מעוניין לשתף אותנו ב-1-2 התגליות צליל באודיו שהיו לך?

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג

שליחה

tbd,

איזה רמקול רכשת?
מה לא מתאים לך?
איזו הגברה יש לך ?
יש תמונה של הסטאפ?
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

tbd
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 17

שליחה

קניתי FINAL 0.3 ומכרתי אותו די מזמן.

לטעמי הוא לא התאים לרוק ולמוזיקה שדורשת דינמיות.

אבל לג'אז בהרכבים קטנים, השקיפות והפירוט היו מדהימים.

בכל אופן, בהתייחס לנושא השרשור, זו היתה הפעם הראשונה שקיבלתי בראש ממערכת (אגב לא האחרונה).

עופר_צפריר
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4880

שליחה

tbd כתב
לטעמי הוא לא התאים לרוק ולמוזיקה שדורשת דינמיות.
...
זאת למעשה מהות הבעיה ברמקולים אלקטרוסטטיים...
ואם אתה מחפש דינמיות...? זה לא המקום הנכון.

ושלא נדבר כבר על עמדת ישיבה נכון...וכל שאר המגבלות שמעמידים
רמקולים מסוג הזה.
:קפה:

tbd
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 17

שליחה

נכון, אבל במה שהרמקולים האלה יודעים לעשות הם אלופים... (Y)

אם יכולתי היתי שומר לי מערכת אלקטרוסטטית שתתן לי לשמוע את המוזיקה שהם יודעים לעשות.

עופר_צפריר
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4880

שליחה

tbd כתב
נכון, אבל במה שהרמקולים האלה יודעים לעשות הם אלופים...
...
השאלה הנכונה היא, האם אתה מוכן לחיות עם הפשרות שהרמקול הזה מפיק?
אני בכל אופן, לא.
:קפה:

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
תגובות: 9712

שליחה

התגלית הגדולה ביותר שהיתה לי בסאונד היתה ותמיד תהיה מערכת המיני הראשונה שלי :-)
זה היה בגיל 15. עד אז שמעתי מרדיוטייפ עם קלטות. ואז... קיבלתי מערכת מיני של פיוניר.
אני זוכר את הדיסק הראשון, זה היה Guns N' Roses. לא הצלחתי להבין מה זה ה-"טססס טססס טססס" הזה ברקע, וחששתי שמשהו לא בסדר. עד שלאחר כמה שניות הבנתי שמדובר במצילות שבפעם הראשונה בחיי שמעתי אותן ברורות כל-כך :oops:

למחרת קניתי את Brothers in Arms בפורמט CD, והקשבתי לכל הדיסק מההתחלה ועד הסוף במשך שעות על גבי שעות. אני זוכר את הזעזוע שקיבלתי כששמעתי צלילים שמעולם לא ידעתי שהיו שם.

זהו, זו היתה החוויה הענקית ביותר. מאז, דרך כל הרמקולים שעברתי ושמעתי, תמיד היה מה ללמוד ולחשוף במוסיקה, אבל הקפיצה האדירה של גיל 15 היתה המשמעותית ביותר בחיי.

ועכשיו יש לי חשק ל-Your Latest Trick... (f)
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

anatoli15
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2303

שליחה

הראשונה הייתה בגיל 15 (לקראת 16) התכוונתי לקנות רסיבר וסוג רמקולים, ואז חבר של אבא שלי בא אליי ואמר לי "עזוב שטויות, תבוא אליי בסוף שבוע, תשמע משהו ואז תבין". השמיע לי אצלו מגבר שפורפרות DIY עם רמקולים של Gallo הספירות הגדולות שלהם (לא זוכר את שם הדגם). 1WAY מדהים! פעם ראשונה בחיים שלי שנתקלתי בחדר יעודי לסטריאו, רמקולים 1WAY שעושים הכל מבאס ועד לטרבל, ומגבר מנורות. מיותר לציין שהייתי בעולם אחר. בסופו של דבר המגבר הזה ששמעתי שם גם עבר להיות המגבר שלי.

התגלית השנייה שלי הייתה דווקא בתחום האוזניות, והיא משהו שחוויתי שנה בדיוק אחרי הראשונה. אחרי שקראתי הרבה בפורוםמי שונים החלטתי שגם אני קונה אוזניות איכותיות. הלכתי על ה-AT A900, קיבלתי אותן, התחלתי להקשיב, נחמד, לא התלהבתי יותר מדיי. ההבנה של עד כמה הערך לכסף באוזניות הוא גבוה היא משהו שהבנתי רק כמה שעובות אחרי זה לאחר שביליתי הרבה זמן עם האוזניות, פתאום חזרתי למערכת רמקולים שלי, והבנתי עד כמה הצליל הזה שונה. פשוט עולם אחר.

drambuie
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 818

שליחה

יש לי יש לי יש לי... :lol:

אפילו שני תגליות:
א' - מצטרף לאייל עם ה-MYRYAD Z-140 רק עם הערה קטנה - כששמעתי אותו בהשוואה מול אינטגרייטד של CLASSE (שבהתחלה בכלל חששתי להשוות ביניהם) וראיתי שה-MYRYAD ה"צנוע" שלי לא מבייש ולא מתבייש בכלל!
ב' - רמקול B&W CM1 מהסדרה החדשה. אין להאמין איזה צליל עשיר ומלא אפשר להפיק מקופסאות עץ כל כך קטנות ושני אלמנטים בלבד ברמקול. פשוט מדהים!
"להתעצבן זה להעניש את עצמך על טיפשותם של אחרים"

Every passing moment is another chance to turn it all around" Vanilla sky"

shamir
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 158

שליחה

טוב אז אחת התגליות היא ניסוי שעשיתי בין TOSHIBA SD-900 (דוידי "אודיו" איכותי יחסית לזמנו) מחובר דיגיטלית לפרה פרוססור מול טרנספורט של WADIA גם הוא מחובר דיגיטלית כמובן... התנגן בהם אותו שיר בדיוק באותה שניה ההבדל היה כזה גדול לטובת הWADIA שישר קניתי אותו חח.. :) (היה גם קומפט של מרידיאן מסידרה דיי גבוה שלהם גם היה באותו ניסוי אבל הוא גם נפל מול הWADIA )

והתגלית האחרונה זה האמטי כמובן... שעשה לי את השינוי הכי גדול לטובה בסאונד עד עכשיו :!: :arrow: (Y)

ונראה לי התגלית הבאה תהיה בכיוון הפרה צפו לחדשות בנושא בקרוב :idea: 8)
--דברים ששומעים מכאן לא שומעים משם--

S F I M L F E

il62
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 6214

שליחה

shamir
תפסת שתי ציפורים במכה אחת ...
את התגליות שהיו לך....ואת התגלית העתידית שלי....
אחלה תגליות...
052-4200610

logan
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 45

שתי חוויות - אחת מנורות, אחת קומפקט, ועל ההתחלה

שליחה

חוויה מקדימה - 1978. חבר יקר של ההורים חוזר מלימודים בארה"ב ומביא רמקולים של קף רפרנס 105 , המודל המקורי שיצר את הטוויטר והמיד הנפרדים. פעם ראשונה שאני שומע מערכת שאפשר להגדיר כמערכת על, (המגברים היו שני מונובלוקים עצומים של ימהה) ואז החלטתי שיבוא יום, וגם אני אשמע כך.

1. אמצע שנות השמונים, אני נכנס לאודיופיל של בני טסלר בחיפה שהיתה אז לתקופה קצרה בדרך הים 2 ושומע בפעם הראשונה קווד
ESL57 מחובר למגבר מנורות ישן, לא זוכר איזה. את הלסת שלי היו צריכים לגרד מהרצפה.

באותו רגע הבנתי שהייעוד שלי בחיים זה רמקול אלקטרוסטאטי. לקח לי 12 שנה להגשים את החלום שנמשך כבר עשר שנים

2. תחילת שנות התשעים, יוצא התקליט של להקת תמוז לראשונה על גבי דיסק ואני מגיע לבלבל את המוח לאפי ועמית בסטריאוטיפ, ושומע בפעם הראשונה את הלין קריק-נומריק על מערכת שכולה של לין. וזה היה כל כך אחר מבחינת ביצועי הקומפקט ממה שהיה לי בבית
(רוטל 855 עם ממיר של מרידיאן 203) שהחלטתי להחליף קומפקט, זה הזכיר לי צליל אנאלוגי של תקליט. לקח לי ארבע שנים לבצע את הרעיון, ובחרתי בסופו של דבר ב- NAIM
CDI, שהיה עוד יותר אנאלוגי וחם באופיו מלין.

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”