מחפש כרטיס קול אדיר לקולנוע בייתי
- harari
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4030
קואקס בכרטיס קול זה דיגיטלי.
המרה מתבצעת פעם אחת. המידע תמיד מתחיל בצורה דיגיטלית במחשב (קבצים) ומסיים בצורה אנלוגית ברמקולים (גלי קול), עכשיו נשאלת השאלה מי הוא זה שממיר. אם הוצאת אנלוגי מהמחשב אז המחשב הוא זה שממיר, אם הוצאת דיגיטלי מהמחשב אז הרסיבר הוא זה שממיר (בהנחה שאלה שני הרכיבים היחידים בשרשרת)
המרה מתבצעת פעם אחת. המידע תמיד מתחיל בצורה דיגיטלית במחשב (קבצים) ומסיים בצורה אנלוגית ברמקולים (גלי קול), עכשיו נשאלת השאלה מי הוא זה שממיר. אם הוצאת אנלוגי מהמחשב אז המחשב הוא זה שממיר, אם הוצאת דיגיטלי מהמחשב אז הרסיבר הוא זה שממיר (בהנחה שאלה שני הרכיבים היחידים בשרשרת)
- harari
-
- חבר מביא חבר

אין לי מושג, והאמת שזה לא הגיוני (אלא אם יש בעיה בכבל או בחיבור, או שיש איזו הגדרה ברסיבר על אחד החיבורים). ואיך קבעת שהכבל הקואקסיאלי שלך פחות איכותי מהHDMI?zhaiozan כתב: אז השאלה למה בכבל קוואקסילי מצופה זהב שמעתי ציליל יותר עשיר ואנרגטי ובכבל HDMI הצליל פחות טוב ודרך הגב הכבל HDMI שיש לי יותר איכותי מהכבל קוואקסילי שיש ברשותי...
תראה, ה"איכות" של היציאות הדיגיטליות זהה. אתה יכול לקחת את זה כאקסיומה. זו לא דעה.
מעבר לזה יכולים להיות כל מיני גורמים משפיעים (כבל תקול, חיבור תקול, הגדרה במחשב, הגדרה ברסיבר, הפרעות אלקטרו-מגנטיות, וודו וקסמים אפלים וכו'..)
אני מאמין לך ששמעת הבדל אבל אני לא מאמין שסוג החיבור הוא הסיבה.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32985
zhaiozan, חד משמעית - אין שום הבדל בין PCM סטריאו, DTS או DD המועברים בקואקס לבין אלה המועברים ב-HDMI.
זה אותם 0-ים ו-1-ים בדיוק. הכבל הקואקסיאלי או ה-HDMI הם כמו כבל רשת במקרה הזה, ומי שאחראי על הפענוח וההגברה זה הרסיבר.
אם שמעת הבדלים כלשהם אז או שאתה מדמיין או שיש איזושהי בעייה בהגדרות או בחיבורים שלך.
זה אותם 0-ים ו-1-ים בדיוק. הכבל הקואקסיאלי או ה-HDMI הם כמו כבל רשת במקרה הזה, ומי שאחראי על הפענוח וההגברה זה הרסיבר.
אם שמעת הבדלים כלשהם אז או שאתה מדמיין או שיש איזושהי בעייה בהגדרות או בחיבורים שלך.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
-
zhaiozan
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 114
אוקיי הבנתי..אז איך אני מגיע למצב שאני מוציא אנלוגי מהכרטיס קול איזה כבל אנלוגי איכותי קיים כדי שאני יהנה מהעוגה וישאיר אותה שלמה (הכרטיס קול והרסיבר גם יחד)
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32985
אם אתה מעוניין בחיבור אנלוגי למגבר ולא קואקס, יש גם ל-Asus וגם ל-Creative כרטיס קול היי אנד במחירים של 500 ש"ח וצפונה.
כדאי גם לשקול עבודה עם DAC. שווה לדעתי לפתוח שרשור נפרד בנושא בפורום אודיו דיגיטלי, יש שם הרבה מומחים לעניין.
כדאי גם לשקול עבודה עם DAC. שווה לדעתי לפתוח שרשור נפרד בנושא בפורום אודיו דיגיטלי, יש שם הרבה מומחים לעניין.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
-
zhaiozan
-
- חבר פעיל מאוד

pixies כתב:אם אתה מעוניין בחיבור אנלוגי למגבר ולא קואקס, יש גם ל-Asus וגם ל-Creative כרטיס קול היי אנד במחירים של 500 ש"ח וצפונה.
כדאי גם לשקול עבודה עם DAC. שווה לדעתי לפתוח שרשור נפרד בנושא בפורום אודיו דיגיטלי, יש שם הרבה מומחים לעניין....
אתה יכול לתת לי את השמות של החיבורים? ובמידה והם איכותיים ותומכים בכל המרות החדשות.. תודה
-
zhaiozan
-
- חבר פעיל מאוד

ואתה יכול בבקשה להסביר מה ההבדל בן כבל אנלוגי ודיגיטלי ומה הבדל בין איכות הסאונד שכל אחד מהם מפיק 
-
zhaiozan
-
- חבר פעיל מאוד

pixies כתב:אם אתה מעוניין בחיבור אנלוגי למגבר ולא קואקס, יש גם ל-Asus וגם ל-Creative כרטיס קול היי אנד במחירים של 500 ש"ח וצפונה.
כדאי גם לשקול עבודה עם DAC. שווה לדעתי לפתוח שרשור נפרד בנושא בפורום אודיו דיגיטלי, יש שם הרבה מומחים לעניין....
איזה חברה יותר מומלצת לדעתך?
- harari
-
- חבר מביא חבר

כמו שאמרתי כבר כמה פעמים, מה שעושה את ההבדל זה הממיר (dac), ההבדל בין הכבלים לא רלוונטי. במקרה שלך נראה שהממיר ברסיבר טוב יותר מזה בכרטיס קול, לכן כדאי להשתמש ביציאה דיגיטלית ולתת לרסיבר לעשות את ההמרה.zhaiozan כתב:ואתה יכול בבקשה להסביר מה ההבדל בן כבל אנלוגי ודיגיטלי ומה הבדל בין איכות הסאונד שכל אחד מהם מפיק...
לגביי קנייה של כרטיס קול, צריך לוודא שהוא באמת יביא תועלת, כלומר, שהוא יהיה יותר טוב מהרסיבר.
וכמו שpixies אמר, אפשר לקנות dac zzz ייעודי במקום כרטיס קול, אבל זה אומר תמיכה בסטריאו בלבד.
- harari
-
- חבר מביא חבר

כמו שאמרתי כבר כמה פעמים, מה שעושה את ההבדל זה הממיר (dac), ההבדל בין הכבלים לא רלוונטי. במקרה שלך נראה שהממיר ברסיבר טוב יותר מזה בכרטיס קול, לכן כדאי להשתמש ביציאה דיגיטלית ולתת לרסיבר לעשות את ההמרה.zhaiozan כתב:ואתה יכול בבקשה להסביר מה ההבדל בן כבל אנלוגי ודיגיטלי ומה הבדל בין איכות הסאונד שכל אחד מהם מפיק...
לגביי קנייה של כרטיס קול, צריך לוודא שהוא באמת יביא תועלת, כלומר, שהוא יהיה יותר טוב מהרסיבר.
- tomer953
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5304
- שם מלא: tomer953
היית צריך להתחיל בשאלה הזאתי, ואז (אולי) העקשנות שלך לסרב להאמין שמה שאומרים לך פה זה לא דעה אלא עובדה..zhaiozan כתב:ואתה יכול בבקשה להסביר מה ההבדל בן כבל אנלוגי ודיגיטלי ומה הבדל בין איכות הסאונד שכל אחד מהם מפיק...
בכל מקרה, לרוב - התגובות מהאנשים פה הן ענייניות ומקצועיות, אף אחד לא רוצה לתת לך מידע שגוי אף פעם.
לכן אני ממליץ להבא להיאזר בסבלנות ולהחכים ולאו דווקא להתעקש על מה שנראה לך..
בשורה התחתונה, שמע לי,
חבר בHDMI לרסיבר.
תוודא שכל ההגדרות נכונות - הן בנגן שלך, והן ברסיבר - יש מספיק מדריכים - ואם אתה מסתבך - שאל.
זה הכי טוב שאתה יכול לעשות. לא כבל זהב ולא כבל יהלומים.. HDMI פשוט וטוב.. בהצלחה