LENCO L75 האם כדאי?...

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
Roy_LF
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 379

שליחה

מרתק!
מעניין שעבור פטיפון כ"כ מושקע, יצרו פלינת' די מעפן מסיבית (ב- 75) או מפלסטיק דמוי עץ (ב- L78).
לכן בקרב חובבי לנקו של ימינו ישנם רבים המחליפים את הפלינת' במשהו מושקע, וישנם המון פלינת'ים תואמים למכירה ב- ebay.
יום אחד, אם יהיה לי כוח לזה, אזמין אחד ואשתול בו את קרביו של הלנקו שלי.
נערך לאחרונה על ידי Roy_LF ב 27/09/2013 0:22, נערך 2 פעמים בסך הכל.

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4166

שליחה

החומר הזה שקוראים לו בישראל 'סיבית' יש לו שמות רבים ושונים והוא גורם לא אחת בלבול כאשר אמריקאים מדברים עם בריטים. זה גם לא ממש סיבית. באמריקאית זה נקרא particle board ובשנות השבעים הוא נחשב לחומר 'אודיופילי' :lol: . יש רמקולים של יצרנים מוערכים, לא בלתי מוכרים, שהתיבות שלהן עשויות בדיוק מהחומר הזה.

במקרה של הלנקו וגם של טורנס - השיקול לא היה שיקול כלכלי בלבד. הם האמינו באמת ובתמים שהפלינת' סטוק יעשה את העבודה וזו היתה הבעת אמון, די מרשימה, בתכנון שלהם.

היום נהוג להחליף את הפלינת'ים האלה משנות ה-70' בעץ מלא עם משקל סגולי גבוה (אגוז, מהגוני, מייפל) בעל ממדים מרשימים יותר מהמקור. גם אני חוטא. אבל זה רק בגלל שיש לי זמן לזה. אני ממש לא משוכנע שזה מה ש'יציל את המצב' או אפילו אם דרושה הצלה כזו. :wink:

Roy_LF
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 379

שליחה

אגב, לגבי ה- Blocks, מצאתי את זה באיביי:
http://www.ebay.com/itm/Goldring-Lenco- ... 232f70b174

מה אתה אומר, להזמין?

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

כן מתאים... אבל... (תמיד יש אבל) יקר!!! אל תשאל אותי איפה (לא זוכר) קראתי שיש כאלה ב-$7.5 איפשהו. תמשיך לחפש. זה בסך הכל חתיכת גומי. נראה לך לשלם 120 ש"ח בשביל שניים כאלה???

efi1965
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1614
שם מלא: efi1965

שליחה

טומי
יצא לך להתעסק עם לנקו B55 ? קניתי אחד כזה לאחר שיפוץ והוא נשמע מצוין. אני שוקל החלפת הזרוע בעתיד אבל יש שהמליצו לי דווקא להחליף את הפלינט קודם לקבלת סאונד טוב יותר. יש לך מושג היכן ניתן להשיג פלינט מתאים ?

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

עוד פטפון נהדר! לא היה לי כזה אף פעם אבל אני מכיר אותם היטב. יופי של פטפון. יש היררכיה של איכות גם בלנקו (כמו כל יצרן) ובראש עומדים הדגמים מ-L-61 עד L-78 אבל ה-B55 הוא שובר שוויון. איזה אוצרות יש כאן לאנשים... בכל מקרה יש אתרים שלמים המוקדשים ללנקו, וכאן למשל אפשר לראות שרשור על פרוייקט DIY בדיוק כזה.

[img2=550x412]http://i858.photobucket.com/albums/ab14 ... to0459.jpg[/img2]

אני מניח שיש גם באי-ביי פלינת'ים ל-B55 אבל הכי זול, הכי אמין, הכי קל, זה פשוט ללכת עם הפלינת' הישן לנגר, להראות לו, ולבקש חדש מסיבי יותר ובמידות הרצויות. אני מעריך ש-300 ש"ח סוגרים סיפור - במקום להסתבך עם כל מיני וטרנים משועממים מנברסקה או רוכלים תאילנדים שמוכרים כאלה במאות דולרים ברשת. אתה יכול לשאול את רמי (RAMIRAMI68) מפורום וינטאז' על נגרים בת"א. הוא מכיר אותם היטב ויוכל להמליץ.

בינינו - לא ממש צריך להחליף את הפלינת' המקורי. זה אמנם לא מזיק, ואני חושב שזה eye candy לא רעה אבל אל תצפה לשינוי דרסטי...

efi1965
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

תודה רבה, האוצר שלי שופץ ע״י מומחה בצפון ואכן נראה כמו אוצר.
שתי שאלות, במידה ומחליפים לפלינת מסיבי שיטת השיכוך עם הקפיצים מתבטלת ? יש בזה יתרון או חסרון ?
דבר שני לגבי הזרוע, עד כמה זה יהיה משמעותי בצליל החלפתה ? אני משתמש כיום בראש אורטופון red.
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

efi1965 כתב:שתי שאלות, במידה ומחליפים לפלינת מסיבי שיטת השיכוך עם הקפיצים מתבטלת ? יש בזה יתרון או חסרון ? דבר שני לגבי הזרוע, עד כמה זה יהיה משמעותי בצליל החלפתה? אני משתמש כיום בראש אורטופון red.
...
אפי, בד"כ אין קשר בין הבסיס (פלינת') לבין מערכת שיכוך הזעזועים הקפיצית. תפקידה של זו, האחרונה, הוא לסייע בבידוד ויברציות ורזוננסים הנובעים מהחלקים המניעים (מנוע, גלגלים, הילוכים וכ"ו) מהחלקים הנעים (פלטה). ב-B55 המערכת הזו שונה מעט ממה שנהוג בפטפונים אחרים והיא כוללת קפיצים המולבשים על הברגים המהדקים את המנוע עצמו:

[img2=550x394]http://www.stef.free.fr/hifi/images/len ... B55.09.JPG[/img2]

וארבע קפיצים (הפוכים) המולבשים על עמודים בחלק התחתון של הבסיס:

[img2=550x367]http://www.stef.free.fr/hifi/images/len ... B55.08.JPG[/img2]

ההחלפה לבסיס אחר אינה משנה את מערכת שיכוך הזעזועים של המנוע אך יש לשים לב היטב לא לשנות את התכנון המקורי ולבטל את ארבעת הקפיצים בתחתית הבסיס. אין בבסיס הזה שום עבודת חריטה או ניסור שהופכת אותו למורכב או מסובך לביצוע. כל מה שנשאר, אם אתה ממש מתעקש להחליפו, הוא ליצור בסיס זהה מעץ איכותי בעל משקל סגולי גבוה ומידות נדיבות יותר. אסור שזה יבוא על חשבון התכנון המקורי.

החלפת זרוע היא עניין שדורש תשומת לב בשני מישורים. האחד עוסק בזרוע עצמה ועניינו באיזה זרוע חלופית מדובר. ראשית, הזרוע המקורית אינה גרועה והיא מתוכננות כחלק אינטגרלי מהפטפון. שנית, לכל פטפון יש גאומטריה משלו ולא תמיד מרווח ציר הפטפון - ציר הזרוע (pivot to spindle) הולם כל זרוע חלופית. ל-B-55 יש מרווח P2P של 210 מ"מ, כמו ל-L-75 ויש לזכור זאת כשבוחרים זרוע חילופית. העניין השני הוא תושבת הזרוע והדרך בה הציר שלה (העמוד) מתחבר לגוף הפטפון. קיימות חברות רבות כגון 'Sound Support' ש'מהנדסות' מתאמים עבור מגוון זרועות. לעתים אין צורך במתאם ופעמים יש צורך בניתוח כירורגי של שילדת הפטפון כדי להתאימה לזרוע החדשה. מדובר כמובן בניסור וקידוח סגסוגת מתכתית ודרושה מיומנות כלשהי כדי לבצעה נכון.

כאן ניתן לראות דוגמה של B-55 עם זרוע של Ariston.

[img2=550x287]http://i1009.photobucket.com/albums/af2 ... ssidea.jpg[/img2]

הבחור שהחליף את הזרוע נאלץ, לדבריו, לבצע פעולה חודרנית כלשהי בשלדה כדי להתאים אותה ל-B-55.

בחיפוש קצר שערכתי כדי לבדוק אילו זרועות מודרניות ניתן לתפור על ה-B-55 גיליתי רק דוגמה אחת נוספת של זרוע מסוג Jelco 750d אך הדבר החשוב שגיליתי הוא שמדובר בפלטפורמה דומה מאוד ל-L-75 ושעבורו ניתן להתאים דגמי זרועות רבים.

השורה התחתונה היא, שע"פ אתרים פרקטיים (בניגוד לאתרים 'אודיופיליים') של חובבי 'לנקו' למיניהם, ההבדלים הניתנים להבחנה באיכות הפלט המופק כתוצאה מהחלפה לזרועות יקרות - הם עדינים עד זניחים. בניגוד גמור לכך, ההבדלים המתקבלים כתוצאה מהחלפת הראש (שהם בקני מידה רבים זולים יותר) הם משמעותיים מאוד. א'ופון Red הוא ראש נחמד מאוד - אבל הוא דגם ביניים בסדרה שבה ה-Black וה-Cadenza למשל, מושלים בכיפה. התמחור של א'ופון הוא אקספוננציאלי. הדגם הראשון בסדרה עולה X, השני 2X, השלישי 4X והאחרון 8X. זו שיטה אגרסיבית אך עדיין, מבחינת עלות תועלת, החלפת ראש יעילה במידה רבה מהחלפת הזרוע. ישנם ראשים רבים וטובים, וזהו נושא לשרשור עצמאי בפני עצמו, אך אם אתה שואל בעצתי - חשוב בכיוון הזה.

efi1965
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

קודם כל תודה רבה, הסבר ממצה בהחלט.
בקשר לראש אני שוקל את זה. אמרו לי שגם זרוע Rega RB251 מתלבשת בדיוק ללא שינויים והתאמות.
הטכנאי הציע לי אותה ב 1250 ש"ח כולל הרכבה, אני מתלבט כרגע עד כמה להשקיע בכל העניין.

שאלה נוספת, מדוע מדי פעם מופיעות רעידות בסאונד ? מה יכולה להיות הסיבה ?
שמתי לב שלפעמים מדובר בלכלוך אבל האם יכול להיות שצריך לשנות את משקל המחט על התקליט ?

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

efi1965 כתב:אמרו לי שגם זרוע Rega RB251 מתלבשת בדיוק ללא שינויים והתאמות. הטכנאי הציע לי אותה ב 1250 ש"ח כולל הרכבה, אני מתלבט כרגע עד כמה להשקיע בכל העניין.
...
לא רוצה להתערב בתמחור. תפעיל שיקול דעת צרכני הולם. תבדוק. אני לא מכיר את ה-RB-251 אבל אני ממש לא חסיד גדול של ה-RB-250. ממה שאני מבין Rega עשו שינוי בתושבת של ה-251 שהיא בעלת שלוש נקודות כרגע ויתכן ויידרש קידוח? (אני לא בטוח אבל אם הטכנאי עושה לך את זה, זה פחות רלוונטי). תוכל להתייעץ עם Sound Support. הם מאוד פתוחים בנושאים כאלה ויש להם הרבה ניסיון.
efi1965 כתב:שאלה נוספת, מדוע מדי פעם מופיעות רעידות בסאונד? מה יכולה להיות הסיבה?
שמתי לב שלפעמים מדובר בלכלוך אבל האם יכול להיות שצריך לשנות את משקל המחט על התקליט ?
...
קשה לי להגיד. תוכל להגדיר יותר טוב 'רעידות בסאונד'?

בכל מקרה, אי אפשר להתייחס לכל מיני תופעות אזוטריות בראשים לפני שכל כיווני הגאומטריה \ משקל סגורים. אולי כדאי שתעבור על המדריך למשתמש, בצע איזון ראש באמצעות פרוטרקטור, כוון משקל VTF ובדוק שנית?

efi1965
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

מה שמציק שהרעידות מופיעות רק מדי פעם, ממש קול רועד קשה להגדיר את זה

efi1965
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

טוב בדקתי, התופעה רק בתקליטים מסוימים (עקומים ולא מהודקים לפלטה).

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

efi1965 כתב:מה שמציק שהרעידות מופיעות רק מדי פעם, ממש קול רועד קשה להגדיר את זה
...
ההסברים לדברים האלה הם בדרך כלל פשוטים. ראש שלא מהודק לשלה, ראש שהקונקטורים שלו לשלה לא מהודקים, ראש מתכתי שלא מבודד מהשלה בפיסת פלסטיק דקה, מחט מלוכלכת, חיווט זרוע רעוע. משקל לא נכון, אנטי-סקייט לא מכוון, תקליט שומני - וכל מיני שטויות שרובן נעלמות ברגע שמבצעים את נוהל הכיוון ע"פ המדריך. לפעמים ההתעסקות עם הרכיבים האלה - תוך כדי כיוון - פותרת איזו בעייה של חיווט רעוע - סתם כתוצר לוואי. נסה. מה יש להפסיד? :)

efi1965
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

ניסיתי ........... (f)
הפחתתי משקל והבעיה נעלמה. אני אמור לקבל בימים הקרובים משקל שהזמנתי.
בקיצור הבעיה לא בתקליט אלא כמו שאמרת בכיון נכון.
לאט לאט אני לומד ........... :D
תודה רבה, אני עוד אטריד אותך בהמשך ........... (f) :wink:

BennyO
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 972

שליחה

שלום לכולם,
כבר זמן מה אני עוקב אחרי התייחסות בשרשורים כאן ובפורום וינטאז' לפטיפונים של לנקו.
כבעליהם הגאה של שני טורנסים, אחד משודרג למשעי והשני במצב מקורי לאחר כיוונים כהלכה, בא לי לאחרונה להתנסות בפטיפון נוסף.
מאמש אני אב גאה לLenco-B55 שמיועד לפרוייקט שיפוץ/שדרוג.

אני יודע שהוא נחשב לנחות מאחיו בעלי הצלחת הכבדה יותר. אבל! מההתרשמות שלי זהו פטיפון בעל איכות בנייה מרשימה והקפדה שוויצרית על כך.

efi1965 - ראיתי שרשור נוסף שלך לגבי החלפת זרוע, האם לא כדאי לאחד לשרשור זה?
שאלה נוספת - איך אני בודק את תקינות ה-V blocks והאם מישהו מצא את אלו שטומי הזכיר ב7.5 דולר ולא ב-150 ש"ח כולל משלוח...אגב, ראיתי מישהו שייצר מפימו באחד האתרים - מישהו יודע איך לייצר תבנית מדוייקת?
ו...האם למישהו יש במקרה מכסה מיותר עם הציר לפטיפון...
כל מידע נוסף מה לבדוק או לעשות בו יתקבל בברכה :-)
Rust never sleeps

raniburg
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1434

שליחה

בני תתישן
גם אני מחפש פטיפון כזה איפה מצאת ?
הדגם הזה מזכיר בצורה שלו את הטורנסים 8) פלטה מוגבהת ובשרנית
אני לא זז מכאן עד סוף הצד

BennyO
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

תודה רני,
מצאתי באחד הלוחות במחיר מציאה :wink: פשוט צריך להיות זריז ולא להסס...you snooze you loose

מזכיר אולי קצת בצורה אבל הוא שונה לחלוטין מכנית מהטורנס.
הנעה באמצעות Idler Wheel (בעיברית זה גלגל תנופה?) ולא באמצעות רצועה.
שיטת השיכוך והקפיצים שם שונה גם היא, יש לו פלטה תחתונה שעליה יושב כל הגוף כולל תיבת העץ והם שזזים, בעוד שבטורנס הצלחת והזרוע חולקים בסיס משותף שהוא יושב על קפיצים.
Rust never sleeps

Soli
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1086

שליחה

BennyO כתב:תודה רני,
מצאתי באחד הלוחות במחיר מציאה :wink: פשוט צריך להיות זריז ולא להסס...you snooze you loose

מזכיר אולי קצת בצורה אבל הוא שונה לחלוטין מכנית מהטורנס.
הנעה באמצעות Idler Wheel (בעיברית זה גלגל תנופה?) ולא באמצעות רצועה.
שיטת השיכוך והקפיצים שם שונה גם היא, יש לו פלטה תחתונה שעליה יושב כל הגוף כולל תיבת העץ והם שזזים, בעוד שבטורנס הצלחת והזרוע חולקים בסיס משותף שהוא יושב על קפיצים.
...
תתחדש (Y)
Idler Wheel פרוש מילולי גלגל תמך.
במקרה הזה גלגל מניע.
מוזיקה היתה אהבתי הראשונה

Kosh
סמל אישי של משתמש
גורו וינטאג'
גורו וינטאג'
תגובות: 4069

שליחה

תתחדש! (Y) :) תמיד תהיתי מהם ההבדלים בין סידרת ה-B לסידרת ה-L אצל לנקו.איזה ראש אתה הולך להתקין עליו?
Vintage audio is a way of life

Retro audio is good for you

ערוץ הסטריאו וינטאג' שלי:
http://www.youtube.com/user/Kosh31100

BennyO
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

Kosh כתב:תתחדש! (Y) :) תמיד תהיתי מהם ההבדלים בין סידרת ה-B לסידרת ה-L אצל לנקו.איזה ראש אתה הולך להתקין עליו?
...
תודה! (f)
להבנתי ההבדל המשמעותי ביותר הוא כובד הצלחת.
יש עליו ראש SHURE "Encore" ME 70B המחט נראית במצב טוב.
הוא עדיין בתצורה מקורית עם חיבור דין, אחרי שאחבר RCA אבדוק איך הוא נשמע.

חזור אל “וינטאג' ואנלוגי”