עזרה בבקשה - מה המשפחתית המרווחת ביותר?
-
oris74
- חבר במועדון HT

- תגובות: 9455
- שם מלא: אורי
- נתן תודות: 1140 פעמים
- קיבל תודות: 962 פעמים
תודה.
מישהו שמע / ראה / התנסה באופל אסטרה סטיישן? (sport tourer)
מישהו שמע / ראה / התנסה באופל אסטרה סטיישן? (sport tourer)
- idan309
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3005
- נתן תודות: 293 פעמים
- קיבל תודות: 330 פעמים
בגלל שאצלנו בחברה החלטנו לרדת מהליסינג בגלל שלא היתה אפשרות לליסינג ליותר מ-3 שנים הבחירה היתה יותר גדולה ואנחנו בחרנו ברנו (רכשנו 3 רכבי רנו פלואנס דיזל פריוולידג' לפני כשנה ו-3 רכבי מגאן דיזל פריוולידג' לפני חודש) מ-2 סיבות עיקריות: צריכת דלק והנחה משמעותית שקיבלנו ברכישה.
לאחר כחודש עם המגאן אני יכול לאמר כמה דברים:
1. כמו כל משפחתית אחרת, מאוד לא נח לשם 3 מבוגרים במושב האחורי (אצלי יש כסא תינוק בצד אחד ובוסטר בצד השני ובאמצע מאוד לא נח לשבת), בפלוראב המצב קצת יותר טוב בגלל מחרק הסרנים אך מבחינת רוכב המושב המצב דומה.
2. חווית הנהיגה ברכב משופרת משמעותית מהמזדה 3 שהיתה לי קודם - העובדה שכבר בטורים נמוכים מקבלים את הכח הנחוץ, בקרת השיוט, השקט בתוך הרכב, פחות ביקורים בתחנת דלק (בנסיעה בין עירונית מיכל מלא = כ-1,200 ק"מ), המיזוג למושב האחורי...
חיסרון בולט - המזגן מוציא רוח בעצמה סבירה בכדי לקרר את הרכב מיד עם הכניסה רק בעצמה המקסימלית = המון רעש.
לאחר כחודש עם המגאן אני יכול לאמר כמה דברים:
1. כמו כל משפחתית אחרת, מאוד לא נח לשם 3 מבוגרים במושב האחורי (אצלי יש כסא תינוק בצד אחד ובוסטר בצד השני ובאמצע מאוד לא נח לשבת), בפלוראב המצב קצת יותר טוב בגלל מחרק הסרנים אך מבחינת רוכב המושב המצב דומה.
2. חווית הנהיגה ברכב משופרת משמעותית מהמזדה 3 שהיתה לי קודם - העובדה שכבר בטורים נמוכים מקבלים את הכח הנחוץ, בקרת השיוט, השקט בתוך הרכב, פחות ביקורים בתחנת דלק (בנסיעה בין עירונית מיכל מלא = כ-1,200 ק"מ), המיזוג למושב האחורי...
חיסרון בולט - המזגן מוציא רוח בעצמה סבירה בכדי לקרר את הרכב מיד עם הכניסה רק בעצמה המקסימלית = המון רעש.
-
oris74
- חבר במועדון HT

הפלואנס שמגיעה בליסינג שלנו היא של דגם הבנזין - לא דיזל. אני יודע שבדור הקודם היו הרבה תלונות על המנוע החלש - בפלואנס החדשה לדעתי יש מנוע אחר שאמור להיות מעט חזק יותר
-
oris74
- חבר במועדון HT

המועמדות הסופיות היו פלואנס ואסטרה סטיישן ולבסוף נבחרה הרנו בגלל מרווח הפנים העדיף והשיפור במנוע ובאיבזור לעומת הדגם הקודם.
לגבי שירות קרסו וכל מה שקשור לאמינות - זה לא מטריד אותי כי זה ליסינג..
תודה לכל מי שעזר
לגבי שירות קרסו וכל מה שקשור לאמינות - זה לא מטריד אותי כי זה ליסינג..
תודה לכל מי שעזר
זה נכון שיש לך אינטרס לגביי חברת טויוטה?טלHD כתב:oris74 ,oris74 כתב:אני צריך להחליף רכב בליסינג ובגלל התרחבות המשפחה, הדבר הכי חשוב לי כרגע הוא מרווח במושב האחורי שיכיל בנוחות (עד כמה שניתן) כסא בטיחות, אישה וילד בן 10 (גבוה לגילו...)
(הילד הגדול כבר מזמן עבר את אשתי בגובה ולכן שודרג למושב הקדמי...)
ממה שהבנתי על פי נתונים יבשים על הנייר - אלו האופציות הכי מרווחות:
פורד פוקוס סטיישן
אופל אסטרה סטיישן (ידועה בשם "Sports Tourer")
רנו פלואנס החדשה
אשמח לתובנות ועצות.
תודה,
אורי...
כללי המשחק השתנו ברגע שהחל שיווק הקורולה החדשה...
ממה שחשוב לך,
המרווח לנוסעים מאחור הוא הגדול בקבוצה+ רצפה שטוחה לחלוטין.
קפוץ לאחד מאולמות התצוגה של טויוטה ותרגיש בעצמיך.
סתם לצורך הבנת הפרופורציות...זו כמובן הקורולה הגדולה והמרווחת אי פעם (דור 11) ונכון להיום זהה למידות רכב המנהלים של טויוטה, האוונסיס....כן כן, לא דומה, זהה!...
- AmiEfroni
- חבר ותיק

- תגובות: 1389
- נתן תודות: 110 פעמים
- קיבל תודות: 51 פעמים
קרנף שלום,
כחבר ותיק "פעיל במיוחד" בפורומים פה אני יכול להגיד לך, כ"חבר שרק התחיל" - שהחבר המכובד טלHD שהוא אם תקרא " חבר שלא מהעולם הזה", עוזר פה המון לחברים בכול מיני נושאים ובכול מיני פורומים.
הוא מסייע לנו לקבלת החלטות נכונות וחכמות בסבך הג'ונגל בו אנו חיים פה בארץ, ואין הוא נוטה לכיוון מסויים ולא נותן לנו עיצות או מידע שיש בהם קמצוץ של " אינטרס לגביי חברת טויוטה" - כפי שאתה כותב פה בשרשור.
אז כדי להרגיע אותך - אני בעל טויוטה אוריס LUX מודל 2008 , ואני מחזק את חוות דעתו של טלHD שלגבי טויוטה החדשה 2013, בהחלט השתנו כללי המשחק. הקורולה החדשה 2013 היא בהחלט הרבה יותר מרווחת מהקורולה הקודמת ובעיקר יותר "מהקורולה הקודמת-קודמת.".
אפילו באוריס 2008 - יש לי מרווח פנימי ובעיקר גובה הגג - ברמה בין הגבוהות ביותר מרוב רכבי 5 דלתות שיצאו לשוק בשנת 2007.
נכון שהקורולה 4 דלתות של אותה שנה הייתה מאד בעייתית לישובים מאחור בעיקר גבוהים כמוני והראש נדפק בגג.
אך מאז - הקורולה עברה פעמיים מתיחת פנים ודגם חדש לגמרי בשנת 2013 , והיא בהחלט המרווחת ביותר במשפחת הרכבים בדירוג שלה.
נסעתי כמה ימים בקורולה החדשה הזאת - של חבר שהשאיל לי אותה שיצא לחו"ל , והאמן לי שזה באמת סיפור אחר.
איך עכשיו תעמוד הקורולה החדשה 2013 מול המאזדה החדשה 2013 - אינני יודע ועוד מוקדם לזה.
אז בוא - רצוי שתתנצל לפני טלHD - לא יאה להחשיד אותו בתכונה לא נחמדה כזאת כפי שכתבת !!!
נשמח אם תספר לנו קצת על נסיונך ברכבים שונים בארץ ואיזה רכב יש לך , ונשמח כמובן לקבל ממך כול מידע וניסיון שצברת בתחום , לתועלתם של כול חברי הפורום הזה.
בתודה מראש
עמי
כחבר ותיק "פעיל במיוחד" בפורומים פה אני יכול להגיד לך, כ"חבר שרק התחיל" - שהחבר המכובד טלHD שהוא אם תקרא " חבר שלא מהעולם הזה", עוזר פה המון לחברים בכול מיני נושאים ובכול מיני פורומים.
הוא מסייע לנו לקבלת החלטות נכונות וחכמות בסבך הג'ונגל בו אנו חיים פה בארץ, ואין הוא נוטה לכיוון מסויים ולא נותן לנו עיצות או מידע שיש בהם קמצוץ של " אינטרס לגביי חברת טויוטה" - כפי שאתה כותב פה בשרשור.
אז כדי להרגיע אותך - אני בעל טויוטה אוריס LUX מודל 2008 , ואני מחזק את חוות דעתו של טלHD שלגבי טויוטה החדשה 2013, בהחלט השתנו כללי המשחק. הקורולה החדשה 2013 היא בהחלט הרבה יותר מרווחת מהקורולה הקודמת ובעיקר יותר "מהקורולה הקודמת-קודמת.".
אפילו באוריס 2008 - יש לי מרווח פנימי ובעיקר גובה הגג - ברמה בין הגבוהות ביותר מרוב רכבי 5 דלתות שיצאו לשוק בשנת 2007.
נכון שהקורולה 4 דלתות של אותה שנה הייתה מאד בעייתית לישובים מאחור בעיקר גבוהים כמוני והראש נדפק בגג.
אך מאז - הקורולה עברה פעמיים מתיחת פנים ודגם חדש לגמרי בשנת 2013 , והיא בהחלט המרווחת ביותר במשפחת הרכבים בדירוג שלה.
נסעתי כמה ימים בקורולה החדשה הזאת - של חבר שהשאיל לי אותה שיצא לחו"ל , והאמן לי שזה באמת סיפור אחר.
איך עכשיו תעמוד הקורולה החדשה 2013 מול המאזדה החדשה 2013 - אינני יודע ועוד מוקדם לזה.
אז בוא - רצוי שתתנצל לפני טלHD - לא יאה להחשיד אותו בתכונה לא נחמדה כזאת כפי שכתבת !!!
נשמח אם תספר לנו קצת על נסיונך ברכבים שונים בארץ ואיזה רכב יש לך , ונשמח כמובן לקבל ממך כול מידע וניסיון שצברת בתחום , לתועלתם של כול חברי הפורום הזה.
בתודה מראש
עמי
- uriler
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10118
- שם מלא: אורי לרנר
- נתן תודות: 190 פעמים
- קיבל תודות: 512 פעמים
- יצירת קשר:
ami9,
יכול מאוד להיות שהטויוטה באמת מוצלחת, אבל מן הראוי שבעל אינטרס (או קשר כלשהו, גם אם בעבר) ייתן גילוי נאות אם הוא ממליץ...
על סמך התרשמותי, קרנף ו- BreezeNET צודקים בזה שלטלHD יש קשר כלשהו ליבואן, או לפחות היה ב- 2009 - http://www.hometheater.co.il/vp814943#814943
יכול מאוד להיות שהטויוטה באמת מוצלחת, אבל מן הראוי שבעל אינטרס (או קשר כלשהו, גם אם בעבר) ייתן גילוי נאות אם הוא ממליץ...
על סמך התרשמותי, קרנף ו- BreezeNET צודקים בזה שלטלHD יש קשר כלשהו ליבואן, או לפחות היה ב- 2009 - http://www.hometheater.co.il/vp814943#814943
-
oris74
- חבר במועדון HT

אני בהחלט מודע לקשר של טלHD לטויוטה ואין לי שום בעיה עם זה כי אני לא חושב שהוא מסתיר את זה וחוץ מזה כמו כל דעה שמובעת פה על כל נושא - זה הכל ענין סוביקטיבי. (ובלי קשר אני מאד מעריך את דעותיו
)
לגופו של השירשור:
בהחלט הייתי שוקל את הקורולה אבל לצערי היא לא זמינה אצלנו
הזמנתי את הפלואנס החדשה - רשמים לאחר שאקבל אותה...
תודה לכל העוזרים
לגופו של השירשור:
בהחלט הייתי שוקל את הקורולה אבל לצערי היא לא זמינה אצלנו
הזמנתי את הפלואנס החדשה - רשמים לאחר שאקבל אותה...
תודה לכל העוזרים
- AmiEfroni
- חבר ותיק

מסכים איתך בהחלטuriler כתב:ami9,
על סמך התרשמותי, קרנף ו- BreezeNET צודקים בזה שלטלHD יש קשר כלשהו ליבואן, או לפחות היה ב- 2009 - http://www.hometheater.co.il/vp814943#814943...
- AmiEfroni
- חבר ותיק

גם מסכים.BreezeNET כתב:כל ההתלהמות הזו היא לחינם ורכישת טויוטה לא מהווה זכות לסנגר על חבר אתר מסויים שראוי בהחלט שלפני שהוא ממליץ על טויוטה יצהיר על גילוי נאות (שאאל"ט הצהיר בעבר שיש לו קשר לחברה)
...
אבל גם אני מצהיר על " גילוי נאות " שאני בעל רכב "טויוטה אוריס" גאה , שמאז שקניתי אותו זכיתי בקיטונות של השפלות אישיות בפורום מסויים ( שאפילו לא ראוי להזכיר את שמו פה), ששם ישנם חברים רבים שמתקיפים בבוטות כול אחד שמעיז לכתוב משהוא חיובי על טויוטה בכלל ועל קורולה בפרט.
מאידך יש לי ידע וניסיון רב שנים בהרבה מכוניות אחרות ושוב אני מצהיר על גילוי נאות שאהבתי הגדולה שמורה לאחת המכוניות הראשונות שלי - היא "לנציה דלתה" שנת 1982 שהחזקתי אותה באושר במשך 10 שנים.
ואם כבר מזכירים את "אהובתי הישנה" הזאת, אני רוצה להראות לחברה פה, את אותה "לנציה דלתה" ( לא שלי לצערי),
איך היא נראית מדהימה ומשופרת - בצילום שנעשה רק לפני חודש ימים, במגרש החניה של מסלול פורמולה 1 בעיירה ווארנו דה מאליגארי באיטליה.
עמי
נערך לאחרונה על ידי AmiEfroni ב 10/10/2013 22:58, נערך פעם 1 בסך הכל.
- טלHD
- גורו

- תגובות: 14350
- נתן תודות: 990 פעמים
- קיבל תודות: 1220 פעמים
תודה לכל החברים שהגיבו וגיבו אותי
...בעצם כולם (למעט אחד חדש) כולל פותח השירשור שהגבתי לו, מכירים אותי שנים רבות בפורום ונתקלו לפחות פעם אחת מיני רבות, שכתבתי מפורשות שאני עובד ומנהל גאה בטויוטה (נכון להיום כבר 15 שנים).
האחד והיחיד שלא מכיר הוא "קרנף" החבר חדש והטרי בפורום...ולכן לא ראיתי טעם כל שהוא לענות לו שהרי פותח השירשור כתב מפורשות שטויוטה קורולה לא ברשימת האופציות שלו לבחירה.
ולגבי גילוי נאות, מר "קרנף", חוקי הפורום מדברים על עוסקים בתחום HT בלבד.
oris74,
תתחדש,
הפלואנס בחירה טובה כשמדובר ברכב ליסינג
ואינך צריך לשלם את הטיפולים/ לספוג את ירידת הערך או למכור אותו.
האחד והיחיד שלא מכיר הוא "קרנף" החבר חדש והטרי בפורום...ולכן לא ראיתי טעם כל שהוא לענות לו שהרי פותח השירשור כתב מפורשות שטויוטה קורולה לא ברשימת האופציות שלו לבחירה.
ולגבי גילוי נאות, מר "קרנף", חוקי הפורום מדברים על עוסקים בתחום HT בלבד.
oris74,
תתחדש,
ואינך צריך לשלם את הטיפולים/ לספוג את ירידת הערך או למכור אותו.
- טלHD
- גורו

- תגובות: 14350
- נתן תודות: 990 פעמים
- קיבל תודות: 1220 פעמים
ami9
אכן תמונות מדהימות של הלאנציה
אלופת הראלי בשנות השמונים.
אלופת הראלי בשנות השמונים.
- AmiEfroni
- חבר ותיק

אכן אבל כמובן אלופת הראלי היתה מכונית אחרת - דגם אינטגרלה " שהייתה "חיה רעה" - רק נראתה אותו דבר.טלHD כתב:ami9
אלופת הראלי בשנות השמונים....
בהזדמנות זאת אני רוצה לתקן נתון שגוי שציינתי שהפסיקו ליצרה ב 1984/5.
אז בהחלט טעיתי - המשיכו עוד 10 שנים עד 1994.
מובא המקור למידע הזה:
http://www.mastercar.co.il/?id=1150
ציטוט משם:
"לנצ'יה דלתה הינה מכונית משפחתית קטנה שמיוצרת ע"י לנציה האיטלקית אשר בבעלות פיאט .
הדור הראשון יוצר בשנים 1979 עד 1994 והתפרסם בעיקר בשל ההשתתפות והניצחונות של דלתא במרוצי הראלי העולמיים .
הדור הראשון עוצב ע"י גיארגיוו גיאורגטו מעצב העל האיטלקי אשר עיצב את האלפא 156 ועוד רבות אחרות .
חברת סאאב עזרה ללנצ'יה לייצר את הדלתא עמידה בפני חלודה והותאמה למזג אויר קר במיוחד .
בשנים הראשונות הרכב היה הצלחה , נימכר יפה ועיצובו היה מרשים במיוחד .
ב- 1980 ניבחר הרכב לרכב השנה באירופה , בנוסף לדלתא הרגילה של ההנעה הקדמית שווקה גם דלתא אינטגרלה שהיתה גירסת 4X4 עם מנוע טורבו .
בדומה לגירסת המרוצים שזכתה 6 פעמים באליפות הראלי ברציפות .
גם בארץ יש כמה כאלה. "
וכך נראתה הלנציה דלתה ,שנת 1982 , שלי - גם הייתה כסף מטלי.
- uriler
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10118
- שם מלא: אורי לרנר
- נתן תודות: 190 פעמים
- קיבל תודות: 512 פעמים
- יצירת קשר:
טל,
אתה בהחלט מוכר ומוערך בפורום, ואני רחוק מלרמוז אחרת.
אולם, יש לך טעות קלה - חוקי הפורום סביב עוסקים בתחום אינם גורסים כי יש צורך ב"גילוי נאות", אלא לעוסקים בתחום פשוט אסור להביע דיעה לגבי מותג, יצרן או מוצר.
גילוי נאות הוא עניין מוסרי גרידא - מן הראוי שאם מישהו קורא את ההמלצה שלך, הוא יידע שיש לך גם אינטרס עסקי מסוים בנושא ( אפילו אם אתה עומד מאחוריה ב 100% בפן המקצועי).
ואגב, קרנף הוא אולי המגיב היחיד שלא מכיר אותך, אבל אני בטוח שיש עוד הרבה קוראים פסיביים שנמצאים במצבו, ולמענם ההבהרה הייתה במקומה.
אורי
אתה בהחלט מוכר ומוערך בפורום, ואני רחוק מלרמוז אחרת.
אולם, יש לך טעות קלה - חוקי הפורום סביב עוסקים בתחום אינם גורסים כי יש צורך ב"גילוי נאות", אלא לעוסקים בתחום פשוט אסור להביע דיעה לגבי מותג, יצרן או מוצר.
גילוי נאות הוא עניין מוסרי גרידא - מן הראוי שאם מישהו קורא את ההמלצה שלך, הוא יידע שיש לך גם אינטרס עסקי מסוים בנושא ( אפילו אם אתה עומד מאחוריה ב 100% בפן המקצועי).
ואגב, קרנף הוא אולי המגיב היחיד שלא מכיר אותך, אבל אני בטוח שיש עוד הרבה קוראים פסיביים שנמצאים במצבו, ולמענם ההבהרה הייתה במקומה.
אורי