זה נכון, יש לשכן שלי אחד כזה והוא אומר שמהיום שם אותו ( עשר שנים כבר) הוא לא רואה שום סימן לאבנית בבית( מקלחות, מכונת קפה, קומקום...) הכל נקי. זה פיתרון לא זול ובעיקרון אסור בשימוש ביתי. החיסרון בפיתרון הזה שהוא מוציא את כל המינרלים שמזיקים למכשירי החשמל אבל בריאים לגוף האדם.מיץ_פטל כתב:מוטי, אני מכיר אנשים שיש להם מרכך מים "תעשייתי" כמו זה למשל (http://www.filtershop.co.il/?p=99) שהוא בעצם גרסה מוגדלת מאוד של "מרכך שרף 8 ליטר" המוכר לכולנו.
מרכך כזה (או גרסה אקולוגית שלו?) יושב על קו כניסת המים לבית ומספק מים רכים באמת לכל הדירה. מכשיר כזה יש צורך להזין בהרבה מלח אבל את הרענונים הוא אמור לתזמן לבד....
סינון מים דירתי - והפעם: באמת!
- shlomyga
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1402
- נתן תודות: 59 פעמים
- קיבל תודות: 126 פעמים
מצד שני לא בטוח שאתה רוצה מים מרוככים כמי שתיה (די בטוח שאתה לא רוצה), אבל למכונת קפה זה כניראה מספיק טוב. אגב המדיח מרכך מים עצמאית (לזה נועד המלח ).shlomyga כתב:לדעתי זה חבל כי למכונת הכביסה ולמדיח ולמקרר( אם יש קיוסק) מגיעים מים קרים ולא מהדוד ואז אתה מפסיד את השמירה על המכשירים האלו (ולעומת מכונת קפה למכשירים האלו זה פיתרון מספיק טוב לאבנית) מה גם שמכשיר כזה לא צריך לרענן ביחס לכמות המים שעוברת דרכו אז אתה לא חוסך כלום אם אתה שם אותו רק לפני הדוד.hosq כתב:האם לדעתכם כדאי לחבר מרכך כמו הסלמנדר לפני החיבור לדוד שמש ואז לקבל מים מרוככים רק בברז המים החמים......
- shlomyga
-
- חבר ותיק

זה נכון לגבי מרכך תעשייתי שמותקן על צינור הכניסה הראשי ומוציא מהמים שמגיעים לכל נקודה בבית את כל המינרלים שחשובים במי שתייה אבל במוצרים האלו כמו הסלמנדר וגלעל מניעת האבנית מתבצעת בצורה שונה וללא הוצאת המינרלים אלא שינוי במבנה שלהם בצורה שלא יתגבשו לאבן מזיקה על גופי החימום ובצנרת.( ככה לפחות טוענים היצרנים - אני בטח לא מומחה בתחום)hosq כתב:מצד שני לא בטוח שאתה רוצה מים מרוככים כמי שתיה (די בטוח שאתה לא רוצה), אבל למכונת קפה זה כניראה מספיק טוב. אגב המדיח מרכך מים עצמאית (לזה נועד המלח ).shlomyga כתב:לדעתי זה חבל כי למכונת הכביסה ולמדיח ולמקרר( אם יש קיוסק) מגיעים מים קרים ולא מהדוד ואז אתה מפסיד את השמירה על המכשירים האלו (ולעומת מכונת קפה למכשירים האלו זה פיתרון מספיק טוב לאבנית) מה גם שמכשיר כזה לא צריך לרענן ביחס לכמות המים שעוברת דרכו אז אתה לא חוסך כלום אם אתה שם אותו רק לפני הדוד.hosq כתב:האם לדעתכם כדאי לחבר מרכך כמו הסלמנדר לפני החיבור לדוד שמש ואז לקבל מים מרוככים רק בברז המים החמים.........
- Lyonia
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 593
- נתן תודות: 19 פעמים
- קיבל תודות: 51 פעמים
אצלי יש פילטר 2+1 + מרכך מים 8 ליטר.
יוצא מהמסנן הלכו למקרר ולמרכך.
אני מרענן מרכך בזמן הנכון אבל עדיין כמו אני רואה צריך מדי פעם לנוקות אבנית במכונה
יוצא מהמסנן הלכו למקרר ולמרכך.
אני מרענן מרכך בזמן הנכון אבל עדיין כמו אני רואה צריך מדי פעם לנוקות אבנית במכונה
Life is too short for bad coffee
-
moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 679 פעמים
תודה על המידע 
אאל"ט הם לא טוענים שהם מפלטרים את האבנית, אלא שהם גורמים לה להיות במצב אחר, כך שהיא לא נדבקת לגוף החימום אלא צפה בפנים.
בכל מקרה, זה לא מתאים למכונת קפה (הם מדברים על זה שקל מאוד לנקות את דוד השמש, אבל עדיין צריך לנקות אותו. אנחנו לא רוצים מצב כזה במכונת קפה).
אני החלטתי שאני הולך על השילוב שכתבתי למעלה:
1. פילטר דירתי פשוט שמנקה 50 מיקרון ולא מטפל באבנית
2. מרכך 8 ל' שיהיה מחובר למכונת הקפה
3. ברז בריטה מתחת לכיור שבו אשתמש למי שתיה ויהיה מחובר גם למקרר
עושה רושם שזה הפתרון הכי טוב מבחינת value for money וגם value באופן כללי.
אאל"ט הם לא טוענים שהם מפלטרים את האבנית, אלא שהם גורמים לה להיות במצב אחר, כך שהיא לא נדבקת לגוף החימום אלא צפה בפנים.
בכל מקרה, זה לא מתאים למכונת קפה (הם מדברים על זה שקל מאוד לנקות את דוד השמש, אבל עדיין צריך לנקות אותו. אנחנו לא רוצים מצב כזה במכונת קפה).
עושה רושם שזה הפתרון הכי טוב מבחינת value for money וגם value באופן כללי.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
הרמתי טלפון לחברה (גלעל) ואכן הם לא מתחייבים לכל הנושא של מכונות קפה..
אני אשמח לעצה:
יש לי מתחת לכיור תמי 4 שאינו פעיל, אתה יודע אם אני בעצם יכול לרכוש מרכך 8 (בדקתי היום באברהמי בחיפה - הם רוצים עליו 250 לפני מעמ) ולחבר אותו לברז של התמי ומהמים להשתמש למכונה ולקומקום. לשתייה רגילה המים מהברז דווקא טעימים.
אני אשמח לעצה:
יש לי מתחת לכיור תמי 4 שאינו פעיל, אתה יודע אם אני בעצם יכול לרכוש מרכך 8 (בדקתי היום באברהמי בחיפה - הם רוצים עליו 250 לפני מעמ) ולחבר אותו לברז של התמי ומהמים להשתמש למכונה ולקומקום. לשתייה רגילה המים מהברז דווקא טעימים.
מי שהיתה שם שאלה אותי מה התוכניות שלי עליו והעלתי את האפשרות של חיבור לברז תמי 4 בשביל המכונה, אז ישר אמרה "אתה יודע שזה אסור לפי חוק" לדבריה יש חוק שאוסר שפיכת מים מרוככים לביוב...
דבר נוסף שכן הפתיע אותי - בתוך מיכל המים של המכונה שמתי פילטר בשם oscar 90 מאמיגו - המים שלקחתי מהמיכל היו איפה שהוא באמצע בין 120-180.
דבר נוסף שכן הפתיע אותי - בתוך מיכל המים של המכונה שמתי פילטר בשם oscar 90 מאמיגו - המים שלקחתי מהמיכל היו איפה שהוא באמצע בין 120-180.
למרות שעוד לא התקנתי, אני חושב שפילטר ומרכך דירתי זה חשוב בארץ - האבנית מצטברת לא רק על גופי חימום וגורמת נזקים לברזים כיורים ואפילו לאסלות. אין לי ספק בכלל שמרכך דירתי שעלותו כעשרה שח בחודש חוסך את עצמו עשרות מונים.moti_r כתב:תודה על המידע
עושה רושם שזה הפתרון הכי טוב מבחינת value for money וגם value באופן כללי....
בכל אופן מוטי, מה עם המרכך-פילטר של בריטה? כזה שאפשר להרכיב למקרר לכיור ולמכונת הקפה ומחליפים פעם בשנה - אולי במקרה בדקת מחיר?
-
moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 679 פעמים
hosq, הייתי מת למרכך דירתי, אבל איפה מצאת כזה שעלותו 10 ש"ח בחודש?
המרככים הדירתיים מתבססים, כמעט כולם, על סיליפוס. הייתי שמח להשתמש באחד כזה לכל הדירה, אבל לא למי השתיה שלי.
היות וזה מורכב ויקר לייצר צנרת כפולה בדירה (אחת עם סיליפוס לכל הדירה ועוד אחת, נקיה, למי שתיה) אין לי ברירה אלא לוותר על ריכוך דירתי.
יש מרככים מתקדמים יותר, שלגביהם יש שלוש נקודות מהותיות:
1. המחיר בשמיים
2. היעילות לא ממש בדוקה ותמצא ביקורות לכאן ולכאן (כולל טענות שהמחיר בשמיים אבל מדובר בטכנולוגיות נחותות וכו')
3. התחזוקה לא נעימה (פעם בשבוע-עשרה ימים ניקוי ע"י דליים...)
עד עכשיו לא מצאתי מרכך דירתי שאינו מתבסס על סיליפוס, שעלותו סבירה ושיעילותו אינה מוטלת בספק גדול.
אולי הסלמנדר הזה, עשוי להיות נחמד. לא בטוח.
לגבי בריטה: היה לי כזה בדירה לפני 3 שנים. גם דבוטאנט הרכיב כזה לפני כשנה, אאל"ט.
הוא עולה פחות מ-1000 ש"ח לדגם של 1500 ליטר (בחישוב מהיר, זה כ-3 ל' ליום בממוצע, מספיק למשפחה קטנה).
המים שלו טעימים מאוד. בכלל, אני מעדיף בריטה על כל סינון מים אחר. המים שלה הכי טעימים לי.
המרככים הדירתיים מתבססים, כמעט כולם, על סיליפוס. הייתי שמח להשתמש באחד כזה לכל הדירה, אבל לא למי השתיה שלי.
היות וזה מורכב ויקר לייצר צנרת כפולה בדירה (אחת עם סיליפוס לכל הדירה ועוד אחת, נקיה, למי שתיה) אין לי ברירה אלא לוותר על ריכוך דירתי.
יש מרככים מתקדמים יותר, שלגביהם יש שלוש נקודות מהותיות:
1. המחיר בשמיים
2. היעילות לא ממש בדוקה ותמצא ביקורות לכאן ולכאן (כולל טענות שהמחיר בשמיים אבל מדובר בטכנולוגיות נחותות וכו')
3. התחזוקה לא נעימה (פעם בשבוע-עשרה ימים ניקוי ע"י דליים...)
עד עכשיו לא מצאתי מרכך דירתי שאינו מתבסס על סיליפוס, שעלותו סבירה ושיעילותו אינה מוטלת בספק גדול.
אולי הסלמנדר הזה, עשוי להיות נחמד. לא בטוח.
לגבי בריטה: היה לי כזה בדירה לפני 3 שנים. גם דבוטאנט הרכיב כזה לפני כשנה, אאל"ט.
הוא עולה פחות מ-1000 ש"ח לדגם של 1500 ליטר (בחישוב מהיר, זה כ-3 ל' ליום בממוצע, מספיק למשפחה קטנה).
המים שלו טעימים מאוד. בכלל, אני מעדיף בריטה על כל סינון מים אחר. המים שלה הכי טעימים לי.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
- shlomyga
-
- חבר ותיק

לשכן שלי יש מרכך גדול לפני הכניסה לבית, זה מרכך שעובד רק עם שרף ממש כמו המרככים(8 ליטר) שאנחנו משתמשים למכונות קפה רק שהוא משהו כמו 50 ליטר וכולל איזשהי מערכת חכמה שיודעת להתריע מתי צריך לרענן.
פעם בחצי שנה אני רואה אותו זורק שק מלח של 25 קילו לתוך המרכך וזהו, המרכך עושה הכל לבד וחוזר לעבודה רגילה. זהו מרכך יקר בטח משהו באזור עשרת האלפים אבל בטוח מחזיר את עלותו לאורך הזמן. החיסרון הגדול לדעתי שכל טיפת מים שיוצאת בבית שלו מרוככת ואני לא בטוח שזה כזה בריא וטוב לשתות רק מים כאלו. הוא טוען שהם שותים רק מי עדן קנויים אז הוא לא דואג.
פעם בחצי שנה אני רואה אותו זורק שק מלח של 25 קילו לתוך המרכך וזהו, המרכך עושה הכל לבד וחוזר לעבודה רגילה. זהו מרכך יקר בטח משהו באזור עשרת האלפים אבל בטוח מחזיר את עלותו לאורך הזמן. החיסרון הגדול לדעתי שכל טיפת מים שיוצאת בבית שלו מרוככת ואני לא בטוח שזה כזה בריא וטוב לשתות רק מים כאלו. הוא טוען שהם שותים רק מי עדן קנויים אז הוא לא דואג.
הפרטים לגבי מרכך כזה וגם עלותו בהודעה הקודמת שלי...מיץ_פטל כתב:מוטי, אני מכיר אנשים שיש להם מרכך מים "תעשייתי" כמו זה למשל (http://www.filtershop.co.il/?p=99) שהוא בעצם גרסה מוגדלת מאוד של "מרכך שרף 8 ליטר" המוכר לכולנו.
מרכך כזה (או גרסה אקולוגית שלו?) יושב על קו כניסת המים לבית ומספק מים רכים באמת לכל הדירה. מכשיר כזה יש צורך להזין בהרבה מלח אבל את הרענונים הוא אמור לתזמן לבד....
אני מעריך שניתן להשיג גם במחירים זולים יותר ואולי אף במקומות אחרים, הקישור לדוגמא.
כמו כן, אני בספק אם שתייה של מים כאלו היא באמת בעייתית. אני מניח שתצרוכת הסידן והמינראליים האחרים מהמזון היא משמעותית יותר מאשר המינראלים שאנו מקבלים משתיית מים.
- shlomyga
-
- חבר ותיק

moti_r כתב:אם הוא שותה רק מים מינרלים, אז למה הוא מתעסק במרכך כזה מגושם ויקר?
מרכך סיליפוס שעולה 500 ש"ח יעשה את העבודה בדיוק באותה המידה, ואפילו יותר טוב....
מה זאת אומרת למה? אתה לא שם מרכך כדי לקבל מי שתייה טובים יותר, אתה שם אותו כדי להגן על הצנרת, על הדוד, מכונת כביסה וכל מכשיר אחר בבית שאבנית יכולה לפגוע ולקצר את חייו. ולכן במקום לשים פיתרון נקודתי לפני כל מכשיר (שלרוב בה עם סיליפוס)אתם שם מרכך כזה גדול בכניסה שגם נותן פיתרון טוב יותר (שרף במקום סיליפוס) וגם שומר על כל הצנרת בכל הבית וגם לאורך זמן יוצא זול יותר.
ואם התכוונת למה לא לשים פילטר סיליפוס בכניסה במקום המרכך הגדול אז סיליפוס כפיתרון לאבנית גם בימיו הראשונים הרבה הרבה פחות טוב משרף שקיים במרכך ויעילותו יורדת המון לאורך הזמן .
- shlomyga
-
- חבר ותיק

ממש לא, סילפוס או אבני לשם ( מהדורה מעודכנת של סיליפוס אחרי שטענו שהחומר מסרטן) לא מעלימים את האבנית מהמים אלא משנים את ההרכב שלהם במים כל שלא יתגבשו בצנרת או בגופי החימום. כבר סיכמנו שלמכונת קפה זה לא פיתרון טוב. בנוסף את המחסנית במסנן דירתי צריך להחליף כל שנה כי יעילות החומר יורדת מהר מאוד.
- coffeeaddict
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 520
- שם מלא: איתן שלום
- נתן תודות: 9 פעמים
- קיבל תודות: 60 פעמים
אני חושב שעדיין כמות הסידן ממי שתיה שמשתתפים גם בבישולים הביתיים, זה פלח מרשים באספקת הסידן לגוף. גם המגנזיום שהוא חשוב מאוד, מוסר במרכך. אם עוברים למרכך, צריך לקחת כדורים של שני המינרלים האמורים, או לשתות מים מינרליים. אני קורא בימים אלה על דיאטת dash בהמלצת חבר שמבין. בדיאטה הזו העקרון הוא איזון בין נתרן, אשלגן, סידן ומגנזיום. עם הריכוך במלח, אנו מפרים את האיזון לכיוון הכי גרוע.....אני לא ממליץ.מיץ_פטל כתב:
כמו כן, אני בספק אם שתייה של מים כאלו היא באמת בעייתית. אני מניח שתצרוכת הסידן והמינראליים האחרים מהמזון היא משמעותית יותר מאשר המינראלים שאנו מקבלים משתיית מים....
אדי
- boazj
- חבר ותיק

- תגובות: 2374
- נתן תודות: 155 פעמים
- קיבל תודות: 90 פעמים
איתן, long tme...
בקיצור, זה שאני והילדים שותים מפילטר בריטה התעשייתי, זו בעיה ?
להוסיף יותר מלח לבישולים?
בקיצור, זה שאני והילדים שותים מפילטר בריטה התעשייתי, זו בעיה ?
להוסיף יותר מלח לבישולים?
אימון אישי/קואצינג, טיפול, הנחיית קבוצות וסדנאות.
פריצות דרך בתחום האישי והכלכלי,חיבור ליעוד.
וגם מוזיקה, אופני הרים, קפה, מערכות סטראו, יוגה, ריצה ועוד כאן: https://asimonim.ravpage.co.il/BOAZJ
פריצות דרך בתחום האישי והכלכלי,חיבור ליעוד.
וגם מוזיקה, אופני הרים, קפה, מערכות סטראו, יוגה, ריצה ועוד כאן: https://asimonim.ravpage.co.il/BOAZJ
- Kerenfood
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 902
- נתן תודות: 122 פעמים
- קיבל תודות: 61 פעמים
- יצירת קשר:
השימוש במרכך שרף תעשייתי לבתים פרטיים הוא לא חוקי בגלל כמויות המלח האדירות שמחלחלות דרך הביוב למי התהום שלנומיץ_פטל כתב:הפרטים לגבי מרכך כזה וגם עלותו בהודעה הקודמת שלי...מיץ_פטל כתב:מוטי, אני מכיר אנשים שיש להם מרכך מים "תעשייתי" כמו זה למשל (http://www.filtershop.co.il/?p=99) שהוא בעצם גרסה מוגדלת מאוד של "מרכך שרף 8 ליטר" המוכר לכולנו.
אני מעריך שניתן להשיג גם במחירים זולים יותר ואולי אף במקומות אחרים, הקישור לדוגמא.
כמו כן, אני בספק אם שתייה של מים כאלו היא באמת בעייתית. אני מניח שתצרוכת הסידן והמינראליים האחרים מהמזון היא משמעותית יותר מאשר המינראלים שאנו מקבלים משתיית מים....
השתייה ממים שעברו מרכך שרף ממש ממש לא בריאה ולא בגלל חוסר המינרלים אלא בגלל כמויות הנתרן שמים האלה ומזיקות לבריאות