שרשור תגובות: מיתוסים נפוצים ברמקולים ביתיים

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 1367 פעמים

שליחה #21 

MartinHSabag כתב:Guy1860,
רוצה לכתוב מאמר נגדי? נשמח לפרסם אותו.
מה אתה אומר?
...
(Y) (Y)

מנסיוני המעשי והתיאורטי בשנים האחרונות בתחום, אני מסכים כמובן עם כל מה שאיתי כתב, למרות שאישית מאוד קשה לי להיפרד מהמיתוס הראשון (על התאמת סנטר לקדמיים). :wink:

אז אולי עכשיו הזמן להרים את הכפפה, ולעשות מבחן עיוור לסנטרים שונים עם אותם קדמיים, ולדגום סטאפ כזה עם כמה קטעי רפרנס של סראונד קדמי, כדי לראות האם באמת לסנטר יש משמעות. אני עדיין חושב ששימוש בחומרים ואלקטרוניקה דומים (גם אם לא זהים ב-100%, אנחנו עדיין לא באולפן כשאנחנו מגיעים הביתה) בשלישייה הקדמית בהחלט יכול לתרום, אבל כאמור אני בהחלט מוכן להעמיד את התפיסה הזאת למבחן! (f)

saar156
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 966
נתן תודות: 66 פעמים
קיבל תודות: 73 פעמים

שליחה #22 

יופי של כתבה (Y)
כמו תמיד כיף לקרוא ולהחכים מהכתבות של HazooM

Soli
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1086
נתן תודות: 45 פעמים
קיבל תודות: 48 פעמים

שליחה #23 

כתבה נחמדה.
מסכים להרבה ממה שנכתב.
למעט:
"רמקולים חדשים זקוקים "להרצה" על מנת להגיע למיטב הביצועים > לא נכון "
עברו דרכי במשך הזמן לא מעט זוגות.
לומר שרמקולים נשמעים כמעט אותו הדבר מרגע ההשמעה הראשון,ואחרי מספר עשרות שעות...
לא נכון בעליל :עצוב:
השינוי רציני ביותר.לא היה זוג אחד שנשמע לאחר חודש הרצה כמו בשבוע הראשון,השני,והשלישי.
כולם הגיעו למיטבם לאחר מינימום 100 שעות עבודה (f)
מוזיקה היתה אהבתי הראשונה

EyalR
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1024
נתן תודות: 119 פעמים
קיבל תודות: 102 פעמים

שליחה #24 

תודה על המאמר :)

אופציה של רמקול סנטר שזהה לקדמיים היא המומלצת ביותר אך ברוב המקרים בשל המסך שבין הרמקולים ישנה אפשרות למקם רק סנטר בתצורה המוכרת של רמקול נמוך ורחב. אם האפשרויות היחידות הן בין סנטר מאותה הסדרה של הקדמיים לבין סנטר בתצורה דומה של חברות אחרות מדוע שנעדיף של חברה אחרת?
מהכתוב במאמר משתמע שאם נשב במרכז מול הסנטר היתרון של טוויטר זהה לקדמיים כן יכול לבוא לידי ביטוי.

ברכישת סנטר אנחנו קונים במודע רמקול שונה מהקדמיים גם אם הוא מאותה הסדרה אך לפי דעתי בכל זאת הסיכוי שהגוון שלו ישמע דומה לקדמיים, גם אם הוא נמוך, עדיין גבוה מסנטר של חברה אחרת (גם לא תמיד אפשרי לבחון את הקדמיים שלנו עם סנטרים שונים באותה רמת מחיר).
במקרה הגרוע רכשנו רמקול באותה רמת בניה של הקדמיים ובעיצוב תואם :)

אציין שבמערכת אחת של רמקולים שקועים יש לי שלישיה קדמית זהה בגובה האוזניים ובמערכת אחרת עם רצפתיים יש לי סנטר מאותה סדרה. אני לא חושב שהסנטר חייב להיות מאותה סדרה אלא שזו בחירה קלה יותר.

Guy1860
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 149
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 9 פעמים

שליחה #25 

MartinHSabag

תודה עבור ההצעה ושאפו עבור הפתיחות אך האם ההצעה שלך בכלל רלוונטית למקרה שלנו? האם התלוננתי על כך שאיתי חזון טעה בכתבתו או שמא העלתי קובלנה לדבר אחר לגמרי?

yosihary

אני לחלוטין לא מסכים איתך. כל מה שכתבת נכתב על מנת למשוך אותי לדיון על הערת הביניים שלי שנכתב כ"אגב" שאני לא מסכים עם 60% מהדברים שנכתבו (ומדוע הנחת שנושא מהירות הדרייבר הוא אחד מהם?) אך תלונתי לאתר היתה עומדת בעינה (אם כי אולי פחות נחרצת) גם לו הייתי מסכים עם 100% מדבריו של הכותב.

במידה ותרצה שאתיחס למה שאני לא מסכים, אשמח לעשות זאת בפוסט ניפרד אך אין לכך כל קשר לתלונה שלי.

העובדה היא שהדברים שנכתבו הם נושאים שנויים במחלוקת והיו צריכים להיכתב כטור אישי ולא ככתבה מלמדת. כך מי שהיה קורא והיה רוצה להפוך את כותב הטור ליועץ שלו, היה יכול לעשות כך אך קורא מזדמן לא היה מתיחס לדעתו של הכותב כעובדה וכלל לא מנסה לראות את הצד האחר.

amira

לא ברור לי מה את רוצה ומדוע את כועסת. האם מהיום כל נושא הטוקבק יוגבל רק למי שכתב בעצמו כתבות? האם לדעתך ב-YNET רק כותבי ידיעות אחרונות יורשו לכתוב טוקבקים?

oris74

לא להסכים ב-100% עם מה בדיוק? האם הובאה איזושהי דעה בכתבה? אם כן אז פיספסתי. כשמפרסמים עובדות אין מקום להסכים או לא להסכים.....

Av1

ולא בכדי היחיד שהעלה דעה דומה לזו שלי הוא גם אחד מאנשי המקצוע היותר מוערכים בארץ.

Guy1860
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #26 

Hybrid כתב:כתבה נחמדה.
מסכים להרבה ממה שנכתב.
למעט:
"רמקולים חדשים זקוקים "להרצה" על מנת להגיע למיטב הביצועים > לא נכון "
עברו דרכי במשך הזמן לא מעט זוגות.
לומר שרמקולים נשמעים כמעט אותו הדבר מרגע ההשמעה הראשון,ואחרי מספר עשרות שעות...
לא נכון בעליל :עצוב:
השינוי רציני ביותר.לא היה זוג אחד שנשמע לאחר חודש הרצה כמו בשבוע הראשון,השני,והשלישי.
כולם הגיעו למיטבם לאחר מינימום 100 שעות עבודה (f)
...
דרך אגב, יצרני רמקולים רציניים גם מציינים בפירוש בחוברת ההוראות שהם מספקים עם הרמקולים שלהם שיש להריץ את הרמקולים ימים רבים לפני שיגיעו לסאונד המלא שלהם , חלקם גם מספקים הוראות כיצד לעשות זאת, אבל מה הם מבינים?

rosh1
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 131
נתן תודות: 26 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #27 

בהקשר של "הרצת" רמקולים מציע לכולם לקרוא את המאמר הבא שמספק נדבך נוסף ומפורט מדוע תהליך כזה לא נחוץ ובעצם לא משנה דבר.

http://www.audioholics.com/loudspeaker- ... ion-page-2

אני יכול לתמוך בכך גם מנסיוני האישי לאחרונה (אומנם רק בהתייחס לסט אחד של רמקולים) בו יצא לי לבחון רמקולים מתצוגה מול רמקולים חדשים וזהים שקיבלתי מאוחר יותר (CV XLS 12, XLS 6S) ללא כל הבדל נשמע לעין.

oris74
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 9465
שם מלא: אורי
נתן תודות: 1149 פעמים
קיבל תודות: 962 פעמים

שליחה #28 

Guy1860

אתה באמת לא מבין מה לא בסדר באופן שבו התנסחת? בלי להיכנס בכלל לענין התוכן - מדובר על סגנון בוטה ומגעיל שממש לא רצוי פה אז אם לא הפנמת את זה - עשה לנו טובה וחפש לך פורום אחר...

ואם כבר הזכרת את החבר Av1 - ממליץ לך ללמוד מהתגובה שלו איך אפשר להביע דעה מנוגדת בצורה מנומסת ולא בוטה (Y)

amira
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 680
שם מלא: אמיר
נתן תודות: 161 פעמים
קיבל תודות: 89 פעמים

שליחה #29 

Guy1860 כתב:

amira

לא ברור לי מה את רוצה ומדוע את כועסת. האם מהיום כל נושא הטוקבק יוגבל רק למי שכתב בעצמו כתבות? האם לדעתך ב-YNET רק כותבי ידיעות אחרונות יורשו לכתוב טוקבקים?
...
ראשית, אני גבר ולא אישה (על אף הניק...השם עצמו רשום ליד הניק...).

שנית, ממש לא חייבים להסכים עם הכתוב, רק שיש דרך ארץ להאיר/להעיר ו/או להביע דעה. למשל "אינני מסכים עם האמור מהטעמים הבאים:...." זה נשמע קצת אחרת מ: "כתבה חצופה ומתנשאת ...." (לא מצאתי טעם לצטט את היתר...)

לסיכום, מה שאני רוצה/מצפה, זה שאנשים שלא תרמו מאומה לכלום, לא יתנשאו ויזרקו סיסמאות נבובות תוך ניפנופי ידיים (וירטואלים כדוגמאת: מומחים בעולם בלה בלה בלה...כאילו זה משמש אסמכתא לדבריהם).יש לך מה להגיד :?: תדע איך לכתוב זאת בצורה מכבדת ומכובדת :!: אחרת תשתוק/תתעלם :evil:
נערך לאחרונה על ידי amira ב 23/09/2013 18:41, נערך פעם 1 בסך הכל.

yarino
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3439
נתן תודות: 125 פעמים
קיבל תודות: 221 פעמים

שליחה #30 

itay123 כתב:סוף סוף
מאז ומתמיד טענתי ורשמתי לא מעט פעמים כמה המשפט ״חובה רמקול סנטר מאותה המשפחה/סדרה/יצרן״ זו המצאה משווקת היטב.
צריך רמקול ״סנטר״ איכותי ובריא וזהו ואם ניתן אז רמקול מרכזי שיהיה זהה לקדמיים.

מניסיוני עוד, רמקול הסנטר/מרכז הוא הרמקול החשוב ביותר בsetup מסיבה פשוטה שהוא מעביר יותר מ50% מכלל הסאונד המוקלטים בכל הרמקולים.

ודבר נוסף זה ממש לא משנה כמה הרמקולים מקדימה מוצלחים ובעלי אימגינג מעולה עדיין רמקול מרכז זה MUST ושוב רצוי שהוא יהיה בליגה וברמה של הקדמיים כד כמה שניתן :!:

איתי כהרגלך, נהדר (b)
...
איתי, אני מסכים איתך שזה קישקוש שצריך סנטר מאותו יצרן.
עם החלק השני אני חולק עליך,ישנם מצבים שאפשר בהחלט לוותר על סנטר.

yarino
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3439
נתן תודות: 125 פעמים
קיבל תודות: 221 פעמים

שליחה #31 

יופי של מאמר (Y)

shigidar
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 434
נתן תודות: 31 פעמים
קיבל תודות: 36 פעמים

שליחה #32 

כתבו פה הרבה דברים בניסוח עובדתי, סופי גמור ומגומר. לכן אני אתחיל את התגובה שלי עם המשפט:
לעניות דעתי
קודם כל לעשות אפילו נכון חלקית זה עדיף מלא לעשות ולכן כל הכבוד לכתב.
1) סנטר מהסדרה של הקדמיים. מעולם לא נאמר על ידי איש מקצוע שחייבים סנטר מהסדרה של הקדמיים, יחד עם זאת יש יתרון רב בקנייה של סנטר מסדרה זהה או תואמת או מאותו היצרן מהטעם הפשוט שהטונאליות של רמקולים מיצרנים שונים פשוט שונה. זה שלא חייבים בכלל סנטר, כבר נתון לדיון אחר.
2) שוב פעם לדעתי בלבד, אין צורך בסאב וופר לשמיעת מוסיקה. רק שלוש כלים יורדים מתחת ל 30Hz ( תופים לא ) ולכן המרדף אחרי סאב וופרים שיורדים ל 18Hz או בסביבה מיועד אך ורק לקולנוע ביתי לטובת LFE. כמובן שאם משתמשים ברמקולים סטליטים אז יש צורך בסאב להשלמת התדרים. ( מישהו פעם חשב מדוע הם נקראים סטליטים ( לווינים בעברית) כי הן מלווים את הסאב וופר ואין להם "זכות קיום" עצמאית)
3) לא הבנתי מה היתה כוונת המשורר, ברור שוופר שפונה למטה תוכנן כך וברור שוופר שפונה הצידה תוכנן כך. איזה מיתוס יש כאן?
4) למי שי 4 סאב וופרים בבית ? אני מתחנן שיזמין אותי לשמוע.
5) נכון, למעט העניין של ממברנות כרמיות או יותר נכון בציפוי קרמי, ממברנות ה-C-Cam נמצאות בשימוש ברמקולים שעלותם שווה לכל נפש.
6)אין לי מושג .
7) מסכים ואפילו מחזק.
8) מסכים, צריכים להתאים את הרמקולים לחלל האזנה.
9) הגבתי על עניין הרצת הרמקולים במקום אחר, לא יודע איך להכניס קישורים, אני אהבל :?
10) אילו מדידות ובכלל תכנון הנדסי היו המפתח היחידי לבניית רמקול טוב אז כולם היו עושים את זה, יש בהחלט סוביקטיביות בנוסף לאוביקטיביות בשמיעת רמקולים. אנחנו ( אנשים בעלי הבנה טכנית/ השכלה טכנית וכדומה) נוטים לייחס את אמות המידה ההנדסיות לכל דבר בחיים, רגליים ארוכות עדיפות על קצרות, אולי כן אולי לא כי בסוף הרגליים מתחברות לתחת ואז חשובה הפרופורציה הכללית לא ?

אני בהחלט מודע למאמץ וההשקעה שאיתי חזום נדרש להם על מנת לכתוב את המאמר ומוריד בפניו את הכובע, יחד עם זאת אני חושב שעדיף היה אילו המאמר היה יותר כללי ופחות נחרץ.
כמובן כל זה לעניות דעתי בלבד.
תשמע, תקשיב, תהנה.
חנות המוסיקה של הצפון
www.shigidar.com

efi1965
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1614
שם מלא: efi1965
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 54 פעמים

שליחה #33 

חזום .............. למה יש הרגשה שפתחת בכוונה מלחמת עולם ? .................. :lol:

HazooM פותח השרשור
כתב
כתב
תגובות: 6805
נתן תודות: 306 פעמים
קיבל תודות: 959 פעמים

שליחה #34 

לכל מי שאינו מסכים עם דברי המאמר - כמו שציינתי בסיכום, בסופו של דבר כל אחד צריך ללכת עם מה שנראה לו, ולקנות את מה שנשמע לו הכי מוצלח.

בכל סעיף במאמר אני מתבסס על ניסיון אישי, שבן היתר כולל כ 34 זוגות רמקולים ו 20 סאבוופרים (נכון לעכשיו) שעברו אצלי במסגרת הביקורות שאני כותב באתר, ועובדות טכניות (כן, עובדות) שלא אני המצאתי. במקרה הזה, מי שלא טרח, בגלל חוסר עניין או כל סיבה אחרת, לחקור לעומק איך רמקולים והמרכיבים שלהם באמת עובדים, ורק מתבסס על הניסיון האישי שלו, אינו רואה את התמונה המלאה, וחבל.

בעיני הנושא מאד דומה לדת. מדענים יכולים לבוא ולהוכיח לנו מאיפה בא האדם (סתם כדוגמא), אבל זה לא הולך לעצור מיליארדים של אנשים להאמין באל כזה או אחר. שכל אחד יאמין במה שהוא רוצה, זו חברה חופשית, רק מה, זה לא משנה את העובדות.
חזום .............. למה יש הרגשה שפתחת בכוונה מלחמת עולם ?
...
בגלל זה אני לא מדבר על כבלים :wink:

onyx2
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 467
נתן תודות: 35 פעמים
קיבל תודות: 28 פעמים

שליחה #35 

כמו תמיד, תענוג לקרוא כתבות של איתי. (Y) (Y)
Bad decisions make good stories

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #36 

HazooM כתב:לכל מי שאינו מסכים עם דברי המאמר - כמו שציינתי בסיכום, בסופו של דבר כל אחד צריך ללכת עם מה שנראה לו, ולקנות את מה שנשמע לו הכי מוצלח.

בכל סעיף במאמר אני מתבסס על ניסיון אישי, שבן היתר כולל כ 34 זוגות רמקולים ו 20 סאבוופרים (נכון לעכשיו) שעברו אצלי במסגרת הביקורות שאני כותב באתר, ועובדות טכניות (כן, עובדות) שלא אני המצאתי. במקרה הזה, מי שלא טרח, בגלל חוסר עניין או כל סיבה אחרת, לחקור לעומק איך רמקולים והמרכיבים שלהם באמת עובדים, ורק מתבסס על הניסיון האישי שלו, אינו רואה את התמונה המלאה, וחבל.

בעיני הנושא מאד דומה לדת. מדענים יכולים לבוא ולהוכיח לנו מאיפה בא האדם (סתם כדוגמא), אבל זה לא הולך לעצור מיליארדים של אנשים להאמין באל כזה או אחר. שכל אחד יאמין במה שהוא רוצה, זו חברה חופשית, רק מה, זה לא משנה את העובדות.
...
...
(Y) (Y) (f) :)

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #37 

shigidar כתב:5) נכון, למעט העניין של ממברנות כרמיות או יותר נכון בציפוי קרמי, ממברנות ה-C-Cam נמצאות בשימוש ברמקולים שעלותם שווה לכל נפש.
...
אם התכוונת ל-C-CAM של מוניטור אודיו, אז רק אבקש להבהיר שאין מדובר בממברנות קראמיות פר סה, כי C-CAM זה ראשי תיבות של Ceramic-Coated Aluminum Magnesium, כלומר ממברנות מסגסוגת אלומיניום-מגנזיום אשר מצופות בחומר קראמי.

מקור: http://www.monitoraudio.co.uk/biography ... am-drivers

Guy1860
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #38 

HazooM כתב:לכל מי שאינו מסכים עם דברי המאמר - כמו שציינתי בסיכום, בסופו של דבר כל אחד צריך ללכת עם מה שנראה לו, ולקנות את מה שנשמע לו הכי מוצלח.

...
...
אתה הבנת את זה ברוך?

במשל הוא המדען בעל ההוכחות המדעיות והשכל הישר ואילו אנו, המאמינים שישנם סאבים המתאימים יותר לק"ב ואחרים למוסיקה ושמאמינים שכן ראוי שסנטר יהיה כמה שיותר דומה לקדמיים ושמאמינים שרמקולים איכותיים כן צריכים לעבור ברייק-אין, אנו משולים לאילו שמתעלמים מהמדע ו"מאמינים באל זה או אחר"

וזה המשך ישיר לדברי הסיכום שלו:
אני בטוח שישנם קוראים שלא יסכימו עם חלקים במאמר הזה וזה בסדר. מיתוסים הם משהו שלפעמים מאד מושרש בתודעה שלנו, ולהיפתח לעובדות שונות זה לא תמיד קל.
...
והפעם ברוך, הבנת?

הקוראים שלא מסכימים עם המאמר שלו הם לא אנשים שאולי שומעים דברים שהוא לא שומע או מבחינים בדברים בהם הוא לא מבחין. מי שלא מסכים איתו הוא מי ש"המיתוס מושרש אצלו בתודעה ולא מצליח להפתח לעובדות"!

כמו שכתבתי קודם, חוצפה והתנשאות לשמה.

oris74
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 9465
שם מלא: אורי
נתן תודות: 1149 פעמים
קיבל תודות: 962 פעמים

שליחה #39 

הנהלה - אפשר לקרוא אותו לסדר?

amira
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 680
שם מלא: אמיר
נתן תודות: 161 פעמים
קיבל תודות: 89 פעמים

שליחה #40 

Guy1860 כתב:

...
...
אתה הבנת את זה ברוך?

במשל הוא המדען בעל ההוכחות המדעיות והשכל הישר ואילו אנו, המאמינים שישנם סאבים המתאימים יותר לק"ב ואחרים למוסיקה ושמאמינים שכן ראוי שסנטר יהיה כמה שיותר דומה לקדמיים ושמאמינים שרמקולים איכותיים כן צריכים לעבור ברייק-אין, אנו משולים לאילו שמתעלמים מהמדע ו"מאמינים באל זה או אחר"

וזה המשך ישיר לדברי הסיכום שלו:
אני בטוח שישנם קוראים שלא יסכימו עם חלקים במאמר הזה וזה בסדר. מיתוסים הם משהו שלפעמים מאד מושרש בתודעה שלנו, ולהיפתח לעובדות שונות זה לא תמיד קל.
...
והפעם ברוך, הבנת?

הקוראים שלא מסכימים עם המאמר שלו הם לא אנשים שאולי שומעים דברים שהוא לא שומע או מבחינים בדברים בהם הוא לא מבחין. מי שלא מסכים איתו הוא מי ש"המיתוס מושרש אצלו בתודעה ולא מצליח להפתח לעובדות"!

כמו שכתבתי קודם, חוצפה והתנשאות לשמה.
...
סוף סוף הבנתי - אתה מאלה שסבלו ממחסור קשה בתשומת לב ועשו כל שלעיל ידם להשיגה :roll:

עצוב...מאד עצוב (n)

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”