משהו שכל רוכש xbox one צריך לשאול את עצמו

PlayStation, Xbox, Nintendo Switch על כל דגמיהם אביזריהם, קנסולות ניידות וקונסולות רטרו
Batnun
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3629
נתן תודות: 126 פעמים
קיבל תודות: 482 פעמים

שליחה #21 

adir31 כתב:בשורה תחתונה האקסבוקס עושה כל מה שסוני עושה, רק יותר, אל תשלו את עצמכם. זאת הסיבה שאתם משלמים 100 דולר יותר (25% ).

בחור פה אמר את זה לפני ובצורה מצויינת שתיארה את כל האנשים שלא מעניין אותם קינקט או אינטגרציה עם TV ועוד פיצ'רים שיש לאקסבוקס, זה כמו שיהיה לך אייפון חדש יקר ומשוכלל ותגיד שאתה רק משתמש בשיחות והודעות ולא מעניין אותך אפליקציות ומשחקים אבל ברגע שאתה מתנסה בזה אתה לא יכול בלי ומתרגל ומאמץ את הקפיצה הטכנולוגית והפיצ'רים החדשים.

החומרה ביניהם זהה, כל המפתחי משחקים הגדולים אמרו את זה רק ציינו שטיפה קל יותר לעבוד עם החומרה של הסוני, עם הזמן הפער הקטנטן הזה יצטמצם.

מיקרוסופט ירו לעצמם ברגליים בחודש מאי 2013 עם ההצגה השערורייתית של הקונסולה שחוץ מלהציג פרטים שלא קשורים לגיימינג ועוד מגבלות מוזרות הם לא עשו כלום, נוצר נזק כבד למיקרוסופט שיצר סטיגמה רעה וברשת התחילו לרכב על היתרון החומרתי של הסוני. חכמים ממני אמרו את מה שאמרתי עכשיו ומי שרוצה עובדות בשטח שיכנס לאתרים כמו IGN ו FORBES ויקרא את הכתבות.

אני אובייקטיבי הזמנתי את 2 הקונסולות ואני מקבל אותם השבוע דרך חנות בארץ.
מהנקודת ראייה שלי אני רואה יתרון בודד שיש לסוני והוא המחיר, זול ב100 דולר. זהו. אם בא לכם לרכב על היתרון בגרפיקה תהנו, הוא לא קיים, גם לא במסכים גדולים וגם אם שכנעתם את עצמכם שהוא קיים הוא יעלם עוד במשחקים של סוף 2014 כשהמפתחים ילמדו לעבוד עם החומרה.
...

אני לא רוצה לבלבל אותך שוב עם עובדות, אבל:...

לפלייסטיישן 4 יש כרטיס מסך מהיר ב-50 אחוז מזה שיש באקסבוקס וואן. זו עובדה.
כמו כן, לפלייסטיישן 4 יש זיכרון DDR5, בעל מהירות כפולה מזיכרון ה-DDR3 באקסבוקס וואן. עוד עובדה.

מסקנה זריזה - החומרה לא זהה, כמו שאתה טוען.

הנה סקירה אחת מיני רבות שמצביעה על הבדלי החומרה בין הקונסולות:
http://www.itproportal.com/2013/11/16/x ... ech-specs/

Batnun

.

LinkMattan
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 464
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 24 פעמים

שליחה #22 

adir31 כתב:בשורה תחתונה האקסבוקס עושה כל מה שסוני עושה, רק יותר, אל תשלו את עצמכם. זאת הסיבה שאתם משלמים 100 דולר יותר (25% ).

בחור פה אמר את זה לפני ובצורה מצויינת שתיארה את כל האנשים שלא מעניין אותם קינקט או אינטגרציה עם TV ועוד פיצ'רים שיש לאקסבוקס, זה כמו שיהיה לך אייפון חדש יקר ומשוכלל ותגיד שאתה רק משתמש בשיחות והודעות ולא מעניין אותך אפליקציות ומשחקים אבל ברגע שאתה מתנסה בזה אתה לא יכול בלי ומתרגל ומאמץ את הקפיצה הטכנולוגית והפיצ'רים החדשים.

החומרה ביניהם זהה, כל המפתחי משחקים הגדולים אמרו את זה רק ציינו שטיפה קל יותר לעבוד עם החומרה של הסוני, עם הזמן הפער הקטנטן הזה יצטמצם.

מיקרוסופט ירו לעצמם ברגליים בחודש מאי 2013 עם ההצגה השערורייתית של הקונסולה שחוץ מלהציג פרטים שלא קשורים לגיימינג ועוד מגבלות מוזרות הם לא עשו כלום, נוצר נזק כבד למיקרוסופט שיצר סטיגמה רעה וברשת התחילו לרכב על היתרון החומרתי של הסוני. חכמים ממני אמרו את מה שאמרתי עכשיו ומי שרוצה עובדות בשטח שיכנס לאתרים כמו IGN ו FORBES ויקרא את הכתבות.

אני אובייקטיבי הזמנתי את 2 הקונסולות ואני מקבל אותם השבוע דרך חנות בארץ.
מהנקודת ראייה שלי אני רואה יתרון בודד שיש לסוני והוא המחיר, זול ב100 דולר. זהו. אם בא לכם לרכב על היתרון בגרפיקה תהנו, הוא לא קיים, גם לא במסכים גדולים וגם אם שכנעתם את עצמכם שהוא קיים הוא יעלם עוד במשחקים של סוף 2014 כשהמפתחים ילמדו לעבוד עם החומרה.
...
מעבר גרפי שמסוגל להגיע ל-1.8 GFLOPS לעומת 1.2 GFLOPS של האקס זה הבדל מטורף. בוא גם לא נשכח את הזיכרון.

במשחקי המולטיפלאטפורם אתה לעולם לא תראה הבדל שמצדיק את הפער, וזאת כי לא משתלם לאולפנים לעשות אופטמיזיציה מיוחדת לקונסולה ספציפית, מה גם שזה גורם לשאר הגרסאות להחוויר. אתה תראה זאת טוב מאד במשחקים האקסקולוסיביים.

אני מצטער, ראיתי הדגמה של כל היכולות של האקס בוקס. הפקודות הקוליות, שאמורות להיות הקילר פיצ'ר, עובדות 70 אחוז מהזמן. ופיצ'ר כזה צריך לעבוד באופן יציב 100 אחוז מהזמן, אחרת מהר מאד חוזרים לשיטה הרגילה. גם כל עניין HDMI IN מיותר לחלוטין. אני לא רואה ערך מוסף שזה מעניק לצפייה. סתם ממשק גרפי נחמד יותר לרשימת הערוצים. עדיין צריך לתכנת את האקס בוקס לעבוד עם הממיר. זה לא שהוא הופך לממיר בפני עצמו, הוא פשוט שולט על הממיר הקיים ומציג את מה שהוא משדר. האקס בוקס גם לא יהפוך לאייפון שלכל אחד יהיה אותו, כך שאני לא רואה ערוצי טלוויזייה משחררים אפליקציות לכל ערוץ כדי להעניק מידע נוסף על הצפייה. זה לא ישתלם להם.

זה נראה כאילו למישהו במיקרוסופט היה חזון היסטרי לגבי המכשיר כמרכז תוכן בידורי בסלון. החזון באמת מדהים. אבל הביצוע לא מתקרב אליו. דברים כאלה צריכים לקנות אותך על השנייה הראשונה. והם לא. הפקודות הקוליות לא יציבות. ולך תסביר למישהו למה כדאי לו לחבר את הממיר לאקס בוקס. אם אתה לא יכול במשפט אחד ברור להסביר לו, כנראה שמיקרוסופט נכשלו. תנסה שניה לחשוב על משפט כזה - לא תצליח.
ממליץ לך בחום לקרוא את המאמר הבא של כתב cnet, שממחיש בצורה טובה הרבה יותר ממני את הבעייתיות.

אולי עוד חמש שנים, כמו שאנחנו מכירים את מיקרוסופט, אחרי מיליון איטרציות של מערכת ההפעלה של האקס בוקס וואן הם יתקרבו לממש את החזון. כרגע הפער עוד רחוק, והוא לא מצדיק לשלם 100 דולר יותר על מכשיר נחות משמעותית - טכנית - מהמתחרים.

d2idan פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 522
נתן תודות: 20 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #23 

הסיבה החידה שהזמנתי X1 זה בגלל המשחקים שיהיו לקינקט.
ובגלל כותר אחד שהולך להיות אחד המשחקים המהנים ביותר שהיו אי פיעם, מהיוצרים המקוריים של call of duty
שם המשחק הוא Titanfall, אני ראיתי אותו. ואוו ואו ואו..מדהים

elangab
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 507
נתן תודות: 29 פעמים
קיבל תודות: 76 פעמים

שליחה #24 

אף אחד לא קונה קונסולה בגלל GFLOPS.... אנשים שזה באמת חשוב להם יקנו מחשב חזק ששם את הps4 והx1 בכיס הקטן. אנשים טכנים נוטים לחשוב שזה מה שמעניין אנשים "רגילים" - כמה GFLOPS יש לאקס בוקס ומה המהירות זיכרון של האנדרויד... וזה ממש לא ככה.

אנשים קונים קונסולה בגלל החוויה הכוללת, בגלל המשחקים האקסקלוסיבים שמעניינים אותם ובגלל שלחברים שלהם יש גם והם רוצים לשחק ברשת יחד. בגלל האקו-סיסטם.

אם כבר, הייתי ממליץ על ps4 כי הבונוסים למנוי תשלום שלהם טובים יותר מאלה של x1, לא כי יש להם עוד 0.6 GFLOPS...

רוצה משפט אחד לגבי ה hdmi in ? תראה חדשות בחלון קטן בצד בזמן שאתה משחק סיבוב על cod או כל משחק אחר. מחכה לסדרה שתחזור מפרסומות ? שחק משחק קטן בינתיים, וברגע שהסדרה חזרה תחזיר למסך מלא ותצפה. המשחק אוטומטית נכנס להקפאה ומחכה להפסקת פרסומות הבאה. לא רלוונטי לגביך ? סבבה, גם לגבי לא. אין לי יס/הוט/עידן - אבל זה לא מבטל את זה שזה פיצ'ר עם יתרונות.

הפקודות קוליות פועלות לי 90 אחוז מהזמן - ונכון שזה לא מאה אחוז, אבל זה פועל *הרבה* יותר טוב מהגרסה הקודמת. 100 אחוז הצלחה בהדלקת המכשיר ע"י קול, שמפעיל את המגבר+מסך ועושה לוג-אין אוטומטי ליוזר. קילר פיצ'ר ? לא יודע... זה תלוי אם זה חשוב לך או לא. לי זו תוספת נחמדה, אבל ממש לא הסיבה שבגללה רכשתי או אמליץ לרכוש את המכשיר.

מה שכן, אני מסכים שגם סוני וגם מיקרוסופט הוציאו לשוק מערכות לא סופיות ולא מלוטשות וזה מורגש - עוד שנה המצב - גם פה וגם פה - יהיה הרבה יותר טוב.

adir31
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 106
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #25 

הזמן יעשה את שלו בינתיים הסוני 4 יושב בצד ואוכל אבק אצל המון אנשים כי אין במה לשחק בו. Its all about the games right?

gal-cohen
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6306
נתן תודות: 577 פעמים
קיבל תודות: 933 פעמים

שליחה #26 

adir31 כתב:הזמן יעשה את שלו בינתיים הסוני 4 יושב בצד ואוכל אבק אצל המון אנשים כי אין במה לשחק בו. Its all about the games right?
...
SPOKEN LIKE A TRUE FANBOY
אין ספק.

LinkMattan
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 464
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 24 פעמים

שליחה #27 

elangab כתב:אף אחד לא קונה קונסולה בגלל GFLOPS.... אנשים שזה באמת חשוב להם יקנו מחשב חזק ששם את הps4 והx1 בכיס הקטן. אנשים טכנים נוטים לחשוב שזה מה שמעניין אנשים "רגילים" - כמה GFLOPS יש לאקס בוקס ומה המהירות זיכרון של האנדרויד... וזה ממש לא ככה.

אנשים קונים קונסולה בגלל החוויה הכוללת, בגלל המשחקים האקסקלוסיבים שמעניינים אותם ובגלל שלחברים שלהם יש גם והם רוצים לשחק ברשת יחד. בגלל האקו-סיסטם.

אם כבר, הייתי ממליץ על ps4 כי הבונוסים למנוי תשלום שלהם טובים יותר מאלה של x1, לא כי יש להם עוד 0.6 GFLOPS...

רוצה משפט אחד לגבי ה hdmi in ? תראה חדשות בחלון קטן בצד בזמן שאתה משחק סיבוב על cod או כל משחק אחר. מחכה לסדרה שתחזור מפרסומות ? שחק משחק קטן בינתיים, וברגע שהסדרה חזרה תחזיר למסך מלא ותצפה. המשחק אוטומטית נכנס להקפאה ומחכה להפסקת פרסומות הבאה. לא רלוונטי לגביך ? סבבה, גם לגבי לא. אין לי יס/הוט/עידן - אבל זה לא מבטל את זה שזה פיצ'ר עם יתרונות.

הפקודות קוליות פועלות לי 90 אחוז מהזמן - ונכון שזה לא מאה אחוז, אבל זה פועל *הרבה* יותר טוב מהגרסה הקודמת. 100 אחוז הצלחה בהדלקת המכשיר ע"י קול, שמפעיל את המגבר+מסך ועושה לוג-אין אוטומטי ליוזר. קילר פיצ'ר ? לא יודע... זה תלוי אם זה חשוב לך או לא. לי זו תוספת נחמדה, אבל ממש לא הסיבה שבגללה רכשתי או אמליץ לרכוש את המכשיר.

מה שכן, אני מסכים שגם סוני וגם מיקרוסופט הוציאו לשוק מערכות לא סופיות ולא מלוטשות וזה מורגש - עוד שנה המצב - גם פה וגם פה - יהיה הרבה יותר טוב.
...
לא אמרתי שאנשים קונים קונסולות בגלל יכולות גרפיות. אמרתי שלדעתי ההפרש מחיר לא מצדיק קונסולה שנחותה טכנית . כלהעניין הטכני הועלה בגלל שאחד החברים כאן טען שאין הבדל מבחינת גרפיקה בין המכשירים, וזאת הטעיה. אני מסכים, בסופו של דבר זה קשור למשחקים ולחוויה.

ומצטער, לא קנית אותי עם ה-HDMI IN. למה שאני ארצה לצפות בחדשות בזמן שאני משחק? אין לי מספיק חלוקת קשב בשביל זה :) ועם הפרסומות - אני יכול לעשות אותו דבר היום עם הממיר הרגיל שלי. לעצור שידור חי ביציאה לפרסומות, לשחק קצת, ואז כשהם מסתיימות אז לחזור ולצפות. חוץ מזה, איזה סשן משחק לוקח שבע דקות? מילא המערכת של האקס בוקס הייתה חכמה מספיק כדי להודיע לך כשהפרסומות הסתיימו ואז להחזיר אותך לשידור, אבל זה לא קורה. בשביל זה ערוץ התוכן צריך לשחרר אפליקציה מיוחדת ל-x1. זה לא יקרה. כרגע המכשיר פשוט מציע לך לצפות בשידורי הממיר דרך הממשק שלו, שאני לא רואה שום שימוש לזה. תנסה להסביר את כל הדברים האלה לאנשים שלא פריקים טכנולוגיים כמונו, הם לא יבינו כלום. מיקרוסופט מאד מנסה שזו תהיה חוויית WOW כמו ההתנסות באייפון בפעם הראשונה. ההבדל הוא ששם הכל היה מובן ברגע שהחזקת את המכשיר. לא היה צריך להסביר לאנשים למה צריך מסך מגע. וגם הביצוע היה מושלם. ובאקס בוקס וואן... גם לא הביצוע מושלם, וגם שום דבר לא אינטואטיבי.

elangab
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 507
נתן תודות: 29 פעמים
קיבל תודות: 76 פעמים

שליחה #28 

אתה חושב רק על משחקי aaa, אבל יש גם/יהיו גם משחקים קטנים יותר. אפילו ברמת הפוקר/פאזלים שאפשר לשחק קצת. המטרה היא אכן לרכז את כל המכשירים בממשק אחד - כרגע, אני מסכים - זה עדיין לא "שם", אבל באופן אישי אני אוהב את מה שאני רואה, ומאוד מסוקרן לראות איך זה יתפתח עם הזמן.

טכנית יש הבדל בין המכשירים לטובת ה ps4... השאלה היא עד כמה זה יפריע בפועל לחווית המשחק ? לדעתי לא הרבה, אם בכלל.

רק שתי הערות -

א.
אני לא חושב שקיים כזה דבר "מכשיר אינטואיטיבי" - גם אייפון לא, וגם אנדרויד וגם מק וגם אקס בוקס - כל מכשיר צריך ללמוד ולהכיר. לפעמים צורת החשיבה שלנו מתאימה לתיכנון המוצר, ואז הולך יותר טוב, ולפעמים לא וצריך יותר להיעזר בחברים/הוראות. לא ברור באקס בוקס איך קופצים מחלון לחלון שיש הצמדה לצד (דבל לחיצה על כפתור ה "בית"), כמו שלא ממש ברור באייפון איך לסגור תוכנה. אני כן מסכים שמיקרוסופט קצת סיבכו את מנגנון הגדרת משתמש והגדרת מכשירים במכשיר - אני סבבה עם זה ומסתדר, אבל אין מצב שאמא שלי היתה מצליחה להגדיר את הכל בקלות בלי להתעצבן (והיא דווקא אחלה עם טכנולוגיה). אבל הם תמיד היו גרועים בחווית משתמש ראשונית :)*

* מצד שני, לא יודע איך ההגדרות הראשונית של סוני כולל פתיחת יוזר - אולי זה גם מסורבל ?

ב.
ההפרש במחיר לא כזה גבוה אם אתה מצרף את המצלמה של סוני לערכה - כמו שסוני היו רוצים שתעשה. הם עשו בחוכמה בזה שהם העיפו את המצלמה מהערכה והורידו את המחיר בשביל יחסי הציבור. הקינקט 2 הוא מכשיר טכנולוגי מרשים מאוד, ושווה את האקסטרא 30 דולר מהמצלמה של ps4. אבל בהקשר הזה אני חלוק - מצד אחד אני מבין את אלה שמתבאסים לשלם על מוצר שהם לא צריכים (הקינקט), ושאין להם חבילה זולה יותר בלי. אבל מצד שני, אני מבין את הרצון של מיקרוסופט להפוך את זה לחלק אינטגרלי כמו השלט או האוזניה - כדי למנף את זה בדור החדש. הם במילכוד... אם הם יוציאו חבילה בלי הם יורים לעצמם ברגל ומפגינים חוסר אמון בקינקט והוא שוב יהיה גימיק. אם הם ממשיכים עם הקינקט, הם עלולים לאבד לקוחות בגלל המחיר... בעיה... לדעתי הם צריכים לחכות שנה ואז להוריד את המחיר ל 459 דולר, לרכך את המכה.

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8352
נתן תודות: 760 פעמים
קיבל תודות: 1173 פעמים

שליחה #29 

לא חשוב איזו קונסולה אתם מזמינים בסוף (או אולי את שתיהן..)
רק תזהרו מדברים כאלה:

הזוי ומצחיק 8O
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73385
שם מלא: ערן
נתן תודות: 648 פעמים
קיבל תודות: 3170 פעמים

שליחה #30 

הבחור טיפש, טיפשים לא מתים, רק מתחלפים.

שלח תגובה

חזור אל “קונסולות”