ראש טוב

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4166
נתן תודות: 619 פעמים
קיבל תודות: 1301 פעמים

שליחה #21 

ה-881S של סטנטון הוא ראש הי-אנד אמיתי. מבוקש מאוד. המחירים של ראש תקין או NOS גבוהים מאוד. במקור, החברה שישבה בניו-יורק ייצרה עבורו מחט שנקראה D-81S. ה'S' ייצג מחט יהלום שסטנטון, ואך ורק סטנטון, קראו לו Stereohydron. זהו שם מסחרי ליהלום בחתך Shibita. מחטי NOS כאלה מניו-יורק הן פריט לאספנים והמחירים שלהן מטורפים.

בשנות ה-90 סטנטון עברו למחטי יהלום בחתך אליפטי והצניעו את העובדה לרמת סוד מסחרי. זה יצר המון בלבול ולמעשה אף אחד לא ממש בטוח על איזה סוג יהלום הוא מדבר היום כשהוא נזכר בנוסטלגיה במחט שלו מלפני עשרים שנה.

חברת Jico היפנית מייצרת כיום מחטים חילופיות ל-881S ול-681EEE מיהלום שיביטה. הם מוכרים בעצמם (אתר ביפנית), אך במקביל, הם גם מספקים לסוחרים שונים מצד שלישי, כמו למשל ל-LP-Gear. זו מחט מתאימה ביותר. מחירה $80 (קצת פחות מ-300 ש"ח) והביקורת עליה - נעימות.

למעשה, זוהי מחט שיביטה והסאונד שלה קצת שונה ממחטי ה-NOS של סטנטון ניו-יורק. היא פחות 'חמה' אך מדויקת יותר ובעלת יכולת עקיבה מעולה. אנשים שרכשו את החלופית ומכירים את המקורית - מאוד מרוצים ממנה. אין על כך אישור רשמי אך בדיקות שערך מעריץ סטנטון אצל יהלומן מעידות לטענתו שהיהלום הגיע מחברה יפנית וככל הנראה - שתי המחטים, בשתי הקישוריות האחרונות, זהות לחלוטין. יוצא מכך שזו, הבחירה האידיאלית.

תמונה

Jico מייצרים גם מחטים ל-881 שאינן מיהלום שיביטה - אלא יהלום אליפטי. מחט כזו נקראת D81E וניתן למצוא אותה אצל KAB-USA כאן בכ-$45. זו אינה דווקא אינה הבחירה האידיאלית אך ממילא אף אחד לא יודע מהי בחירה כזו וסביר להניח שמי שמתייחס למחט של 881S מתכוון דווקא, שלא בידיעתו, למחט יהלום אליפטי.

קיימות מחטים של Pickering לראש XSV 3000 המתאימות גם ל-881S של Stanton. אני לא סגור אם Pickering זה השם ש-Stanton בחרו להשתמש בו באירופה או שאולי מדובר בחברה ותיקה יותר שהם רכשו, אבל קיים קשר הדוק בין שני המותגים ומדובר באותו קו ייצור. בכל אופן המחט עצמה מתאימה בדיוק - אך תושבת הפלסטיק העוטפת אותה אינה מתאימה ב-100%. אפשר להשתמש במחט של XSV 3000 עבור ראש 881S אבל הסגירה של המחט על הראש לא מושלמת. ויזואלית - זה לא יפה. האמת היא שגם קשה למצוא כאלה ומחיריהן, אם כבר ימצאו, פסיכוטיים.

לעומת זאת ל-KAB-USA יש מחט גנרית עבור XSV 3000 שנקראת 4608-DEX ונמכרת בכ-$25. זו אינה בחירה מושלמת - אך היא תתאים חלקית.

ובשורה האחרונה - לאדר בת"א היה בזמנו (אולי עוד יש) מגוון ראשים של סטנטון. לפני כל החיפושים ברחבי הגלובוס - אולי כדאי להרים לשם טלפון ולהתעניין. קשה לי להאמין - אך אולי בכל זאת תמצאנה הפתעות נעימות.

raniburg פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1434
נתן תודות: 738 פעמים
קיבל תודות: 395 פעמים

שליחה #22 

תודה על הסקירה , נמשיך לחקור את מקור הבעיה,
לפי במחירים שראיתי המחט שקניתי עם הראש היא D81S II ומחירה בסביבות 500!! רק המחט 8O , בנוסף הראש עצמו ,מהאיכותיים והמבוקשים, את כל זה קניתי לפני כחודשיים ב700?! , אני כבר לא יודע אם זה אמור לעורר אצלי חשד,או שאני צריך לחתוך לעצמי את הזרת,או להעמיד את הילדים בשורה ולהתחיל לשאול שאלות :lol:
אני לא זז מכאן עד סוף הצד

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #23 

שום חשד. עזוב את הילדים (אם כי לחשוש מהאצבעות שלהם זה תמיד רעיון טוב למי שמחזיק רמקולים בבית) ה-881S הוא TOTL לגמרי. Statnon NY זה נכס אמריקאי לאומי (כמו JBL ו-AR) ויש להם מעריצים פנאטים שלובשים ז'קטים קמפלאז', כובעי USA ושורטים מכוניות אירופאיות ברחוב. עשית עסקה מצוינת. מחט היא מחט. יש לה אורך חיים מוגדר. בגלל זה היא שליפה. דברים טובים עולים כסף אבל לא ממש חייבים ללכת על NOS. יש חלופות.

raniburg פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #24 

היום צצה לי נסיעה ,כך שלא היה לי זמן להתעסק
התקשרתי לאדר, מחט D81 S II מקורית 900 שקלים :מה?!: לא מקורית NO NAME' ,115' לדבריו:ברגע שזאת לא מחט מקורית, לראש הזה, זה כבר לא משנה איך קוראים לחברה שמיצרת,כמו כן הוא המליץ לי שבמידה ואני לא קונה את המקורי , כבר עדיף לי לקנות ב 300-400 ראש +מחט חדישים ברמה סבירה.

המחט הלא מקורית היא אליפטית

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #25 

raniburg כתב:התקשרתי לאדר, מחט D81 S II מקורית 900 שקלים :מה?!: לא מקורית NO NAME' ,115' לדבריו:ברגע שזאת לא מחט מקורית, לראש הזה, זה כבר לא משנה איך קוראים לחברה שמיצרת,כמו כן הוא המליץ לי שבמידה ואני לא קונה את המקורי , כבר עדיף לי לקנות ב 300-400 ראש +מחט חדישים ברמה סבירה.
המחט הלא מקורית היא אליפטית
...
כן. זה המחיר. לא מפתיע. ככה זה בהי-אנד. המחט המומלצת ב-$80 באה עם קבלות וחו"ד. זה לא כזה הבדל גדול בין 115 ש"ח ל-200+ שהיא עולה. פחות סיכון (כלומר אין סיכון) ורק מעט יותר מרשרשים. בדולרים זה מסתדר יותר טוב :lol:

אולי תעשה קודם שיעורי בית בגאומטריה וחשמל ורק אח"כ תשקול רפואה במחטים? אולי זה יסתדר מאליו?

raniburg פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #26 

הכיוון גיאומטריה בשילוב עם הפלטה הצפה של טורנס והרעידות בידיים והשעה המאוחרת בליל אמש (במילה אחת - תירוצים)גרמו לי לעקם את הקנטליבר בצורה קשה עוד יותר , לא לצד, אלא בצורה שהביאה את המחט ב90 מעלות לתקליט :איי: מצב שלא מנגן! לא יודע איך אבל,מהר,שלפתי את המחט תפסתי הקנליבר עם פינצטה של גבות ביד אחת, וביד השניה העברתי את קצה האצבע על המחט והיא חזרה למקום.
מבחינתי המקרה המוזכר לעיל ל א ק ר ה :!: מנגן תקליטים כמו מקודם - ז'א צד אחד נשמע חלש :עצוב:

RAMIRAMI68
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2548
נתן תודות: 166 פעמים
קיבל תודות: 263 פעמים

שליחה #27 

עשית רכישה מושכלת,700 ש''ח לראש ומחט?
לא רוצה לאכזב אותך אבל כפי שבעיה בערוץ אחד מוחלש יכולה לנבוע מכבילה,מחט וכו' היא יכולה לנבוע גם מהראש...
הנה תמונות מקוריות של המארז ראש+מחט 881S שברשותי ושעדיין סגור וחתום !
שים לב למדבקת המחיר...150 דולר...לפני עשרות שנים.
נערך לאחרונה על ידי RAMIRAMI68 ב 27/09/2013 19:06, נערך פעם 1 בסך הכל.

RAMIRAMI68
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

סטנטון

שליחה #28 

881S

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #29 

רמי - WoW!!! אוצר. $150 זה מחיר של לפחות לפני 20 שנים והכל אותנטי. יפה מאוד!

aniburgז - זה בסדר. קורה לכולם. יש לי חבר שריסק בטעות מחט של Denon DL-103R חדשה איך שהוא הרכיב את הראש. שם אי אפשר להחליף מחט. הלך הראש. :עצבני:

לא נורא... אני מאמין שהצד הימני החלש יתחזק אם תחליף את החיווט כמו שהדגמתי - ואם לא... יש חלופות לא בשמיים. (f)

raniburg פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #30 

עדיין לא החלפתי ראש כדי לשלול האם הראש אשם,למה להרוס את השבת..
בדקתי עם DMM התנגדות של כל ערוץ בראש,בשני הערוצים ההתנגדות שווה 1040 אוהם,לא יודע אם זה אומר משהו?
רמי אם מה שאתה אומר נכון אז זאת כנראה לא רכישה כזאת מושכלת

אילפור
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 1029
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 13 פעמים

שליחה #31 

שילמת 700 ש"ח. מה קיבלת:

קנית ראש בן עשרות שנים, זה אומר שה - SUSPENTION יבש או רקוב או שניהם.

המוכר אמר לך שהוא כמעט לא עבד - אבל אתה לא יכול לבדוק את זה.

ה - CANTEVILER "קצת" עקום.

גם אם הבעיה של הערוצים לא נובעת מהמחט או מהראש, עשית קניה רעה מאוד והייתי בודק עם המוכר איך אפשר להחזיר את המוצר.
איל פור

RAMIRAMI68
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #32 

לא מחייב שה - SUSPENTION יבש או רקוב למרות גילו של הראש.
יש ברשותי ראשים יותר ישנים ואין בהם שום בעיה.
אם הראש תקין המחיר ששולם בעבורו בהחלט זול,אני הייתי מתקין את הראש על פטיפון אחר ומוודא תקינות,זה לגמרי לא ראש שתמצא ביום יום למכירה ועוד במחיר שכזה.

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #33 

RAMIRAMI68 כתב:לא מחייב שה - SUSPENTION יבש או רקוב למרות גילו של הראש.
יש ברשותי ראשים יותר ישנים ואין בהם שום בעיה... זה לגמרי לא ראש שתמצא ביום יום למכירה ועוד במחיר שכזה.
...
(Y) נכון מאוד. המונח הנכון בתחום הראשים הוא 'הענות' (compliance) ומדובר ברמת הקפיציות של מוט המחט. המוטות האלה הם למעשה שפופרות קטנות, העשויות כל מיני תרכובות קשיחות כגון 'זאליום', שהוא מן פטנט של תכשיטנים ועיקרו סגסוגת של אלומיניום וזירקוניום (יהלום סינטטי). החומר קשיח מאוד, מוליך מצוין של ויברציות, אינו אורגני, והוא לא 'מתייבש' ולא נרקב.

הבדיקה ש-raniburg ביצע, מצביעה על כך שהסלילים בראש תקינים. ערכים של התנגדות בערוצים השונים (אדום-ירוק \ לבן-כחול) בראש נעים בין 100 ל-10K אוהם וככל ששני הערוצים קרובים בערכי ההתנגדות - הראש מאוזן יותר בביצועיו. הוצג כאן ראש הי-אנד מעולה שמציג את התנהגות החשמלית המצופה ממנו. ראש מסוג 881S של Stanton הוא וינטאז' מבוקש, שנמכר ב-eBay באזור ה-$300. ראש כפי שרמי הציג כאן, בקופסה המקורית, עם כל האביזרים והתיעוד, עשוי אף להניב מעבר לכך.

האפשרות שמחט מעוותת קוראת את המידע של אחד הערוצים באופן תקין - קלושה, ולכן, לדעתי מדובר בחיווט של הזרוע או באינטר'ים המיושנים של הפטפון. מחט מעוותת מייצרת עיוות ונשמעת fuzzy. אני בכל אופן, הייתי שמח למצוא ראש כזה - במחיר שצוין כאן. יופי של רכישה!

raniburg פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #34 

אילפור כתב:שילמת 700 ש"ח. מה קיבלת:

קנית ראש בן עשרות שנים, זה אומר שה - SUSPENTION יבש או רקוב או שניהם.

המוכר אמר לך שהוא כמעט לא עבד - אבל אתה לא יכול לבדוק את זה.

ה - CANTEVILER "קצת" עקום.

גם אם הבעיה של הערוצים לא נובעת מהמחט או מהראש, עשית קניה רעה מאוד והייתי בודק עם המוכר איך אפשר להחזיר את המוצר.
...
דיברתי עם המוכר והוא מוכן להחזיר לי כסף על הראש (אחריי שנאזין לראש אצלו)אך לא על המחט,מה שפייר פייר, מה שמשאיר אותי עם 400 כתקציב
לראש+מחט חדשים , מה לדעתך האופציות העומדות בפניי?

RAMIRAMI68
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #35 

אני אומר שאם הראש תקין השאר אותו !!! תשקיע במחט ותהנה (Y)
אם הראש אינו תקין ויש לך אפשרות להחזירו למוכר,עשה זאת.

BennyO
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 972
נתן תודות: 487 פעמים
קיבל תודות: 213 פעמים

שליחה #36 

raniburg כתב: דיברתי עם המוכר והוא מוכן להחזיר לי כסף על הראש (אחריי שנאזין לראש אצלו)אך לא על המחט,מה שפייר פייר, מה שמשאיר אותי עם 400 כתקציב
לראש+מחט חדשים , מה לדעתך האופציות העומדות בפניי?
...
רני, אם תתייאש מהראש - ה-Shure M97 XE הוא לדעתי אופציה מצויינת.
אני מרוצה ממנו, וגם לyosiaz יש ניסיון טוב איתו.
גם טומי התחיל לאחרונה לחבב אותו למרות שהוא מקסיקני...טומי יש רשמים מעודכנים לאחר הרצה?
באזור ה-100 דולר כולל משלוח בסניף הדואר ליד הבית :D

אילפור
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #37 

tnsilver כתב:
RAMIRAMI68 כתב:לא מחייב שה - SUSPENTION יבש או רקוב למרות גילו של הראש.
יש ברשותי ראשים יותר ישנים ואין בהם שום בעיה... זה לגמרי לא ראש שתמצא ביום יום למכירה ועוד במחיר שכזה.
...
(Y) נכון מאוד. המונח הנכון בתחום הראשים הוא 'הענות' (compliance) ומדובר ברמת הקפיציות של מוט המחט. המוטות האלה הם למעשה שפופרות קטנות, העשויות כל מיני תרכובות קשיחות כגון 'זאליום', שהוא מן פטנט של תכשיטנים ועיקרו סגסוגת של אלומיניום וזירקוניום (יהלום סינטטי). החומר קשיח מאוד, מוליך מצוין של ויברציות, אינו אורגני, והוא לא 'מתייבש' ולא נרקב.

הבדיקה ש-raniburg ביצע, מצביעה על כך שהסלילים בראש תקינים. ערכים של התנגדות בערוצים השונים (אדום-ירוק \ לבן-כחול) בראש נעים בין 100 ל-10K אוהם וככל ששני הערוצים קרובים בערכי ההתנגדות - הראש מאוזן יותר בביצועיו. הוצג כאן ראש הי-אנד מעולה שמציג את התנהגות החשמלית המצופה ממנו. ראש מסוג 881S של Stanton הוא וינטאז' מבוקש, שנמכר ב-eBay באזור ה-$300. ראש כפי שרמי הציג כאן, בקופסה המקורית, עם כל האביזרים והתיעוד, עשוי אף להניב מעבר לכך.

האפשרות שמחט מעוותת קוראת את המידע של אחד הערוצים באופן תקין - קלושה, ולכן, לדעתי מדובר בחיווט של הזרוע או באינטר'ים המיושנים של הפטפון. מחט מעוותת מייצרת עיוות ונשמעת fuzzy. אני בכל אופן, הייתי שמח למצוא ראש כזה - במחיר שצוין כאן. יופי של רכישה!
...

לא ככה ראש בנוי, מצטער.

ה - CANTEVILER לא צף באויר בתוך גוף המחט. הוא הרי חייב " להישען" על משהוא. המשהוא הזה הוא "בלוק" גומי או אלסטומר (מילה מכובדת יותר לגומי) שמחזיק אותו במקום.

ולגומי, במיוחד גומי זול בראשים זולים, יש בלאי - התייבשות או ריקבון או / ו התפררות.

לכן, בכלל, לא כדאי לקנות ראש ישן, גם אם הוא ארוז ולא נפתח.
איל פור

raniburg פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #38 

אני רוצה לחדד ולומר שהכוונה ב'ערוץ חלש' זה פחות 'חי' יחסית לערוץ השני כשהבאלאנס מוטה עד הסוף.
כשהבאלאנס באמצע,יש הרגשה (לי לפחות,אישתי לא מבינה מה אני רוצה ממנה ומהפטיפון ) שהבמה 'עמוקה' יותר לטובת הצד השמאלי
הרכבתי במקום ה881 את ה 500 שקיבלתי עם הפטיפון, שומעים באופן כללי פחות טוב,ויש פחות הבדל בין הערוצים.
בדקתי את הסטייה היחסית של המחט , הרכבתי חזרה את ה881 ופיציתי על הסטייה של המחט בעזרת שייבה בחיבור לשלה
שוב סטיבנסון ,משקל ודגש על האנטי כרייסט סקייטינג :!: העלתי משקל מ0.8 ל1.1
נשמע שיש פחות הבדל... או שזה הכל אצלי בראש :מבולבל:

הזברות האלה מעצבנות וגם יקרות

אילפור
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #39 

חתך רוחב ראש MM, אפשר להבין כאן על מה "נשען" ה - CANTEVILER.

זה בדיוק ה - SUSPENTION והוא עשוי גומי - וגומי הוא חומר שנרקב בתנאי לחות, או מתייבש ומתפורר.

לכן, אגב, ראשים ישנים במקרים רבים מנגנים נמוך מאוד - ה - SUSPENTION איבד גמישות והראש "שוקע".

לכן בלי קשר לטיב המקורי של הראש, ראש בן עשרות שנים לא יתפקד כפי שהיה אמור לתפקד.
איל פור

raniburg פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #40 

אילפור כתב:חתך רוחב ראש MM, אפשר להבין כאן על מה "נשען" ה - CANTEVILER.

זה בדיוק ה - SUSPENTION והוא עשוי גומי - וגומי הוא חומר שנרקב בתנאי לחות, או מתייבש ומתפורר.

לכן, אגב, ראשים ישנים במקרים רבים מנגנים נמוך מאוד - ה - SUSPENTION איבד גמישות והראש "שוקע".

לכן בלי קשר לטיב המקורי של הראש, ראש בן עשרות שנים לא יתפקד כפי שהיה אמור לתפקד.
...
עם אני נסמך על טענתך לגבי הSUSPENTION ,על אותו SUSPENTION נשען CANTEVILER אחד וזז לכל הכיוונים(כמו בציור) אם כפי שטענת ה SUSPENTION פגום איך זה שצד אחד נשמע מדהים והשני פחות?

שלח תגובה

חזור אל “וינטאג' ואנלוגי”