אני מסכים עם ההמלצה שלך, רק חשוב לציין בשביל שהוא יהיה נאמן למקור (אתה מתכוון ל- CD?) אתה צריך להשתמש בכלים כמו ExactAudioCopy החינמית (וגם לקנפג כמו שצריך) כדי לעשות RIP.doc-oren כתב:ל-flac יש יתרון שאתה יודע שהוא נאמן למקור (בהנחה שמדובר בקובץ גיבוי מדיסק שלך)...
נגן FLAC
ואין לך "געוואלד געצרוכען"
שאין לו את ה-"פארפאלן" שלו...
- doc-oren
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 245
- נתן תודות: 14 פעמים
- קיבל תודות: 21 פעמים
היום יש דיסקים חיצוניים עם חיבור את'רנט במחירים מאוד סבירים.
900 ש"ח ל-3TB במספר חנויות מחשב ידועות שאני לא אעשה להן כאן פרסום חינם.
מספיק לאוסף מוזיקה אדיר ב-flac ולעוד 50-100 סרטי בלוריי בלי כל דחיסה נוספת.
900 ש"ח ל-3TB במספר חנויות מחשב ידועות שאני לא אעשה להן כאן פרסום חינם.
מספיק לאוסף מוזיקה אדיר ב-flac ולעוד 50-100 סרטי בלוריי בלי כל דחיסה נוספת.
- epony
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10574
- נתן תודות: 645 פעמים
- קיבל תודות: 1367 פעמים
100 סרטי בלו ריי מלאים = 3 טרה... 
- doc-oren
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 245
- נתן תודות: 14 פעמים
- קיבל תודות: 21 פעמים
בשביל לדייק --
הנפח המרבי לפי התקן של בלוריי (לאודיו+וידאו) הוא 6 מ"ב לשניה, 21.6 ג"ב לשעה - זה יוצא 138 שעות ל-3 ט"ב. זה כאמור באיכות המשובחת ביותר.
כמובן שאם מתייחסים לכל טרילוגית שר הטבעות במהדורה המורחבת ועם חומרי הבונוס וכל עשרות ערוצי האודיו כסרט אחד - אז זה לא יוצא כל כך הרבה סרטים...
אבל לא בסרטים עסקינן, אלא במוזיקה -
בנוגע לקבצי FLAC - הגודל תלוי במידת "הדחיסות" של הקובץ. זה יוצא בערך 90 ק"ב לשניה לקובץ ממוצע תלוש מדיסק "ספר אדום" (44.1/16) - 324 מ"ב לשעה - בערך שנה של מוזיקה רצופה על דיסק 3 ט"ב.
כל זה ב-900 ש"ח.
אז למה לדחוס ל-MP3?
הנפח המרבי לפי התקן של בלוריי (לאודיו+וידאו) הוא 6 מ"ב לשניה, 21.6 ג"ב לשעה - זה יוצא 138 שעות ל-3 ט"ב. זה כאמור באיכות המשובחת ביותר.
כמובן שאם מתייחסים לכל טרילוגית שר הטבעות במהדורה המורחבת ועם חומרי הבונוס וכל עשרות ערוצי האודיו כסרט אחד - אז זה לא יוצא כל כך הרבה סרטים...
אבל לא בסרטים עסקינן, אלא במוזיקה -
בנוגע לקבצי FLAC - הגודל תלוי במידת "הדחיסות" של הקובץ. זה יוצא בערך 90 ק"ב לשניה לקובץ ממוצע תלוש מדיסק "ספר אדום" (44.1/16) - 324 מ"ב לשעה - בערך שנה של מוזיקה רצופה על דיסק 3 ט"ב.
כל זה ב-900 ש"ח.
אז למה לדחוס ל-MP3?
- Alon_Solo
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4150
- נתן תודות: 71 פעמים
- קיבל תודות: 440 פעמים
לא ברור לי למה הגעת למסקנה שRAID זה לא גיבוי... זה הגיבוי הכי טוב שיש. יש סוגים שונים של אפשרויות לחיבור מערך דיסקים ולמיטב זכרוני כולם, פרט ל-RAID 0, יתנו רמות שונות של גיבוי. אם מתקינים זוג דיסקים פנימיים ב RAID 1 אז הם יהיו, בכל רגע נתון, תמונת ראי האחד של השני. דיסק חיצוני זה טוב ויפה אבל לצורך גיבוידורש התעסקות מתמדתשלגון כתב:זה תלוי כמה האוסף שלך גדול. חוץ מזה, RAID זה לא גיבוי - אבל זה כבר נושא לדיון אחר.יקי כתב:הבנתי... מכל הדיון יוצא שאני צריך לקנות מערך RAID?......
אין לי כוח לויכוח הזה, כן גיבוי לא גיבוי. יתירות זה לא גיבוי. אם אתה (או וירוס) מוחק קובץ - הוא נמחק. גיבוי זה עותק נוסף ובלתי תלוי. תחפש פה שירשורים בנושא או בגוגל. יש סיפורי זוועה של חברות מסחריות (!) שאיבדו את כל המידע שלהם (=של הלקוחות שלהם) כי אנשי ה-IT שלהם לא הבינו את הרעיון הפשוט הזה.Alon_Solo כתב:לא ברור לי למה הגעת למסקנה שRAID זה לא גיבוי... זה הגיבוי הכי טוב שיש. יש סוגים שונים של אפשרויות לחיבור מערך דיסקים ולמיטב זכרוני כולם, פרט ל-RAID 0, יתנו רמות שונות של גיבוי. אם מתקינים זוג דיסקים פנימיים ב RAID 1 אז הם יהיו, בכל רגע נתון, תמונת ראי האחד של השני. דיסק חיצוני זה טוב ויפה אבל לצורך גיבוידורש התעסקות מתמדתשלגון כתב:זה תלוי כמה האוסף שלך גדול. חוץ מזה, RAID זה לא גיבוי - אבל זה כבר נושא לדיון אחר.יקי כתב:הבנתי... מכל הדיון יוצא שאני צריך לקנות מערך RAID?.........
- Alon_Solo
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4150
- נתן תודות: 71 פעמים
- קיבל תודות: 440 פעמים
אתה צודק לחלוטין. פשוט רוב המשתמשים הביתיים הם בעלי צרכים ואיומים אחרים. נכון שבשוליים יש נפגעי וירוסים ברמת איבוד מידע או מחיקה שלא ניתנת לשחזור אבל הרוב פשוט מגלים שמת להם הדיסק הקשיח בדיוק לפני סוף השבוע שבו הם תכננו לשבת ולגבות. בגלל שהרוב מאבדים בדיוק ככה את המידע שלהם פתרון שעושה עבורם CLONE הוא זול וקל יותר. מעטים שבאמת מגבים באופן פעיל על דיסק חיצוני ולא דוחים את הגיבוי ליום אחד בעתיד או פשוט משתמשים בו כעוד מקום כי חבל למחוק סרטים למרות שבחיים לא אראה אותם שובשלגון כתב:אין לי כוח לויכוח הזה, כן גיבוי לא גיבוי. יתירות זה לא גיבוי. אם אתה (או וירוס) מוחק קובץ - הוא נמחק. גיבוי זה עותק נוסף ובלתי תלוי. תחפש פה שירשורים בנושא או בגוגל. יש סיפורי זוועה של חברות מסחריות (!) שאיבדו את כל המידע שלהם (=של הלקוחות שלהם) כי אנשי ה-IT שלהם לא הבינו את הרעיון הפשוט הזה.Alon_Solo כתב:לא ברור לי למה הגעת למסקנה שRAID זה לא גיבוי... זה הגיבוי הכי טוב שיש. יש סוגים שונים של אפשרויות לחיבור מערך דיסקים ולמיטב זכרוני כולם, פרט ל-RAID 0, יתנו רמות שונות של גיבוי. אם מתקינים זוג דיסקים פנימיים ב RAID 1 אז הם יהיו, בכל רגע נתון, תמונת ראי האחד של השני. דיסק חיצוני זה טוב ויפה אבל לצורך גיבוידורש התעסקות מתמדתשלגון כתב:זה תלוי כמה האוסף שלך גדול. חוץ מזה, RAID זה לא גיבוי - אבל זה כבר נושא לדיון אחר.יקי כתב:הבנתי... מכל הדיון יוצא שאני צריך לקנות מערך RAID?............
גיבוי אפשר לעשות באופן אוטומטי.
וזה לא רק זה. באחוזים לגמרי לא זניחים, אם יש לך RAID1 ונכשל לך דיסק אחד, עד שאתה מחליף את השני יש וגומר לבנות את ה- RAID מחדש עלול למות לך הדיסק השני. אני חוזר ואומר - באחוז לא זניח של המקרים זה קורה. יש מתאם באורך החיים של דיסקים שקונים מאותה סדרה, וזה מה שבד"כ עושים: קונים שני דיסקים מאותו דגם ומאותה סדרת ייצור.
פתרון של RAID נועד כדי למקסם את הזמינות של המידע. זה פתרון שמתאים בעיקר לאירגונים. להם זמן==כסף. זה לא סוף העולם אם התמונות של הילדים שלכם לא יהיה זמינות 24/7.
פה אני עוזב את הדיון הזה, שכמו שכתבתי מקודם אין לי כוח אליו.
אני מאחל לכם בהצלחה לא משנה מה תבחרו לעשות.
וזה לא רק זה. באחוזים לגמרי לא זניחים, אם יש לך RAID1 ונכשל לך דיסק אחד, עד שאתה מחליף את השני יש וגומר לבנות את ה- RAID מחדש עלול למות לך הדיסק השני. אני חוזר ואומר - באחוז לא זניח של המקרים זה קורה. יש מתאם באורך החיים של דיסקים שקונים מאותה סדרה, וזה מה שבד"כ עושים: קונים שני דיסקים מאותו דגם ומאותה סדרת ייצור.
פתרון של RAID נועד כדי למקסם את הזמינות של המידע. זה פתרון שמתאים בעיקר לאירגונים. להם זמן==כסף. זה לא סוף העולם אם התמונות של הילדים שלכם לא יהיה זמינות 24/7.
פה אני עוזב את הדיון הזה, שכמו שכתבתי מקודם אין לי כוח אליו.
אני מאחל לכם בהצלחה לא משנה מה תבחרו לעשות.
- harari
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4030
- נתן תודות: 23 פעמים
- קיבל תודות: 266 פעמים
- יצירת קשר:
מסכים עם שלגון.
RAID זו לא טכנולוגיה ביתית. היום יש מגמה של שימוש בטכנולוגיות לעסקים בבית, אין עם זה שום דבר פסול אבל צריך להבין את המשמעויות כדי לקבל החלטות נכונות - דוגמא קלאסית היא שימוש בRAID בתור פתרון גיבויי, כשהוא נועד לביצועים ושרידות (שני דברים שאין להם חשיבות רבה בבית ממוצע), ובעצם לא מספק שום צורה של גיבוי.
RAID זו לא טכנולוגיה ביתית. היום יש מגמה של שימוש בטכנולוגיות לעסקים בבית, אין עם זה שום דבר פסול אבל צריך להבין את המשמעויות כדי לקבל החלטות נכונות - דוגמא קלאסית היא שימוש בRAID בתור פתרון גיבויי, כשהוא נועד לביצועים ושרידות (שני דברים שאין להם חשיבות רבה בבית ממוצע), ובעצם לא מספק שום צורה של גיבוי.