האם זה השלט המושלם ל-HTPC ?

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
dhead666 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו HTPC
גורו HTPC
תגובות: 2975
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 879 פעמים

שליחה #21 

המפתחים של OpenELEC מנסים לפתור את התקלה תחת Frodo.
בגרסה האחרונה שיצאה אתמול 3.1.7 המבוססת על Frodo ניתן פתרון ל-Raspberry Pi והשלט שמיש לחלוטין.
כלומר לגבי ה-Raspberry Pi השלט עובד באופן תקין הן ב-Frodo והן ב-Gotham.

לגבי שאר הפלטפורמות הבעיה היחידה שנותרה ללא פתרון היא זיהוי מקשי ה-numpad שבמקרה של השלט הזה מדובר בשני הלחצנים שצמודים ל-0.

המיפוי העדכני שלי (כולל תמונות) נמצא בכתובת הבאה
https://github.com/dhead666/xbmc-custom-keymaps
בקרוב אוסיף הסברים נוספים על המיפוי עם פירוט מלא.
מדובר במיפוי שמותאם באופן פרטני לכל החלונות השונים ב-XBMC,
לדוגמה: בחלון ספריית המוזיקה לחצן ה-Set יעביר לחלון הגדרות המוזיקה, לחזרה פשוט לוחצים שוב על הלחצן.
דוגמה נוספת היא שלחצני הצבעים מפעילים את פקדי ה-OSD השונים לפי הסדר, הלחצן האדום בניגון וידאו יפתח את חלון חיפוש הכתוביות ואילו בהאזנה למוזיקה את חלון מילות השיר.
בנוסף למיפוי יש 3 סקריפטים שיש להעתיק עם המיפוי לספריית ה-keymap המאפשרים לי להתאים עוד יותר את המיפוי לחלונות והפעולות השונות.

אני ממתין ל-3 שלטים נוספים ל-XBMC שאני הולך לסקור אותם וליצור להם מיפוי מתאים.
בקרוב אצור גם מיפוי מתאים לשלטי MCE כאשר אתייחס באופן פרטני לשלט Logitech Harmony 300 שברשותי ובאופן כללי לשלטי MCE.
הכל יהיה זמין באותה כתובת ויתפרסם גם פוסט מרוכז בנושא.
מי שמכיר שלטים נוספים מוזמן לפרסם זאת פה, הדגש הוא על שלטים שכוללים מקלדות ויכולת לימוד קודי IR אך כל המלצה על שלט אחר תתקבל בברכה למעט מוצרים שכוללים מיני מקלדת בלבד ללא שלט.
אוסיף שיש לי סלידה משלטי ה-Mele מאחר שלמרות המקלדת הנוחה, סימון הלחצנים בצד השלט ממש לא ברור וסטנדרטי (ה-Mele F10 Pro מהווה שיפור).
שני שלטים שאני לא בטוח לגביהם אך אשמח לשמוע ביקורת עליהם ממשתמשים הם RII RT-MWK13 ושלט שנמכר בשלל שמות בין השאר ב-DX כ-FL-102.

הדבר היחיד שאני מתקשה למצוא לו פתרון הוא נושא סימון מחדש של לחצנים.
אני לא בטוח אם מדבקות על הלחצנים זה רעיון מוצלח, אולי כן עם דבק חזק במיוחד.
ישנן שיטות שונות (גם פשוטות וזולות) להעברת הדפסות שמגיעות ממדפסת לייזר אל חומרים שונים אך סיליקון הוא חומר בעייתי במיוחד.
אני לא בטוח אם פניה לשירות חריטה (כמו pcgraph) זה פתרון ריאלי מבחינת מחיר ומבחינת יכולת.
אשמח לקבל הצעות נוספות כיצד לפתור זאת.

dhead666 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו HTPC
גורו HTPC

שליחה #22 

אמנם השרשור הזה לא עוסק באופן כללי בשלטים אלא באחד ספציפי אך עד שאפתח שרשור יעודי לביקורות ומיפוי שלטי RF אעדיף לפרסם מידע פה.

השלט RII RT-MWK13 או בשם אחר Rikomagic MK702 II היה ברשימה שלי כבר הרבה זמן ולאחרונה פרסם אחד ממשתמשי פורום XBMC סקירה עליו.
הנקודה החשובה שעולה מדבריו היא שהצד העליון כלומר השלט (ולא המקלדת) יכול לשלוח קוד IR בלבד ולכן לא שימושי עם המחשב ללא מקלט IR שצריך לרכוש בנפרד (וגם לתכנת את השלט לשלוח קודי IR כלשהם לדוגמא של שלט MCE, RC6).

לקריאת הסקירה בפורום XBMC.

[img2=550x550]http://img.dxcdn.com/productimages/sku_201879_1.jpg[/img2]

nokobik
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2886
נתן תודות: 76 פעמים
קיבל תודות: 121 פעמים

שליחה #23 

dhead2009, תודה על הפירוט שאתה נותן פה על השלטים ואני באמת אשמח אם תפתח שרשור ייעודי עבור שלטי ייעודיים ל-HTPC בכלל וכאלה שמתאימים ל-OpenElec בפרט (Y)
אני מעוניין לקנות שלט RF/BT ל-OpenElec (אם יש לו גם IR אז סבבה) אני לא צריך עשרות כפתורים. רק מה שצריך לשליטה ה-XBMC ומקלדת וה-RII RT-MWK25 נראה לא רע.
יש עוד שלטים מומלצים בסגנון?
קובי

dhead666 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו HTPC
גורו HTPC

שליחה #24 

@nokobik, הנקודה החשובה מבחינתי במקלדת היא קיום מקשי ALT ו-SHIFT להחלפת שפה, דרישה זו מצמצמת באופן משמעותי את מגוון השלטים.

יש לשים לב שבלא מעט שלטים יש מקש שמסומן כ-ALT אך הוא לא שולח שום קוד אלא פשוט ממתג בין שני מערכי המקשים שקיימים בשלט (מספרים ואותיות), לשלט כדוגמת RII RT-MWK25 יש לחצן שמסומן כ-FN יעודי למטרה זו ובנפרד מקש ALT.

אם לא מצטמצמים לדרישה זו ולא לפרמטר נוסף שסיננתי על פיו והוא קיום לחצני מדיה בשלט אז המבחר גדל, הנה לדוגמה חלק מהשלטים שלא ראיתי טעם להזכירם:
* MINIX NEO A2 היחיד שכן חשבתי לבדוק אך לטעמי ה-RII RT-MWK25 עדיף ממנו (מקש ALT במקלדת).
* Lefant JYB-8, אין לחצני מדיה או ALT.
* VMX2 כנ"ל.
* DOFEEL DF20 מקלדת צפופה, סימון לחצנים בשלט בצבע כהה ולא קריא ואין לחצני ניווט.
* MeLE F10 ו-MeLE F10 Pro רשימת המגרעות ארוכה מדי לפירוט.

החשיבות של ALT+SHIFT להחלפת שפה ב-OpenELEC נתונה לויכוח, העובדה היא שבגרסה עדכנית של ההרחבה OpenELEC Settings (עם גרסת נסיון אחרונה 3.1.7) לא ניתן לקבוע צירוף מקשים אחר להחלפת Layout.
במערכות מבוססות Xorg לא צריכה בעיה לקבוע זאת ידנית אך זה סיבוך מיותר שיתכן שדורש שינוי מערכת הקבצים שהיא בהגדרה במצב קריאה בלבד ואז יהיה צורך לעשות זאת שוב בכל עדכון של המערכת.
במערכות שלא מבוססות Xorg כמו ה-Raspberry Pi נראה לי שהנושא הרבה יותר מסובך (וגם ALT+SHIFT לא עובד).

שים לב שלא תמיד כל המקשים שולחים קוד שמזוהה ע"י OpenELEC, בחלק מהמקרים מדובר בבאגים ב-XBMC, לפעמים באגים ב-OpenELEC ולעיתים הפתרון היחיד הוא קמפול קרנל מחדש כך שתמיד מומלץ לקרוא ביקורת על השלט, כלל האצבע שלי לביקורת אמינה הוא שהכותב צירף מיפוי מקשים ל-XBMC כיוון שחלק מהקודים שנשלחים ע"י השלטים ממש מצחיקים ולא קשורים לסימון על המקש.

nokobik
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #25 

דווקא ה-MINIX NEO A2 מצא חן בעיני יותר מבחינת סידור הכפתורים והריווח שלהם.
האם הוא נבדק עם OE?
מה עושים ללא כפתור STOP שחסר גם ב-RII RT-MWK25?
גם די חסרים לי כפתורי ה-SKIP/SEEK (תלוי בשלט)
קובי

dhead666 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו HTPC
גורו HTPC

שליחה #26 

nokobik כתב:דווקא ה-MINIX NEO A2 מצא חן בעיני יותר מבחינת סידור הכפתורים והריווח שלהם.
האם הוא נבדק עם OE?
מה עושים ללא כפתור STOP שחסר גם ב-RII RT-MWK25?
גם די חסרים לי כפתורי ה-SKIP/SEEK (תלוי בשלט)
...
לא ידוע לע אם נבדק עם OpenELEC.

אני לא בטוח אם פעולת Stop היא מהותית:
* כפתור ה-Play_Pause משוייך גם לפעולת Pause אז אין בעיה של השהיית הניגון.
* במסך וידאו בחלון מלא או ויזואליזציה של מוזיקה נדרשות 3 לחיצות להפסקת הניגון מה-OSD: העלאת ה-OSD ע"י Select, לחיצה ימינה, Select על כפתור Stop, זה ממש לא נורא, השימוש בפעולה זו לא תדיר לטעמי.
* במסך Home יש כפתור Stop ב-Player Controls.
* תמיד אפשר להפוך את השלט וללחוץ על x במקלדת.
* אין בעיה למפות לחצן כלשהו לפעולה זו, זה כנראה מה שאעשה עם השלטים שאסקור.

לדעתי Forward/Rewind פחות שימושיים, ויותר חשובים Previous/Next כך שאם קיימים כפתורים יעודיים לפעולות הראשונות אמפה אותם כנראה לאחרונות.
פה גם קיום לחצני המספרים מהווה יתרון כיוון שברוב המסכים אין למספרים פעולות מוגדרות וניתן להגדיר להם כל פעולה.

הערה לגבי מיפוי:
לדעתי מיפוי חכם של לחצנים לוקח בחשבון מראש מאיזה מסכים בד"כ המשתמשים יבצעו פעולות מסויימות וכך במקרה של מספר לחצנים מצומצם אפשר להגדיר מס' פעולות שונות לאותם לחצנים.
לדוגמה במקרה וקיימים לחצני PgUp/PgDown אך לא Previous/Rewind אז:
* במקרה של ניווט בספריה הם ישויכו לפעולות הראשונות.
* במסך מלא של וידאו, מסך ויזואליזציה של מוזיקה, מסך Home הם ישויכו לאחרונות.
* במסך מלא של טלוויזיה חיה ישויכו ל-ChUp/ChDown.

על כל פנים 3 שלטים שונים ממתינים לי באריזה, צפה לעדכון בנושא (כנראה לקראת סוף חודש הבא, קצת עמוס בפרוייקטים אחרים ומועדי ב').

dhead666 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו HTPC
גורו HTPC

שליחה #27 

התפניתי לפתוח את החבילות שהמתינו לי, כרגע רק ע"מ לצלם מס' תמונות.
החל ממחר אתחיל לבצע בדיקות ולמפות את השלטים.

המשך יבוא ...

[img2=550x412]http://i.imgur.com/P1W2VD5l.jpg[/img2]

C0rnFlex
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1335
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 40 פעמים

שליחה #28 

אני מחכה להמשך הסקירות..
אני כרגע משתמש בשלט IR "של HP" עם EG וסובל מדי פעם מבעיות תקשורת של השלט עם המקלט. (אור יום, לחיצות כפולות וכו')
אשמח להשתדרג לשלט RF או BT אם אשמע על אחד שעונה על כל הקריטריונים.

דרך אגב,
מישהו מכיר פתרון כמו של EventGhost ל-Linux?

תודה!

dhead666 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו HTPC
גורו HTPC

שליחה #29 

עדכון נוסף לגבי השלטים:
קודם כל אני ממליץ להתרחק מה-RII RT-MWK25 כיוון שלפחות ממה שהצלחתי לבדוק הלחצנים הכתומים שולחים רק קודי IR (היתה תקלה בדונגל ה-USB שקיבלתי).

דבר שני, לאחר פניה למפתחי OpenELEC ב-IRC ובדיקות במשך שני ערבים, ניתן לי פתרון לבעית זיהוי קודי הלחצנים ב-OpenELEC.
הפתרון הוא מיפוי לחצנים מחדש ברמת הקרנל, דבר שניתן לעשות באופן פשוט ע"י העתקת קובץ טקסט ושפותר את הבעיה לכל הפלטפורמות השונות.

אני חייב לציין לטובה את הנכונות של מפתחי OpenELEC לעזור ולפתור את הבעיה, במיוחד של Stephan Raue, שקימפל לי כל כמה דקות גרסאות נסיון חדשות לבדיקה.
הציפיה היא שהפתרון יכלל ב- OpenELEC v4.0 אולי אפילו יכללו המיפויים שלי לקרנל כך שהשלטים יעבדו plug & play.

C0rnFlex
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1335
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 40 פעמים

שליחה #30 

האם יש המשך לסקירות השלטים?

תודה

dhead666 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו HTPC
גורו HTPC

שליחה #31 

C0rnFlex כתב:האם יש המשך לסקירות השלטים?

תודה
...
אני מקווה בקרוב להתפנות לנושא, בעיקרון אני צריך למצוא יום עם 2-3 שעות פנויות לשבת במרוכז על העניין, לסגור את המיפויים עבור XBMC וגם ברמת מע' ההפעלה ולסיים את הבדיקות מול כל הפלטפורמות.

הדבר החשוב ביותר מבחינתי הוא שהמגבלות הטכניות נפתרו תחת OpenELEC לאחר פניה שלי למפתחים להוסיף תמיכה ב-hwdb.d.
לגבי XBMCBuntu אוטוטו כנראה תועף libsdl מ-XBMC ואז היא תעמוד באותו מצב כמו OpenELEC שזה אומר אותו מיפוי וכמובן התמיכה הסטנדרטית ב-hwdb.d.
כך שבלינוקס יהיה פתרון מושלם כנראה למיפוי השלטים עם XBMC Gotham / OpenELEC 4.0.
לא ממש מעניין אותי וינדוס ואנדרואיד אך אני כן אבדוק ואדאג למיפוי מתאים אם צריך.

צריך להבין שהפתרון שניתן תחת OpenELEC מאפשר להשמיש כל שלט שמזדהה כמקלדת ע"י מיפוי מחדש של הלחצנים ששולחים קודים מוזרים ברמת הקרנל כך שהבעיה שלחצנים מסוימים לא מזוהים ב-XBMC לא רלוונטית יותר לשיקול של רכישת שלט.

nokobik
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #32 

על איזה שלטים נוספים אתה הולך לעשות סקירה?
קובי

nokobik
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #33 

היי dhead,
יש חדש בנושא?
אני מאוד רוצה לקנות שלט ולא יודע במה לבחור.
אני מעוניין בשלט שאני אוכל לבטל בו את ה-AIR MOUSE ולהשתמש בו רק כשלט ומקלדת.
וכמובן שיהיה 2.4GHz.
צריך להבין שהפתרון שניתן תחת OpenELEC מאפשר להשמיש כל שלט שמזדהה כמקלדת ע"י מיפוי מחדש של הלחצנים ששולחים קודים מוזרים ברמת הקרנל כך שהבעיה שלחצנים מסוימים לא מזוהים ב-XBMC לא רלוונטית יותר לשיקול של רכישת שלט.
...
ואיך זה נעשה?
קובי

dhead666 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו HTPC
גורו HTPC

שליחה #34 

@nokobik

טוב שהקפצת את השרשור, זנחתי את הנושא למשך זמן מה.
לצערי כל השלטים שברשותי לא עובדים באופן מלא out of the box, הם דורשים ביצוע התאמות והגדרות נוספות.

מבחינה טכנית הפתרון למיפוי לחצנים ברמת הקרנל הוא ע"י יצירת מיפוי hwdb.d.

יהיה לי קצת זמן פנוי בערב לראות אם אני יכול לפחות לגבי קבצי הגדרות לשני שלטים ולכתוב מדריך לקריאת scancodes מהקרנל ליצירת hwdb.d (אך הוא לא יהיה בעברית).
בגדול אני ממש לא מרוצה מהשלטים ובעיקר התאכזבתי מיכולת לימוד קודי IR העלובה שלהם וכנראה אגדיל את האוסף שלי בעוד כמה דגמים.

nokobik
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #35 

מצער לשמוע שאין שום שלט 2.4GHZ שמספק חווית שימוש קרובה למושלמת :(
בכל מקרה, אני מחכה לסקירות שלך (Y)
קובי

dhead666 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו HTPC
גורו HTPC

שליחה #36 

הקדשתי עוד קצת זמן לבדיקת הנושא ופתרון מקיף לו.

שתי בעיות שדרשו פתרון הן:
1. מיפוי מחדש בקרנל (hwdb.d) של קודים הנשלחים ע"י התקני USB מוגבל לקודי מקלדת.
חלק מהשלטים (אם זה היה אחד אז לא היתה בעיה) מוגדרים לשלוח משום מה קודי עכבר, לדוגמה לחצן Exit ששולח קליק ימני ויש לתת לכך פתרון.

2. מיפוי מחדש בקרנל (hwdb.d) של קודי מקלדת (scancode) מוחל ע"י זיהוי usbid של התקן ה-USB.
נתקלתי בלפחות מקרה אחד בו לשלטים שונים היה אותו צירוף של usbid.
אם רוצים לתת פתרון מובנה ב-OpenELEC שיכלול תמיכה בשלטים רבים אז מיפוי מחדש בקרנל צריך להיות מינימלי, רק קודים ממש מוזרים צריכים להיות ממופים מחדש.
בעיה שנוצרת מכך היא שהמיפוי ב-XBMC של מקשי מקלדת (keycode) מוחל על על המקלדות ללא אפשרות לסנן עפ"י שם המקלדת כך שאם לדוגמה לחצן Home שולח קוד של לחצן F10, אז מיפוי ב-XBMC של F10 לחזרה למסך הבית ע"י keyboard.xml יפגע בשלטים אחרים שהקוד של F10 נשלח ע"י לחצן אחר.

הפתרון לשתי הבעיות האלה הוא eventlircd.
* eventlircd מקבל התקן input ע"י כלל udev שמאפשר לבצע סינון עפ"י פרמטרים נוספים מעבר ל-usbid.
* ניתן למפות מקשי עכבר למקלדת (או לכל צירוף מקשים).
* ניתן לתת שם לכל שלט ואז ליצור קובץ remote.xml שיוחל רק על שלט ספציפי ובכך לתת פתרון מובנה ב-OpenELEC לשלטים שונים.

עדיין לא ניתן לוותר על hwdb.d כיוון ש-eventlircd ממפה רק keycode ל-keycode אחר ולא scancode (הערך ההקסדצימלי שנשלח ע"י המקלדת לקרנל) אך השימוש בו יהיה מינימלי וניתן יהיה לכלול קובץ hwdb.d ב-OpenELEC כך שהתמיכה המובנית בשלטים ב-OpenELEC תהיה מלאה.

הבעיה היחידה שעוד צריך לפתור היא שלחיצה ממושכת על לחצנים מסוימים (כמו במקרה של ווליום) לא מתורגמת לחזרות נשנות של שליחת scancodes ע"י המקלדת ואז שליחת keycodes מהקרנל ע"י XBMC.
X11 ו-SDL יודעים לתרגם אירוע של החזקת לחצן ושחרור לחזרות נשנות של שליחת keycodes ל-XBMC.
כאשר XBMC עובדת ישירות מול הקרנל כמו במקרה של Raspberry Pi אז החזקת לחצן מתורגמת ב-XBMC כלחיצה יחידה על הלחצן, מאוד לא נוח להגביר כך את הווליום.
מאחר ש-eventlircd תמיד עובדת מול הקרנל מיפוי שלטים ב-eventlircd יגרום לאותה תופעה שקיימת כיום עם ה-Raspberry Pi גם במערכות עם X11 או SDL (כלומר OpneELEC X86_64 או דסקטופ לינוקס סטנדרטי).

אם כך, לפני הוספת מיפויים ל-OpenELEC יש להוסיף ל-eventlircd יכולת לזהות אירוע של החזקת מקש ותרגומו לחזרות נשנות של לחיצות מקש.
למי שיש זמן פנוי אני מציע להציץ בקוד של eventlircd.
https://code.google.com/p/eventlircd

dhead666 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו HTPC
גורו HTPC

שליחה #37 

עדכון נוסף להיום:

בניגוד לבדיקה הקודמת שביצעתי בנושא יכולת לימוד קודי IR של השלטים עתה כן קיבלתי תוצאות טובות.
בבדיקה הקודמת הצלחתי רק בחלק מהמקרים ללמד את השלטים קודי IR כאשר יוצא הדופן היה ה-RT-MWK25 שהצליח ב-100% מהמקרים.
הפתרון לכך די פשוט, להצמיד את השלטים זה לזה (הפוך מהמומלץ כמו במקרה של Logitech Harmoney שההוראות ממליצות על רווח בין השלטים).
אציין שעתה הבדיקה היתה חלקית ואצטרך לבדוק זאת באופן מלא עם מגוון של שלטים ללימוד.

moshees
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 169
נתן תודות: 14 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #38 

איזה מהשלטים שבדקת יודע להדליק את המחשב (כפתור power)?

dhead666 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו HTPC
גורו HTPC

שליחה #39 

moshees כתב:איזה מהשלטים שבדקת יודע להדליק את המחשב (כפתור power)?
...
במקלדות USB אין קשר בין כפתור Power ליכולת להדליק את המחשב, זו תכונה של המחשב שלכל אירוע ב-USB המחשב יודלק וכמובן מקלדת ה-USB צריכה לתמוך בכך.
משום מה אף אחד מהשלטים שבדקתי לא מסוגל להדליק את המחשב דרך USB, לפחות כאשר המחשב כבוי, לא בדקתי מצב שינה (לדוגמה מקלדת אלחוטית פשוטה של לוג'יטק לא התקשתה בכך).

בהיאמר זאת לדעתי ברוב השלטים הסיניים הקיימים כיום שכוללים יכולת לימוד IR, כפתור ה-Power הוא IR בלבד כך (מיועד בעיקרון להדליק את הטלוויזיה) כך שתצטרך להוסיף חיישן IR (אם לא מובנה במחשב, כמו ב-NUC) ולקודד קוד כלשהוא לשלט (אם אין חובה בקוד ה-Power של RC6).

moshees
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 169
נתן תודות: 14 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #40 

יש לי מארז שהגיע עם שלט imon,הבעיה שלי שהמחשב נמצא במזנון והשלט קולט רק שאני ממש לידו,
הוא מסוגל להדליק את המחשב רק שהבעיה שלי זה המרחק...האם זה נחשב לשלט mce?
קניתי גם את שלט שיש לך RII RT-MWK25 אבל לא הצלחתי לתכנת לו את כפתור ה-power
האם שלט ir אוכל לתכנת? ואם כן האם יש לך דגם שאתה ממליץ

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”