קרב ענקים רסיבר MARANTZ 7007 נגד רסיבר PIONEER LX 85

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
חיים
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 4883
שם מלא: חיים לגו

שליחה

תתחדש ותהנה (Y)
הרסיברים של פיוניר מעולים,ואחלה איכות בקולנוע.
נפט וסולר לחימום ביתי,ולתעשיה.
חיים-0532253784

eitan-z
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 668

שליחה

theezway - תתחדש ותהנה :wink:

לידע כללי (ולקוראים אחרים שנמצאים לפני רכישה)

יציאת HDMI כפולה קיימת במספר חברות כבר מס' שנים...

בקיצור - הרוב המוחלט בוחר את הציוד עפ"י טעמו (אני מקווה :? ....)

לפי קריטריון של אותו "צבע" של צלילים שדובר בו בשרשורים רבים אחרים (איתי 123 ....)

איתן.
הציוד הוא האמצעי , התכנים הם הנשמה ומכאן ההנאה . . .

עופרפולק
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7416

שליחה

שהיה לך את ה83 הוא באמת היה מעל ה7005 אבל ה7007 הוא ברמה כמו ה85 אם לא יותר כי ביופי הוא גם מקבל עוד ניקוד.
Sony 1040
Monitor mass

kipikipod
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1617

שליחה

אגב, בדרך ה-7008 שסוף סוף קיבל מערכת כיול מהשורה הראשונה (מה שאחרים קיבלו מזמן) - אודיסי XT32
Utopia

itay123
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7446

שליחה

עופרפולק כתב:שהיה לך את ה83 הוא באמת היה מעל ה7005 אבל ה7007 הוא ברמה כמו ה85 אם לא יותר כי ביופי הוא גם מקבל עוד ניקוד.
...
עופרפולק

מי אמר שה85 טוב מה83?? האם ביצעת מבחן השוואתי אחד מול השני?

דווקה אומרים לפי ה״ביקןרות״ שה85 היה step down מה83 בכל הקשור ליכולות הגברה.

גם אני בזמנו הייתי בטוח שה83 זהה לחלוטין ל82 ול81, מניסיון השוואתי של ה81 מול ה82 שהיו זהים לחלוטין ( אותו מכשיר עם מס דגם אחר) ולאחר שחיברתי אצלי את. 83 ישר הרגשתי שינוי משמעותי על ה81 שניה לי לפני (בכל הקשור להגברה שהצליחה להתמודד נהדר עם רמקולים קשים).

עד שלא מתנסים במכשיר לא יודעים באמת מה טיבו, theezway עשה בשכל שהביא את הרסיברים הביתה ופשוט עשה טסט השוואתי והגיע למסקנותיו מה שלא ניתן לעשות על בסיס ביקורות או whatsoever.

אני זוכר בזמנו ששמעתי את ה85 אצל חיים (מנהלנו היקר) ודווקה התרשמתי לטובה, כך שלא באמת ניתן לדעת אלא רק במבחן השוואתי.

אותי אישית ה״לוק״ פחות חשוב ובטח לא יהווה איזה פקטור בחירה עבורי, לי חשוב איכות נטו, אבל אם הוא גם אופה ובדרך גם יפה זו בהחלט חבילה אטרקטיבית יותר.

itay123
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

kipikipod כתב:אגב, בדרך ה-7008 שסוף סוף קיבל מערכת כיול מהשורה הראשונה (מה שאחרים קיבלו מזמן) - אודיסי XT32
...
נבו זו בהחלט נק זכות חיובית מאוד (Y)
ומקפיץ את המכשיר יותר קדימה.

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 17940

שליחה

kipikipod כתב:אגב, בדרך ה-7008 שסוף סוף קיבל מערכת כיול מהשורה הראשונה (מה שאחרים קיבלו מזמן) - אודיסי XT32
...
מה הכוונה אחרים ? פיוניר עד היום לא קיבלו מערכת כיול ברמה גבוהה. הרבה רעש וצפצופים אבל בסוף ? קטסטרופה

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה

...
מה הכוונה אחרים ? פיוניר עד היום לא קיבלו מערכת כיול ברמה גבוהה. הרבה רעש וצפצופים אבל בסוף ? קטסטרופה

itay123
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

istarmini כתב:
...
...
.

לדעתי הכוונה הייתה לאונקיו ודנון שמכילים כבר כמה שנים מערכת RC מתקדמת.
ימאהה ופיוניר לצערי עדיין לא שם.

N1957
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 246

שליחה

תודה על הסקירה אשר מובן ממנה, כי נכתבה מכל הלב.
מצטרף לאחד החברים אשר שאל, מדוע לא בדקת גם את הימהה?
אני אישית משתמש בימהה, תחילה היה מגבר סטראו ולאחר כמה שנים רסיבר רב ערוצי, ומאוד אוהב את המותג.
תבל את הפוסט בקצת תמונות.
תתחדש ותהנה.
שבת שלום.

עופרפולק
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

מי אמר שה85 יותר טוב מה83 לא ראיתי שאמרתי את זה להפך שה85 יצא אני זוכר שכתבתי פה שהוא לא שונה מה83 .אבל פה אני משווה מול המרנץ שהמרנץ 7007 שווה ל85 אם כול הכבוד לפיוניר. ואיתי אתה מבין במגברים קצת יותר ממני .
Sony 1040
Monitor mass

LiorShap
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3068

שליחה

istarmini כתב:
...
...
יואב , רק אתה מאמין לאגדה הזו.
עדיף לא להיכנס שוב לוויכוח הזה כי הוא לא יגמר.

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה

LiorShap כתב:
istarmini כתב:
...
...
יואב , רק אתה מאמין לאגדה הזו.
עדיף לא להיכנס שוב לוויכוח הזה כי הוא לא יגמר.
...
צודק אבל מדובר בעובדות ולא באגדות.
המערכת כיול שלו בזיוניתתתתת.
לא ממש מזמן בחנתי עם חבר יקר בחדר מדוגם את ה 86. אפילו את מרחקי הרמקולים המערכת לא הצליחה לזהות ונתנה תוצאות מופרכות.
ל 86 שתי יציאות סאב אבל זה בלוף ,כי מערכת הכיול מתייחסת ,במהלך הכיול, לשתי היציאות כסאב אחד.

בפיוניר עדיף בכלל לא להשתמש במערכת הכיול. הכי טוב לקבוע מרחקים ועוצמות וחיתוכים לבד.

עופרפולק
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

גם בימהה זה נתן תוצאות שלא הבנתי מאיפה המגבר קרא אותם ואז נתתי הגדרות לבד .
Sony 1040
Monitor mass

itay123
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

בוקר טוב

למיטב זכרוני גם ה" audyssey״ 32XT לא בדיוק דייק ב100% אבל בהחלט התקרב לשם.
למשל מבחינת עוצמות הייתה לו ״סטיה״ ב1db עד 3db.
גם בקרוסים שקבע לפעמים הקביעה שקבע הייתה הזויה, למשל לרמקולים שנימצאים בגובה 2.00 מ׳ עם אלמנט של 5 אינץ קבע קביעה של חיתוך ב40hz, או את הסנטר שלי שיודע לרדת נמוך עם אלמנט 7 אינץ קבע קביעה של חיתוך ב80hz כאשר הpro למשל קבע שהסנטר אצלי יחתך באיזור ה50h. (ואכן שם הוא צריך להיחתך ללא עיבוד אינפורמציה ועדיין הרמקול נשמע טבעי ו״מלא״, הpro בהחלט דייק ואת הבסיס של הpro למשל יישמתי בקונפיגורציה שנמצאתבTHETA CASABLANCA בכל הקשור לחיתוכים וslopים, כולל עדפותיי האישיות.

•הפיוניר פרט לdelays למינהם (שם דייק בהחלט) הקביעות שלו ואני מצדיק פה את יואב בהחלט תלושים מהמציאות, הספיק לי ברגע שהוא קבע שה801 מטריקס שהיה לי ייחתך ב80hz, או עוצמת הסאב במינוס 12 (בלי ווליום בכלל).
כמו שאמרתי פרט לdelays כל דבר הצריך התעסקות מירבית והיה ניראה היה שהפיוניר בהחלט ״קלקל״ מאשר הועיל.
אמנם בכיול ידני הגעתי לתוצאות מרשימות,
אגב כנל הימאהה, גם שם הRC מתחת לכל ביקורת.

נכון להיום הRC האוטומטי שהכי קרוב לדיוק זה הaudyssey אבל גם הוא לא מדוייק באופן מלא ויש לקחת זאת בחשבון במיוחד בגרסה הרגילה שם לא ניתן ״להתעסק״.
הPro אצלי בהחלט דייק למרות שגם שם היו פה ושם סטיות אבל בהחלט טורלנטיות וניתן לספיגה.

LiorShap
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

itay123 כתב:בוקר טוב

למיטב זכרוני גם ה" audyssey״ 32XT לא בדיוק דייק ב100% אבל בהחלט התקרב לשם.
למשל מבחינת עוצמות הייתה לו ״סטיה״ ב1db עד 3db.
גם בקרוסים שקבע לפעמים הקביעה שקבע הייתה הזויה, למשל לרמקולים שנימצאים בגובה 2.00 מ׳ עם אלמנט של 5 אינץ קבע קביעה של חיתוך ב40hz, או את הסנטר שלי שיודע לרדת נמוך עם אלמנט 7 אינץ קבע קביעה של חיתוך ב80hz כאשר הpro למשל קבע שהסנטר אצלי יחתך באיזור ה50h. (ואכן שם הוא צריך להיחתך ללא עיבוד אינפורמציה ועדיין הרמקול נשמע טבעי ו״מלא״, הpro בהחלט דייק ואת הבסיס של הpro למשל יישמתי בקונפיגורציה שנמצאתבTHETA CASABLANCA בכל הקשור לחיתוכים וslopים, כולל עדפותיי האישיות.

•הפיוניר פרט לdelays למינהם (שם דייק בהחלט) הקביעות שלו ואני מצדיק פה את יואב בהחלט תלושים מהמציאות, הספיק לי ברגע שהוא קבע שה801 מטריקס שהיה לי ייחתך ב80hz, או עוצמת הסאב במינוס 12 (בלי ווליום בכלל).
כמו שאמרתי פרט לdelays כל דבר הצריך התעסקות מירבית והיה ניראה היה שהפיוניר בהחלט ״קלקל״ מאשר הועיל.
אמנם בכיול ידני הגעתי לתוצאות מרשימות,
אגב כנל הימאהה, גם שם הRC מתחת לכל ביקורת.

נכון להיום הRC האוטומטי שהכי קרוב לדיוק זה הaudyssey אבל גם הוא לא מדוייק באופן מלא ויש לקחת זאת בחשבון במיוחד בגרסה הרגילה שם לא ניתן ״להתעסק״.
הPro אצלי בהחלט דייק למרות שגם שם היו פה ושם סטיות אבל בהחלט טורלנטיות וניתן לספיגה.
...
סנטר וקדמיים על פי תפיסת העולם בפיוניר צריכים להיות באיזור ה 80HZ וזה שהוא חתך לך את ה 801 ב 80 עדיין
לא עושה את זה הזוי. במידה והסאב מספיק איכותי עדיף שהתדרים מתחת ל 80 יופנו אליו.

סנטר לדעתי ולדעת רבים אחרים נשמע רע בחיתוך של מתחת ל 70HZ למרות שיש לך סנטר 7" ( מה הקשר ?? )
איזו סיבה יש בכלל לסנטר לדחוף באס מיותר כשיש סאב או קדמיים בשביל זה. מערכת מכוילת נכון תדאג שהבאס
ישמע מהסנטר גם אם יחתך ב 100 לצורך העניין.

הבעיה היא להיתפס למספרים של הכיול כאילו היו תורה מסיני. זה אחלה לנקודת התחלה אבל בכל רסיבר ובטח
בפרוססורים היי הנד הכיול הידני הוא שלב לא פחות חשוב וכנראה שגם יותר.

שורה תחתונה - הבחור בדק שני רסיברים מצוינים ובחר ברסיבר הטוב יותר לטעמו לא בגלל שקוראים לו פיוניר.

dor8
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4835

שליחה

עופרפולק כתב:גם בימהה זה נתן תוצאות שלא הבנתי מאיפה המגבר קרא אותם ואז נתתי הגדרות לבד .
...
נכון.
הכיול האוטומטי הוא רק פלטפורמה להמשך כיול וכיוון ידני על מנת להגיע לתוצאה טובה.
מי שמצפה שהכיול האוטומטי יביא אותו מיד לנחלה צפוי להתאכזב..

itay123
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

LiorShap
אתייחס לתגובתך (f)
סנטר וקדמיים על פי תפיסת העולם בפיוניר צריכים להיות באיזור ה 80HZ וזה שהוא חתך לך את ה 801 ב 80 עדיין
לא עושה את זה הזוי. במידה והסאב מספיק איכותי עדיף שהתדרים מתחת ל 80 יופנו אליו.

סנטר לדעתי ולדעת רבים אחרים נשמע רע בחיתוך של מתחת ל 70HZ למרות שיש לך סנטר 7" ( מה הקשר ?? )
איזו סיבה יש בכלל לסנטר לדחוף באס מיותר כשיש סאב או קדמיים בשביל זה. מערכת מכוילת נכון תדאג שהבאס

הבעיה היא להיתפס למספרים של הכיול כאילו היו תורה מסיני. זה אחלה לנקודת התחלה אבל בכל רסיבר ובטח

שורה תחתונה - הבחור בדק שני רסיברים מצוינים ובחר ברסיבר הטוב יותר לטעמו לא בגלל שקוראים לו פיוניר.
...
סנטר וקדמיים על פי תפיסת העולם בפיוניר צריכים להיות באיזור ה 80HZ
...
זו כבר הבעיה של פיוניר, שום תפיסת עולם ושום בטיח, כי זה לא נכון, כל מקרה לגופו, כל רמקול מקרה לגופו כמו כן כל חלל,
זה נכון מה שאתה אומר או פיוניר (לדבריך) לרמקולים שהם באמת "לא מסוגלים" לתת את האינפורמציה, המטרה היא להעביר לצופה את מלוא האינפורמציה המוקלטת שנעה בתדרים 20hz-20khz ב-X רמקולים לפי המיקס שהוקלט, על כן הבחירה של הציוד שיתן את האינפורמציה הנזו במלואה ע"פ החלל וטריליון פרמטרים היא תקבע על כמה חיתוכים/סלופים למינהם יהיו וייקבעו במדידות כאילו ואחרים.

לחתוך רמקול שיודע לרדת נאמנה ל-32hz ולקטום אותו ב-80hz ו-בכלל ללא קשר לסביבה שלו היא טעות חשיבתית ומגמתית בפיוניר וב-RC שלהם לדעתי דיי הזויה כשמה כן :מבולבל :מבולבל: .
בכל אופן תיקון ידני בהחלט נותן את הפורפורציה הנכונה עבורו והתוצאות בהתאם. :!:
במידה והסאב מספיק איכותי עדיף שהתדרים מתחת ל 80 יופנו אליו.
...
טעות :!: :!: :!:
כמובן שזו טעות ברגע שהרמקולים מספיק איכותיים ויודעים לתת את מלא האינפורמציה שתלוייה בחלל ובסביבה ועל כן חיתוכם יבוא בהתאם וישלח לסאב, זה נכון שסאב משמש כתחליף כאשר הרמקולים "לא מסוגלים" לרדת נמוך או להתנהג בהתאם בסביבה האקוסטית בו הם מצויים.
...
לדעתך כמובן ולדעתי ממש לא, סנטר הוא בדיוק אותו issue כמו כל רמקול, אם הסנטר איכותי ויודע לרדדת נמוך החיתוך שלו יבוא בהתאמה ע"פ הסביבה שלו (שכידוע לך (או שלא) משנה את עקומת הצליל).
סאב או באס מיותר, יבוא כאשר החלל לא מטופל או מכוייל כראוי או שהציוד לא ברמה מספקת.
תבין ליאור הסאב הוא משלים בלבד ולא תחליף במערכת "מאוזנת" ויודע כמובן לתת ולהשמיע את ערוץ ה-LFE שהוא מוקלט באופן חיצוני ועל כן חייבים סאב עבור תחום המיקס הזה.
...
לכל נתון ו"מספר" יש הסבר פיזיקלי ו"מדוד" בשטח.
על אחת כמה וכמה מה שאמרת עכשיו זה מחדד את מה שאני טוען, כאשר את בא וטוען ש"הגישה של פיוניר זה חיתוך 80 אבסולוטי" אם היית מבין את ה"שטויות" שרשמת היית מבין שזה כ"כ לא נכון :!:
חיתוכים ו-slopים הם כ"כ קריטיים להעברת האינפוראמציה באופן מוחשי, ברור, צלול ושקט מרעשים נילווים עד כמה שניתן.
זו טעות להתייחס לחיתוכים כדבר אבסולוטי שנגזר מאיזה מאמר, כל טיפול בא לידי ביטוי בפני עצמו. :!: :!:

אם נתייחס בכל זאת למספרים, ה-audyssey (במיוחד ה-PRO) היא הכלי RC נכון להיום ה"יותר" מדוייק בחישובים פיזיקליים ע"פ אקוסטיקת החדר, ע"פ קרוס הרמקול, מבנאו, צורתו הפאזה שלו וכו וכו וכו

אני באופן אישי, אוהב להכניס את העדפה האישית שלי "כהלבשה" באידיאל שלי ב-אך שאני רוצה ואוהב לשמוע סרט קולנוע (אני יודע שזה אולי פחות נכון פיזיקלית אבל היא לצרכיי ואוזניי אולי "מרגשת ו"קולנועית" יותר, אבל זה הטעם שלי 8) .
בפרוססורים היי הנד הכיול הידני הוא שלב לא פחות חשוב וכנראה שגם יותר
...
כמו פרוססור "היי-אנד" ייעודי כך אמור להיות גם רסיבר, רק שבפרוססורים מושקעים יותר יש יותר התייחסות לפרטי הפרטים (שמשנים את כל התוצאה מן הסתם).
...
מסכים בהחלט (Y)

שבוע מקסים
נערך לאחרונה על ידי itay123 ב 21/07/2013 14:20, נערך פעם 1 בסך הכל.

itay123
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

dor8 כתב:
עופרפולק כתב:גם בימהה זה נתן תוצאות שלא הבנתי מאיפה המגבר קרא אותם ואז נתתי הגדרות לבד .
...
נכון.
הכיול האוטומטי הוא רק פלטפורמה להמשך כיול וכיוון ידני על מנת להגיע לתוצאה טובה.
מי שמצפה שהכיול האוטומטי יביא אותו מיד לנחלה צפוי להתאכזב..
...
מי שמצפה שהכיול האוטומטי יביא אותו מיד לנחלה צפוי להתאכזב..[/
...
(Y) (Y)

LiorShap
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

איתי ,

המגילה שלך לא עושה את הדברים ל נכונים יותר.
וזה שאתה כותב על הדברים שלי "שטויות" - סבבה , גם אתה לא חכם.
כל חבר פורום שקצת ותיק פה וקרא את כל המגילות שלך כבר מאושפז במחלקה סגורה איפשהו בגין בלבול יתר.
כל המסע "למידה" שלך הזוי ומשתנה כמו החלפת הרכיבים שלך שמה שהיה לדבריך "מדהים" לאחר חודש כבר ממש לא.

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”