התיישנות של פולי קפה בקלייה בייתית בקולי תוף

פורום תערובות קפה וקליה ביתית, איפה לקנות, איך להכין ואיך לקלות
מגדל_קפה_קולומבי
עוסק בתחום קפה
עוסק בתחום קפה
תגובות: 437
נתן תודות: 39 פעמים
קיבל תודות: 56 פעמים

שליחה #21 

coffeeholic כתב:איזה כיף שיש את הפורום הזה שאפשר ללמוד ולהחליף דיעות. עדכון קצר - לאחר שיחה עם אחת מחברות הפורום שברשותה קולה Hottop עוד יותר התלהבתי - עכשיו מתחילה המשימה הקשה באמת - לשכנע את אשתי שזה נחוץ, לאחר שרק לפני חודש הצלחתי לשכנעה שיש לשדרג את מכונת הקפה ולאחר שדרוג המטחנה.
אם אני מצליח הפעם אז לקלות קפה יהיה קטן עלי :lol:
...
זה פשוט
תסביר לה שיש לך יסורי מצפון כי זרקת כ"כ הרבה כסף על המטחנה והמכונה שאתה צריך לקנות קולה ולהתייסר בקלייה עצמית כדי לחסוך בהוצאה על קפה.

מגדל_קפה_קולומבי
עוסק בתחום קפה
עוסק בתחום קפה

שליחה #22 

coffeeholic כתב:כפיר יש לך במקרה את הכתובת או הטלפון של היצרן של hottop?
...
כאן יש את כל המידע שאתה מחפש, מהעליבבה של טיוואן.
http://www.taiwantrade.com.tw/changyue/ ... ee_roaster

coffeeholic פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 57
נתן תודות: 43 פעמים
קיבל תודות: 10 פעמים

שליחה #23 

כפיר אתה צודק.
ענו לי מאותה כתובת מייל שהדגם הידני שאני רוצה המאפשר שליטה מלאה (B) עולה 1,200 דולר כולל משלוח אווירי לישראל.

עכשיו נראה באם ניתן לבקש מהם שירשמו על החבילה ששווייה נמוך (כ 100 דולר) ואז לא צריך לשלם מכס. כמו כן נראה אם ניתן להתמקח איתם במחיר הכולל אל מול העובדה שבקרוב יוצא מוצר חדש שלהם ואני מתלבט באם כדאי לחכות לו. בא נראה עד כמה הם יתאמצו לדחוף לח קניה במועד הנוכחי, על פני דחייה של הקניה כד אוקטובר - דצמבר.

דרך אגב, אם יש עוד חברה ששוקלים לרכוש ומעוניינים שנעשה קבוצת רכישה, אני מניח שזה יגביר את כוח המיקוח שלנו, אתם מוזמנים ליצור קשר בפרטי או פשוט לעלות הודעה כאן ונתקדם.

פעם נוספת - תודה לכל התורמים לדיון

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
תגובות: 5016
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 288 פעמים

שליחה #24 

והנה שני הסנט שלי
ההוטטופ מכשיר טוב ואף כיכב אצלנו באחת מכתבות המפגשים. אבל מההתרשמות שלי הקווסט עדיף כמעט בכל פרמטר במיוחד עמידות שזה הצד הפחות חזק של ההוטטופ. תהליך הלמידה בקווסט ארוך יותר אבל בסוף הוא מתגמל יותר.
בתור בעלים של בהמור ומכונת מנוף, ההתרשמות של מוטי מושפעת כנראה מעודף צריכה של רובוסטה נטולת קפאין כי היא פשוט לא נכונה. גם את הבהמור צריך ללמוד כמו כל מכשיר קליה ואפשר להוציא ממנו תוצאות כפי בקשתך. יש לו חסרונות בעיקר עודף אוטומציה שצריך לדעת לעקם. תמורה למחיר אין לו מתחרים.
what's next?

coffeeholic פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 57
נתן תודות: 43 פעמים
קיבל תודות: 10 פעמים

שליחה #25 

Hosq על סמך מה קבעת את עניין העמידות? מעניין אותי מאד לדעת??

rano
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 91
נתן תודות: 24 פעמים
קיבל תודות: 12 פעמים

שליחה #26 

coffeeholic > שלחתי לך מסר, האם קבלת?

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
תגובות: 5016
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 288 פעמים

שליחה #27 

גם מההתרשמות בעין מהמכשיר עצמו וגם בהתייחס לקווסט שהוא באמת בנוי לתלפיות. וגם בגלל שני מקרים שנתקלתי בהם.
what's next?

מגדל_קפה_קולומבי
עוסק בתחום קפה
עוסק בתחום קפה

שליחה #28 

אצלינו בקולומביה משתמשים בזרם של 110V כמו בארה"ב, אני חושב שזה אומר פחות כוח לגופי החימום ונראה לי שזו גם אחת הסיבות שהיצרנים מבקשים מחיר יותר זול לקולים של 110, כמו שכתב היצרן בתשובה לשאלה מדוע הדגם של הV220 יותר יקר, "החומרים של ה110 יותר זולים".......האם זה אומר שאם אקנה קולה מסויים המיועד לשוק האמריקאי הוא יוציא תוצאות אחרות ופחות טובות מאשר אותו דגם קולה של קולה רק עם 220V?
במחינתי מדובר בשיקול דיי רציני לגאז מול חשמל.

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4726
נתן תודות: 260 פעמים
קיבל תודות: 559 פעמים

שליחה #29 

לדעתי בכל מקרה גז עדיף על פני חשמל (גם בגלל זמני התגובה של מקור החימום).

בקולים הקטנים אולי זה לא מהותי ואני יודע שיש הרבה משתמשים מרוצים של ההוטופ בארה"ב אבל עם הבהמור לדוגמה יש להם הרבה בעיות עם ההספק.

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 11720
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

שליחה #30 

כל ההשוואה בזמנו שנעשתה בין הקווסט לג'ין היתה לא נכונה בכל פרמטר.
אין מה לשתות קפה מקולה תוף כמה שעות ולא כמה ימים אחרי הקלייה - צריך לחכות לפחות שבוע אם לא 10 ימים.
להגיד שקווסט לא קולה טוב זה לא רציני - זה שיותר קשה להפעיל מג'ין זה נכון אבל לפסול אותו זה חובבני ומטעה.
מבחינת זמני התיישנות - תוף ביתי מקביל לתעשייתי. בתעשייתי יש מפעיל מקצועי ומנוסה זה כל ההבדל.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

nimitzg
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
תגובות: 2060
נתן תודות: 460 פעמים
קיבל תודות: 239 פעמים

שליחה #31 

דבוטאנט כתב:כל ההשוואה בזמנו שנעשתה בין הקווסט לג'ין היתה לא נכונה בכל פרמטר.
אין מה לשתות קפה מקולה תוף כמה שעות ולא כמה ימים אחרי הקלייה - צריך לחכות לפחות שבוע אם לא 10 ימים.
להגיד שקווסט לא קולה טוב זה לא רציני - זה שיותר קשה להפעיל מג'ין זה נכון אבל לפסול אותו זה חובבני ומטעה.
מבחינת זמני התיישנות - תוף ביתי מקביל לתעשייתי. בתעשייתי יש מפעיל מקצועי ומנוסה זה כל ההבדל.
...
התבגרנו מאז גם בניסיון הקליה שלנו וגם בהיכרותינו עם התחום (גם הבודקים וגם הקולים).
בהתחשב במה שידענו בזמנו, אפשר לאמר שהיה מאמץ לעשות את הכי טוב שניתן.

כמובן שבהסתכלות לאחור מדובר במבחן מביש.
אני מניח שבעתיד הקרוב יהיה מבחן שני (עם ניסיון כבר של 3 שנים כמעט)
"Cigars change thoughts into dreams."
(Victor Marie Hugo 1802-1885)

שלח תגובה

חזור אל “תערובות קפה וקלייה ביתית”