כמה שאלות כלליות הקשורות למקרנים
- kingikra
-
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8141
אני לא חושב שהיחס של סרטי 1:2.35 ו 1:1.85 הוא 99\1. הייתי אומר יותר בכיוון של 80\20
- sufgi
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3748
לא הבנתי אותך.ride כתב:sufgi,
אני חושב שאני מבין את הטעות שלך. שקונים מסך 21:9 מבצעים זום למקרן כך שהשחורים יוצאים מחוץ לתמונת ההקרנה. מה שמתקבל הוא תמונת 21:9 גדולה משמעותית באורך מהמקבילה שלה על מסך 16:9 (מקווה שהייתי ברור...)...
אני אתן לך דוגמה.
נניח שיש קיר באורך 3 מטר .
אם נשים עליו מסך 16:9 , אורך המסך היה 3 מטר, וגובה המסך יהיה (רגע, מחשבון) כ 1.69 מטר, וזאת בהקרנה של 16:9 .
הקרנה ביחס של 21:9 על המסך הזה תביא את התמונה לאורך 3 מטר, וגובה של כ 1.28 מטר .
אם נשים מסך 21:9 על הקיר, הקרנה של 21:9 תתן תמונה באורך 3 מטר וגובה 1.28 מטר (בדיוק כמו מקודם).
הקרנה של 16:9 תתן תמונה בגובה של 1.28 מטר ואורך של כ 2.27 מטר (קטן משמעותית מהמקרה הקודם).
איפה בדיוק אני טועה ?
- ride
-
- אחראי תחום מקרנים

- תגובות: 6607
- שם מלא: יניב דיין
במקרה שהאורך ידוע מראש אתה צודק שאין הבדל
- idan309
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3006
העניין הוא מאוד פשוט.
האם המטרה היא למקסם את גודל המסך ללא קשר לכך שמדובר ב-16:9 או ב-21:9 (ואז אכן הבחירה צריכה להיות מסך 16:9) או שהמטרה היא לקבל אפקט וואו בצפייה בתכני 21:9 (כלומר מעבר של צפייה בתוכן 21:9 יגדיל את המסך).
בחירה באופציה השנייה גם עושה חיים יותר קלים למסך את המסך ללא רכישה של מסך הכולל מיסוך במחיר מופקע.
לדעתי אם צפייה בשידורי כדורגל היא בכמות זנחה (פחות מ-10%) ויש אפשרות לרוחב מסך נטו של לפחות 3.3 מ' אז האופציה המועדפת היא מסך 21:9 (כך בתכני 21:9 גודל המסך יהיה לפחות 140 אינץ' וב-16:9 המסך יהיה לפחות 112").
כך מקבלים גם תמונה מספיק גדולה ב-16:9, גם מקבלים את אפקטי הוואו במעבר לתוכן 21:9 וגם פותרים את בעיית המיסוך ביתר קלות.
האם המטרה היא למקסם את גודל המסך ללא קשר לכך שמדובר ב-16:9 או ב-21:9 (ואז אכן הבחירה צריכה להיות מסך 16:9) או שהמטרה היא לקבל אפקט וואו בצפייה בתכני 21:9 (כלומר מעבר של צפייה בתוכן 21:9 יגדיל את המסך).
בחירה באופציה השנייה גם עושה חיים יותר קלים למסך את המסך ללא רכישה של מסך הכולל מיסוך במחיר מופקע.
לדעתי אם צפייה בשידורי כדורגל היא בכמות זנחה (פחות מ-10%) ויש אפשרות לרוחב מסך נטו של לפחות 3.3 מ' אז האופציה המועדפת היא מסך 21:9 (כך בתכני 21:9 גודל המסך יהיה לפחות 140 אינץ' וב-16:9 המסך יהיה לפחות 112").
כך מקבלים גם תמונה מספיק גדולה ב-16:9, גם מקבלים את אפקטי הוואו במעבר לתוכן 21:9 וגם פותרים את בעיית המיסוך ביתר קלות.
- opv
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4862
עידן,
בחירה במסך 21:9 לא פותרת את בעית המיסוך, צריך לבצע מיסוך בצדדים בתוכן 16:9.
לדעתי הנקודה היא אחרת,
העין האנושית גם היא ביחס רחב, כלומר אפשר לראות הרבה יותר רחוק לצדדים מאשר למעלה ולמטה.
אם נבחר במסך 16:9:
אם ניקח את התמונה הכי גדולה שאנחנו יכולים להנות ממנה ב21:9 (מקסימום רוחב), אז בתכני 16:9 התמונה תגדל עוד יותר והצפייה לא תהיה נוחה.
לעומת זאת אם ניקח מסך בגודל אידיאלי ל16:9, התמונה בתכני 21:9 תהיה קטנה מדי.
במסך 21:9 לעומת זאת,
אפשר לבחור את הגודל לפי תמונת ה16:9 האידיאלית ואז כאשר עוברים לסרט בפורמט רחב התמונה תגדל, אבל לצדדים ולא למעלה למטה.
שימוש במסך סינמסקופ, מאפשר גודל מוצלח גם ב16:9 וגם ב21:9.
ויותר חשוב, למי שצופה בעיקר בסרטים, התמונה הכי גדולה מתקבלת ב21:9.
בחירה במסך 21:9 לא פותרת את בעית המיסוך, צריך לבצע מיסוך בצדדים בתוכן 16:9.
לדעתי הנקודה היא אחרת,
העין האנושית גם היא ביחס רחב, כלומר אפשר לראות הרבה יותר רחוק לצדדים מאשר למעלה ולמטה.
אם נבחר במסך 16:9:
אם ניקח את התמונה הכי גדולה שאנחנו יכולים להנות ממנה ב21:9 (מקסימום רוחב), אז בתכני 16:9 התמונה תגדל עוד יותר והצפייה לא תהיה נוחה.
לעומת זאת אם ניקח מסך בגודל אידיאלי ל16:9, התמונה בתכני 21:9 תהיה קטנה מדי.
במסך 21:9 לעומת זאת,
אפשר לבחור את הגודל לפי תמונת ה16:9 האידיאלית ואז כאשר עוברים לסרט בפורמט רחב התמונה תגדל, אבל לצדדים ולא למעלה למטה.
שימוש במסך סינמסקופ, מאפשר גודל מוצלח גם ב16:9 וגם ב21:9.
ויותר חשוב, למי שצופה בעיקר בסרטים, התמונה הכי גדולה מתקבלת ב21:9.
No place like home.......... Theater
- RanMoyal
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1869
Sufgi,
מסך בפרופורציה של 16X9 דומה לטלויזיה גדולה.
בעיני, אין בינו לבין קולנוע דבר וחצי דבר.
מזכיר לי אנשים שרואים סרטים בפלסמות ומתבאסים שהם צופים בסרטי 21:9 כי הם לא ממלאים להם את כל המסך.
אין כאן עניין של סטטיסטיקה, לטעמי כמובן , אלא עניין של מיצוי המערכת ברגעים מאוד מאוד ספורים, הן מבחינת האיכות והן מבחינת החוויה/ההרגשה שאמורה להיות שונה מהצפייה היום יומית.
מזכיר לך שוב....הרעיון בהובי הזה, הוא נסיון "להעתיק" את החוויה הקולנועית אלינו הביתה.
מכיר את ההרגשה שאתה יושב בקולנוע, הפרסומות רצות, רואים "בקרוב" או שניים ואז הוילונות מוסטים לצדדים והסרט מוקרן על מסך גדול?
הרגע הזה "עושה" לך משהו?
אם לא, אז תשאר ב- סט אפ הנוכחי לפיו התמונה המוקרנת אצלך תהיה גדולה יותר (בפועל) כאשר אתה צופה ב- "כוכב נולד" מאשר מלחמת הכוכבים 7...לכשיגיע לבלו ריי...
אתה יכול להבין את האבסורד בזה?
אגב. יצא לך לראות פעם תמונת מקרן על מסך 21:9?
רן
מסך בפרופורציה של 16X9 דומה לטלויזיה גדולה.
בעיני, אין בינו לבין קולנוע דבר וחצי דבר.
מזכיר לי אנשים שרואים סרטים בפלסמות ומתבאסים שהם צופים בסרטי 21:9 כי הם לא ממלאים להם את כל המסך.
אין כאן עניין של סטטיסטיקה, לטעמי כמובן , אלא עניין של מיצוי המערכת ברגעים מאוד מאוד ספורים, הן מבחינת האיכות והן מבחינת החוויה/ההרגשה שאמורה להיות שונה מהצפייה היום יומית.
מזכיר לך שוב....הרעיון בהובי הזה, הוא נסיון "להעתיק" את החוויה הקולנועית אלינו הביתה.
מכיר את ההרגשה שאתה יושב בקולנוע, הפרסומות רצות, רואים "בקרוב" או שניים ואז הוילונות מוסטים לצדדים והסרט מוקרן על מסך גדול?
הרגע הזה "עושה" לך משהו?
אם לא, אז תשאר ב- סט אפ הנוכחי לפיו התמונה המוקרנת אצלך תהיה גדולה יותר (בפועל) כאשר אתה צופה ב- "כוכב נולד" מאשר מלחמת הכוכבים 7...לכשיגיע לבלו ריי...
אתה יכול להבין את האבסורד בזה?
אגב. יצא לך לראות פעם תמונת מקרן על מסך 21:9?
רן
- sufgi
-
- חבר מביא חבר

רן, אין לי בעיה עם מסך גדול יותר בתכנים של 16:9
בשבילי המקרן לא נועד רק לסרטים, אלא גם לסדרות,כדורגל,הופעות וכד'.
לפי התיאורים שלך כל התכנים של 16:9 הם נחותים לעומת סרטי קולנוע (עקרות בית נואשות,כוכב נולד לעומת סקייפול,מלחמת הכוכבים). זוהי דמגוגיה כי לא חסר תכני 16:9 מעולים לעומת סרטי 21:9 עלובים.
מבחינתי בהנתן לי שטח מסויים להקרנה, אני רוצה לנצל את מלוא השטח לקבלת תמונה.
אני לא מוצא שום הגיון להקטין בכוונה את התכנים ב 16:9 רק כדי לקבל חוויה של מסך גדול יותר ב 21:9 .
בשבילי המקרן לא נועד רק לסרטים, אלא גם לסדרות,כדורגל,הופעות וכד'.
לפי התיאורים שלך כל התכנים של 16:9 הם נחותים לעומת סרטי קולנוע (עקרות בית נואשות,כוכב נולד לעומת סקייפול,מלחמת הכוכבים). זוהי דמגוגיה כי לא חסר תכני 16:9 מעולים לעומת סרטי 21:9 עלובים.
מבחינתי בהנתן לי שטח מסויים להקרנה, אני רוצה לנצל את מלוא השטח לקבלת תמונה.
אני לא מוצא שום הגיון להקטין בכוונה את התכנים ב 16:9 רק כדי לקבל חוויה של מסך גדול יותר ב 21:9 .
- itay123
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 7446
sufgi איציק
יש משהו בדבריו של רן.
חייבים להסכים ש-90% מסרטי האקשן, SCI FI, הרפתקאות-בקיצור בלוק-באסטרים עם תמונת WIDE SCREEN אמיתית (2:35), והכי חשוב עבורם גם רכשנו מקרן והשקענו...
קצת מעצבן שיש מסך 16:9 שמקטין את החוויה הזו...
יש משהו בדבריו של רן.
חייבים להסכים ש-90% מסרטי האקשן, SCI FI, הרפתקאות-בקיצור בלוק-באסטרים עם תמונת WIDE SCREEN אמיתית (2:35), והכי חשוב עבורם גם רכשנו מקרן והשקענו...
קצת מעצבן שיש מסך 16:9 שמקטין את החוויה הזו...
- sufgi
-
- חבר מביא חבר

מקטין מבחינה פסיכולוגית.itay123 כתב:sufgi איציק
יש משהו בדבריו של רן.
קצת מעצבן שיש מסך 16:9 שמקטין את החוויה הזו......
בפועל גודל מסך נשאר זהה.
- idan309
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3006
אור,
ברור שבחירה במסך 21:9 לא פותרת את בעית המיסוך, צריך לבצע מיסוך בצדדים בתוכן 16:9 אבל להבנתי לבצע מיסוך בצדדים זה הרבה יותר נח מלבצע מיסוך למעלה ולמטה (להבנתי ילון שחו בכלך צד פותר את הבעיה).
sufgi,
הגישה שלך שהיא לקבל גודל מסך מקסימלי בכל אופציה היא גישה סבירה לאור העובדה שלהבנתי כמות תכני ה-21:9 שלך לא עולים על 50%.
אצלי כמות תכני ה-21:9 לא עולים אפילו על 30% (אני רואה המון סדרות, הופעות וכדורגל, הרבה יותר מסרטים) אבל אם בעתיד כשיהיה לי חדר קולנוע יעודי תהיה לי אפשרות להתקין מסך ברוחב נטו של יותר מ-3.3 מ' יש סיכוי לא רע בכלל שאני אבחר במסך 21:9 (112" אינץ' לתכני 16:9 זה בהחלט מספק, ועל הדרך אקבל אפקט וואו ב-21:9)
ברור שבחירה במסך 21:9 לא פותרת את בעית המיסוך, צריך לבצע מיסוך בצדדים בתוכן 16:9 אבל להבנתי לבצע מיסוך בצדדים זה הרבה יותר נח מלבצע מיסוך למעלה ולמטה (להבנתי ילון שחו בכלך צד פותר את הבעיה).
sufgi,
הגישה שלך שהיא לקבל גודל מסך מקסימלי בכל אופציה היא גישה סבירה לאור העובדה שלהבנתי כמות תכני ה-21:9 שלך לא עולים על 50%.
אצלי כמות תכני ה-21:9 לא עולים אפילו על 30% (אני רואה המון סדרות, הופעות וכדורגל, הרבה יותר מסרטים) אבל אם בעתיד כשיהיה לי חדר קולנוע יעודי תהיה לי אפשרות להתקין מסך ברוחב נטו של יותר מ-3.3 מ' יש סיכוי לא רע בכלל שאני אבחר במסך 21:9 (112" אינץ' לתכני 16:9 זה בהחלט מספק, ועל הדרך אקבל אפקט וואו ב-21:9)
- sufgi
-
- חבר מביא חבר

idan309 , גם במקרה של חדר קולנוע ייעודי הייתי בוחר במסך 16:9 .
כדי לקבל חוויית וואו ב 21:9 תוכל לשים מיסוך קבוע למסך, ולהקרין תכני 16:9 בשטח קטן יותר.
אבל כשיהיה משחק של הקלאסיקו, תוכל להוריד את המיסוך ולקבל חווית דאבל וואו (וואוואוויווה) ב 16:9
כדי לקבל חוויית וואו ב 21:9 תוכל לשים מיסוך קבוע למסך, ולהקרין תכני 16:9 בשטח קטן יותר.
אבל כשיהיה משחק של הקלאסיקו, תוכל להוריד את המיסוך ולקבל חווית דאבל וואו (וואוואוויווה) ב 16:9
- itay123
-
- חבר מכור קשה

אך איציק...sufgi כתב:מקטין מבחינה פסיכולוגית.itay123 כתב:sufgi איציק
יש משהו בדבריו של רן.
קצת מעצבן שיש מסך 16:9 שמקטין את החוויה הזו......
בפועל גודל מסך נשאר זהה....
מסך ייעודי ל-2:35 נניח בגודל 120אינץ פותח תמונה רחבה (ללא פסים שחורים) מתחת ומעל והתמונה נפרסת על כל ה-120אינץ ויראה תכנים של 16:9 עם פסים שחורים מהצדדיןם (בדיוק מה שווילונות המסך בקולנוע מסתירות וכאשר התמונה רחבה יותר, הווילונות מוסתות הצידה לקבלת מסך מרשים ורחב יותר.
מסך ייעודי של 16:9 באותם הגדלים, יפתח תמונה של 2:35 קטנה יותר בגלל הוספת הפסים השחורים מעל ומתחת, ותמונה של 16:9 תפתח על כל המסך ללא פסים שחורים .
עבור "קולנוע" אמיתי לדעתי מסך 2:35 זה כיף אמיתי עם ניצול מקסימלי של כל תצורת ה-WIDESCREEN הקולנועי.
- sufgi
-
- חבר מביא חבר

איתי אתה מתבלבל.
תסתכל הדוגמה שנתתי בהודעה 18 .
אם יש לך אפשרות לשים מסך 120'' ביחס 1:2.35 , אז תשים מסך בגודל של כ 127'' ב 16:9 (אורך המסך יהיה זהה), וכך לא תאבד גודל בסרט של 1:2.35
תסתכל הדוגמה שנתתי בהודעה 18 .
אם יש לך אפשרות לשים מסך 120'' ביחס 1:2.35 , אז תשים מסך בגודל של כ 127'' ב 16:9 (אורך המסך יהיה זהה), וכך לא תאבד גודל בסרט של 1:2.35
- itay123
-
- חבר מכור קשה

כמה דוגמאות
תסכים איתי שמסך בגודל 2:35 הוא רחב יותר ממסך 16:9 שהוא גבוה יותר...?
תסכים איתי שכדי להכיל את כל המסך בתמונה ב-2:35 עדיף מסך ייעודי בגודל הזה כאשר כל התמונה נפרסת עליו.
תסכים איתי שעל אותו מסך 16:9 התמונה שמתקבלת תצרף פסים שחורים ומיותרים מלמעלה ומלמטה.
לפחות וויזואלית ו-"פסיכולוגית" ההמחשה פחות קולנועית...
תסכים איתי שמסך בגודל 2:35 הוא רחב יותר ממסך 16:9 שהוא גבוה יותר...?
תסכים איתי שכדי להכיל את כל המסך בתמונה ב-2:35 עדיף מסך ייעודי בגודל הזה כאשר כל התמונה נפרסת עליו.
תסכים איתי שעל אותו מסך 16:9 התמונה שמתקבלת תצרף פסים שחורים ומיותרים מלמעלה ומלמטה.
לפחות וויזואלית ו-"פסיכולוגית" ההמחשה פחות קולנועית...
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור
- sufgi
-
- חבר מביא חבר

איתי, תקרא שוב מה שכתבתי לגבי הגדלים.
לגבי הפסים השחורים למעלה ולמטה, בשביל זה יש מיסוך.
לגבי הפסים השחורים למעלה ולמטה, בשביל זה יש מיסוך.
- itay123
-
- חבר מכור קשה

מיסוך הוא אופציהsufgi כתב:איתי, תקרא שוב מה שכתבתי לגבי הגדלים.
לגבי הפסים השחורים למעלה ולמטה, בשביל זה יש מיסוך....
אך אצלך אגב היום?
- sufgi
-
- חבר מביא חבר

אצלי המסך אינו קבוע, כך שאין אפשרות למיסוך.
מבחינת רוחב המסך, אצלי יש מקום לאורך של כ 2.7 מטר .
יכולתי לשים מסך 120'' ב 16:9 , או מסך של כ 113'' ב 1:2.35 .
בחרתי באפשרות הראשונה, כי כך אני מקבל 120'' ב 16:9 , ו 113'' ב 1:2.35 (בדיוק כמו באפשרות השניה).
אם הייתי בוחר באפשרות השניה, הייתי מקבל מסך קטן יותר ב 16:9 (פחות מ 100'')
בחרתי באפשרות הראשונה, כי כך אני מקבל 120'' ב 16:9 , ו 113'' ב 1:2.35 (בדיוק כמו באפשרות השניה).
אם הייתי בוחר באפשרות השניה, הייתי מקבל מסך קטן יותר ב 16:9 (פחות מ 100'')
- itay123
-
- חבר מכור קשה

לקולנוע אני לפחות הייתי מעדיף את האופציה השנייה...sufgi כתב:אצלי המסך אינו קבוע, כך שאין אפשרות למיסוך.
אם הייתי בוחר באפשרות השניה, הייתי מקבל מסך קטן יותר ב 16:9 ....
אבל תהנה, יופי של פרויקט הרמת שם...
אני מקנא
- sufgi
-
- חבר מביא חבר

אם מעל 95% מהתכנים שלי היו סרטים, אז יתכן והייתי בוחר באפשרות השנייה (בגלל המיסוך ולא בגלל אפקט הוואו), כי ממילא תכני 16:9 לא היו מוקרנים אצלי כמעט.itay123 כתב:לקולנוע אני לפחות הייתי מעדיף את האופציה השנייה...sufgi כתב:אצלי המסך אינו קבוע, כך שאין אפשרות למיסוך.
אם הייתי בוחר באפשרות השניה, הייתי מקבל מסך קטן יותר ב 16:9 ....![]()
אבל תהנה, יופי של פרויקט הרמת שם......
אבל זה לא המצב, אני רואה לא מעט סדרות (שהרבה מהן עדיפות על הרבה סרטי קולנוע),הופעות וכדורגל.
- itay123
-
- חבר מכור קשה

אין ספק שזה עניין של פונקציהsufgi כתב:אם מעל 95% מהתכנים שלי היו סרטים, אז יתכן והייתי בוחר באפשרות השנייה (בגלל המיסוך), כי ממילא תכני 16:9 לא היו מוקרנים אצלי כמעט.itay123 כתב:לקולנוע אני לפחות הייתי מעדיף את האופציה השנייה...sufgi כתב:אצלי המסך אינו קבוע, כך שאין אפשרות למיסוך.
אם הייתי בוחר באפשרות השניה, הייתי מקבל מסך קטן יותר ב 16:9 ....![]()
אבל תהנה, יופי של פרויקט הרמת שם......
אבל זה לא המצב, אני רואה לא מעט סדרות (שהרבה מהן עדיפות על הרבה סרטי קולנוע),הופעות וכדורגל....
אצלי המקרן/מסך נתפס רק לקולנוע, וכאשר אני חווה סרטים בבית, תמיד המקרן יהיה האופציה המועדפת, (אפילו שהוא זקן כבר