שיפוץ מקיף לבית - קבלן שיפוצים אחד או אנשי מקצוע לפי תחום?

נושאים שאינם קשורים בהכרח לתחום הקולנוע הביתי או האודיו אך עדיין עשויים לעניין את הקהל שלנו.

חשוב שלא לערב נושאים שנויים במחלוקת (פוליטיקה למשל).
Lior_M
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8143

שליחה

כל מה שהתכוונתי להגיד זה שאם אין לך זמן פנוי ( כי לשבת בבית חודש \ חודשיים בזמן שיפוץ לא כולם יכולים ),
ואם אתה לא מבין גדול בעבודות שיפוץ, רצוי שתקח בעל מקצוע שינהל לך את העבודה, יוכל לתמחר לך אותה לפי זמנים וסכומים, וידאג שכל אחד יכנס בזמן ובמקום הנכון. לדעתי אם אתה לא איש מקצוע בעצמך ( קבלן ) ואם לא התעסקת בניהול של אנשי מקצוע מהתחום, זה רעיון גרוע להתגלחדווקא על השיפוץ הפרטי שלך. עדיף לך חוזה עם איש אחד שבו יש מפרט ( רצוי אדריכלי ) של כל הסעיפים שיש לבצע + תמחור של כל אחד מהם מבחינת כסף וזמן.
זו כמובן דעתי הצנועה והלא נחשבת.
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי

shay1
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2164

שליחה

בתור מפקח בניה עדיף לך במקרה הפרטני שלך לקחת קבלן שיבצע את
את הכול מיכול מה שנקרא עד מפתח , רק אתה צריך להיות סגור על כל הדברים מראש וזה אומר להיות סגור על התכנון איך יראה הבית בסוף, וחומר לבן (כלים סניטרים ,קרמיקה וכו' ) כך גם השיפוץ ירוץ מהר יותר ללא עיכובים.
שינויים זה לחם בשביל הקבלנים וכאב ראש בשבילך

תבקש מהאדריכל שיכין לך כתב כמויות ותעשה סקר קבלנים

בגלל גודל השיפוץ (קטן) לא שווה להפריד בעלי מקצוע ובטח לא לקחת מפקח אם אתה מעוניין בחיסכון.

כן תצטרך אדריכל שיודע את העבודה פיקס תסכם עם האדריכל ביקורים בשטח על הנדרש כלול במחיר
כנ"ל מהנדס אם אתה מבצע שינויים קונסטרוקטיביים להכניס להסכם ביקור מהנדס .

ממליץ לך לבצע שינוי בדירה לתלת פאזי אתה רק תרוויח
כשאתה מת אתה לא יודע שאתה מת ,רק לאחרים זה קשה.
אותו דבר כשאתה טיפש.

daycalon
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 566
שם מלא: daycalon

שליחה

אני לא יודע מה מצב הדירה אך הסכום שנקבת נמוך.
ל60 מטר הייתי הופך אותה לדירת שני חדרים.

yaronkle
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 5348
שם מלא: ירון קליין

שליחה

ירקרק,
תחילה מזל טוב ותתחדש.
יש לי מספר המלצות בשבילך:

1. חובה להתחיל עם מעצב / מעצבת פנים. הרבה לפני שמדברים עם קבלנים.
מעצב ישדרג בצורה משמעותית את הבית. אין סיכוי להגיע לתוצאה דומה לבד. זה יחזיר את ההשקעה כשיבוא היום ותרצה למכור את הדירה.
מעצב יידע לנצל את החלל הרבה יותר טוב. ידאג שלא תבצע טעויות. מוריד את הלחץ בקבלת ההחלטות.
סגרנו עם מעצבת יחסית מאוחר. בדיעבד יכלנו לחסוך כסף מול הקבלן מכיוון ששינינו מפרטים.

אשתי ואני מאד ממליצים על המעצבת שלנו.
דאגה להגיד לנו את דעתה אבל בשום שלב לא כפתה עלינו את דעתה (כפי שקיים אצל חלק מהמעצבים), זרמה והתאימה את עצמה לטעם שלנו. הייתה זמינה לשאלות ושגעונות שלנו. אשה מדהימה.

2. תשיג ספר של בילדינג. יש שם הרבה ידע מועיל.

3. תדאג שהאינסטלטור והחשמלאי מוסמכים. שזה יהיה בחוזה. מעבר לעובדה שחשמל זה דבר מסוכן, שיפוצניק מבצע 10-20 בתים בשנה. אינסטלטור מבצע 150 בתים (לדוגמא). העבודה והידע של שיפוצניק בחיים לא יגיעו לזה של בעל מקצוע.

4. תשקיע את הזמן על חוזה טוב ומפורט. החוזה נועד למקרה שמגיעים לבית משפט ואמצעי לחץ על הקבלן במידה והוא לא מבצע את העבודה כראוי.
החוזה חייב להכיל מפרט מפורט, מדוייק ומלא ככל האפשר. לדוגמא: כמות שקעים, תקעים, תלת פאזי, סוגי חומרים. איטום (מקלחות לדוגמא), סוג אסלה, סוג דלתות. סוגי אלומניום, מי משלם על החומרים הלבנים וכו.
החוזה חייב להכיל קנס למקרה של פיגורים.

5. תדאג שיהיה פירוט תשלומים מפורט הכולל תאור השלב, אחוז מהתשלום הגוללת סכום והערות. לדוגמא:
סיום ריצוף, 30%, XXX שקלים, סיום הריצוף כולל ריצוף חדר שינה, מטבח, מקלחות, חיפוי קירות במקלחות, רובה, פנלים (פרט לחיבורים עם דלתות),

6. לפני חתימה על החוזה להתעקש לקרוא עם הקבלן בקול רם את המפרט ונספח תשלומים. שבשום אופן לא יהיה ספקות.

לא לשלם לפני הזמן. אם הקבלן מתחיל ב- "אני צריך כסף ל-" וזה לא היה מוסכם בחוזה, סימן מובהק שתאכל הרבה קש מהקבלן בנושא הכספי.

7. תהיה מוכן לכך שיעלה לך יותר ממה שתכננת.

בהצלחה.

ירקרק פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1251

שליחה

תודה לכולם על ההערות,ההארות,והעיצות.

קרוקס44
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2073

שליחה

ירקרק
מברוק על הדירה ותקנה הרבה כדורים נגד כאבי ראש שעוד יבואו
אם תחליט למרות כל המנוסים, וגם אני ביניהם, שמייעצים לך לא ללכת על הפרויקט לבד אוכל להציע לך אינסטלטור חשמלאי וצבעי מעולים שעבדו אצלי

Shtirlitz
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4976

שליחה

ירקרק: המשפט הראשון בהרצאה הראשונה בקורס בנה ביתך של המרצה בבילדינג הוא: "אם האנשים היו יודעים מה הם הולכים לעבור בשיפוץ לפני השיפוץ, הם בחיים לא היו משפצים". אמיתי לחלוטין.
אז...
חשמלאים, אינסטלטורים ואנשי גבס (אם צריך), הם הפרק הכי חשוב בדירה העתידית. אם הם בעלי ניסין ואכפתיות, הם גם "יישרו" את כל השאר לעבודה טובה, כך שלא תצטרך מפקח כללי.
כבר ראיתי שיפועים הפוכים בצנרת ביוב, חיווטים של 1.5 מ"מ לתנורי מטבח, לוחות חשמל תלת פאזיים אחרי שיפוץ מקיף עם מסרקים חד פאזיים וכו'.

במקרה שלך, אם אתה מחליף מטבח כולו (נגרות, ארונות, שיש , מדיח, תנור+מיקרו, צנרת ביוב עם ברזים), יש רק במטבח משהו כמו -35-30K ש"ח.
בסלון רצוי להשקיע גם חשמל נפרד למערכת. כמובן עם ארון תקשורת עם יציאות רשת לכלכ פינה בבית.
התחלתי את חיי מאפס ולקח לי שנים להגיע לשום דבר

ירקרק פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

Shtirlitz

חשמלאי ואינסלטור (גבס אני מתעב כך שלא יכנס לביתי בכלל) אלו בדיוק אנשי המקצוע שאביא בנפרד.לגבי כל היתר כנראה שאקח קבלן ראשי מהסיבה הפשוטה אין לי זמן בכלל להיות בבית במהלך השיפוץ,מקסימום חצי שעה או שעה בסוף יום העבודה.

לגבי המטבח ציינתי כבר הוא קטנטן ביותר,כמו כל הבית,ולכן לא יהיה שם מטבח שרץ על 10-12 מטר אלא על מטבח שרץ על 3-4 מטר,סתם דוגמאות:
משהו כזה -
http://www.perfectline.co.il/Websites/C ... 3&ca=64494
לא משהו כזה -
http://www.perfectline.co.il/Websites/C ... 3&ca=64493

כלומר על המטבח הכל כולל הכל אני לא מאמין שאני אוציא יותר מ 15-20K

אני יותר מאופתע עם העלות הכוללת של כל השיפוץ תעבור את ה-100K,אולי אני טועה אני מקווה שלא :?

קופיהוליק
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 393

שליחה

כודם כל תיתחדש לגבי שיפוץ אני ואישתי עשינו שיפוץ די לבד פרט לחשמל שם לכחתי חשמלאי עם רישיון
אבל הכל עם ידע קודם לגבי מטבח לקחתי מפרפקט ליין המיטבח בסדר המתקין היה חפר (קבלן חיצוני של החברה)
עד היום אני עושה כיוונים במיטבח לכן אם אין לך ידע בשיפוץ תתצייד במפקח בניה או קבלן שאתא יכול לשמוח עליו
(i) בברכה ארתור אלוני
קפה עושים באהבה או לא עושים בכלל

elrom
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 312

שליחה

לא ממליץ על פרפקט ליין.
מאחר ומדובר במטבח קטן, להערכתי עדיף לך לעשות עם נגר.

ירקרק פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

אני ממש לא הולך לקנות מטבח של פרפקט ליין,סתם חיפשתי באינטרנט לינק של מטבח קטן ולינק של מטבח גדול,וזה מה שמצאתי.

חזור אל “ללא קשר”