שהאמת היא איפשהו באמצע.
כן - טלויזיות דקות יכולות לתת לך תמונה נהדרת.
לא - לא חושב שכל טלויזיה דקה תהיה יותר טובה מ CRT עבור תכני SD. כנראה שהרוב אבל לא כולן.

itay123
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7442

שליחה

השרשור הזה הזוי כמו כמה שרשורים שהיו הזויים בנושא זה בעבר...

אני רואה פה צורך לעורר תגובות ועניין טרוליסטי...

לפותח השרשור
נחמד שהתעוררת מהתרדמת שעפפה אותך עשור של שנים, עכשיו שהתעוררת הגיע הזמן להדבק לשנת 2014...

אין שום עדיפות אפילו בעשירית האחוז למסך CRT...
אתה רוצה להתעקש שיש, בהצלחה...עזרה ותמיכה נפשית לא תהיה לך פה...

השידורים SD זוועתיים מפני שהם זוועתיים ויראו זוועה בכל מסך בהשוואה לHD...
תחום המסכים ועיבודי התמונה התקדמו עשרות מונים על הCRT המגושם הזה...

בהצלחה
ושבת שלום

Somnium פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 87

שליחה

לפעמים יש בתצוגות בחנויות שידורי ערוץ 2 או 10 על LCD והם תמיד נראים נוראיים לעומת הCRT.

בכל מקרה, מה ההבדל בין כל אלה?
EH5300
F5300
F5500
ES5500

ואודה אם מישהו יכול להסביר מה זה בוקסי בוקס? ואם ניתן לקלוט איתו שידורים כלשהם בארץ (ערוץ 2,10..)

אגב, הבנתי שיש SMART TV ANDROID DONGLE שהופך כל טלויזיה "פשוטה" לסמארט טיוי.. מה היתרונות/חסרונות מול טלויזית SMART TV רגילה?

minime
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1626

שליחה

עושה רושם שמדובר בטרול...או מישהו שהצליח לקפוץ בזמן כמה שנים לעתיד.
האופציה הראשונה יותר סבירה בעייני :lol:
כמה שאלות:
איזה ממיר לווין יש לך? דגם מדוייק
לאילו לווינים שלושת הצלחות מכוונות ?
איזה דגם ה-CRT שלך ? אפשר תמונה (רצוי עם תאריך שמראה מקלט הלווין שאתה טוען שיש ברשותך), אני מניח שאתה לא עם נוקיה 6120, אלא עם סמארטפון שמסוגל לצלם תמונה נורמלית.

צופי הלווין הם הראשונים שאימצו צפייה ב-HD, עוד לפני ש-YES בכלל עשו ניסויים בשידורי HD, אז תסלח לנו שאנחנו חשדנים לגביך.
אמרת שאתה צופה בלווין ומצד שני כל הזמן מדבר על כיצד יראה ערוץ 2 ו-10...קצת סותר את עצמך.
סתם שתדע. ערוצי ה-SD בלווין נראים מעולה ב-LED ואינם ברי השואה לאיכות שבערוץ 10 ו-2.
ישנם ערוצי SD בלווין שיכולים להתחרות באיכות התמונה של YES ב-HD.

אף אחד לא יסביר לך מה זה בוקסי בוקס ....יש כבר הסבר....אתה מוזמן לעשות חיפוש באתר או בגוגל...בכללי מדובר במוצר מת.

Somnium פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 87

שליחה

תפסיקו עם הסיפורי טרולים.
ואם כל כך חייבים אז : מישהו שהצליח לקפוץ לעתיד יותר מתאים חח, אני באמת לא מבין בכל הטכנולוגיות הקיימות כיום בתחום הטלויזיה.

הממיר:
Visionnet FS-2104PVR
אבל זה ממיר שלא תומך בHD ולא תומך בשיתוף אז אני מתכוון לרכוש אחד מתקדם יותר. (באותה הזדמנות ,אשמח להמלצה לממיר טוב ולא יקר ,אם קיים כזה דבר)
הצלחות על 75.0E ,13.0E, 4.0W
CRT של HYUNDAI. לא יודע את הדגם אבל הוא דומה מאוד לזה:
http://cdn.sulitstatic.com/images/2010/ ... mg2469.jpg

beller
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 519
שם מלא: beller

שליחה

אני לא חושב שמדובר בטרול. לי יש עדיין טלוויזיית CRT בסלון. אין לי YES או HOT, כך שאני לא קולט HD. מצד שני, יש לי ארכיון ענקי של דברים. הבאתי מסך הביתה לבדוק איך ייראו חלקם על מסך 42. מה שצולם ב-VIDICON לעולם יראה טוב יותר על CRT. על פי הגיון זה, אני צריך לזרוק את התקליטים שלי לפח, יחד עם מגבר המנורות וטכנולגיית המנורות.
דני בלר

amitgv1
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 912

שליחה

beller כתב:אני לא חושב שמדובר בטרול. לי יש עדיין טלוויזיית CRT בסלון. אין לי YES או HOT, כך שאני לא קולט HD. מצד שני, יש לי ארכיון ענקי של דברים. הבאתי מסך הביתה לבדוק איך ייראו חלקם על מסך 42. מה שצולם ב-VIDICON לעולם יראה טוב יותר על CRT. על פי הגיון זה, אני צריך לזרוק את התקליטים שלי לפח, יחד עם מגבר המנורות וטכנולגיית המנורות.
...
צודק, על פי הגיון זה יש עוד כמה דברים שאתה צריך לזרוק לפח

Kosh
סמל אישי של משתמש
גורו וינטאג'
גורו וינטאג'
תגובות: 4069

שליחה

טלHD כתב:אתה בפורום הלא מתאים.
תעבור לפורום וינטא'ג. :lol:
...
שמור את ההערות המתחכמות והסרקסטיות שלך לפורום שאתה מתמחה ושורץ בו.אצלנו בפורום וינטאג' עוסקים בציוד סטריאו וינטאג' בלבד ולא בטלוויזיות.גם אפשר לחשוב מה בסה"כ הכל פותח השירשור ביקש.הוא ביקש סיוע בהתלבטויות שלו ואתה והשאר פה התנפלתם ולעגתם לו סתם. (n) :evil: אגב,יש כבר 4K(וגם האווטר שלך מעיד על כך).זה לא הופך את הטלוויזיה שלך לענתיקה מיושנת?
Vintage audio is a way of life

Retro audio is good for you

ערוץ הסטריאו וינטאג' שלי:
http://www.youtube.com/user/Kosh31100

arbel1
טרול
טרול
תגובות: 69

שליחה

amitgv1 כתב:
beller כתב:אני לא חושב שמדובר בטרול. לי יש עדיין טלוויזיית CRT בסלון. אין לי YES או HOT, כך שאני לא קולט HD. מצד שני, יש לי ארכיון ענקי של דברים. הבאתי מסך הביתה לבדוק איך ייראו חלקם על מסך 42. מה שצולם ב-VIDICON לעולם יראה טוב יותר על CRT. על פי הגיון זה, אני צריך לזרוק את התקליטים שלי לפח, יחד עם מגבר המנורות וטכנולגיית המנורות.
...
צודק, על פי הגיון זה יש עוד כמה דברים שאתה צריך לזרוק לפח
...
(Y) (Y) (Y)
ויפה שעה אחת קודם!

integral
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8266

שליחה

Somnium כתב:לפעמים יש בתצוגות בחנויות שידורי ערוץ 2 או 10 על LCD והם תמיד נראים נוראיים לעומת הCRT.

בכל מקרה, מה ההבדל בין כל אלה?
EH5300
F5300
F5500
ES5500

ואודה אם מישהו יכול להסביר מה זה בוקסי בוקס? ואם ניתן לקלוט איתו שידורים כלשהם בארץ (ערוץ 2,10..)

אגב, הבנתי שיש SMART TV ANDROID DONGLE שהופך כל טלויזיה "פשוטה" לסמארט טיוי.. מה היתרונות/חסרונות מול טלויזית SMART TV רגילה?
...
דגמי 2012
ES5500
EH5300

דגמי 2013
F5300 (אפשרות להוסיף WIFI)
F5500 (כמו הקודם רק עם WIFI כלול)

amitgv1
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 912

שליחה

Kosh כתב:
...
שמור את ההערות המתחכמות והסרקסטיות שלך לפורום שאתה מתמחה ושורץ בו.אצלנו בפורום וינטאג' עוסקים בציוד סטריאו וינטאג' בלבד ולא בטלוויזיות.גם אפשר לחשוב מה בסה"כ הכל פותח השירשור ביקש.הוא ביקש סיוע בהתלבטויות שלו ואתה והשאר פה התנפלתם ולעגתם לו סתם. (n) :evil: אגב,יש כבר 4K(וגם האווטר שלך מעיד על כך).זה לא הופך את הטלוויזיה שלך לענתיקה מיושנת?
...
קרתה פה התנגשות בין שני פורומים :lol: :lol: :lol:

Star-Blazer
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1104

שליחה

רבותי הזוי העסק...
תניחו לרגע הבחור לא טרול.
לא קנה LCD או פלזמה עד היום כי לא קנה.
צריך לתת לו תשובה לסגור את השרשור תוך שניים שלושה תגובות וסלמת.

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 14365

שליחה

Kosh כתב:
...
...
האיקון הצוחק היה רמז עבה שמדובר בבדיחות הדעת ולא באמת שיפתח את השירשור שלו שם. :roll:
באמת חשבת שאני לא יודע שאתם לא מתדיינים על מסכי CRT בפורום וינטאג' :?: :roll:

Aviv943
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 612

שליחה

לא מבין מה אתם צוחקים על הבחור. לא כולם התקדמו ולא לכולם דחוף להוציא כל שנתיים 20 אלף על מסך.

לא ציינת מה גודל המסך שתרצה (קראתי את שלושת העמודים ולא ראיתי).
מה מרחק הצפיה שלך? (מהקיר עד מקום הצפיה)

לאחרונה קניתי לחדר F5500 בגודל 40". (יבואו רשמי)
שידורי ה SD ברמה מספיק גבוהה.
שידורי ה hd נראים מדהים בשביל טלוויזיה שעלותה 4000 ש"ח.
היא כוללת סטרימר מובנה עם דונגל Wi-Fi מובנה ותמיכה בכתוביות בעברית.
מאוד ממליץ. בזאפ תוכל למצוא חנויות המוכרות אותה במחיר נמוך מ 3000 ש"ח.

סטרימר יתן לך את האפשרות לראות תכנים שנמצאים במחשב בצורה אלחוטית ללא כבלים על גבי רשת האינטרנט הביתית שלך.

בכל מקרה, כדי לדעת מה הכי טוב בשבילך צריך לדעת מה מרחק הצפיה שלך ואיזה תכונות תרצה ואלו לא. (Smart TV הכוללת סטרימר, Wi-Fi מובנה, Ultra Slim וכו)

מספיקלי
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2793

שליחה

גם אני עם CRT , סוני בר מיצווה פנטסטית
, ועד שהיא לא תמות אין לי שום תוכניות להחליף
(בהערכה גסה... כ24000 שעות עבודה)

- מקריאות אקראיות בפורום, אני נתקל בחברים שמדווחים על תקלות עם כל מיני מסכים חדשים מפונפנים, שחיים בקושי 4 שנים...
אינני מנוי הוט/יס

+K1 עם DVB וK18.4.

Alon_Solo
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4150

שליחה

ממתי האתר הזה נהיה זירה של בריונות מגעילה כל כך? זה עלוב שאנשים משתמשים בידע שלהם בשביל ללגלג על כאלו שפחות מבינים בתחום הזה.
נתחיל מזה של-CRT ישנה היכולת להתאים את כמות הפיקסלים לרזולוציה של התמונה ולהציג אותה ביחס של 1:1 בעוד שLCD בעל כמות פיקסלים קבוע ומוגדרת מראש ובכל פעם שנרצה להציג תמונה ברזולוציה לא טבעית תתבצעה אינטרפולציה שבהכרח תוסיף ארטיפקטים למיניהם ובהחלט תיצור תמונה פחות איכותית ככה שהבחור לא מדבר כאן שטויות. זה עוד לפני שדיברנו על מתיחה מ3:4 ל16:9... גם לדעתי בשביל SD עדיף טלוויזיית CRT טובה ומרובעת!
הפער הזה בולט בעיקר במסכי מחשב בגלל המרחק המועט למסך ויכולות עיבוד תמונה חלשות.
בכל מקרה ענו לפותח השרשור על רוב שאלותיו וממה שהוא מעיד על עצמו הוא רוצה להנות גם מעולם הHD והקלות של לראות סרט בחיבור פשוט של DOK. ולכן גם תשובתי היא שאין ברירה אלא להתפשר על איכות הSD (מישהו פעם ראה כדורגל בספורט 5 עם שורה רצה למטה - זוועת עולם בLCD פשוט שנאלץ למתוח את התמונה למוות) ולהתקדם לHD ולו עבור כל האפשרויות שזה פותח...
בוקסי בוקס לא הייתי טורח. זה מקביל לsmart tv ולא נראה שיתן לך איזה יתרון. לגבי קליטה של ערוצי עידן פלוס (10 ו22 ביניהם) זה אפשרי עם הממיר המובנה בטלוויזיות שציינת.
בקיצור - לך על זה. אם תגדיר שוליים שחורים לערוצי SD אז זה ירכך את המעבר אחרת כל הדוגמניות בערוץ האופנה יראו לך שמנות פתאום...

arbel1
טרול
טרול

שליחה

מספיקלי כתב:גם אני עם CRT , סוני בר מיצווה פנטסטית
, ועד שהיא לא תמות אין לי שום תוכניות להחליף
(בהערכה גסה... כ24000 שעות עבודה)

- מקריאות אקראיות בפורום, אני נתקל בחברים שמדווחים על תקלות עם כל מיני מסכים חדשים מפונפנים, שחיים בקושי 4 שנים...
...
כמה טוב לשמוע... ממש כיף....
אתה פשוט תורם ומביא תובנות מדהימות לפורום הזה!!!
אל תחליף את הcrt לעולם! ככה כל כמה שנים נוכל להתענג כאן על הודעות מהסוג הזה. :lol:

arbel1
טרול
טרול

שליחה

Alon_Solo כתב:ממתי האתר הזה נהיה זירה של בריונות מגעילה כל כך? זה עלוב שאנשים משתמשים בידע שלהם בשביל ללגלג על כאלו שפחות מבינים בתחום הזה.
נתחיל מזה של-CRT ישנה היכולת להתאים את כמות הפיקסלים לרזולוציה של התמונה ולהציג אותה ביחס של 1:1 בעוד שLCD בעל כמות פיקסלים קבוע ומוגדרת מראש ובכל פעם שנרצה להציג תמונה ברזולוציה לא טבעית תתבצעה אינטרפולציה שבהכרח תוסיף ארטיפקטים למיניהם ובהחלט תיצור תמונה פחות איכותית ככה שהבחור לא מדבר כאן שטויות. זה עוד לפני שדיברנו על מתיחה מ3:4 ל16:9... גם לדעתי בשביל SD עדיף טלוויזיית CRT טובה ומרובעת!
הפער הזה בולט בעיקר במסכי מחשב בגלל המרחק המועט למסך ויכולות עיבוד תמונה חלשות.
בכל מקרה ענו לפותח השרשור על רוב שאלותיו וממה שהוא מעיד על עצמו הוא רוצה להנות גם מעולם הHD והקלות של לראות סרט בחיבור פשוט של DOK. ולכן גם תשובתי היא שאין ברירה אלא להתפשר על איכות הSD (מישהו פעם ראה כדורגל בספורט 5 עם שורה רצה למטה - זוועת עולם בLCD פשוט שנאלץ למתוח את התמונה למוות) ולהתקדם לHD ולו עבור כל האפשרויות שזה פותח...
בוקסי בוקס לא הייתי טורח. זה מקביל לsmart tv ולא נראה שיתן לך איזה יתרון. לגבי קליטה של ערוצי עידן פלוס (10 ו22 ביניהם) זה אפשרי עם הממיר המובנה בטלוויזיות שציינת.
בקיצור - לך על זה. אם תגדיר שוליים שחורים לערוצי SD אז זה ירכך את המעבר אחרת כל הדוגמניות בערוץ האופנה יראו לך שמנות פתאום...
...
הבחור דווקא כן מדבר שטויות. וגם אתה.
הבעיה שאתם לא מודעים לזה וכשמנסים לתקן אתכם אתה באים בטענות לזלזול משום מה.

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 14365

שליחה

Alon_Solo

יש גבול להתייפייפות :!: בהתחלה הייתי בטוח שמדובר בטרול מכוון שהכותרת שקופה לקבלת תשובה בסיגנון "כאילו דא".

אם בפורום מכוניות לדוגמא מישהו היה פותח שרשור עם שאלה "האם כדאי לי לעבור מסובארו ליאונה DL מודל 88 למכונית משפחתית מובילה מודל 2014?"

איך בדיוק היה נענה? היו מתדיינים איתו בנושא 3 עמודים?!
יש כאן בכלל שאלה? :roll:

lightning
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 145

שליחה

אני מצטרף פה ל ALON SOLO, באמת תגובות לא יפות נכתבו כאן. אם למשהו לא מתחשק לעזור, אז שלא יכתוב כלום. לצחוק על חבר חדש שפחות בעיניינים זה הכי קל.
אתם לא יודעים מי יושב בצד השני של המסך, לא לכולם יש כסף להחליף מגברים וטלויזיות כל שנה ועוד לסדרות הדגל, ולבנות חדרי קולנוע כמו שיש לחלק המחברים בפורום.
ועוד נקודה למחשבה לכל הצוחקים למיניהם שקוראים לפותח השרשור ודומיו דינזאור שחי בעבר:
פותח השרשור רשם שכאשר הלך לחנויות וראה שידורי SD לדעתו הם נראים פחות טוב מאשר ב-CRT שלו....
כל החכמים הגדולים כאן בפורום תמיד אומרים למי שמתלבט בין מסכי פרימיום למיניהם " לך לראות ותחליט מה נראה לך הכי יפה, כי אין כמו מראה עיניים"
ופתאום שמדובר בחבר מתחיל שאינו חזק בתחום, מראה העיניים שלו לא שווה כלום...כנראה שבעלי CRT הם עיוורים...
בקיצור, בתקופה האחרונה שאני עוקב בפורומים באתר, הרמה העיניינית ירדה מאוד, והפורום נהיה יותר זירת התגוששות בין "חבריו"...וחבל...

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”