מתלבט, אשמח לעזרה בנושא בחירת הטלויזיה :
- aloni
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 13341
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 11 פעמים
נכון, אבל עד עתה לא כתבת שתעשה זאת כמה שעות רצוף.
במקרה הזה אני מציע לך לרכוש LCD.
וסתם בתור עצה חברית, ממש ממש קשה לעבוד מול מסך כזה אלא אם אתה קרוב אליו מספיק (בטח ובטח ב- VS או PS אפילו גלישה באינטרנט לא ממש נוחה לדעתי). מה המרחק אצלך?
במקרה הזה אני מציע לך לרכוש LCD.
וסתם בתור עצה חברית, ממש ממש קשה לעבוד מול מסך כזה אלא אם אתה קרוב אליו מספיק (בטח ובטח ב- VS או PS אפילו גלישה באינטרנט לא ממש נוחה לדעתי). מה המרחק אצלך?
HiFiMusic IL
עיקרון
בגלל אופי שימושך במחשב אין ספק ש LCD עדיפה אבל תקציבך מגביל אותך בצורה די קריטית מאחר והנאתך תהיה די מוגבלת ב 80% מהזמן שתשתמש במסך לצפייה בטלוויזיה .
הצעתי לך היא לקנות פלזמה 37 אינץ לשימוש יום יומי בשידורי טלוויזיה ובעודף לקנות מסך LCD בגודל 17-19 אינץ לשימושים במחשב , כך תהנה מ 2 העולמות גם יחד.
בגלל אופי שימושך במחשב אין ספק ש LCD עדיפה אבל תקציבך מגביל אותך בצורה די קריטית מאחר והנאתך תהיה די מוגבלת ב 80% מהזמן שתשתמש במסך לצפייה בטלוויזיה .
הצעתי לך היא לקנות פלזמה 37 אינץ לשימוש יום יומי בשידורי טלוויזיה ובעודף לקנות מסך LCD בגודל 17-19 אינץ לשימושים במחשב , כך תהנה מ 2 העולמות גם יחד.
תודה חברים, יש לי שאלה נוספת :
אם אני מוותר על העבודה ב Windows, ומחבר את המחשב לטלויזיה רק כדי לראות דרכו סרטים, סדרות ותמונות,
האם במצב כזה אפשר להסתפק בפלזמה ?
הדגש הוא על תמונות (סטטי)...
שוב תודה וסליחה אם לא הייתי ברור מספיק קודם
אם אני מוותר על העבודה ב Windows, ומחבר את המחשב לטלויזיה רק כדי לראות דרכו סרטים, סדרות ותמונות,
האם במצב כזה אפשר להסתפק בפלזמה ?
הדגש הוא על תמונות (סטטי)...
שוב תודה וסליחה אם לא הייתי ברור מספיק קודם
- aloni
- חבר במועדון 10K

אם לא תשתמש בתמונות האלו כאיזה תמונת קיר מתחלפת קבוע אני לא רואה שום בעיה (כמה כבר אפשר לצפות בתמונות אחרת...)
אתה אפילו לא חייב מסך HD (תעשה טובה תקרא בשרשורים אחרים מה זה אם אתה לא יודע) אתה יכול להסתדר עם PWD8 42".
מה המרחק מנקודת הצפייה הרחוקה ביותר למסך?
אתה אפילו לא חייב מסך HD (תעשה טובה תקרא בשרשורים אחרים מה זה אם אתה לא יודע) אתה יכול להסתדר עם PWD8 42".
מה המרחק מנקודת הצפייה הרחוקה ביותר למסך?
HiFiMusic IL
1. זה אכן לא יהיה תמונת קיר, אבל מעניין אותי לדעת - כמה זמן אפשר לצפות רצוף בתמונה אחת, מבלי שתהיה בעיה ?
2. קודם מישהו כתב "בגדול כל שימוש בפלאסמה צורב אותה,ז"א גם שאתה רואה סרט אתה צורב תמונה" - מה הכוונה ?
3. נכון, בשביל תמונה לא חייבים HD, אבל אני רוצה HD כדי לראות סרטים במחשב שהם HD...
4. 3-4 מטר
2. קודם מישהו כתב "בגדול כל שימוש בפלאסמה צורב אותה,ז"א גם שאתה רואה סרט אתה צורב תמונה" - מה הכוונה ?
3. נכון, בשביל תמונה לא חייבים HD, אבל אני רוצה HD כדי לראות סרטים במחשב שהם HD...
4. 3-4 מטר
- aloni
- חבר במועדון 10K

בעיה להשיג פלאזמה נורמאלית HD בתקציב הזה.
שמע משהו, נראה לי על פי השאלות שאם תקנה פלאזמה אתה תשתגע עם הקטע של הצריבה, כנראה שזה לא מתאים לכל אחד.
נראה לי שכדאי לך ללכת על הסמסונג LCD שכתבתי קודם, רק לך תבדוק קודם איך רואים בה טלויזיה ואם זה מתאים לך.
שמע משהו, נראה לי על פי השאלות שאם תקנה פלאזמה אתה תשתגע עם הקטע של הצריבה, כנראה שזה לא מתאים לכל אחד.
נראה לי שכדאי לך ללכת על הסמסונג LCD שכתבתי קודם, רק לך תבדוק קודם איך רואים בה טלויזיה ואם זה מתאים לך.
HiFiMusic IL
בוא נעזוב רגע את עניין התקציב,
1. זה אכן לא יהיה Wallpaper, אבל מעניין אותי לדעת - כמה זמן אפשר לצפות רצוף בתמונה אחת, מבלי שתהיה בעיה של צריבה ?
3. כתבת : "אתה תשתגע עם הקטע של הצריבה, כנראה שזה לא מתאים לכל אחד."
מה הכוונה תשתגע ? מה הכוונה לא מתאים לכל אחד ?
אני לא מדבר פה על נושאים פסיכולוגים, אלא שואל על עובדות פיזיקליות
1. זה אכן לא יהיה Wallpaper, אבל מעניין אותי לדעת - כמה זמן אפשר לצפות רצוף בתמונה אחת, מבלי שתהיה בעיה של צריבה ?
3. כתבת : "אתה תשתגע עם הקטע של הצריבה, כנראה שזה לא מתאים לכל אחד."
מה הכוונה תשתגע ? מה הכוונה לא מתאים לכל אחד ?
אני לא מדבר פה על נושאים פסיכולוגים, אלא שואל על עובדות פיזיקליות
- aloni
- חבר במועדון 10K

בלתי אפשרתי לתת לך תשובות מדוייקות כי זה תלוי בפקטורים רבים (כולל איזה מסך לדוגמה) וגם מה נחשב מבחינתך צריבה.
אם תקרא את המאמרים על צריבה אז תבין. אנסה להסביר בהפשטה ועל רגל אחת.
תחשוב שלכל פיקסל במסך יש מן סקאלה מ- 1 עד 100 (כמו "חיים" במשחק מחשב) כל פעם שאתה מציג עליו משהו נאכל לו קצת מה"חיים" אם תציג משהו בהיר זה יאכל יותר מהר אם תציג משהו כהה זה יאכל לאט יותר.
ככל שה- "חיים" בסקאלה יורדים ככה היכולת שלו לתפקד (נגיד לבהוק ב- 100% ממה שהוא אמור) יורדת כמו שהשחקן במשחק נהיה יותר חלש.
עכשיו, אם אתה רואה כל הזמן סרטים (במסך מלא) אז אין בעיה כי ה- "חיים" של כל הפיקסלים נאכלים בצורה פחות או יותר שווה. אם תציג תמונה קבועה במקום קבוע (לדוגמה ה- task bar של windows) וכל שאר המסך יתחלף בצורה יחסית אחידה אז ה"חיים" של הפיקלים של ה- task bar יאכלו בצורה שונה משאר המסך ובגלל שהם לא יתפקדו ב- 100% (וגם לא באותם אחוזים כמו שאר המסך) אתה תראה את ה- task bar תמיד בצורה של מן צל כזה.
זה היה הסבר מעפן לגבי התופעה עצמה
מזכיר לי הסבר שעשו פעם לערסים על משהו, לא חשוב.
עכשיו בפרקטיקה אני יכול להגיד לך שיצא לי לשכוח כמה פעמים מסך פנסוניק HD דלוק עם תמונה סטטית עד שה- screen saver השתלט (15 דקות) ולא ראו זכר של זה.
צריך להבין שה- "אכילה" היא איטית ולא מרגישים את זה ישר.
אם תקרא את המאמרים על צריבה אז תבין. אנסה להסביר בהפשטה ועל רגל אחת.
תחשוב שלכל פיקסל במסך יש מן סקאלה מ- 1 עד 100 (כמו "חיים" במשחק מחשב) כל פעם שאתה מציג עליו משהו נאכל לו קצת מה"חיים" אם תציג משהו בהיר זה יאכל יותר מהר אם תציג משהו כהה זה יאכל לאט יותר.
ככל שה- "חיים" בסקאלה יורדים ככה היכולת שלו לתפקד (נגיד לבהוק ב- 100% ממה שהוא אמור) יורדת כמו שהשחקן במשחק נהיה יותר חלש.
עכשיו, אם אתה רואה כל הזמן סרטים (במסך מלא) אז אין בעיה כי ה- "חיים" של כל הפיקסלים נאכלים בצורה פחות או יותר שווה. אם תציג תמונה קבועה במקום קבוע (לדוגמה ה- task bar של windows) וכל שאר המסך יתחלף בצורה יחסית אחידה אז ה"חיים" של הפיקלים של ה- task bar יאכלו בצורה שונה משאר המסך ובגלל שהם לא יתפקדו ב- 100% (וגם לא באותם אחוזים כמו שאר המסך) אתה תראה את ה- task bar תמיד בצורה של מן צל כזה.
זה היה הסבר מעפן לגבי התופעה עצמה
עכשיו בפרקטיקה אני יכול להגיד לך שיצא לי לשכוח כמה פעמים מסך פנסוניק HD דלוק עם תמונה סטטית עד שה- screen saver השתלט (15 דקות) ולא ראו זכר של זה.
צריך להבין שה- "אכילה" היא איטית ולא מרגישים את זה ישר.
HiFiMusic IL
aloni
באמת הסבר של ערסים
, עכשיו אני שוקל להכניס את תורת ההסברה הזאת ללקסיקון ככה שאני אפגוש ערסים ( לא יודע אם יש בכלל בבאר-שבע ) זה מה שאני אסביר.
חשוב להבין שזה שהמסך כביכול " נאכל " אינו דבר יחודי לפלזמה גם ה LCD "נאכלת" בדרך שלה ורק לשם השוואה אורך החיים של פלזמות ו LCD די זהה , נכון שב LCD אין סכנת צריבה אך כמו שאמר ידידי אם מסתכלים בצורה פרקטית על בעיה זו מבינים שעושים מזה מהומה על לא מהומה ואתה יכול לשאול חברים שיש להם פלזמות כבר כמה שנים טובות ( כמובן הכל בהתאם לשימושים )
באמת הסבר של ערסים
חשוב להבין שזה שהמסך כביכול " נאכל " אינו דבר יחודי לפלזמה גם ה LCD "נאכלת" בדרך שלה ורק לשם השוואה אורך החיים של פלזמות ו LCD די זהה , נכון שב LCD אין סכנת צריבה אך כמו שאמר ידידי אם מסתכלים בצורה פרקטית על בעיה זו מבינים שעושים מזה מהומה על לא מהומה ואתה יכול לשאול חברים שיש להם פלזמות כבר כמה שנים טובות ( כמובן הכל בהתאם לשימושים )
תודה על ההסברים, הערסים והלא ערסים 
מספר הבהרות אחרונות :
1. גם אם אני רואה טלויזיה בצורה רגילה דרך הממיר, הפיקסלים "נאכלים" זה לא משהו מיוחד לשידור דרך המחשב, נכון ?
2. אם אני רואה סרט במסך לא מלא (לא משנה אם דרך הוט או דרך המחשב), ךא תהיה בעיה בפסים השחורים הצדדים,
הם לא ממש "יצרבו", מכיוון שמדובר הרי בצבע שחור...
3. הבנתי מדוע אי אפשר לומר בדיוק תוך כמה זמן התמונה נצרבת, אבל אם אני רוצה לדעת האם יש סכנה בשימוש שלי,
כלומר, אני מציג בפלזמה מצגת של תמונות, המתחלפות תוך דקה-שתיים, זה לא משהו שאמור להטריד אותי, נכון ?
4. האם יש פלזמות שמסופקות עם אחריות נגד צריבה ? (כלומר, אם המסך יצרב, יתקנו/יחליפו לי אותו)
תודה !
מספר הבהרות אחרונות :
1. גם אם אני רואה טלויזיה בצורה רגילה דרך הממיר, הפיקסלים "נאכלים" זה לא משהו מיוחד לשידור דרך המחשב, נכון ?
2. אם אני רואה סרט במסך לא מלא (לא משנה אם דרך הוט או דרך המחשב), ךא תהיה בעיה בפסים השחורים הצדדים,
הם לא ממש "יצרבו", מכיוון שמדובר הרי בצבע שחור...
3. הבנתי מדוע אי אפשר לומר בדיוק תוך כמה זמן התמונה נצרבת, אבל אם אני רוצה לדעת האם יש סכנה בשימוש שלי,
כלומר, אני מציג בפלזמה מצגת של תמונות, המתחלפות תוך דקה-שתיים, זה לא משהו שאמור להטריד אותי, נכון ?
4. האם יש פלזמות שמסופקות עם אחריות נגד צריבה ? (כלומר, אם המסך יצרב, יתקנו/יחליפו לי אותו)
תודה !
1. לא משנה מחשב או ממיר, מהרגע שהדלקת את המסך לראשונה ( פלזמה או LCD ) הספירה לאחור מתחילה לקראת סוף חייו של המסך ( דרמטי משהו , לא ? )
2.הפסים השחורים אלו גם פיקסלים שדולקים אמנם בעוצמה שונה , לכן אם תראה כל היום סרטים עם פסים שחורים , יש סכנת צריבה , אבל שוב אני רואה לפעמים סרט או שתיים ביום והמסך לא נצרב.
3. דקה - שתיים המסך לא אמור להיצרב.
4. אין אחריות נגד צריבה.
2.הפסים השחורים אלו גם פיקסלים שדולקים אמנם בעוצמה שונה , לכן אם תראה כל היום סרטים עם פסים שחורים , יש סכנת צריבה , אבל שוב אני רואה לפעמים סרט או שתיים ביום והמסך לא נצרב.
3. דקה - שתיים המסך לא אמור להיצרב.
4. אין אחריות נגד צריבה.
OK, תודה.
באופן כללי, כשרוצים לבחור פלזמה (לאו דווקא בטווח מחירים שלי),
משהי רשימת הפרמטרים צריך לבדוק ?
יחס ניגודיות ?
סוגי כניסות ?
בהירות ?
פורמט ?
כלומר, האם למישהו יש רשימה מלאה של תכונות שחשוב לבדוק,
והערכים המומלצים לכל תכונה ?
יחס ניגודיות ?
סוגי כניסות ?
בהירות ?
פורמט ?
- המלך
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6273
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 19 פעמים
אני הייתי עושה הפרדה בין שידורי טלוויזיה לעבודה על מחשב.
אם היית אומר שאתה תשתמש במסך יותר כמסך מחשב אז הייתי ממליץ לך LCD.
אבל מכיוון שאתה יותר תראה שידורי טלוויזיה אז עדיף פלזמה.
אכן דילמה לא פשוטה אבל עדיף לך מסך LCD הכי גדול שאתה יכול להרשות לעצמך שישמש כמסך מחשב והשאר תשקיע בפלזמה זולה וזאת מכיוון שלפי מה שאמרת אין לך צורך באיכות הגבוהה ביותר.
אם היית אומר שאתה תשתמש במסך יותר כמסך מחשב אז הייתי ממליץ לך LCD.
אבל מכיוון שאתה יותר תראה שידורי טלוויזיה אז עדיף פלזמה.
אכן דילמה לא פשוטה אבל עדיף לך מסך LCD הכי גדול שאתה יכול להרשות לעצמך שישמש כמסך מחשב והשאר תשקיע בפלזמה זולה וזאת מכיוון שלפי מה שאמרת אין לך צורך באיכות הגבוהה ביותר.
החלטתי על פלזמה "42 HD 
יחס ניגודיות ?
סוגי כניסות ?
בהירות ?
פורמט ?
יחס ניגודיות ?
סוגי כניסות ?
בהירות ?
פורמט ?
- המלך
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6273
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 19 פעמים
כמות הכניסות ואיכותם חשובה מאוד.עיקרון כתב:החלטתי על פלזמה "42 HD
יחס ניגודיות ?
סוגי כניסות ?
בהירות ?
פורמט ?
והערכים המומלצים לכל תכונה ?...
לגבי השאר יותר חשובה איכות התמונה מהנתונים היבשים.
אה,ותבדוק גם איזה אחריות אתה מקבל במקרה של פיקסלים שרופים או תקועים.
OK, אבל מה לגבי השאלה ששאלתי ?המלך כתב:כמות הכניסות ואיכותם חשובה מאוד.עיקרון כתב:החלטתי על פלזמה "42 HD
יחס ניגודיות ?
סוגי כניסות ?
בהירות ?
פורמט ?
והערכים המומלצים לכל תכונה ?...
לגבי השאר יותר חשובה איכות התמונה מהנתונים היבשים.
אה,ותבדוק גם איזה אחריות אתה מקבל במקרה של פיקסלים שרופים או תקועים....