התוכנית הקיצוצים של הממשלה

נושאים שאינם קשורים בהכרח לתחום הקולנוע הביתי או האודיו אך עדיין עשויים לעניין את הקהל שלנו.

חשוב שלא לערב נושאים שנויים במחלוקת (פוליטיקה למשל).
amira
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 680
שם מלא: אמיר

שליחה

truejoker כתב:ותוסיף לזה שאאל"ט אין מיסוי על דיבידנדים (אלא אם כן אתה משלם אותם בפועל ), ותוסיף לזה עוד איי פטור ממיסוי לאולגרכים ותראה מדוע כול החברות הגדולות מחזיקות רווחים כלואים של בין 15 מיליארד ובין 21 מיליארד , והאוצר לא עושה דבר כדי לאלצם לשם אותם.
לפיד הבטיח שיטפל בזה אאל"ט אבל הוא לא הבטיח לקיים

הבעיה היא שכמעט כול דבר שקשור להון שלטון , נעשה בכפפות משי , על ידי אותם נערי אוצר שבקשיחות לב לוקחים מהעניים ביותר . וד"א , בואו נניח שאתם לא רוצים לתת לחרדים , אבל למה נכה 100 אחוז מקבל בקושי 2200 ש"ח לחודש ומזה הוא צריך לחיות , ולשלם תרופות והכול ?
למה אם הורדתם תשלומי העברה שכביכול הולכים לחרדים , למה לא העליתם את העוגה לעניים אחרים שאף אחד לא חולק שמותר להם לחיות בכבוד ?

אז שמים חוברת כאורך הגלות בלי לתת חלופות כמו מס ירושה ו/או מיסוי דיבידנדים או כול דבר אחר , ולמה ? כי לא רוצים לקחת מההון שלטון , סוף כול סוף הוא צריך יום אחד לגמול לנערי האוצר על נאמנותם
...
היות ואתה ככל הנראה כלכלן מדופלם שמבין "הרבה" במה שהוא כותב, ואילו לי יש רק תואר שני בנושא, אין לנו בסיס סביר לניהול דיון ענייני. אין לי לא חשק ולא זמן לנהל דיונים עם דמגוגים. כפי שכתבתי,מלבד לקרוא כמה כתבות בעיתון, אין לך שום מושג על מה אתה כותב (והרי מהידועות שכתבות בעיתון הן מקור ידע מהימן ואיכותי). אתה יורה סיסמאות נבובות שכל קשר בינן לבין המציאות או לא קיים או שאתה לא מבין אותו.

צר לי על הנוסח, אבל, מרתיחים אותי אנשים שיורים סיסמאות נבובות כאילו עשו בהן דוקטורט והם יודעים בדיוק מה נכון לעשות וכל הטמבלים שיושבים באוצר ואח"כ נחטפים לסקטור הפרטי במשכורות עתק (בטח כי עזרו למישהו בהון שלטון...ולא בגלל שהם מאד מוכשרים) להם אין מושג...

בוא אגלה לך סוד כי בטח הציניות שלי לא הייתה מספיק ברורה - כאשר בעל הון "משחד" (גם אם בהבטחה/ציפייה) לעתיד ,נער אוצר", שנייה אחרי שאותו "נער" עוזב, גם ההבטחות עוזבות. דווקא אלה שנלחמו באותם בעלי הון עוזבים הם המחוזרים ביותר!!!

amira
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

amiti כתב:תמהיל המיסוי של מדינת ישראל השתנה בעשור האחרון. חלק גדול יותר ויותר עבר ממיסוי ישיר למיסוי עקיף. כלומר מעבר ממיסוי לפי רמת הכנסה (ומיסוי של חברות) למיסוי הצריכה. במקביל לשינוי במדיניות המיסוי חלו כמה תהליכים:

1. פערי השכר הלכו וגדלו - השכר של רוב הציבור , שלא נהנה מהפחתה במס הכנסה, ירד , לעומתו השכר של העשירון העליון (וביחוד המאיון העליון) גדל משמעותית אבל הוא גם שנהנה מהפחתה המשמעותית ביותר במס ההכנסה. המדינה הפסידה סכום ניכר בגלל שילוב של שינוי גובה המס על מדרגות המס החדשות יחד עם העמקת הפערים בשכר.
2. היות ונתח גדול מההכנסות המדינה עבר להתבסס על מיסוי הצריכה , ההכנסות הלכו וקטנו ככל שהציבור צרך פחות - הן בשל הירידה בשכר של רוב הציבור , הן בגלל העלייה בנטל המיסים העקיפים והן בשל הגידול הניכר בהוצאה על דיור.
3. ככל שחברות הרוויחו יותר כך הם זכו לפטורים גדולים יותר או שמצאו דרכים מתוחכמות יותר להשתמט מתשלום המיסים הקבועים בחוק (שגם כך קטנו משמעותית). כך יוצא שדווקא החברות שהרויחו סכומי עתק של עשרות מליארדים שלמו הרבה פחות מהצפוי.

בהתחשב בגורמים אלה והירידה ההדרגתית בהכנסות , הממשלה לא הקטינה את ההוצאות בהתאם מן הצד האחד , ומן הצד האחר אף לא בחנה מחדש את מדיניות המיסים הכוללת , לאור הליקויים הברורים בה.
...
עמיתי, כפי שכתבתי אני כבר שנים רבות לא באוצר ואינני מכיר את נתוני המס נכון להיום. ניתן למצוא סקירה מקיפה של המיסוי הישיר והעקיף בחוברת הצעת התקציב ולבדוק, ובכלל זה את הטבות המס וחלוקתם.

בכל מקרה, הבעיה אינה רק בצד ההכנסה, כי אם ובעיקר בצד ההוצאה.

נכון, בלחץ של שטייניץ, ביבי ו"המועצה לכלכלה" תחזיות הצמיחה של ישראל היו מנותקות מהמציאות הכלכלית-העולמית ובהתאם נוצר "בור" בצד ההכנסות. אגב, ביבי אישית (בעידודו של אורי יוגב) לחץ כל העת על המשך הפחתות מס ההכנסה ומס החברות (חיפוש קצר בגוגל יעלה מספיק כתבות בהם מתואר כיצד שוב כופף האוצר למרותו של רוה"מ ושוב הופחתו מיסים בניגוד לדעת בנק ישראל).

השקעה בתשתיות היא דבר מבורך כאשר הן מושקעות בתשתיות שבמבחן עלות/תועלת הינן כדאיות למשק.

להלן תמצית דיון בממשלה על הרכבת ההזויה לאילת (ותאמינו לי שאני יוידע בדיוק על מה אני כותב...ודי לחכימא ברמיזא):

ביבי: אנחנו מאשרים היום רכבת לאילת שתעלה 8 מיליארד ש"ח ותמומן ע"י הסינים.
בני בגין: יש תכנון? אומדן מדויק?
ישראל כץ: טרם. אנחנו מניחים שזה לא יעלה על 15 מיליארד ש"ח.
בני בגין: לא נראה לי סביר לדון ב- 20 דק' על תוכנית שתעלה 15 מיליארד ש"ח.
דן מרידור (שהבן שלו אחראי על תחום התחבורה באגף תקציבים וידע על מה הוא מדבר): ואם זה יעבור את ה- 15 מיליארד ש"ח?
ביבי: כשיגיע ל- 100 מיליארד תודיעו לי...

אגב, עד היום הושקעו למעלה מ- 100 מיליון ש"ח בתכנון הרכבת ההזויה הזו, שכרגע מוערכת עלותה בכ- 30 מיליארד ש"ח, לא כולל ציוד נייד שיעלה עוד כ- 10 מיליארד...

ה- 100 מיליון הם לא הבעיה, ה- 7 מיליארד שעולות הרכבות לעכו- כרמיאל וחיפה-בית שאן +הסכם שכר המורים והרופאים והחינוך חינם מגיל 3 ועוד ועוד ועוד...הם הבעיה!!!

amiti
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1184

שליחה

רשמתי: בהתחשב בגורמים שגרמו להפחתה בהכנסות היה צורך להקטין בהתאמה את הוצאות המדינה , או לחילופין לתקן את הליקויים המהותיים שנתגלו במדיניות המיסים.

הנושאים שהצגת בסוף הדברים הם לא בעייה מהותית. הם עולים כסף אך דווקא העלאות שכר ברמות הביניים (שמוצאת רובה ככולה לצריכה ומרחיבה את הפעילות במשק) ,שיפור החינוך ושיפור מערך התחבורה (במקומות הנכוני) מניבים הגדלה בהכנסות לטווח הארוך. הבעייה היא בהתנהלות האוצר וראש הממשלה שטמנו ראשם בחול ולא הגדילו את הגבייה מהמקורות הנכונים ולא פעלו לנטרול עיוותים מבניים במשק.

amira
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

הקונספט שהעלאת שכר מגדילה הכנסות רק נדמה כנכון אך הוא ממש לא. העלאת שכר מגדילה כושר קנייה ובהתאם הוצ׳ שמתגלגלות למיסוי ישיר ועקיף אך זה רק צד אחד של המטבע, הצד השני הינו עליית מחיר עקבית ובעברית אינפלציה.

גידול בהוצ׳ ממשלה מחייב או הגדלת מיסוי או הקטנת הוצ׳ אחרות. ביבי ויועציו הרבים והבובה שקוראים לה שטייניץ בליווי מקהלת ההמונים של מחאת הקיץ וההסתדרות גרמו לגידולי הוצ׳ ששום נס שבעולם לא היה מצליח לכסות. רק לסדר את האוזן...תוכנית נתיבי ישראל ותוספות השכר השונות + מימון חינוך חינם מגיל 3 עולים ביחד למעלה מ 10 מיליארד כל שנה!!!! זה כמעט כל הקיצוץ שנדרש כעת!

לגבי הטווח הארוך...היה לי מרצה מאד נחשב שאמר שבטווח הארוך כולם מתים...כל קריסת החברות ב-2008 היתה של חברות עשירות ומאד רווחיות, רק שזה היה בט״א. בטווח הקצר לא היו להם מזומנים...

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32985

שליחה

לא יודע עד כמה הטור הזה של נדב אייל נכון מבחינה כלכלית, אבל כתוב מעולה לדעתי ומשקף את מה שרובנו מסכימים איתו:
ועכשיו באה אליהם המדינה ואומרת: אתם תשלמו את המחיר על חטא שלא חטאתם ועל ביזה שלא בזזתם.
...
http://www.nrg.co.il/online/1/ART2/468/751.html
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

amira
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

pixies כתב:לא יודע עד כמה הטור הזה של נדב אייל נכון מבחינה כלכלית, אבל כתוב מעולה לדעתי ומשקף את מה שרובנו מסכימים איתו:
ועכשיו באה אליהם המדינה ואומרת: אתם תשלמו את המחיר על חטא שלא חטאתם ועל ביזה שלא בזזתם.
...
http://www.nrg.co.il/online/1/ART2/468/751.html
...
מסכים לגמרי! אגב, גם לי ביקורת רבה, דווקא כאחד שמכיר ומקרוב, על העידר מס עיזבון, על אי החלת מע״מ על פירות וירקות במקום הגדלת המע״מ כולו, על אי החלת מע״מ באילת, על הטבות המס ההזויות למפעלים במרכז הארץ ועוד ועוד...אבל, חשוב לזכור שבניגוד לדעה הרווחת, הפקידות דווקא מביאה את כל ההמלצות הנכונות, אך לצערי, הפוליטיקאים הם אלה שמחליטים וכך זה נראה..(תחי הדמוקרטיה)

אני למשל ניהלתי מאבק מטורף בפתיחה מלאה של שוק החבורה הציבורית לתחרות, אפילו ניצחתי בממשלה, אבל, כשהגעתי לכנסת התרסקתי אל מול חברי מרכז הליכוד...התוצאה, מיליארדים לחברות הוותיקות בשביל לאפשר לחברות תח״צ חדשות להסיע נוסעים...מטורף, אני יודע, אבל, זו ״הדמוקרטיה״ או ״שלטון נבחרי ציבור״ וחלילה לא פקידים

dor8
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4835

שליחה

מסכים לגמרי! אגב, גם לי ביקורת רבה, דווקא כאחד שמכיר ומקרוב, על העידר מס עיזבון
...
בתור אדם משכיל בתחום אשמח אם תפרט ותסביר לי את הביקורת בנושא היעדר מס עיזבון.
הרי מדובר במס חזירי והכי לא צודק שיש! מדוע למסות כסף או רכוש שכבר מוסה בעבר?
מדוע על כסף שחסכו בעמל רב זוג הורים לילדיהם במשך השנים ושילמו עליו 50% מס צריך לשלם מס נוסף במותם?
מדוע על דירה שנרכשה בעבר ושולם עליה מס רכישה או על דירה שנמכרה ושולם עליה 35% מס שבח צריך לשלם מס נוסף לאחר מות הבעלים?

שמעתי הרבה "חכמים" שאמרו "אבל זה מס שנהוג בכל המדינות הנאורות בעולם....." יופי הבעיה היחידה שישראל אינה כזו!
אחד ההבדלים שפה משלמים את המיסים הגבוהים בעולם! אם זה בלמעלה מ50% על הכנסות גבוהות , רכישת רכב חדש , רכישת דירה , מוצרי צריכה רגילים וכו' וכו'. אז למה לאחר ששילמנו את המיסוי הגבוה ביותר בהשוואה למדינות אחרות צריך לשלם קנס נוסף שאנחנו מתים??
רוצים שנשלם מס עזבון? אין בעיה תנו לנו לשלם מס הכנסה ומס קניה כמו בארה"ב למשל.
מה גם שלפי ההערכות מדובר על כמיליארד שקל בשנה במקרה הטוב. סכום זניח. שלא לדבק על כמות פקידי המס הנוספים שיאלצו להוסיף כדי לגבות ולאכוף את המסים הנוספים האלה.

העליהום הזה והשנאה ל"עשירים" או לאלה שיש להם והצליחו לחסוך קצת או לצבור רכוש זה לא מה שיפתור את בעיות הגרעון והכלכלה של מדינת ישראל. בדיוק ההיפך הוא הנכון! זה יגרום לבריחת הון מהארץ , פחות השקעות וכניסה של הון מחו"ל , והרבה פרנסה לרואי חשבון שיעבדו מסביב לשעון על מנת לעקוף את המס ההזוי והמקומם הזה שנקרא מס עזבון.
נערך לאחרונה על ידי dor8 ב 12/05/2013 20:26, נערך פעם 1 בסך הכל.

menny
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 917

שליחה

amira
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

הרעיון בהטלת מס עיזבון הינו על העברה בין דורית של סכומי כסף גדולים (מקובל לדבר על ירושות של מעל 10 מלש״ח). נכון, כסף זה כבר עבר מיסוי אבל, זו דרך נוספת לגביית ״מס עשירים״. מס רכישה הרבה יותר בעייתי משום שהוא מס מחזור.

אגב, אנחנו המדינה היחידה בעולם (למיטב ידיעתי) עם מס שולי פוחת :!: וזאת בגלל תקרת ביטוח לאומי. ב- 2003 היה ניסיון לבטל את התקרה אבל כולם פתחו חברות ומשכו דיבידנד במקום שכר ולצערי במקום לאכוף את הפיקטיביות, החזירו את התקרה.

מיסוי כמו בארה״ב מחייב ראשית, ירידה של כ 15% בהוצאות הממשלה ביחס לתמ״ג (שזה הפחתה של כרבע מתקציב המדינה) ובנוסף מעבר לחובת דיווח אישית שתאפשר הגדלה משמעותית בכושר הגביה של המדינה.

ככלל, יש לבטל הטבות מס ולהחיל מס נמוך יותר על כולם. לצערי זה לא מה שקורה...אבל, שוב, זה לא הפקידים אלא הפוליטיקאים. למי שיש את הסמכות צריכה להיות האחריות. אני עוד זוכר את זעקת הכותרות והטוקבקים שהיללו את אנשי המחאה ואת שטייניץ וביבי שסופסוף ״הראו לנערי האוצר״...אז הם הראו ואנחנו משלמים :cry:
I'm never wrong
i once thought i was wrong
but i was mistaken

dor8
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4835

שליחה

כסף זה כבר עבר מיסוי אבל, זו דרך נוספת לגביית ״מס עשירים״.
...
אז במילים אחרות זו פשוט דרך להעניש את מי שהצליח או נשא פרי בעמלו לקנוס ולדפוק אותו ואת יורשיו.
חזירות לשמה כפי שציינתי. מאמין ומקווה שזה אף פעם לא יאושר פה למרות כל מיני צרי עין שמנסים השכם וערב
להזכיר ולדחוף את זה לסדר היום כאילו זו הבעיה הדחופה ביותר שקיימת במדינה וזה מה שיפתור את בעיית הגירעון ובא לציון גואל.

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5738

שליחה

amira כתב:
צר לי על הנוסח, אבל, מרתיחים אותי אנשים שיורים סיסמאות נבובות כאילו עשו בהן דוקטורט והם יודעים בדיוק מה נכון לעשות וכל הטמבלים שיושבים באוצר ואח"כ נחטפים לסקטור הפרטי במשכורות עתק (בטח כי עזרו למישהו בהון שלטון...ולא בגלל שהם מאד מוכשרים) להם אין מושג...

בוא אגלה לך סוד כי בטח הציניות שלי לא הייתה מספיק ברורה - כאשר בעל הון "משחד" (גם אם בהבטחה/ציפייה) לעתיד ,נער אוצר", שנייה אחרי שאותו "נער" עוזב, גם ההבטחות עוזבות. דווקא אלה שנלחמו באותם בעלי הון עוזבים הם המחוזרים ביותר!!!
...
אין לי תואר שני , אבל עבדתי בשוק ההון מספיק זמן כדי לדעת .
ראה את כמעט כול המנכלים הגבוהים במשק , ותראה מי מחזיק ברזומה שלו משרה בכירה באוצר לפני כן
ואם אתה רוצה , אז מנכ"ל החברה לישראל ששירת את המשפחה ההיא וראה מה קורה לו (ויש עוד דוגמאות , שגם אתה יודע אותם )
ולא צריך לשחד , פשוט צריך להתיישר על תיאוריה כלכלית מסויימת מאוד , שבנתיים הראתה תוצאות גרועות , אבל היות ויש מספיק כלכלנים בכירים שמחזיקים ממנה , והיא גם בתור side effect ' עוזרת להון שלטון, ולא להורדת הפער

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

amira כתב:
amiti כתב:תמהיל המיסוי של מדינת ישראל השתנה בעשור האחרון. חלק גדול יותר ויותר עבר ממיסוי ישיר למיסוי עקיף. כלומר מעבר ממיסוי לפי רמת הכנסה (ומיסוי של חברות) למיסוי הצריכה. במקביל לשינוי במדיניות המיסוי חלו כמה תהליכים:

1. פערי השכר הלכו וגדלו - השכר של רוב הציבור , שלא נהנה מהפחתה במס הכנסה, ירד , לעומתו השכר של העשירון העליון (וביחוד המאיון העליון) גדל משמעותית אבל הוא גם שנהנה מהפחתה המשמעותית ביותר במס ההכנסה. המדינה הפסידה סכום ניכר בגלל שילוב של שינוי גובה המס על מדרגות המס החדשות יחד עם העמקת הפערים בשכר.
2. היות ונתח גדול מההכנסות המדינה עבר להתבסס על מיסוי הצריכה , ההכנסות הלכו וקטנו ככל שהציבור צרך פחות - הן בשל הירידה בשכר של רוב הציבור , הן בגלל העלייה בנטל המיסים העקיפים והן בשל הגידול הניכר בהוצאה על דיור.
3. ככל שחברות הרוויחו יותר כך הם זכו לפטורים גדולים יותר או שמצאו דרכים מתוחכמות יותר להשתמט מתשלום המיסים הקבועים בחוק (שגם כך קטנו משמעותית). כך יוצא שדווקא החברות שהרויחו סכומי עתק של עשרות מליארדים שלמו הרבה פחות מהצפוי.

בהתחשב בגורמים אלה והירידה ההדרגתית בהכנסות , הממשלה לא הקטינה את ההוצאות בהתאם מן הצד האחד , ומן הצד האחר אף לא בחנה מחדש את מדיניות המיסים הכוללת , לאור הליקויים הברורים בה.
...
עמיתי, כפי שכתבתי אני כבר שנים רבות לא באוצר ואינני מכיר את נתוני המס נכון להיום. ניתן למצוא סקירה מקיפה של המיסוי הישיר והעקיף בחוברת הצעת התקציב ולבדוק, ובכלל זה את הטבות המס וחלוקתם.

בכל מקרה, הבעיה אינה רק בצד ההכנסה, כי אם ובעיקר בצד ההוצאה.

נכון, בלחץ של שטייניץ, ביבי ו"המועצה לכלכלה" תחזיות הצמיחה של ישראל היו מנותקות מהמציאות הכלכלית-העולמית ובהתאם נוצר "בור" בצד ההכנסות. אגב, ביבי אישית (בעידודו של אורי יוגב) לחץ כל העת על המשך הפחתות מס ההכנסה ומס החברות (חיפוש קצר בגוגל יעלה מספיק כתבות בהם מתואר כיצד שוב כופף האוצר למרותו של רוה"מ ושוב הופחתו מיסים בניגוד לדעת בנק ישראל).

השקעה בתשתיות היא דבר מבורך כאשר הן מושקעות בתשתיות שבמבחן עלות/תועלת הינן כדאיות למשק.

להלן תמצית דיון בממשלה על הרכבת ההזויה לאילת (ותאמינו לי שאני יוידע בדיוק על מה אני כותב...ודי לחכימא ברמיזא):

ביבי: אנחנו מאשרים היום רכבת לאילת שתעלה 8 מיליארד ש"ח ותמומן ע"י הסינים.
בני בגין: יש תכנון? אומדן מדויק?
ישראל כץ: טרם. אנחנו מניחים שזה לא יעלה על 15 מיליארד ש"ח.
בני בגין: לא נראה לי סביר לדון ב- 20 דק' על תוכנית שתעלה 15 מיליארד ש"ח.
דן מרידור (שהבן שלו אחראי על תחום התחבורה באגף תקציבים וידע על מה הוא מדבר): ואם זה יעבור את ה- 15 מיליארד ש"ח?
ביבי: כשיגיע ל- 100 מיליארד תודיעו לי...

אגב, עד היום הושקעו למעלה מ- 100 מיליון ש"ח בתכנון הרכבת ההזויה הזו, שכרגע מוערכת עלותה בכ- 30 מיליארד ש"ח, לא כולל ציוד נייד שיעלה עוד כ- 10 מיליארד...

ה- 100 מיליון הם לא הבעיה, ה- 7 מיליארד שעולות הרכבות לעכו- כרמיאל וחיפה-בית שאן +הסכם שכר המורים והרופאים והחינוך חינם מגיל 3 ועוד ועוד ועוד...הם הבעיה!!!
...
הבעיה בצד ההכנסה , זה העובדה שהעיוות שהוא הזכיר הוא גורם לכך שככול שאתה לוקח ממעמד הבניים אתה מגיע למיתון יותר גדול . בכול העולם יודעים את זה ומנסים לעזור רק כאן בדיוק ההפך
זה שביבי מחזיק בתפיסת העולם הזו של הפחתת מס חברות, וכך עזרה לעשירים כולנו יודעים , אבל האוצר גם מתיישר עימו , וראה מה הם ממליצים עכשיו , ובכול פעם
לגבי מסילת הרכבת , אם מה שאתה אומר זה נכון , אזי צריך לברוח מהמדינה . אבל ברור שכול הנושא הזה של תחבורה ציבורית הוא המפתח לכך שבעתיד לכולם תהיה נגישות יחסית שווה לשווקי העבודה .
אתה לבטח יודע מה קורה בפריפריה , ואתה גם יודע מה קורה עם ערים שבאה אליהם הרכבת (גם אם זמינותה נמוכה יחיסית ), והעובדה הפשוטה היא שגם האוצר צריך לעשות מה שצריך למען המטרה הזו , ובנתיים הוא לא עושה כלום, אלא לפחות לפי התקשורת הוא רק עוצר

amiti
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

אתמול פורסם עוד פעם נתון שמדגים את ההתנהלות הבעייתית של הממשלה: דוח העוני מראה שחלוקת עוגת הכסף הולכת ומשתנה בקצב מהיר בשנים האחרונות. הציבור הולך ומאבד את כספו לקבוצה קטנה במאיון העליון , אבל את המאיון הזה ממסים פחות ופחות.
כפיצוי , את שאר הציבור הממשלה ממסה יותר ויותר אך זה הולך מאבד בהתמדה מהכנסתו ובהתאמה גם ההכנסות ממיסים אלו קטנות. כך יוצא שהמדינה מצד אחד מוותרת על מיסים במקום שבו מתרכז הכסף ומתעקשת למסות יותר ויותר במקום שיש פחות כסף , בכך יוצרת הכבדה כפולה על הציבור.

יש צורך - לא בתוכנית "שוויון בנטל" שלוקחת מכולם באופן שווה ,מנציחה ומעמיקה את העיוותים הנוכחיים, אלא בהתאמה של מערכת המיסוי לשינויים שחלים במפת הכסף של החברה והכלכלה הישראלית.

shtud
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1591

שליחה

amiti כתב:אתמול פורסם עוד פעם נתון שמדגים את ההתנהלות הבעייתית של הממשלה: דוח העוני מראה שחלוקת עוגת הכסף הולכת ומשתנה בקצב מהיר בשנים האחרונות. הציבור הולך ומאבד את כספו לקבוצה קטנה במאיון העליון , אבל את המאיון הזה ממסים פחות ופחות.
כפיצוי , את שאר הציבור הממשלה ממסה יותר ויותר אך זה הולך מאבד בהתמדה מהכנסתו ובהתאמה גם ההכנסות ממיסים אלו קטנות. כך יוצא שהמדינה מצד אחד מוותרת על מיסים במקום שבו מתרכז הכסף ומתעקשת למסות יותר ויותר במקום שיש פחות כסף , בכך יוצרת הכבדה כפולה על הציבור.

יש צורך - לא בתוכנית "שוויון בנטל" שלוקחת מכולם באופן שווה ,מנציחה ומעמיקה את העיוותים הנוכחיים, אלא בהתאמה של מערכת המיסוי לשינויים שחלים במפת הכסף של החברה והכלכלה הישראלית.
...
דו"ח העוני שפורסם הוא גימיק מסריח, הוא שייך ל 2008 שאז היה אהוד אולמט ברשות הממשלה.
שתיית קפה מרובה עלולה לגרום ל......שתיית קפה נוספת....
http://www.secretocafe.co.il

amiti
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

shtud כתב:
amiti כתב:אתמול פורסם עוד פעם נתון שמדגים את ההתנהלות הבעייתית של הממשלה: דוח העוני מראה שחלוקת עוגת הכסף הולכת ומשתנה בקצב מהיר בשנים האחרונות. הציבור הולך ומאבד את כספו לקבוצה קטנה במאיון העליון , אבל את המאיון הזה ממסים פחות ופחות.

...
דו"ח העוני שפורסם הוא גימיק מסריח, הוא שייך ל 2008 שאז היה אהוד אולמט ברשות הממשלה.
...
????

מדידה של הרחבת הפערים שמראה את הגדלת הנתח באוכלוסיה שמרויח את השכר הנמוך ביותר במשק היא גימיק של אולמרט?

אגב , גם השכר החציוני שמהווה בסיס להשוואה הוא מהנמוכים במערב , כלומר גם מעמד הביניים אצלנו עני אבסולוטית בהשוואה למדינות המערב האחרות.

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

היום גם פורסם שלפי הoecd שיעור העוני בישראל הוא הגבוה ביותר בין 34 הכלכלות המפותחות , בנוסך ישראל ממשיכה להיות אחת המדינות בעלות האי שיוויון הגדול ביותר בהכנסות , כאשר בשנים 2007-2010 , כמעט ולא נרשם בה שינוי במדד ג'יני (מדד אי השיוויון)
הדו"ח מציין " כי ככול שימשיך המדיניות הקיימת (שעכשיו נעשתה יותר גרוע ), קיים סיכון גובר שהאוכלוסיות החלשות ביותר בחברה יפפגעו יותר קשה כתוצאה מהמשבר המתעצם"
מנכ"ל הביטוח הלאומי פרופ' שלמה מור יוסף דיווח לאחרונה שהורדת קצבאות הילדים צפוי להגדיל את מספר המשפחות מתחת לקוו העוני . 30-40 אלף ילדים נוספים יכנסו אל מתחת לקו העוני העומד על 4000 ש"ח לזוג "
לפי דו"ח בנק ישראל שיעור המשפחות שבהן שני מפרנסים והם מתחת לקו העוני עלה בשנים האחרונות והוא כמעט הוכפל ל4.6% )

מה שאומר רק שכול אלו שכ"כ רצו בגלל השנאה ו/או קמצנות לקחת מכבשת הרש , לדעתי אם יש בהם עדיין טיפה אנושיות ומוסריות , צריכים להתבייש בעצמם , ובמיוחד הבוחרים הנלהבים של מר "פייסבוק" לפיד הנכבד

amira
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

ככל שמגדילים קצבאות וככל שהמדיניות הינה יותר סוציאלית כך, גדלים מס' העניים ובהתאם קטן שיעור ההשתפות בכוח העבודה. לנ"ל קוראים מעגל העוני.

תחשבו על זה כך:
1. עבור כל ילד אתה מקבל נניח 1,000 ש"ח בחודש (אגב, עד 2003 והחל מהילד הרביעי (נחשו למה?!) זה היה מאד קרוב למציאות) אז יותר משתלם וקל לעושת ילדים מללכת לעבוד (בטח עם תלוש כי נעזוב לרגע את העבודה בשחור (גם לשם נגיע..)).

2. ביטוח רפואי - חינם (אין תלוש שכר אז אין מס בריאות...).

3.. מערכת חינוך - "חינם" (לאלה שאינם מסוגללים לשלם - נתמכי סעד - היא חינם).

4. אוכל - מכל מיני עמותות.

אז למה לעבוד????

אז אני ממש לא אומר שצריך לתת לעניים לגווע או חלילה למות, אבל, במקום להתייפייף, חשוב לדעת, מעגל העוני אינו בדיה של משרד האוצר, הדבר מבוסס על מחקרים רבים בעולם.

הדרך להתמודד הינה בראש ובראשונה לבטל מימון דפרנציאלי לפי כמות ילדים (בוצע ב- 2003 ושתי אוכלוסיות מאד לא אהבו את זה, חרדים וערבים (בעיקר בדוואים)). שנית, לתת אוכל, לימודים, טיפול רפואי לילדים אבל בשום אופן לא כסף להורים.

הדבר שהכי קל להבין הוא שממשלה הינה גורם היצור הכי לא יעיל שקיים ולכן המטרה הבסיסית (שצריכה להיות) הינה הקטנת הממשלה למינימום ההכרחי והפחתת המיסוי (כי ממשלה קטנה (הכוונה לא לסובבי השולחן ברח' בנק ישראל 5 בירושלים...אלא לשירותי הממשלה) משמעה הוצאות קטנות ומכאן מיסים נמוכים). לכל אזרח ישאר יותר כסף בכיס (נטו) והוא יוכל לבחור בעצמו כיצד למקסם את תועלתו.

כל אלה שמאמינים בסוציאליזם מסרבים לראות מה קרה בבריה"מ ומה קרה לקיבוצים.

חשוב לי להבהיר כי חובתה של המדינה (כחברה אנושית) לדאוג לאלה שאינם מסוגלים, אבל, רק לאלה שאינם מסוגלים, לא לאלה שאינם רוצים או לאלה העובדים בשחור ונהנים מקיצבאות (למה אתם חושבים שבאמת סגרו את תוכנית ויסקונסין ???).

נושא אחרון: דו"ח העוני הנוגע למדינת ישראל בעייתי מאד משני טעמים: האחד הינו אופן מדידת העוני כפי שנקבע ע"י המוסד לביטוח לאומי (שיש מי שתמימים לחשוב שהוא נטול אינטרסים...תחשבו שוב..) והשני (שהינו מהותי יותר - לטעמי) הינו שילוב של שתי תת אוכלוסיות, ענקיות, במדידה - הערבים (כולל בדוואים ומזרח ירושלים...מזל שלא הוסיפו את עזה והגדה) והשנייה, החרדים.

אגב, השוואה לעולם...תזכירו לי מה היקף ההוצאות לביטחון ביתר המדינות??? (וכן כשמממנים כזו רמת ביטחון זה בא על חשבון משהו...אין ארוחות חינם...כבר למדנו, לא?!)

אז תיסלחו לי אם בכהות חושיי אני מסרב ליפול לפופוליזם הזול שמבקש שוויון או שמציג את ישראל כמדינה חשוכה. כשסבא שלי זיכרונו לברכה, עלה ממרוקו והיה צריך לפרנס (לבד) 12 ילדים, אישה ו- 2 סבתות, הוא לא ביקש קיצבאות, הוא הלך ועבד בשלוש עבודות!!!

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

amira כתב:ככל שמגדילים קצבאות וככל שהמדיניות הינה יותר סוציאלית כך, גדלים מס' העניים ובהתאם קטן שיעור ההשתפות בכוח העבודה. לנ"ל קוראים מעגל העוני.

תחשבו על זה כך:
1. עבור כל ילד אתה מקבל נניח 1,000 ש"ח בחודש (אגב, עד 2003 והחל מהילד הרביעי (נחשו למה?!) זה היה מאד קרוב למציאות) אז יותר משתלם וקל לעושת ילדים מללכת לעבוד (בטח עם תלוש כי נעזוב לרגע את העבודה בשחור (גם לשם נגיע..)).

2. ביטוח רפואי - חינם (אין תלוש שכר אז אין מס בריאות...).

3.. מערכת חינוך - "חינם" (לאלה שאינם מסוגללים לשלם - נתמכי סעד - היא חינם).

4. אוכל - מכל מיני עמותות.

אז למה לעבוד????
...
בדיוק , אבל בדיוק התעמולה שיכלה לצאת מהדר שטירמר , רק במהופך , לא פלא שאתם רציתם את האדם ההוא , ולא פלא שברצונכם אתם משקרים לעצמכם שאתם לא אנטי . אם הייתם רואיםן את זה בעיתון כלכלי חיצוני על יהודים הייתם קוראים לתעמולה הזו אנטישמיות

וד"א אם כבר , תגיד לי מה בדיוק קורה עכשיו ביפן , ובאירופה ? שהם צריכים לייבא מהגרים זרים כי קצב הילודה שם גורם לכך שיהיה מעין "חור שחור" מבחינת אוכלוסיה ? אם אתה רוצה אזי הרחבת הילודה זה בהחלט משהו שכול המערב המודרני היה רוצה שיהיה אצלו , וכאן בגלל שנאה אנטישמית אתם רוצים להוריד ?!!
ולא אל תתחיל עם זה שהם לא יעבדו ולכן הם לא יתרמו כי הנתונים האמיתיים (שיש לאוצר , אבל הוא לא מפרסם אותם ) שזה לא נכון
amira כתב:
אז אני ממש לא אומר שצריך לתת לעניים לגווע או חלילה למות, אבל, במקום להתייפייף, חשוב לדעת, מעגל העוני אינו בדיה של משרד האוצר, הדבר מבוסס על מחקרים רבים בעולם.
...
ומה בקשר למחקרים שסותרים את הדעה שלך ? וד"א הם הרבה יותר חדשניים ותקפים היום
amira כתב:
הדרך להתמודד הינה בראש ובראשונה לבטל מימון דפרנציאלי לפי כמות ילדים (בוצע ב- 2003 ושתי אוכלוסיות מאד לא אהבו את זה, חרדים וערבים (בעיקר בדוואים)). שנית, לתת אוכל, לימודים, טיפול רפואי לילדים אבל בשום אופן לא כסף להורים.

הדבר שהכי קל להבין הוא שממשלה הינה גורם היצור הכי לא יעיל שקיים ולכן המטרה הבסיסית (שצריכה להיות) הינה הקטנת הממשלה למינימום ההכרחי והפחתת המיסוי (כי ממשלה קטנה (הכוונה לא לסובבי השולחן ברח' בנק ישראל 5 בירושלים...אלא לשירותי הממשלה) משמעה הוצאות קטנות ומכאן מיסים נמוכים). לכל אזרח ישאר יותר כסף בכיס (נטו) והוא יוכל לבחור בעצמו כיצד למקסם את תועלתו.
...
וואו , כול הכבוד , ואני מבין שמה שהאוצר עושה זה לצמצם את מעורבות הממשלה , או לטפח את הדיקטטורה של עצמו ?

amira כתב:
כל אלה שמאמינים בסוציאליזם מסרבים לראות מה קרה בבריה"מ ומה קרה לקיבוצים.
...
ואם כך למה בארה"ב עכשיו בשיא הבעיה הכלכלית עדיין תשלומי העברה הם גם לאוכלוסיות "לא יצרניות " כהגדרתך ? וזו מדיניות שעוד נמצאת מהממשל השמרני שממש לא אהב לזרוק כסף ? ועדיין התמיכה של הממשל הפדרלי והמקומי לאוכלוסיות אלו הוא הרבה יותר באופן מוחלט וגם באופן יחסי מאשר כאן ?
amira כתב:
חשוב לי להבהיר כי חובתה של המדינה (כחברה אנושית) לדאוג לאלה שאינם מסוגלים, אבל, רק לאלה שאינם מסוגלים, לא לאלה שאינם רוצים או לאלה העובדים בשחור ונהנים מקיצבאות (למה אתם חושבים שבאמת סגרו את תוכנית ויסקונסין ???).

נושא אחרון: דו"ח העוני הנוגע למדינת ישראל בעייתי מאד משני טעמים: האחד הינו אופן מדידת העוני כפי שנקבע ע"י המוסד לביטוח לאומי (שיש מי שתמימים לחשוב שהוא נטול אינטרסים...תחשבו שוב..) והשני (שהינו מהותי יותר - לטעמי) הינו שילוב של שתי תת אוכלוסיות, ענקיות, במדידה - הערבים (כולל בדוואים ומזרח ירושלים...מזל שלא הוסיפו את עזה והגדה) והשנייה, החרדים.

אגב, השוואה לעולם...תזכירו לי מה היקף ההוצאות לביטחון ביתר המדינות??? (וכן כשמממנים כזו רמת ביטחון זה בא על חשבון משהו...אין ארוחות חינם...כבר למדנו, לא?!)
...
הבנתי , אז עכשיו אתה רוצה להשוות לי את הבדואים עם החרדים ? תגיד אתה מודע באמת למה קורה בנגב מבחינת הבדואים , או שלשון הפולטיקלי קורקט שלכם מסווה גם את המציאות הזו ?

amira כתב: אז תיסלחו לי אם בכהות חושיי אני מסרב ליפול לפופוליזם הזול שמבקש שוויון או שמציג את ישראל כמדינה חשוכה. כשסבא שלי זיכרונו לברכה, עלה ממרוקו והיה צריך לפרנס (לבד) 12 ילדים, אישה ו- 2 סבתות, הוא לא ביקש קיצבאות, הוא הלך ועבד בשלוש עבודות!!!
...
וואו , כול הכבוד לסבא שלך , כשאמא שלי היגיעה לישראל , הסוכנות לקחה את משפחתה על משאית , העבירו אותם לגבעה (שהיום היא כפ"ס ), והמשאית פשוט הרימה את התא האחורי וזרקה את כולם לקרקע , כי זה היה קרוב לשבת ולא היה שם כלום . נאלצו לבלות כמה זמן על פשוט גבעה באמצע שום מקום . אז אני מבין שע"פ זה אני צריך להיות עוד יותר אכזר מבחינה כלכלית ממך , נכון ?
ומדינת ישראל לא חשוכה , אבל זה לא בגלל האוצר , אלא בגלל כול מיני עמותות שמנסות לעצור את השטף של הסכר שהאוצר עשה באצבעות שלהם . אז המדינה אולי לא , אבל האוצר ומשנתו הכלכלית , לבטח כן

amira
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

truejoker,

כנראה שבינך וביני לעולם יתקיים שיח חרשים ולי אין כל עניין לקחת בו חלק.

שתהיה לך שבת שלום.
I'm never wrong
i once thought i was wrong
but i was mistaken

amira
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4381021,00.html