דבוטאנט כתב:בארץ אין משמעות לטעם של הקפה. חוץ מארקפה לאף רשת אין קפה נורמלי וזה לא מפריע לאף אחד.
אנשים מחפשים אווירה, שרות, ארוחת בוקר גדולה... הקפה ממש לא משנה. מישהו פעם טעם אספרסו של קפה הילל? ג'ו?
...
רק חזרנו מטיול בת מצווה.
טיילנו בכל אנגליה מאדינבורו עד לונדון ומצאנו רק בית קפה אחד סביר.
שם הרבה יותר גרוע מאצלנו מה שיש בלא ארקפה.
באיטליה לא פחות מיסים של מה שיש לנו אבל הקפה יוצא הרבה יותר זול
הכי מכעיס בכל העניין הזה שעלות קפה עולה 2 שקלים וכל בתי הקפה לוקחים על קפה כזה 12-10 הפרש של 70-80% ויש בתי קפה שגובים על כוס קפה הפוך
14-16 שקלים לאן הגענו סוף סוף הגיע שינוי נקווה שזה ישפיע ונראה ירידות מחירים של כל בתי קפה.
הסיבה היחידה שקפה בארץ הוא כל כך יקר זה שאתם משלמים את זה. האמת אגב שהקפה בארץ לא יקר יחסית לשאר העולם. הפוך יעלה כמעט בכל מקום בסביבות החמישה עשר שחים
לא נראה לי שיש רגולציה באיטליה למחיר יצא לי לשלם 1 יורו עד 1.1. 95% מהמקומות עלה יורו.
נראה לי העניין הוא כוחות השוק הכמות וכו' שדואגים למתן את המחיר.
לפני שנתיים כשטיילתי ברומא עלה 80-90 סנטים.
בפוסט השלישי בעמוד:
The Italian government regulates the price of a single shot of espresso served for stand-up consumption (versus ordering it with table service - where the price is not regulated). You'll see slight variations (during my visit I never saw it for less than .70 Euro and the highest was in Venice at
.90 Euro.)
ראיתי את זה כמה פעמים בHB אבל לא מצאתי אף פעם מקור בר סמכא שאומר את זה, אז אני לא יודע אם להאמין או לא
שאלתי 2 אנשים ואין רגולציה.
מה שכן בתחנות קפה על הכבישים המהירים יש תחרות חזקה וכל אחד מצהיר שהוא לא יעלה על מחיר מסוים.
לכן שם יש ירידה ברמה כדי להוריד מחירים וניסיונות תיאום למינימום\מכסימום מחיר.
הפוך, טוב מאד! לא נופל מאף אחד מבתי הקפה בסביבה.
כריכים - בינוניים, אני לא חושב שאפשר להשוות את זה לכריך של ארומה, אבל הוא לגמרי עושה את העבודה.
מיצים - סוחטים במקום תפוזים וגזר, יוצא מצויין!
אייס קפה - טוב מאד.
רק שהתקשורת העלתה את קופיקס בדוכנון בתל אביב,כאילו אמריקה הגיעה לשם.
הבוקר נהנהתי מימוצרים ברמה גבוהה מאוד ב"מאפה בראשית" מקום ענק למאפים ושאר דברים טובים,הנאפים במקום.
לחמניה טריה מקמח מלא/רגיל/לחם שחור עם ביצה קשה,חביתה,גבינות וירקות באיכות ובטעם נפלאה.
קפה עם טעם די משובח,ומאפה ענק של בורקס בכל המילווים/עוגות גדולות/שמרים/בצק עלים.
הכל ב5 שקלים,בלי תור כלשהו ,במאפיה שרצה שנים.
-המקום השני"שוקולטה" בשער פלמר מציעה קפה ומאפה לקחת,גם שם מקום עם מוניטין וניסיון של שנים,או ישיבה במקום.
יש עוד מקומות נוספים שהיריעה קצרה,וזה בעצם סוג של פרסום.
לצערי התיקשורת הארצית בהיעדר איטמים חדשותיים לקחה על עצמה לתת חשיפה חינם לדוכן הראשון של קופיקס.
כלומר:
בחישובים הללו ,תל אביב זה אאוט סיידר?
-תכף תעלה נימוק שאין להשוות ביכולת הכלכלית של נניח עובד בח.ח בקריות ליכולת הכלכלית של עובד חברת חשמל בתל אביב?
לא חוויתי מעודי חשיפה תקשורתית חינמית לדוכן קפה בקנה מידה ארצית,מחר בתל אביב יהיה מבצע "נערת ליווי, ב* שקלים. אז זה לא יהיה השוואה לקריות?