שרשור תגובות: מדוע הטלפון הבא שלי יהיה האייפון 5s ולא אנדרויד

חדשות מכל העולם של מכשירים ניידים - סלולרי, ניווט, וכל דבר שנייד.
haimbl
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1202
נתן תודות: 29 פעמים
קיבל תודות: 39 פעמים

שליחה #21 

iakovl כתב:אני אגיד למה לעולם לא איפון, הטמטום של החוסר במיקרו SD, עזבו שגם יש היום מכשירי אנדרואיד שעושים את זה
אבל ההפרש מחירים לא מצדיק את זה באיפון

נחזור למקלדת, מצלמה וכו'... למשתמשי אנדרואיד יש ותמיד היה החופש בחירה
איזה מכשיר, איזה מצלמה, איזה מקלדת, חייגן, עיצוב... החופש לבחור. יש מחיר לחופש הזה, הוא לא תמיד מושלם
למשתמש אייפון אין חופש, אין בחירה, אבל הוא אוהב את זה... מצחיק כשמסתכלים על זה ככה, השדרוג לIOS7 הרג אותי וחצי ממני שאני מכיר, העיצוב נוראי הם לא יכולים לסבול, מילא העיצוב הישן היה עתיק אבל החדש נראה כאילו ילד בן 5 חשב עליו, הבעיה? אתה תקוע איתו, אין אפשרות לשנות, אין אפשרות לשנמך...

להלן, למה לא איפון
...
אז יש לך אפשרות בחירה בין 100 מקלדות מתוכן 10 נחשבות טובות יחסית לאנדרואיד. לאייפון יש מקלדת אחת שמתעלה על כל המקלדות.

בנתיים כל מי שהתבכיין ישר אחרי העדכון הבין שהעיצוב דווקא נחמד. זה דבר ידוע שאנשים לא אוהבים שינויים, בטח לא בסדר גודל כזה.
נכון, לאייפון יש המון חסרונות וכנראה שהמכשיר הבא שלי יהיה אחד האנדרואידים או Windows Phone אבל יש דברים שפשוט אי אפשר לקחת לאייפון: ביצועים, דיוק של המסך ועיצוב (חיצוני ומערכת הפעלה)

Batnun
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3629
נתן תודות: 126 פעמים
קיבל תודות: 482 פעמים

שליחה #22 

drixie כתב:אני משתגע מאיך שאפל צוחקת על הלקוחות שלה והם מקבלים את זה באהבה. יש פה מישהו שלא החליף לפחות פעם אחת פאנל אחורי סדוק? פשוט בדיחה. אני חושב שהם עושים את זה בכוונה.
...

היה לי את כל הדגמים של אייפון עד היום (ועכשיו עם אייפון 5s), ומעולם לא הייתי צריך להחליף פאנל כלשהו.
אני גם לא מכיר מישהו שהיה צריך להחליף...

Batnun

.

Gili_Regev
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 5111
שם מלא: גילי
נתן תודות: 342 פעמים
קיבל תודות: 134 פעמים

שליחה #23 

drixie כתב:אני משתגע מאיך שאפל צוחקת על הלקוחות שלה והם מקבלים את זה באהבה. יש פה מישהו שלא החליף לפחות פעם אחת פאנל אחורי סדוק? פשוט בדיחה. אני חושב שהם עושים את זה בכוונה.
...
מאיפה נחתת עם המסקנה ההזוייה הזו..?
אם אין משהו (חצי) מבוסס, לא חייבים להשתתף בדיון בכוח..
גם אני, כמו מרבית משתתפי הדיון ומשתמשי האייפון, מעולם לא החלפתי פנל, מעולם לא הסתובבתי עם פנל סדוק.

לא ברור לי איך ההשוואה בין שתי הפלטפורמות האלה בכלל עולה לדיון...
...

sam22
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20358
נתן תודות: 938 פעמים
קיבל תודות: 819 פעמים

שליחה #24 

MartinHSabag כתב:בחיים לא החלפתי פאנלים, לא אחורי ולא קידמי והיו לי את כל האייפונים מהראשון.

לגבי המקלדת, שום מקלדת לא משתווה למקלדת של האייפון. מוכן לעשות תחרות הקלדה מול כל אנדרואיד.
הוא פשוט מזהה לחיצה על כפתור ליד....מה הבעיה של המקלדות הכל כך חכמות הללו ללמוד דבר פשוט: אם הקלדתי ליד ואני כל הזמן מתקן, אז פשוט תלמד את ה-OFFSET של ההקלדה, לא השלמת מילים מפגרות....
...
נכון
אבל הסוויפט ממש לא משלימה בצורה מפגרת
מקלדת מאוד חכמה

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 19136
שם מלא: איתי פולק
נתן תודות: 725 פעמים
קיבל תודות: 733 פעמים

שליחה #25 

א. אתחיל מהסוף, אייפונים גם נשברים. זה ששלושה/ארבעה (או עשרה) כאן לא שברו.. לא אומר. אנחנו הצלחנו לשבור את ה3G לדעתי פעמיים. ויש עוד אנשים.
מה שכן בהערת צד, לפחות באפל יש איזה "תכנית החלפה" למקרים מסויימים (ע"ע נפילה למים!) - 200$ או 200 יורו ומחליפים בחדש! - תראו לי מישהו שנותן שירות דומה.
ב. אנדרואיד - כן - מגניב שאפשר לבחור אלף אפשרויות, אבל בינינו - נכון שגם אתם לא בוחרים "Always Use" ואז בתכל'ס - כל קובץ שאתם פותחים או טלפון שאתם מקישים עליו - פותח לכם את השאלון של איזה אפליקציה להשתמש?
ג. עדכוני תוכנה - אם יש דבר שמטריף באנדרואיד זה התלות במפיץ בכדי לשדרג את הטלפון. איך יכול להיות שלא מחליפים גרסה לפי דגם של מכשיר?
אלא אם כמובן משתמשים בROM חיצוני מעולה. אבל זה פתרון רק לחלק מהאנשים - לא לכולם.
ד. אנדרואיד סטוק זה פשוט ח ר א. (אולי זה רק סמסונג?) S2,S3, ו S4 - בכולם עדיף ישר להחליף רום אחרת סובלים מאלף צרות.

מה שהכי טוב באייפון - לעומת אנדרואיד - זה הפשטות של החיוג - שזה להזכירכם מה שטלפון אמור לעשות.
כמה פעמים באנדרואיד - פתאום לוקח לו כמה שניות להעלות את רשימת אנשי הקשר. לפעמים מישהו לא מופיע משום מה, אבל כשמחייגים את המספר שלו - פתאום הוא מציג את השם.

היחידים שתאמת אני לא שומע מהם תלונות זה בעלי HTC. גם מבחינת איכות החומרים המכשירים שלהם מרגישים טוב.
עכשיו בוא לא נשכח שמחיר התחלתי שם המכשירים האלה בד"כ דומה מאוד למחירים של אפל - רק שבאפל הם פשוט לא יורדים. מצד שני - כשאתה מחזיק אפל ביד - אתה מרגיש שאתה מחזיק מוצר רציני.

חשבתי שרק אני משתגע מה COPY PASTE

giladl
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 964
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 54 פעמים

שליחה #26 

iakovl כתב: למשתמש אייפון אין חופש, אין בחירה, אבל הוא אוהב את זה...
...
גם למיצרים נתנו חופש, תראה מה קרה שם...יש מצבים בהם החופש גורם לצרות :)

Lior_M
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8133
נתן תודות: 418 פעמים
קיבל תודות: 474 פעמים

שליחה #27 

שרשור על טעם וריח.
את המשוכנעים אין מה לשכנע, השאר כנראה אף פעם לא ישתכנעו..
מה שבטוח זה שלפני 4 שנים זה בכלל לא היה fight
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי

integral
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8262
נתן תודות: 421 פעמים
קיבל תודות: 610 פעמים

שליחה #28 

HazooM
כתב
כתב
תגובות: 6805
נתן תודות: 306 פעמים
קיבל תודות: 959 פעמים

שליחה #29 

כל הדיבורים פה על מקלדות גורמים לי להעריך מחדש את האצבעות הקטנות שלי 8)

Hertz33
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2910
נתן תודות: 35 פעמים
קיבל תודות: 138 פעמים

שליחה #30 

HazooM כתב:כל הדיבורים פה על מקלדות גורמים לי להעריך מחדש את האצבעות הקטנות שלי 8)
...
או את המסך 5.7 שלי.
חייב לציין לטובה את SwiftKey. פשוט מקלדת מעולה.

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android
תגובות: 15029
נתן תודות: 201 פעמים
קיבל תודות: 513 פעמים

שליחה #31 

80%-90% ממשתמשי אנדרואיד מרוצים מהסמארטפון שלהם וכנ"ל (לדעתי בכמה אחוזים יותר) משתמשי אייפון (אני מניח שגם משתמשי מיקרוסופט). לכן להציג כאילו יש פה איזה ניצחון בנוקאוט קולקטיבי (מבחינת תכונות ויכולות) לצד אחד על השני הוא בעיני מגוחך. החסרונות הגדולים של האייפון (אם נתעלם מהחברה עצמה) זה גודל מסך, מחיר גבוה מאוד שמכוון לחתך שוק מסויים מאוד וגן סגור (כמילה כללית שמתייחסת לזה שבאמת זה מה יש לטוב ולרע ואין לך דרך לשנות את זה).

אני לא מבין איך לא נמאס לכל בעלי האייפון מהמכשיר שלהם. טוב, מצויין, עושה את העבודה כמו שעון....אבל ראבק לחיות 5 שנים עם אותה שבלונה בלי לגוון נשמע לי משעמם בטירוף! להוציא עוד 3K בשביל לקבל כמעט אותו הדבר כמו מכשיר שיצא לפני שנתיים נראה לי מוזר משהו. הוציאו מכשיר "חדש" ו"זול" בשם 5C שהוא כמעט שיכפול של 5 באותו המחיר והעולם שותק?!

לי כבר משעמם מהאנדרואיד ולכם עוד לא משמעמם מהאייפון הזה? (ולכן המכשיר הבא שלי יהיה כנראה מכשיר מבוסס Windows Phone) .
ואגב, כבעל מיני אייפד (שאיך שהוא נפל עלי בטעות) אני חייב להגיד שה UI ב iOS 7 מרגיש לי כמו בדיחה של 1 באפריל. לא שה UI כל כך מעניין אותי אבל באמת מרגיש כאילו ילד בן 5 כתב את זה (ממש הורידו מימד שלם)....לא תופס איך כולם אוהבים את הסרט המצוייר הזה.

Gili_Regev
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #32 

אריה
לא נמאס לך כבר עם גודל המסך..?
עוד לא הפנמת שיש כאלה שמסך גודל הוא חיסרון עבורם?
אם אני ארצה משהו לחבוט איתו, אני אקנה לי איזו מטקה..
...

sufgi
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3748
נתן תודות: 253 פעמים
קיבל תודות: 216 פעמים

שליחה #33 

אני כרגע בפריז והאייפון 5s זמין לרכישה.
במקרה צילמתי את המחירים (חשבתי לרכוש אחד).
כמובן שסימפרי (המחירים הרלוונטים הם היקרים יותר)
על המחיר הזה ניתן להוריד 12% מס מקומי שמקבלים חזרה בשדה תעופה

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה #34 

גילי,
ויש כאלה שאוהבים סימיבאן על מכשיר נוקיה N95, אז זה לא אומר שזה מחשבת הרוב.
ויש אפילו כאלה שאוהבים את הפועל תל אביב אבל גם זה לא משנה את העובדה שזה דעת מיעוט!

לי ברור שאפל תשדרג את גודל המסך שלה בעתיד כהכרח ליישר קו עם הרצונות של הלקוחות שלה (הלא כבשים)

Gili_Regev
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #35 

osherov כתב:גילי,
ויש כאלה שאוהבים סימיבאן על מכשיר נוקיה N95, אז זה לא אומר שזה מחשבת הרוב.
ויש אפילו כאלה שאוהבים את הפועל תל אביב אבל גם זה לא משנה את העובדה שזה דעת מיעוט!

לי ברור שאפל תשדרג את גודל המסך שלה בעתיד כהכרח ליישר קו עם הרצונות של הלקוחות שלה (הלא כבשים)
...
לא שמעתי על מיעוט שרוכש 9 מליון מכשירים בשבוע הראשון להשקה שמכילה 2.5 מדינות...
http://www.themarker.com/wallstreet/1.2125118
אגב,
הייתי שלשום בבלומפילד.
12K צופים אחרי פתיחת עונה מגמגמת, ועוד נגד מכבי פ"ת האפורה, גם לא מרגיש לי כזה מיעוט..
לגבי גודל המסך, זה לא יקרה בקרוב, כך שלהשליך את זה על מה שקורה בצד השני מבחינת גודל המסך, זה לא המקרה.
הרי שם, גם אם נתעלם מה- Note, נמצאים באיזו תחרות הזויה עם עצמם וכבר מזמן נמצאים ב- 4.7 כמדומני, And growing...
...

ra
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2437
נתן תודות: 172 פעמים
קיבל תודות: 120 פעמים

שליחה #36 

אהבתי יותר את האוהדים כשהיינו במיעוט

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 19136
שם מלא: איתי פולק
נתן תודות: 725 פעמים
קיבל תודות: 733 פעמים

שליחה #37 

אריה - גם חשבנו שאפל יעשו טלפון זול - וזה לא ממש קרה...

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה #38 

איתי יש הבדל. כי טלפון זול שבאמת יתחרה במחיר במכשירי אנדרואיד אחרים כנראה על פי המודל של אפל כיום פשוט לא ישים (הם לא יצליחו להוזיל את העלויות לכדי תחרות מחיר אמיתית עם מכשירי אנדרואיד זולים וראייה אפשר לקחת את המיני אייפד). אבל גודל מסך זה סתאם גחמה שבאמת היא לא מובנת לי. עזבו 4.8-5 אינצ' אבל לתפס ל 4.5 אינצ' זה כבר ממש מתבקש.

התאוריה היחידה שלי היא שבעקבות זה שאין כבר יותר מידי מה לחדש היום בין המכשירים השונים, אפל פשוט במכוןן משמרים את שידרוג הגודל לגרסת האייפון 6 וזה כדי להצדיק את הבידול והשינוי ממכשיר האייפון 5S. הרי מספיק שכל השינוי באייפון 6 יהיה שידרוג בגודל מסך כדי ש 7 מיליון איש ואוהד הפועל אחד ו 2 מנהלי אתר ירוצו לעמוד בתור 3 ימים כדי לקנות את התפוח החדש :wink:

gamla77
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 356
נתן תודות: 31 פעמים
קיבל תודות: 14 פעמים

שליחה #39 

עד כמה שאני מחבב ומעריך את אפל על פיסות החומרה המשובחות שהיא מוציאה תחת ידיה, קצת קשה לי להבין מי רוכש היום את האייפון 5S , לפחות מי שתקציב מהווה שיקול כלשהו (ואנחנו חיים בעידן שתקציב מהווה שיקול ליותר ויותר אנשים).
אין לי ספק שמדובר במכשיר מצויין, כזה ששוכן בקבוצת העילית של הנוכחית של מכשירי הטלפון החכמים.
אני מאמין שהאייפון 5S יכול לעשות כל מה שהוא אמור בצורה הכי טובה שיש.
אבל בעידן שבו אנדרואיד היא כבר מערכת בשלה וידידותית מספיק בשביל לתת חווית משתמש מצויינת (בעיקר בליין מכשירי הנקסוס, ספציפית הנקסוס 4) ושהפרש המחירים ברכישת המכשיר הוא כל כך גדול, קשה לי להבין למה לשלם את ההפרש הזה רק בשביל שיהיה לי "הכי טוב".
הרי גם ככה השימוש בסמארטפונים של 90 אחוז מהאוכלוסיה מתרכז בניווט, מיילים, צילום, גלישה ברשת ושימוש במכשיר כטלפון (שיחות,SMS) .

במקביל יש גם את WP8 ואת סדרת הלומיה המשובחת שמקנה אף היא חווית שימוש טובה אבל נפגעת מחוסר משמעותי באפליקציות המוצעות בשוק שלה.

לגבי המאמר עצמו , אני לא מוצא את הטאץ' בעייתי. ו GOOGLE NOW עדיפה בעיני על סירי (עובדת פשוט מצוין) .
הכרום מתפקד טוב ואפילו משתפר מעדכון לעדכון. בהתחלה התאכזבתי לגלות שגוגל "כפו" את הכרום החל מגרסת 4.2 אבל עם כל עדכון שהדפדפן הזה קיבל הוא הופל להיות משובח יותר ונוח יותר. לגבי מצלמה, מסכים , בהשוואה לנקסוס רוב המצלמות במכשירי ההי אנד טובות יותר אבל לשימושים שלי היא מספיקה. בנוסף אני עורך את התמונות בכלי המובנה והתוצאה יוצאת טובה.
דווקא המקלדת של אנדרואיד עם ה סוויפ המובנה נוחה לי מאוד. היא עובדת מצוין והעלתה את מהירות ההקלדה הממוצעת שלי.

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה #40 

אגב, דבר אחד אני חייב לציין שמטריף אותי וזה שהכרום עובד על טאבלט iOS יותר טוב מאשר על טאבלט של אנדרואיד...גוגל לטעמי מפשלים פה ולא שמים את כל המשקל על הדפדן הזה לאנדרואיד

שלח תגובה

חזור אל “חדשות ניידים”