מישהו עשה השוואה בין מקרן אפסון 9100/8100 לפנאסוניק 8000?

מקרנים קידמיים - Front Projector.
istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 17940

שליחה

kingikra כתב:יואב,

כשאמרתי אנשים רגילים לא התכוונתי אליך. אני כמעט ולא רואה את ההבדלים בתמונות שבלינק. וגם אם יש הבדל אני לא משוכנע שהתמונה הימנית איכותית יותר מהתמונה השמאלית
...
לא מאמין לך שאתה לא רואה שהשחורים בימנית משמעותית טובים יותר מהשמאלית. :)

אין מצב (Y)

yarino
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3439

שליחה

oferlaor כתב:Yarino

אני ויניב מקרים הפוכים לחלוטין.
...
שמתי לב :)

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78953
שם מלא: עפר לאור

שליחה

ערכתי את ההודעה הקודמת שלי והוספתי מידע. חשוב לציין, אם לא הייתי רואה הבדל כזה משמעותי לא הייתי טורח לשדרג. אני לא משדרג למען השדרוג (עובדה, יש לי רכיבים כמו מעבד תמונה ומסך שכבר שנים אצלי)

yarino
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

אם כך היית צריך לראות את ההבדלים העצומים בין הפנסוניק לסוני.

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה

oferlaor כתב:Yarino

אני ויניב מקרים הפוכים לחלוטין.

Istarmini

עשיתי בדיקות על שני מקרנים מכוילים (שלושה, כי גם השארת האפסון 9000 היתה אופציה). מצאתי שהשדרוג בין ה 9000 ל 9100 כמעט ולא נגע בכל הנושאים בעיבוד תמונה שהפריעו לי (בעיקר בצמצם) כמעט ולא היה הבדלים מדידים בין ה 9000 ל 9100.

על כל סצינת שאחד עדיף מהשני יש גם אחת הפוכה שבה האפסון מאיר את התמונה יתר על המידה. רוצה לומר שהשחורים אין מנצח חד משמעי בין השניים (בוודאי לא כפי שהביקורת שצירפת מרמזת). כל מקרן בחר אסטרטגית צמצם שונה מאוד ולכן בסצינות שונות ההתנהגות יכולה לפעור פער לאחד או לשני כתלות בתוכן.
...
עופר
כל הרשת מלאה בביקורות כאלו ואחרות . לגבי רמת השחור ,מהתרשמותי ,יש תמימות דעים שבאפסון הוא טוב יותר.
אתה חושב שלא? אני לא מתווכח (Y)

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה

Yarino

ראיתי. היו לי בעיות אחרות עם הסוני. לצרכים שלי הפנסוניק הכי התאים ואני מאוד מרוצה. כמובן שגם לו יש בעיות רבות (שוב צמצם שאינו מושלם, נושאים של עיבוד תמונה). מכיוון שאין לי תקציב למקרן UHD של סוני עדיין, נבחן את הדור הבא בנושא הזה, בעיקר בחדות, בהירות בתלת מימד ו-crosstalk).

kingikra
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8141

שליחה

yarino כתב:שאמרתי מקרן פשוט לא התכוונתי למקרנים ברמה של ה 900.
כמובן שהמעבר מ 900 ל 4000 הוא תהומי ואל תצפה לשינוי כזה גדול מהמקרן החדש.
...
ברור לי שבין ה 4000 ל 8000 אני לא אראה כמעט הבדל והשידרוג יהיה אך ורק בגלל התלת מימד.

(Y)

kingikra
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8141

שליחה

istarmini כתב:

כשאמרתי אנשים רגילים לא התכוונתי אליך. אני כמעט ולא רואה את ההבדלים בתמונות שבלינק. וגם אם יש הבדל אני לא משוכנע שהתמונה הימנית איכותית יותר מהתמונה השמאלית
...

אין מצב (Y)
...
יואב, אמא שלי לא מבינה למה קולנוע בייתי אם יש טרנזיסטור. אתה צריך להבין שבכל תחום בחיים יש אנשים יותר חדי עין ופחות. אני חייב לומר לך שבחלק מהתמונות לא ראיתי הבדל בכלל ובחלק ראיתי הבדל רק לא הצלחתי להבין איזו תמונה עדיפה לטעמי. כמו שעופר אמר, בסצינות אחרות העדיפות היתה דווקא לפאנאסוניק.

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה

kingikra כתב:
istarmini כתב:

...

אין מצב (Y)
...
יואב, אמא שלי לא מבינה למה קולנוע בייתי אם יש טרנזיסטור. אתה צריך להבין שבכל תחום בחיים יש אנשים יותר חדי עין ופחות. אני חייב לומר לך שבחלק מהתמונות לא ראיתי הבדל בכלל ובחלק ראיתי הבדל רק לא הצלחתי להבין איזו תמונה עדיפה לטעמי. כמו שעופר אמר, בסצינות אחרות העדיפות היתה דווקא לפאנאסוניק.
...
דוגמה לא טובה עם האמא ואסביר למה.
אמא שלך ,כמו סביר להניח המון אחרות, לא מבינות למה צריך קולנוע ביתי כשיש טרנזיסטור אבל אני בטוח שאמא שלך לא תגיד לך בחיים שהיא לא שומעת סאונד שמקיף אותה מכל עבר מה שלא מתקיים בטרנזיסטור. היא יכולה להגיד שלה אין צורך בזה אבל היא לא תוכל להתעלם מזה.

אותו הדבר גם פה.
אני לא מאמין שאתה לא רואה שהשחור באפסון שחור יותר.
המגמה של כל חברות המקרנים היא להציג שחור אבסולוטי ,כי זה משפר את עומק התמונה ואחד הפרמטרים להשוואה בין המקרנים הוא רמת השחור.
במידה ואתה חושב שתמונה עם שחור ,שהוא שחור יותר, לא ניראת טוב יותר על זה אני לא מתוכח איתך אבל להגיד
שאתה לא רואה שהשחור שחור יותר זה כבר נשמע לי מוזר בהחלט.

ishaked
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1372

שליחה

הסקירה באתר שיואב נתן נראית קצת לא הגיונית.
אם אלו באמת התמונות שכל אחד מהמקרנים מוציא לאחר כיוון אז ללא ספק שהאפסון לוקח בגדול!
בפנסוניק השחור ממש לא שחור, הצבעים מאוד לא טבעיים, הירוק נראה כחלחל, הזהב נראה צהוב.

סליחה יואב, אבל נראה לי שלסקירה באתר יש אינטרנס לקטול את הפנסוניק, קשה לי להאמין שהוא כ"כ חלש בביצועים..
יש ללמוד מטעויות של אחרים, אנחנו לא חיים מספיק זמן בשביל לטעות כל כך הרבה.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה

צריך להבין שקשה מאוד להתייחס לתמונות. כמי שכבר שנים מצלם ממסכים וממקרנים זה קשה מאוד להגיע לצבעים מדויקים בתמונה. במקרה הזה זה אפילו יותר קשה כי עושים השוואה ולכן חייבים לקבע את כל הפרמטרים ולכבות את המח של המצלמה.

מאוד קל להוציא כל מוצר בעולם רע מאוד בהשוואה אם רוצים. לכל מקרן או מסך יש נקודות תורפה וצריך לוודא שסומכים על מקור ההשוואה לא רק ברמה ההוגנת אלא שזה שעשה את ההשוואה נטול bias, הוגן וערך את ההשוואה על מגוון רב של סצינות.

במקרה הספציפי אין חשד לחוסר תום לב. יותר סביר שהיה שם סצינת שהחמיאה למקרן אחד על פני האחר וזה הביא את הסוקר למסקנה מסויימת. באותה מידה סצינה אחרת היתה יכולה להפוך את הכף.

כמו כן יש גם עניין של טעם. לכל מקרן כאמור יש נקודות תורפה ולכל אחד יש דברים שמציקים לו ולכן המשקלים נעים בין מבקר אחד לאחר ויכולים להשפיע על תוצאות השוואה או ביקורת.

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה

ishaked כתב:הסקירה באתר שיואב נתן נראית קצת לא הגיונית.
אם אלו באמת התמונות שכל אחד מהמקרנים מוציא לאחר כיוון אז ללא ספק שהאפסון לוקח בגדול!
בפנסוניק השחור ממש לא שחור, הצבעים מאוד לא טבעיים, הירוק נראה כחלחל, הזהב נראה צהוב.

סליחה יואב, אבל נראה לי שלסקירה באתר יש אינטרנס לקטול את הפנסוניק, קשה לי להאמין שהוא כ"כ חלש בביצועים..
...
לא צריך להתנצל אין לי מניות שם. :)
אני גם לא טוען שהביצועים של הפנסוניק לא טובים .
כל שאני טוען שהרמת שחורים שלו פחות טובה וזה נכון לכל אורך השנים.
מכיר חברים שאני מעריך מאוד את הבנתם בתחום, שראו את שני המקרנים ויש להם תמימות דעים לגבי השחורים.
גם ,במידה ותקרא ברשת, תבין שיש תמימות דעים לגבי נושא השחורים.

האם לאתר שצרפתי יש אינטרס? אולי, לא יודע.
האתר הזה בפרוש מעדיף את הסוני 50 על פני האפסון והפנסוניק וממה שאני ראיתי הוא צודק.

יכול להיות שהוא מקבל מתחת לשולחן יותר מסוני והכי פחות מפנסוניק ואני לא כותב זאת בציניות. הענין הוא שאת
מה שהוא מתאר ,לענין השחורים, אני וחברים אחרים ראינו בעין ולכן ,עבורי, הוא אמין.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה

יואב

לא צריך לקחת את זה כל כך כבד.

זה בסדר גם לא לקבל או להעריך את הדעה שלי.

אני לא נעלב חלילה...

yarino
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

oferlaor כתב: כמו כן יש גם עניין של טעם. לכל מקרן כאמור יש נקודות תורפה ולכל אחד יש דברים שמציקים לו ולכן המשקלים נעים בין מבקר אחד לאחר ויכולים להשפיע על תוצאות השוואה או ביקורת.
...
עופר,מעבר לזה שהבדלים בשחורים נראים לעין,איך אתה מסביר שבכל ביקורת ברשת האפסון נמצא טוב יותר בשחורים?

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה

Yarino

אני צריך באמת לקרוא יותר ביקורות באינטרנט, זה באמת עדיף מלעשות את ההשוואות במו עיני...

הסברתי את העניין הזה כבר כמה פעמים בשרשור הזה...

ride
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום מקרנים
אחראי תחום מקרנים
תגובות: 6607
שם מלא: יניב דיין

שליחה

YOSSvn,

מחקתי את ההודעה שלך. אני מזהיר שלשון כזו לא מקובלת כאן באתר !

YOSSvn
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 13

שליחה

ride כתב:YOSSvn,

מחקתי את ההודעה שלך. אני מזהיר שלשון כזו לא מקובלת כאן באתר !
...
אוקי קיבלתי ואני מתנצל.
פשוט חבל שאנשים ללא נסיון כותבים בפורום דברים תלושים מהמציאות ומטעים את החברים.
(f)

Nissan1
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 121

שליחה

כדאי לך מאוד לבדוק את הסוני 50
הוא טוב יותר מהפנסוניק ומהאפסון

idan309
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3005

שליחה

עופר,

אני חושב שהבנתי מדוע בחרת ללכת על ה-8000 ולא על ה-9100.
אני מעוניין לדעת מדוע העדפת את ה-8000 על ה-50.

למיטב הבנתי כאשר הסוני 50 תקין (ולאחד כמוך אין בעיה לוודא כי הוא תקין ואני מאמין שבגלל היותך בכיר בפורום מכובד זה יכולת להגיע להבנה על רכישה של מקרן רק במידה והוא תקין) ל-8000 אין שום יתרון עליו.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה

idan309

יש כמה סיבות, אבל בעיקר ההתמודדות שלו עם תלת מימד ובהירות בתלת מימד. זו גם הסיבה שכרגע אני לא הולך על ה-JVC לדורותיהם.

ה-8000 נתן לי את התמונה הטובה ביותר בתלת מימד שראיתי אי פעם במקרן ביתי.

חזור אל “מקרנים”