ראשים לפטיפון - עניין גמיש?

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
Mumford פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 43

שליחה

Mumford כתב:Tnsilver , ישלך מושג איפה אפשר למצוא נתונים של האומגה/שור?באינטרנט מצאתי את המשקל שלהם ועוד נתונים ...אבל לא את הcompliance.
בכלל זה נראה תחום אפור אפילוו באנגלית אין הרבה מידע בנושא.
...
יצרנים אירופאים כמו Ortofon מודדים compliance בתדר של 10Hz. לאו'פון יש סטנדרט והם מפרסמים את הנתונים עם כל דף מידע של כל ראש ומחט. הבעיה היחידה היא שאת ה-Omega כבר לא מייצרים ולכן קשה למצוא דף מידע. עם זאת, המבנה של ה-Omega זהה לזה של ה-10-OM ונתונים על אלה - תוכל לראות כאן.

נתונים של Shure תוכל למצוא באתר הקטלוגים שלהם גם עבור ראשי וינטאז'. הם לא מציינים compliance עבור כל ראש - אלא עבור משפחות. M95ED זהה למשל מבחינת היענות ל-V15 המפורסם (30 x 10 (-6) cm/dyne of force).

באופן כללי אפשר להשתמש במסד הנתונים לראשים של Vinyl Engine על מנת לבצע חיפושים מהירים - אך נתון ההיענות לא יופיע שם אם הוא לא מופיע בדפי המידע של היצרן. google הוא החבר הכי טוב שלך במקרים כאלה. אין סודות בעסק הזה - רק מידע שקבור יותר עמוק.[/quote]

הצלחתי :)
הנתונים של אורטופן כנראה פחות מתאימים לטורנס שלי...ע"פ החישוב יצא 6.94 שזה גבולי.

אז אני מבין שהאופציה הכי טובה היא ללכת על הshure על דגמיו?
אומנם לדגמים הספיציפיים שבדקתי אין נתוני היענות אבל הראש הנוכחי הוא shure m44e ולפי מה שאני יודע shure הולך די טוב עם הטורנסים..

תודה.

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4166

חישוב תדר הרעד עבור זרוע של טורנס TP-11 וראש אורטופון Omega \ OM-10

שליחה

Mumford כתב:הצלחתי :) הנתונים של אורטופן כנראה פחות מתאימים לטורנס שלי...ע"פ החישוב יצא 6.94 שזה גבולי.
...
לא טעית בהרבה, ואולי (אם השתמשת בנתונים שונים מאשר בדוגמה) לא טעית כלל. אני אדגים כאן את החישוב לפי ההסבר ב'התאמת ראש לזרוע ומספר פרמטרים חשובים הקשורים בתהליך' . הנוסחה לחישוב תדר הרעד היא כזו:

תדר הרעד = 159 חלקי השורש הריבועי של ((המאסה האפקט' + משקל הראש + משקל הברגים והשייבות) כפול (הענות המנוף))

בדוגמה הזו נחשב התאמה של ראש של Ortofon מדגם OM-10 Super שזהה ל-Omega בנתונים, לזרוע של טורנס TP-11 לפי הנתונים הבאים:

Thorens TP-11

תמונה

Ortofon Omega

תמונה
(16.5 + 5 + 0.5) * 30 = X

22 * 30 = 660

שורש ריבועי של 660 = 25.6905

ועכשיו ניקח 159 (שהם 1000 חלקי שני פאי) ונחלק ב-25.6905

25.6905 \ 159 = 6.19 הרץ

כמו שאתה רואה, הזרוע כבדה מידי עבור ראש קפיצי מידי. זה גם די תואם את הנסיון שיש כאן לכמה מהחברים עם שילוב דומה של OM-5 ו-TP-16. שילוב רע!

במקום לחשב ידנית - ניתן להשתמש במחשבון המקוון כאן. יש לקחת בחשבון סטייה קלה עקב חישובים הכוללים מרחק נקודה עשרונית וסטיות rounding של שפות סקריפט, כמו JavaScript אך, בגדול, התדר המוצג קרוב מאוד למה שאמור להיות.

חזור אל “וינטאג' ואנלוגי”