amira כתב:ככל שמגדילים קצבאות וככל שהמדיניות הינה יותר סוציאלית כך, גדלים מס' העניים ובהתאם קטן שיעור ההשתפות בכוח העבודה. לנ"ל קוראים מעגל העוני.
תחשבו על זה כך:
1. עבור כל ילד אתה מקבל נניח 1,000 ש"ח בחודש (אגב, עד 2003 והחל מהילד הרביעי (נחשו למה?!) זה היה מאד קרוב למציאות) אז יותר משתלם וקל לעושת ילדים מללכת לעבוד (בטח עם תלוש כי נעזוב לרגע את העבודה בשחור (גם לשם נגיע..)).
2. ביטוח רפואי - חינם (אין תלוש שכר אז אין מס בריאות...).
3.. מערכת חינוך - "חינם" (לאלה שאינם מסוגללים לשלם - נתמכי סעד - היא חינם).
4. אוכל - מכל מיני עמותות.
אז למה לעבוד????
...
בדיוק , אבל בדיוק התעמולה שיכלה לצאת מהדר שטירמר , רק במהופך , לא פלא שאתם רציתם את האדם ההוא , ולא פלא שברצונכם אתם משקרים לעצמכם שאתם לא אנטי . אם הייתם רואיםן את זה בעיתון כלכלי חיצוני על יהודים הייתם קוראים לתעמולה הזו אנטישמיות
וד"א אם כבר , תגיד לי מה בדיוק קורה עכשיו ביפן , ובאירופה ? שהם צריכים לייבא מהגרים זרים כי קצב הילודה שם גורם לכך שיהיה מעין "חור שחור" מבחינת אוכלוסיה ? אם אתה רוצה אזי הרחבת הילודה זה בהחלט משהו שכול המערב המודרני היה רוצה שיהיה אצלו , וכאן בגלל שנאה אנטישמית אתם רוצים להוריד ?!!
ולא אל תתחיל עם זה שהם לא יעבדו ולכן הם לא יתרמו כי הנתונים האמיתיים (שיש לאוצר , אבל הוא לא מפרסם אותם ) שזה לא נכון
amira כתב:
אז אני ממש לא אומר שצריך לתת לעניים לגווע או חלילה למות, אבל, במקום להתייפייף, חשוב לדעת, מעגל העוני אינו בדיה של משרד האוצר, הדבר מבוסס על מחקרים רבים בעולם.
...
ומה בקשר למחקרים שסותרים את הדעה שלך ? וד"א הם הרבה יותר חדשניים ותקפים היום
amira כתב:
הדרך להתמודד הינה בראש ובראשונה לבטל מימון דפרנציאלי לפי כמות ילדים (בוצע ב- 2003 ושתי אוכלוסיות מאד לא אהבו את זה, חרדים וערבים (בעיקר בדוואים)). שנית, לתת אוכל, לימודים, טיפול רפואי לילדים אבל בשום אופן לא כסף להורים.
הדבר שהכי קל להבין הוא שממשלה הינה גורם היצור הכי לא יעיל שקיים ולכן המטרה הבסיסית (שצריכה להיות) הינה הקטנת הממשלה למינימום ההכרחי והפחתת המיסוי (כי ממשלה קטנה (הכוונה לא לסובבי השולחן ברח' בנק ישראל 5 בירושלים...אלא לשירותי הממשלה) משמעה הוצאות קטנות ומכאן מיסים נמוכים). לכל אזרח ישאר יותר כסף בכיס (נטו) והוא יוכל לבחור בעצמו כיצד למקסם את תועלתו.
...
וואו , כול הכבוד , ואני מבין שמה שהאוצר עושה זה לצמצם את מעורבות הממשלה , או לטפח את הדיקטטורה של עצמו ?
amira כתב:
כל אלה שמאמינים בסוציאליזם מסרבים לראות מה קרה בבריה"מ ומה קרה לקיבוצים.
...
ואם כך למה בארה"ב עכשיו בשיא הבעיה הכלכלית עדיין תשלומי העברה הם גם לאוכלוסיות "לא יצרניות " כהגדרתך ? וזו מדיניות שעוד נמצאת מהממשל השמרני שממש לא אהב לזרוק כסף ? ועדיין התמיכה של הממשל הפדרלי והמקומי לאוכלוסיות אלו הוא הרבה יותר באופן מוחלט וגם באופן יחסי מאשר כאן ?
amira כתב:
חשוב לי להבהיר כי חובתה של המדינה (כחברה אנושית) לדאוג לאלה שאינם מסוגלים, אבל, רק לאלה שאינם מסוגלים, לא לאלה שאינם רוצים או לאלה העובדים בשחור ונהנים מקיצבאות (למה אתם חושבים שבאמת סגרו את תוכנית ויסקונסין ???).
נושא אחרון: דו"ח העוני הנוגע למדינת ישראל בעייתי מאד משני טעמים: האחד הינו אופן מדידת העוני כפי שנקבע ע"י המוסד לביטוח לאומי (שיש מי שתמימים לחשוב שהוא נטול אינטרסים...תחשבו שוב..) והשני (שהינו מהותי יותר - לטעמי) הינו שילוב של שתי תת אוכלוסיות, ענקיות, במדידה - הערבים (כולל בדוואים ומזרח ירושלים...מזל שלא הוסיפו את עזה והגדה) והשנייה, החרדים.
אגב, השוואה לעולם...תזכירו לי מה היקף ההוצאות לביטחון ביתר המדינות??? (וכן כשמממנים כזו רמת ביטחון זה בא על חשבון משהו...אין ארוחות חינם...כבר למדנו, לא?!)
...
הבנתי , אז עכשיו אתה רוצה להשוות לי את הבדואים עם החרדים ? תגיד אתה מודע באמת למה קורה בנגב מבחינת הבדואים , או שלשון הפולטיקלי קורקט שלכם מסווה גם את המציאות הזו ?
amira כתב:
אז תיסלחו לי אם בכהות חושיי אני מסרב ליפול לפופוליזם הזול שמבקש שוויון או שמציג את ישראל כמדינה חשוכה. כשסבא שלי זיכרונו לברכה, עלה ממרוקו והיה צריך לפרנס (לבד) 12 ילדים, אישה ו- 2 סבתות, הוא לא ביקש קיצבאות, הוא הלך ועבד בשלוש עבודות!!!
...
וואו , כול הכבוד לסבא שלך , כשאמא שלי היגיעה לישראל , הסוכנות לקחה את משפחתה על משאית , העבירו אותם לגבעה (שהיום היא כפ"ס ), והמשאית פשוט הרימה את התא האחורי וזרקה את כולם לקרקע , כי זה היה קרוב לשבת ולא היה שם כלום . נאלצו לבלות כמה זמן על פשוט גבעה באמצע שום מקום . אז אני מבין שע"פ זה אני צריך להיות עוד יותר אכזר מבחינה כלכלית ממך , נכון ?
ומדינת ישראל לא חשוכה , אבל זה לא בגלל האוצר , אלא בגלל כול מיני עמותות שמנסות לעצור את השטף של הסכר שהאוצר עשה באצבעות שלהם . אז המדינה אולי לא , אבל האוצר ומשנתו הכלכלית , לבטח כן