המחירים בקרית אונו מופקעים !
וגם מאוד קשה למצוא דירות 6 חדרים...
...
לגמרי.
מהעבר השני של כביש מכבית יש את שכונת כפר גנים ג' של פ"ת. גם יקרה (למעשה, הכי יקרה בפ"ת), אבל זולה בכמה מאות אלפי שקלים מקרית אונו ועם תשתיות הרבה יותר טובות משם (כבישים רחבים יותר, קווי חשמל מתחת לאדמה וכו).
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
psibeast
חבר במועדון HT
תגובות: 1952
שליחה
אחרי מו"מ, המחיר של היקרה ירד ל 2.5. עכשיו ההפרש הוא רק 400 אלף. החלטה קשה.
epony
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574
שליחה
psibeast כתב:אחרי מו"מ, המחיר של היקרה ירד ל 2.5. עכשיו ההפרש הוא רק 400 אלף. החלטה קשה.
...
או החלטה קלה, עכשיו שהדירה העדיפה עולה פחות...
psibeast
חבר במועדון HT
שליחה
האמת שעוד כמה פרמטרים התגלו היום במו"מ מול זיו ארט (אופציה 2 - היקרה).
1) היתה טעות בפרוספקט שלהם, מדובר גם בזיו ארט על קומה 7 (אין אישור בתב"ע לבניית בניינים מעל 7 קומות).
2) החניה התת קרקעית בזיו ארט היא שתי חניות רגילות, לא חניה טורקית. יתרון גדול.
3) התקרות בזיו ארט גם גבוהות מהמקובל. בסלון ובמטבח יש תקרות של 3.20 מטר, בחדרים יש תקרות 2.75.
4) מקבלים 16 מטר ארונות מטבח בזיו (מטבח ממש סבבה בגודלו), ואם מזדכים על המטבח מקבלים זיכוי של 22 אלף ש"ח. זיכוי פחות ביזיוני מהזיכוי שבדרך כלל נותנים.
5) מקבלים חשמל חכם גם בזיו. זה לא היה במפרט כי זה רק בפנטהאוז והם לא סגרו לחלוטין את המפרט של הפנטהאוז עדיין. מצ'פרים את הפנטהאוז קצת יותר מאת הדירות הרגילות.
6) סיכוי סביר שירצפו במרצפות של מטר על מטר במקום 80X80 ס"מ כמו בשאר הדירות.
mayeast
חבר ותיק
תגובות: 1666
שליחה
pixies כתב:
mayeast כתב:
epony כתב:אז קרית אונו, שכונת מצליח וכד'...
...
המחירים בקרית אונו מופקעים !
וגם מאוד קשה למצוא דירות 6 חדרים...
...
לגמרי.
מהעבר השני של כביש מכבית יש את שכונת כפר גנים ג' של פ"ת. גם יקרה (למעשה, הכי יקרה בפ"ת), אבל זולה בכמה מאות אלפי שקלים מקרית אונו ועם תשתיות הרבה יותר טובות משם (כבישים רחבים יותר, קווי חשמל מתחת לאדמה וכו).
...
מסכים איתך.
הלכתי לראות שם את האיזור.
מה שחבל שבשכונה יחסית חדשה, דחפו כל כך הרבה קבלנים וכל כך הרבה סוגי בניינים.
ותכלס, לא יכלו לבנות אותה בצורה חכמה של שתי וערב, למה ההתחכמות של כל הרחובות הקטנים והמתפתלים ?
pixies
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32985
שליחה
מה רע בגיוון בין סוגי הבניינים וברחובות מתפתלים?
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
reg11
חבר פעיל מאוד
תגובות: 263
שליחה
גם אני ממליץ על אופציה 2.
כאשר עברתי לדירתי הנוכחית התעקשתי על בית במפלס 1. בבית שבו גרתי לפני היו 2 מפלסים וזה היה פשוט מעצבן. כל היום לעלות ולרדת במדרגות.
חיסרון נוסף של אופציה 1 זה שהמרפסת הגדולה דווקא נמצאת למעלה. דבר האומר שהיא תהיה כמעט לא מנוצלת. כאשר באים אורחים מאוד לא נוח מרפסת שהיא לא באותו מפלס של המטבח.
מרפסת במפלס של הסלון בעצם מהווה מעין "הרחבה" של הסלון ותהיה הרבה יותר בשימוש.
Borderline1
חבר מביא חבר
תגובות: 3632
שליחה
אף אחד לא דיבר על היתרון הנוסף של הנוף לים שיש באופציה 2
גם זה שיקול - לפחות מבחינתי להעדפתה ולהצדיק חלק התשלום העודף
psibeast
חבר במועדון HT
שליחה
טוב, אני הולך על אופציה 2
כנראה מחר אחתום שם.
תודה
psibeast
חבר במועדון HT
שליחה
הנה הנקודות שאני מעלה מול הקבלן בפגישה מחר:
בחירת מחסן וחניות. לוודא בחוזה שהחניות תת קרקעיות ובמקביל.
פרקטים בחדרים - AC4 ומעלה. איזה מותג?
איזה סוג מטבח? כמה זיכוי בדיוק?
שינוי מיקומי קירות ונקודות חשמל ללא תוספת עלות (לבנות קירות על פי תוכנית שאנחנו נספק)
חלון דריי-קיפ בממ"ד
אלו ברזים בדיוק מקבלים (רשום ברזים יוקרתיים)
מה רמת אביזרי הקצה של החשמל (גוויס/בטוצ'יני)
נקודת רשת בכל חדר
צביעה של הדירה - אפשרות לבחור גוון
ביצוע שיפועים בלבד במקום אגנית באיזור המוגדר כמקלחון.
ריצוף באריחים דמויי פרקט בחדרים רטובים
שימוש בספוג אקוסטי (שחור) מתחת לפרקטים בחדרים.
חימום תת רצפתי
איך ידאגו לבידוד תרמי?
איזה מזגן ינתן, מה האפשרות להוסיף מזגן נוסף?
איזו דלת כניסה ומהן דלתות הפנים? אפשרות לדלתות פנים בגוון שונה על פי בחירת האדריכל
שמירת 2 מ"ר ספייר מכל סוג אריח בדירה
דוד שמש? אפשרות לשים?
נקודת מים למקרר למים קרים/ייצור קרח
איך תהיה מערכת סינון אוויר בממ"ד?
עד איזה גובה קרמיקה בחדרים רטובים?
הכנה למערכת אזעקה חוטית
כיור במרפסת (לבקש אפשרות התקנת אחד הכיורים שנזדכה עליהם מאחד השירותים במרפסת במקום?)
ממה עשויים קירות פנים וממה קירות חוץ? מה כולל חתך קיר חיצוני? מה הנחתת הרעש של קירות החוץ?
מובטחת בניה ירוקה? מה זה אומר? מתחייבים לעמוד בתקן כלשהו?
יש למישהו עוד רעיונות לדברים שכדאי לברר לפני החתימה?
Borderline1
חבר מביא חבר
תגובות: 3632
שליחה
הפרקט על ידי קבלן עלול להביא לריצוף פחות איכותי - כי ממילא יהיה עליו פרקט. קבל את הדירה תראה שהריצוף תקין ואין פגמים ותקין פרקט לבד- או שזה חלק מהמפרט של הקבלן ואז רצוי לדעת ולוודא מה מרוצף מתחת כך שכש תחליט להסיר הפרקט לא תהיה לך הפתעה.
תעבור על המפרט הטכני של הדירה ותביא להגדלת כמות השקעים לסוגיהם בכל החדרים ובכל הדירה - התוספת אחר כך יקרה. כנ״ל לגבי אינסטלציה ושינויים בכלל.
קבל את המפרט הטכני לפני הפגישה כך שתוכל להגיע מוכן לפגישה אחרי שעברת ולמדת אותו.
דאג לקבל תוכנית החניון ובחר כבר את מקומות החנייה שלך(ובחר את אלו הנוחים לגישה וליציאה) אחר כך לא תוכל לבחור וחניה לא נוחה תהיה לא נוחה תמיד.
מטבח בדוק מטראג׳ ומפרט מדויק.
בדוק היטב את מנגנון החיוב והזיכוי של הקבלן לגסי התקנות ותוספות - שם מסתתרות עלויות לא מבוטלות בשינויים. כל מה שתצליח להכליל במחיר ולבטל עלות שינויים מצבך יהיה טוב יותר.
וודא שיש לך ארון תקשורת עם נק׳ חשמל ומספיק גדול לנתב מודם וכיו״ב וארון חשמל נפרד
psibeast
חבר במועדון HT
שליחה
הקבלן מספק את הפרקטים במפרט הסטנדרטי שלו. הבהרתי ודאגתי להתחייבות שהפרקט יהיה ברמת שחיקה AC4 ומעלה ושהספוג מתחת יהיה ספוג אקוסטי שחור איכותי.
לגבי כמות שקעים/אינסטלציה, הקבלן לא רצה לשמוע, הוא אמר שהוא נתן לי כבר הנחה של 200 אלף ש"ח והוא לא מתכוון לתת הנחה נוספת בצורת תוספות למפרט.
לגבי חניון - היה קצת ויכוח כי מסתבר שאשת המכירות טעתה ומקבלים חניה בטור ולא במקביל (או חניה בפנים וחניה בחוץ) וכאן נעמדתי על הרגליים האחוריות ודרשתי שתי חניות תת קרקעיות במקביל (אני מאמין שבתור הפנטהאוז בבניין זה לא כזה מופרך לדרוש).
במטבח אני אמור לקבל 16 מטר ארונות מטבח של חברה גדולה (רגבה/סמל וכולי) אבל לטענתו אין סיכוי שאני לא אשדרג ופשוט אזדכה על המטבח (בסך 20 אלף ש"ח הזיכוי), ואני חושב שהוא צודק. אני מן הסתם ארצה דברים פחות סטנדרטיים.
לגבי שינויים של הקבלן - יתומחרו לפי מחירון דקל לשיפוצים.
ארון תקשורת - אני מניח שאצטרך לשדרג בעצמי.
psibeast
חבר במועדון HT
שליחה
זהו, סגרתי על אופציה 2
היום חתמנו והשארנו דמי רצינות