אספרסו בארה"ב! אספרסו **טוב** בארה"ב!
- מגדל_קפה_קולומבי
-
- עוסק בתחום קפה

- תגובות: 437
- נתן תודות: 39 פעמים
- קיבל תודות: 56 פעמים
האספרסופרנוס
שיטה ידועה ואמינהמיץ_פטל כתב:הפתרון שאני מצאתי בתקופה בה טיילתי בארה"ב היה לחפש מסעדה איטלקית אותנטית (אתה נכנס ושומע מלצרים או את אנשי העסק מדברים איטלקית...) ופשוט לגשת לבר שבו יושבת המכונה ולבקש אספרסו.
אף "איטלקי אמיתי" שעובד במסעדה כזו לא יגיד לא... אפילו אם אין בר יעודי לכך במסעדה. זה לא ממש הם מבינים את המצב בו נמצא "איטלקי" כמוהם שמשווע לקפה אמיתי.
במקומות כאלו יהיה קפה טוב, מכונה וציוד ברמה מספקת, ואנשי מקצוע שיודעים איך צריך להראות קפה טוב בסוף ארוחה איטלקית......
במאה שעברה לפני שהאמריקאים התחילו לחשוב שהם מבינים בקפה זה בהחלט עבד, אני זוכר שבניו יורק באחד האיזורים ה"בוהמיים" היו כמה בתי קפה של ישראלים סטייל "פרינדס" שאני וחבר ישראלי שגר שם חיפשנו בהם אפסרסו טוב ולא מצאנו.
בלי בושה שאלנו את בעל המקום איפה יש אספרסו אמיתי, לא מה שהוא מוכר לאמריקאים כי הוא מוכרח. הוא אמר לנו שקפה כזה אפשר למצוא רק בניו ג'רזי במסעדות שמדברים בהן איטלקית ושיושבים בהם מאפיונרים......אולי בגלל שאם הקפה לא היה טוב אז מישהוא היה גומר כמו ג'ימי הופה.
בכל אופן סגרנו שניקח עוד ידידה ישראלית אוהבת קפה ונשכור רכב כדי להגיע לניו ג'רזי למקום שבעל הקפה הישראלי שלח אותו אלינו שהיה באיזה חור באיזור תעשייה/מחסנים, תכננתי לכסות את עלות הרכב והאגרות בקניות בלי המס קנייה של ניו יורק שתכננו לעשות על הדרך.
את המקום זיהינו לפי המכוניות שבחוץ וה"גומבאס" שהתגודדו בחוץ, לי דווקא הם ניראו כמו מאפיונרים רוסים אולי בגלל שהם היו לבושים בטריינינגים מסופרים קצר ומנופחים מסטרואידים בניגוד ללבושי חליפות הכספת האיטלקיות האופנתיות עם הבלוריות המטופחות שציפיתי לראות.
כאשר שאלנו אותם עם זה המקום עם האספרסו הטוב זה עורר דיון קולני באיטלקית שהיתה כ"כ מהירה ומלאה סלנג שאפילו שבזמנו הבנתי קצת איטלקית לא הצלחתי לעקוב אחריו..... הם אפילו התקשרו בסלולארי לאן שהוא. בסופו של דבר הדיון נסגר בזה שאחד מהם אמר לנו באנגלית שזה המקום ושאנחנו יכולים לחנות ליד המכוניות המפוארות ושהם ישמרו לנו על המכונית.....אפילו שהאיזור היה ריק והם אלו שניראו כמועמדים הכי טובים להעלים לנו את האוטו לפירוק וגריסה, איתנו בתוכו.
בפנים דווקא היה שולחן של לובשי חליפות שהיה השולחן היחיד במקום כניראה בגלל שהשעה היתה מוקדמת מדיי לארוחה, הם היו מאוד רחוקים מאיתנו והתעלמו מאיתנו אבל יכולתי לראות ספלי אספרסו, הם גם לא ניראו מופתעים כאשר נכנסנו אפילו שהיה נראה שהמקום סגור מה שעורר אצלי את החשד שהטלפון שערכו ה"גומבס" מבחוץ היה כדי לשאול אם מותר לנו להיכנס או שצריך לזרוק אותנו מברוקלין ברידג'.
בקיצור
נכנסנו, שתינו אספרסו מעולה, אמרנו לבריסטה שהיה גם המלצר והקופאי ושעזב את השולחן של החליפות במיוחד כדי לשרת אותנו שהגענו המיוחד בשביל האספרסו, מה שבכלל לא הפתיע אותו.
ניסיתי להרשים אותו עם האיטלקית הצולעת שלי והוא צחק עליי ואמר שאפילו שאני מדבר גרוע אפשר לראות שאני מדבר "אילקית של הצפון" אבל רכשנו את ידידותו כאשר ליכלכנו על סטארבקס ועל האמריקאים שכ"כ לא מבינים בקפה שהם חושבים שיש שם קפה טוב, ועם הבדיחה הצבאית הישנה מותאמת לארה"ב (הקפה שלהם כ"כ גרוע וחלש שכדי לדעת עם זה קפה או תה צריך לשאול). ביקשנו לקחת עוד אחד לדרך מה שלא התאפשר בגלל שלא היו להם כוסות חד פעמיות. אבל כניראה שמצאנו חן בעיני הבארמן כי הוא הזמין אותו לעוד אספרסו על הבאר על חשבונו.
יש מצב שהאהבה המשותפת לקפה וההזדהות עם המצוקה שלנו גרמו לזה שיצאנו משם בלי נעליים מבטון. אם שלושתינו הסכמנו שאם נגזר עלינו למות מידיים של מאפיונרים איטלקיים אז לפחות שזה יהיה מסיבה טובה כמו בשביל אספרסו טוב.
דוד, מעולה, זה נשמע כמו תסריט אידיאלי לסרט קצר עבור חובבי קפה.
תודה על הבדיחה (קפה/תה) בטוח שאעשה בה שימוש בעתיד...
לגבי סטארבאקס, הייתי בגרמניה בשבוע שעבר ומסתבר שלאספרסו הם משתמשים בחד זניים. אני שתיתי קפה מקניה (לא רע - טוב, גם לא הייתה לי כל ציפייה, אז אולי זה משפיע על כך) ונאמר לי בשחודש הבא הקפה החד זני יהיה אתיופיה. הקלייה הייתה כהה אך לא כהה מדי, בקיצור, הופתעתי לטובה.
לגבי סטארבאקס, הייתי בגרמניה בשבוע שעבר ומסתבר שלאספרסו הם משתמשים בחד זניים. אני שתיתי קפה מקניה (לא רע - טוב, גם לא הייתה לי כל ציפייה, אז אולי זה משפיע על כך) ונאמר לי בשחודש הבא הקפה החד זני יהיה אתיופיה. הקלייה הייתה כהה אך לא כהה מדי, בקיצור, הופתעתי לטובה.
-
moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 679 פעמים
שבת בבוקר.
יום יפה.
מוטי מבשל נחלה קפה.
מוטי, אגב, הזמין אתמול כזה:
http://www.amazon.com/Bialetti-4-Cup-St ... letti+musa
עם מטחנת תבלינים חשמלית פשוטה ב-$15.
אמאזון יפנקו אותי בשלישי בבוקר עם דרך חדשה לקפה שפוי בארה"ב. אח"כ אתחיל לחפש קפה קלוי נורמאלי, מקווה שאמצא משהו טוב.
אגב, אני רואה בכל חנות גדולה כאן (Best Buy ודומותיה) שמכונות קפסולות נמכרות כאן המון. אני מנחש שאלו קפסולות בסיסיות, בטח ברמה יותר נמוכה מנספרסו, אבל זה נמכר הרבה. כנראה שהאמריקאים מתחילים לשנות את הרגלי הקפה שלהם ועוברים מפילטר לקפסולות. אנסה לטעום כזו, בהזדמנות.
יום יפה.
מוטי מבשל נחלה קפה.
מוטי, אגב, הזמין אתמול כזה:
http://www.amazon.com/Bialetti-4-Cup-St ... letti+musa
עם מטחנת תבלינים חשמלית פשוטה ב-$15.
אמאזון יפנקו אותי בשלישי בבוקר עם דרך חדשה לקפה שפוי בארה"ב. אח"כ אתחיל לחפש קפה קלוי נורמאלי, מקווה שאמצא משהו טוב.
אגב, אני רואה בכל חנות גדולה כאן (Best Buy ודומותיה) שמכונות קפסולות נמכרות כאן המון. אני מנחש שאלו קפסולות בסיסיות, בטח ברמה יותר נמוכה מנספרסו, אבל זה נמכר הרבה. כנראה שהאמריקאים מתחילים לשנות את הרגלי הקפה שלהם ועוברים מפילטר לקפסולות. אנסה לטעום כזו, בהזדמנות.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
-
moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

Four Barrel Coffee נמצא ב-down town san francisco.
לצערי לא צילמתי לכם הרבה תמונות, בפעם הבאה אני אשתדל לתפוס יותר.
אתה נכנס פנימה, והמקום גורם לך לחייך.
עיצוב תעשייתי מאוד מוקפד.
במרכז דלפק ענק שמסביבו יושבים לקוחות ובתוכו עובדים במרץ. 2 קופות.
2 מכונות ספידסטר עם שם המקום חרוט עליהן. כל אחת עם 3 ראשים.
הבריסטה שהכין לי את הקפה היה חתיך על. נראה כמו הדוגמן ההוא משנות ה-90 שנראה כמו סוס אנושי.
הוא עבד בצורה מדוייקת ומוקפדת, כזו שגרמה לי ממש להעריץ אותו.
מאצר בהמה עם משפך, ידיות בוטומלס, טימפור מושלם.
הוא העמיד את כוס האפסרסו שלי על כוס נוספת הפוכה, כדי שהנוזל ישפך ישר פנימה.
בפעם הראשונה הוא חלט יותר מדי. קלטתי את זה מרחוק.
הוא שם לב לזה, שפך את האספרסו, והכין שוב! איזה כיף, איזו מקצוענות.
האספרסו הגיע בכוס חרס בלי ידית. כבדה מאוד. ממש מוזר ומפתיע, התחושה של החרס הכבד ביד. התאהבתי בכוס הזו, אני אולי אחפש איך אני מביא כזו איתי הביתה.
הקפה נחלט מושלם. קרמה יפה, אבל בלי טייגר סקין.
לצערי גם האספרסו הזה לא היה לי טעים. חמוץ מאוד מאוד. לא שאלתי, אבל אני בטוח שמדובר בחד זני וכנראה מאמריקה. אני לא מבין למה הם שותים כאן קפה כזה... מה יש להם, אלה? אי אפשר לקבל קפה מר בבית הזה??
בכניסה, מצד שמאל, יש עמדה של קפה פילטר עם בחור שנראה כמו ד"ר, מבחנות, משקלים ועוד כל מני. זה לא בשבילי, האינטלגנציה הזו. אני בסה"כ רוצה אספרסו אלים ובועט. אי אפשר, סעעעעעעעמק? אי אפשר?
מאחור יש בית קליה ואריזה. פרובט יפה עומד שם באמצע, בחור קולה ומקפיד על כל דבר, וחבורה של אורזים שנראים כמו גרמנים, ועושים תנועות של רובוטים שמקפידים על כל צעד ושעל. משהו מוזר כזה, שמראה שיש להם המון כבוד לחומר הגלם שעובר תחת היד שלהם. היה די מוזר לראות את הבחור שקולה מוציא פולים מהטרייר, מביט בהם באור, ואז דוחף את האוזן לתוך החור של הטרייר כדי לנסות ולהקשיב לפיצוצים. רציתי לצעוק לו שיפסיק, שיתן לקפה קצת להשרף, באמאשך', תן לסחבק משהו שנכנס 20 שניות לפיצוץ שני כי סחבק לא יכול יותר עם החמצמצות הזו.
אבל פחדתי שהגרמנים יאכלו אותי.
הבריסטה שהכין לי את הקפה היה חתיך על. נראה כמו הדוגמן ההוא משנות ה-90 שנראה כמו סוס אנושי.
האספרסו הגיע בכוס חרס בלי ידית. כבדה מאוד. ממש מוזר ומפתיע, התחושה של החרס הכבד ביד. התאהבתי בכוס הזו, אני אולי אחפש איך אני מביא כזו איתי הביתה.
לצערי גם האספרסו הזה לא היה לי טעים. חמוץ מאוד מאוד. לא שאלתי, אבל אני בטוח שמדובר בחד זני וכנראה מאמריקה. אני לא מבין למה הם שותים כאן קפה כזה... מה יש להם, אלה? אי אפשר לקבל קפה מר בבית הזה??
בכניסה, מצד שמאל, יש עמדה של קפה פילטר עם בחור שנראה כמו ד"ר, מבחנות, משקלים ועוד כל מני. זה לא בשבילי, האינטלגנציה הזו. אני בסה"כ רוצה אספרסו אלים ובועט. אי אפשר, סעעעעעעעמק? אי אפשר?
מאחור יש בית קליה ואריזה. פרובט יפה עומד שם באמצע, בחור קולה ומקפיד על כל דבר, וחבורה של אורזים שנראים כמו גרמנים, ועושים תנועות של רובוטים שמקפידים על כל צעד ושעל. משהו מוזר כזה, שמראה שיש להם המון כבוד לחומר הגלם שעובר תחת היד שלהם. היה די מוזר לראות את הבחור שקולה מוציא פולים מהטרייר, מביט בהם באור, ואז דוחף את האוזן לתוך החור של הטרייר כדי לנסות ולהקשיב לפיצוצים. רציתי לצעוק לו שיפסיק, שיתן לקפה קצת להשרף, באמאשך', תן לסחבק משהו שנכנס 20 שניות לפיצוץ שני כי סחבק לא יכול יותר עם החמצמצות הזו.
אבל פחדתי שהגרמנים יאכלו אותי.
- kuku1000
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 768
- שם מלא: ארי בן משה
- נתן תודות: 8 פעמים
- קיבל תודות: 34 פעמים
bnaya_d כתב:מצטרף להמלצה על stumptown
ומוסיף:
http://www.bluebottlecoffee.com/
גם הם מעולים. מקצוענים. (הם מSF במקור אז אמורים להיות להם שם כמה סניפים)
בכל מקרה אחרי שנה וקצת בארה"ב אני יכול לאמר שאם יודעים איפה לחפש אפשר למצוא קפה ברמה מאוד-מאוד גבוהה.בטח בסן פרנסיסקו.
זה לא חכמה להגיד אם יודעים איפה לחפש.... אל תתביישו, אם אתם מכירים מקום טוב ציינו את המיקום שלו.
כפי שפעם ציינתי פעם חיפשתי יום שלם קפה נורמלי בווגאס ולא מצאתי .. אז תנו טיפים...
פיהוק זה הדרך של הגוף להגיד שיש לך פחות מ20% סוללה
-
moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

NEGRO, זה אמריקה... money is not an issue 
מה דעתכם על הקפה הזה?
http://www.amazon.com/Kicking-Horse-Cof ... ffee+beans
לפי התיאור והביקורות נראה לי שאני עשוי לאהוב אותו.
מה דעתכם על הקפה הזה?
http://www.amazon.com/Kicking-Horse-Cof ... ffee+beans
לפי התיאור והביקורות נראה לי שאני עשוי לאהוב אותו.
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
זה נראה קפה טוב לסוף הצום
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
kuku1000 כתב:מדבקה שאומרת "Gay Friendly" על הדלת,bnaya_d כתב:מצטרף להמלצה על stumptown
ומוסיף:
http://www.bluebottlecoffee.com/
גם הם מעולים. מקצוענים. (הם מSF במקור אז אמורים להיות להם שם כמה סניפים)
בכל מקרה אחרי שנה וקצת בארה"ב אני יכול לאמר שאם יודעים איפה לחפש אפשר למצוא קפה ברמה מאוד-מאוד גבוהה.בטח בסן פרנסיסקו.
זה לא חכמה להגיד אם יודעים איפה לחפש.... אל תתביישו, אם אתם מכירים מקום טוב ציינו את המיקום שלו.
כפי שפעם ציינתי פעם חיפשתי יום שלם קפה נורמלי בווגאס ולא מצאתי .. אז תנו טיפים...
בריסטות עם תספורות נכונות,
לובשים את הבגדים הנכונים,
ברקע מתנגנת המוסיקה הנכונה.
ב99 אחוז מהמקרים הקפה שם יהיה טוב.
אם לא עובד- חיפוש בHome Barista....
- מגדל_קפה_קולומבי
-
- עוסק בתחום קפה

כאן בקולומביה שמעתי שסטארבקס יתחילו לפתוח סניפים לפני כשבועייםמיץ_פטל כתב:דוד, מעולה, זה נשמע כמו תסריט אידיאלי לסרט קצר עבור חובבי קפה.
לגבי סטארבאקס, הייתי בגרמניה בשבוע שעבר ומסתבר שלאספרסו הם משתמשים בחד זניים. אני שתיתי קפה מקניה (לא רע - טוב, גם לא הייתה לי כל ציפייה, אז אולי זה משפיע על כך) ונאמר לי בשחודש הבא הקפה החד זני יהיה אתיופיה. הקלייה הייתה כהה אך לא כהה מדי, בקיצור, הופתעתי לטובה....
אבל
נתקלתי בחד זניים החודשיים של סטרבקס בפרו.....שם מוכרים אותם בשקיות מעוצבות עם הרבה דאווין על כמה יפה מצידם למכור חד זניים שהם קונים לדבריהם ישירות מגדלי הקפה המסכנים, בתור מגדל קפה גאה לא אהבתי את ההתנשאות והפטרוניות של הרשת האמריקאית הגדולה.
חוץ מזה לא אהבתי את זה שאו שסטארבקס משקרים או שהם לפחות "מגמישים את האמת ז"א משחקים בהגדרה של חד זני, שעד כמה שידוע לי היא לא מפוקחת ונתונה לפירושים!!!
אני מרשה לעצמי להגיד זאת כי המספרים לא מסתדרים עם זה שהעובדים של סטארבקס בקיטו אמרו לי שבכל הסטרבקס בעולם מוכרים את אותו חד זני בשקיות במשך אותו שבוע וגם בנוסף בספלים.
עם עושים חישוב קטן מגיעים למקנה שאו שלא מדובר במגדל קטן אלא ה"מגה מגדל" או שלא מדובר בחד זניים כפי שאוהבי קפה כמונו מגדירים אותו.
עץ "טוב" מניב בשנה בערך חצי קילו. האריזות שהם מכרו הן של חצי קילו (ליברה). (קלוי אחרי אבדן משקל בקלייה אבל לא נתייחס לזה) בעולם יש 16,635 סטארבקסים (ויקיפדיה) אז אם בכל סניף הם מוכרים בממוצע במשך אותו שבוע רק 100 שקיות (פחות מ15 ליום וברור שהכמות היא הרבה הרבה יותר גדולה). אז אם החד זני של סטארבקס באמת מגיע מאותו מגדל, אז זה מגדל עםלפחות מליון שש מאות שמונים אלף עצים.
לנו יש 15,000 עצים, מה שמעמיד אותנו ברמה של מגדלים קטנים אבל לא הקטנים שבינהם, יש המוני מגדלים בקולומביה שהם הרבה יותר קטנים מאיתנו!!
לאור התחשיב שלמעלה ברור שמדובר במגדל עצום שמעסיק הרבה עובדים ובהחלט לא במשפחה עם הפונצ'ואים והסומבררוס והילדים האינדיאנים החמודים וה"פוליטיקלי קורקט" שסטארבקס הציגו כאלו שמי שקונה מהם את ה"חד זני" עוזר לשלוח לבית הספר.
וזה עוד עם חישוב סלחני
בחישוב יותר ריאלי אני מניח שאין מצב שאנחנו מדברים על כמות פחותה מ10 מליון עצים. כי גם ברור שסטארבקס לא מוכרים 15 ליברה (7.5ק"ג) ליום בנקודת מכירה.משקה מוכן!!!
אז
או שטארבקס "מגמישים" את ההגדרה של חד זני.............כבר היה לנו בפורום דיון על מה זה חד זני, דיון אותו פתחתי בהשראה של דיון דומה באחד הפורומים האמריקאיים.
או שהם פשוט משקרים ותופסים טרמפ על הטרנד של הקפה "המצפוני" וה"פוליטיקלי קורקט" שקיים בעולם.
דרך אגב
אני לא מאשים אותם במשהוא שאחרים לא עושים. הייתי מתחיל להגיד שמות של אירגונים שנותנים כל מיני אישורים בתחום הקפה שפשוט לוקחים כסף מהמגדל ובתמורה נותנים רשימת דרישות בה הוא צריך לעמוד, ושם של מגדל אחר ש"עומד" בדרישות שלהם ושאמור לתת יעוץ למגדל החדש.....וזהוא!!! לא שומעים מהם שוב עד שלא מגיע הזמן שלהם לבקש עוד כסף. אני לא אעשה את זה כי אני לא רוצה להיות מטרה להתנכלות אישית של אותם אירגונים ובגלל שמדובר באירגונים שיש להם עורכי דין ומשאבים שלי אין......אני מקווה שהפוסט הזה לא יביא לי מכתב מעורכי הדין של סטארבקס, במיוחד לאור זה שאני לא מאמין בהסתרת הזהות שהאינטרנט מאפשר, עומד אישית מאחורי כל דבר שאני כותב באינטרנט, ולא מסתיר את הזהות שלי בשום פורום באינטרנט בו אני מביע את דעתי. כל חברי הפורום הנחמד והידידותי הזה יודעים מי אני ואיך להשיג אותי אישית. וכך גם כל מי שסתם קורא את הפוסטים שלי אפילו עם הוא לא חבר בפורום.
יתכן שאם שטארבקס לא היה בורח מהשוק הישראלי "מוכה חבול ועם הזנב בין הרגליים" אז זה לא היה רעיון טוב להגיד מה אני חושב גם בפורום הזה.
לגבי סאטרבקס, מייל שקיבלתי מהם (אין לי מושג למה, לא זוכר שנרשמתי...)
This Fall, we’re launching the new Origin Select Espresso Ethiopia – and inviting you to start a journey back to the real origin of coffee. This medium roast espresso with citrus flavour and cocoa notes comes from the place where the first Arabica trees were grown.
Normally, it would cost you 20 Cents extra to try Origin Select Espresso Ethiopia as part of your regular coffee. But for the whole of September, you can try it at no extra cost.
אימייל היה סטארבקס אוסטרייה אז לא יודע אם זה תקף בארצות הברית
This Fall, we’re launching the new Origin Select Espresso Ethiopia – and inviting you to start a journey back to the real origin of coffee. This medium roast espresso with citrus flavour and cocoa notes comes from the place where the first Arabica trees were grown.
Normally, it would cost you 20 Cents extra to try Origin Select Espresso Ethiopia as part of your regular coffee. But for the whole of September, you can try it at no extra cost.
אימייל היה סטארבקס אוסטרייה אז לא יודע אם זה תקף בארצות הברית
-
moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

כפיר, האספרסו ב-Four Barrel ואפילו בחנות הנעליים - מעולה. הציוד מצויין והם משקיעים זמן ומאמץ.כפיר_ש כתב:מוזר שבעיר כזו אין קפה טוב, נראה שיש הרבה חברה מהום בריסטה שגרים באזור סן פרנסיסקו ומהללים לא מעט מקומות.
החמוץ ממש מגעיל או שזה קפה פירותי ששונה מהקפה המסחרי שיש פה ?
תהנה......
הבעיה היא אישית שלי, כי כמו שאתה יודע אני שונא חמיצות/פירותיות, והתערובות/סינגל שהם מגישים לי כאן הוא מאוד חמוץ. ראיתי מתי הוא הוציא את הפולים מהקולה ב-Four Barrel. זה שניות אחרי פיצוץ ראשון, משהו באיזור ה-C עד FC.
בנוסף, יש כאן כנראה טרנד של לשתות רק סינגל אוריג'ין. נראה לי שזה שילוב של שתי סיבות:
1. זה נראה יותר מקצועי (אנחנו שותים סינגל, לא תערובת, כי אנחנו מבינים בקפה)
2. יש הרבה יותר מלל לכתוב על הקפה, כי אפשר לתאר בסיפורי אלף לילה ולילה את הזן והמקור וכו'
אבל בסופו של דבר הם כנראה מעדיפים זנים מאמריקה, ובשילוב עם קליה בהירה, אני מקבל לימונדה.
אתמול שתיתי שוב אספרסו ב-Zombie Runner, חנות הנעליים שליד המשרד שלנו.
שוב הגישו לי אותו בכוס של Bodum. ממש מקצועי וכיף.
חלוט מעולה, אבל חמוץ. סעמק.
השותף שלי הזמין קפוצ'ינו-טו-גו וקיבל את הכוס היפה הבאה:
- מגדל_קפה_קולומבי
-
- עוסק בתחום קפה

על תפחד מהגרמניםmoti_r כתב:Four Barrel Coffee נמצא ב-down town san francisco.
אבל פחדתי שהגרמנים יאכלו אותי....
תשאל עם חוצפה ישראלית "איפה אפשר למצוא קפה מר עם קליה של 20 שניות אחרי פיצוץ שני" הכי גרוע יזרקו אותך לקולה ויחכו עשרים אחרי הפיצוץ השני.
דבר שתמיד יפתיע ישראלים באמריקאים (וגם בקולומביאנים) זה שהם לרוב ימליצו לך על המתחרים וגם יסבירו לך בידידות איך להגיע לשם.
דרך אגב
הכוס ניראית מדליקה, איך קוראים ליצרן שלה ולדגם והאם אתה יודע איפה באינטרנט מוכרים אותה ?